Емиграция
Модератор: Общи модератори
Re: Емиграция
bam-bam написа:Като говориш за Америка.
Какви са легалните възможни начини да избягаш там
Говоря от Бг.
Ми аз съм го написал по- горе...Най- смисления начин е да дойдеш да учиш в евтин университет и да започнеш да работиш между другото. И в един момент ще имаш и образование и опит и ще можеш да живееш добре.
А можеш да дойдеш на бригада и да останеш нелегално и да свързваш двата края и да живееш по-нещастно от колкото в родината. Почти всички българи които са останали по този начин спадат в тази група. Без американско образование си общо взето за никъде.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Alpina_fanatic
-
-
Българският пациент плаща най-много лични средства за здраве в сравнение с останалите страни от ЕС, съобщи БТА.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
alx написа:bam-bam написа:Като говориш за Америка.
Говоря от Бг.
Ми аз съм го написал по- горе...Най- смисления начин е да дойдеш да учиш в евтин университет и да започнеш да работиш между другото. И в един момент ще имаш и образование и опит и ще можеш да живееш добре.
А можеш да дойдеш на бригада и да останеш нелегално и да свързваш двата края и да живееш по-нещастно от колкото в родината. Почти всички българи които са останали по този начин спадат в тази група. Без американско образование си общо взето за никъде.
Това за цяла УСа ли важи ?
Или тея които познаваш
И тоя смислен начин е за хората до 20 ... говоря за начин на тея които са леко по-дъртички.
Да им дадеш идея те как може да избягат

- Alpina_fanatic
-
-
Френският министър на труда Ксавие Бертран обяви вчера намерението си да съкрати списъка на професиите, при които се налага наемане на чуждестранни работници поради липсата на местни кандидати, предаде Франс прес.

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
alx написа:За европата не знам, но в америката има работа. Само да ти се работи. Единствения проблем е разрешителното... Или да работиш под масата, но тогава заплащането е ниско и няма осигуровки.
Данъците ако правиш малко пари са много ниски.. Почти нула.
Аз лично ако трябваше да започвам сега- намирам си един евтин колеж, записвам се, уча и работя под масата или на кампуса легално и след първата година подавам документи за разрешително за работа на базата на финансови проблеми... И след това каквото сабя покаже.
В момента най-добрия ми авер в САЩ завършва магистратура,някви финанси,счетоводства такива неща и работа за него няма,а не е кат да не търси.Никой неще да му изкара работна виза и да го наеме.А тва за разрешителното за работа на база финансови проблеми направо не го вярвам да се случи

Аз бях там на бригада и си смених статута и почнах да уча.Записах в евтин комюнити колидж.Там се издържа ама все пак ако искаш читаво образование трябва да продължиш в наистина читав колеж/университет.А най-евтиния дет намерих беше 250 долара на кредит,а международен студент се задължава да взима по 12 на семестър.Отделно учебниците

За мен в САЩ само и единствено със зелена карта,тея временни разрешителни и обучения са бошлаф в момента.И най-елементарното,което знам със сигурност,че може да се случи е да почнеш в някой хотел,да си налягаш парцалите и така без образование да си мениджър след 3 години и да си бараш патката.Пробвано от няколко човека и работи

bam-bam написа:alx написа:bam-bam написа:Като говориш за Америка.
Говоря от Бг.
Това за цяла УСа ли важи ?
Или тея които познаваш
И тоя смислен начин е за хората до 20 ... говоря за начин на тея които са леко по-дъртички.
Да им дадеш идея те как може да избягат
не зная дали важи за цялото ус. знам че важи за цивилизованите райони на америка (източния и западния бряг).
за по-дъртичките - записваш един мастърс ъф бизнес администрейшън... идеята е че на каквито и години да си- трябва да минеш някакво местно "калибриране" на образованието ти. като си по-млад е по-лесно разбира се. иначе ако просто дойдеш без да си се "приравнил" (примерно с лотарията за зелена карта)- в повечето случаи няма да си по-добре от колкото си в бг...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Alpina_fanatic
-
-
alx написа:за по-дъртичките - записваш един мастърс ъф бизнес администрейшън... идеята е че на каквито и години да си- трябва да минеш някакво местно "калибриране" на образованието ти. като си по-млад е по-лесно разбира се. иначе ако просто дойдеш без да си се "приравнил" (примерно с лотарията за зелена карта)- в повечето случаи няма да си по-добре от колкото си в бг...
Аз без да се "калибрирам" и без да имам диплома от УСА съм бачкал без проблеми в Ел. Ей. и съм бил шеф на около 30-на хамериканци и една дузина жълти хора

alx, кога за последно си бил в БГ та говориш толкова убедено къде ще е по-добре да живее някой?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
е да има някой "международни" специалности, с които се пробива "по-лесно". всеки има своята уникална история... според мен къде да отидеш зависи какво искаш да правиш. дали искаш сам да държиш инициативата или някой да се грижи за теб. скандинавските републики и северозападна европа (без англия) са малко тип детска градина. в сащ борбата е голяма, но ако искаш да си по-самостоятелен е по-доброто място.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Alpina_fanatic написа:alx написа:за по-дъртичките - записваш един мастърс ъф бизнес администрейшън... идеята е че на каквито и години да си- трябва да минеш някакво местно "калибриране" на образованието ти. като си по-млад е по-лесно разбира се. иначе ако просто дойдеш без да си се "приравнил" (примерно с лотарията за зелена карта)- в повечето случаи няма да си по-добре от колкото си в бг...
Аз без да се "калибрирам" и без да имам диплома от УСА съм бачкал без проблеми в Ел. Ей. и съм бил шеф на около 30-на хамериканци и една дузина жълти хора![]()
alx, кога за последно си бил в БГ та говориш толкова убедено къде ще е по-добре да живее някой?
аз написах "в повечето случай". ти си специален явно.
в бг си ходя редовно. и сравнявам българите в българия и тези които живеят тука в америка... и мога съвсем отговорно да ти заявя (виждам го със собствените си очи), че ако ще работиш някаква измекярска работа за $400 на седмица... в българия е по-оферта.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Alpina_fanatic
-
-
alx написа:аз написах "в повечето случай". ти си специален явно. ..
Нищо специално няма....Моят шеф беше завършил в ЮАР, а неговият - в Германия... Та малко това "калибриране" не го споделям.......Точно УСА е пример как може да се реализираш и без да имаш тяхна диплома (респ. образование), а и диплома изобщо ... Знаеш ли колко хора има с "техни" кетапи и пак не могат да се класират

Последна промяна Alpina_fanatic на 18 Апр 2011, 22:02, променена общо 1 път

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Явно при всеки е различно.
Питах конкретно за нелегалната работа (явно има значение каква е) и сравнено с БГ.
Имам доста близки хора които са там нелегално, единия се ожени (взел някаква зелена карта май) и се прибра преди няколко дни и повече не иска да види БГ.
Друг си дойде след като беше там няколко години (останал студент) и сега се псува, че пак не може да се върне.
И с други съм си говорил как е като нелегално.
Повечето казват, че ако ти се работи и си упорит пак може да си добре.
Но да го сравнявам с БГ .. верно трябва да си най-големия карък
Питах конкретно за нелегалната работа (явно има значение каква е) и сравнено с БГ.
Имам доста близки хора които са там нелегално, единия се ожени (взел някаква зелена карта май) и се прибра преди няколко дни и повече не иска да види БГ.
Друг си дойде след като беше там няколко години (останал студент) и сега се псува, че пак не може да се върне.
И с други съм си говорил как е като нелегално.
Повечето казват, че ако ти се работи и си упорит пак може да си добре.
Но да го сравнявам с БГ .. верно трябва да си най-големия карък

- Alpina_fanatic
-
-
bam-bam написа:Но да го сравнявам с БГ .. верно трябва да си най-големия карък
По-добре нямаше как да го кажа

Колеги, интересна дискусия се получи. Без да ви прекъсвам ще вмъкна тук темата на радиоман за Москва.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=224751&hilit=%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0
Следя мненията за уса с интерес. Ако е удобно ще помоля колегата Алекс да понапише малко повече за себе си, как е отишъл, с какво се занимава. Мисля, че на всички ще бъде интересно. Това са, разбира се лични неща, както прецениш, Алекс.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=224751&hilit=%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0
Следя мненията за уса с интерес. Ако е удобно ще помоля колегата Алекс да понапише малко повече за себе си, как е отишъл, с какво се занимава. Мисля, че на всички ще бъде интересно. Това са, разбира се лични неща, както прецениш, Алекс.
Алекс, според теб какви шансове има човек в САЩ с немска диплома (икономика), приличен английски и перфектен немски (по всяка вероятност безполезен в случая)? Чудно ми е как се котира там немското образование, желателно ли е пак някакво приравняване и т.н.