Плащате ли си данъка на колата ?
Модератор: Общи модератори
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Плащате ли си данъка на колата ?
да , щото е 32лв 

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Дори да е 0.50ст. няма да го платя!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
а 49 ако е ще го платиш ли
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
за тези които плюят по тези които не плащат мога да им кажа че не са прави всеки има избор дали да плаща или не.и вместо да плюете тях ходете пред парламента и плюйте онези там които въобше не ги е.e за вас и вашите коли вижте кво става в гърция и франция а ние тука си купуваме вазелин
така че щом държавата ни е.e що и ние не я е..м примерно като не си платим данък който кой знае в кой джоб отива 

Защо да плащам данък на общината като не мога да си изкарам колата от гаража защото има ограмни ями на малката уличка където се намира гаража.А когато започна да карам като на слалом между дупките и то на булевардите в" най-добрия град за живеене"Варна и споменавам майката на кмета по 1000пъти пак ли трябва да плащам данък.А когато се наложи да ходя до центъра на града и се чудя къде и как да паркирам и тогава се сещам че не съм си платил данъка че да построят с моите пари някой паркинг.Въобще тази работа с данъка е събират се едни пари от будали(от нас)за да си ги разпределят после едни тарикати с власт(общинари и други паразити).Достатъчно пари давам на магазини за резервни части и то повечето ментета но това е друга тема и на разни майстори да ми ремонтират колата.Тази година дори и винетка не съм си купил все още и нямам и намерение а от догодина като въведат и данък лукс хептен пък няма да си го платя,то не може държавата да иска да си пълни хазната само от данъци и такси а насреща да няма никакъв положителен резултат.Като почна да карам колата и мотора си по хубави пътища ще почна и да плащам данъци и винетки дотогава ще се надлъгваме с данъчните и други таква паразити.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Пичове 3 години плашах данък на предишната ми кола-> резултат всяка пролет нова предница, на сегашната вече не плащам, просто защото ми писна, ок нека ме осъдят, колата не е на мое име
.
И не ми се правете на баровци с тва : аз плащам и съм супер голям пич, пък ти неплащащия си мангал, щото не знаете нищо за хората отсреща
.
Въпроса не е в това, че хората във форума, каращи бмв не могат да си платят данъка, а просто вече са демотивирани и виждат, че парите им потъват в палати и силикони
.

И не ми се правете на баровци с тва : аз плащам и съм супер голям пич, пък ти неплащащия си мангал, щото не знаете нищо за хората отсреща

Въпроса не е в това, че хората във форума, каращи бмв не могат да си платят данъка, а просто вече са демотивирани и виждат, че парите им потъват в палати и силикони

- hameleona
-
-
- Кара: Cayenne S и това от аватара
- Мечтае да кара: квото отърва
- Детайли за колата: 4.5 V8
Ами дайте да лепим и фалшиви винетки,да показваме фалшиви ГО-та без покритие.
Всъщност--вие да не би и да си купувате авточастите от магазина,че само шматките правят така,крадете си ги нощно време от паркирали на тъмно място БМВта. А бензин само балъците си го плащат--една кирка,леген и туба и всяка вечер си набавяйте по 10тина литра.
Пичове,така като ви чета мненията проблемът ви не е в безпаричието,а в манталитета. Не кола,и рикша ви е много.
Всъщност--вие да не би и да си купувате авточастите от магазина,че само шматките правят така,крадете си ги нощно време от паркирали на тъмно място БМВта. А бензин само балъците си го плащат--една кирка,леген и туба и всяка вечер си набавяйте по 10тина литра.
Пичове,така като ви чета мненията проблемът ви не е в безпаричието,а в манталитета. Не кола,и рикша ви е много.
- M3-CSL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530d xDrive
За това в другата тема за увеличението на данъците писах, че преди да мислят за увеличение управляващите трябва да помислят как да си подобрят събираемоста. Иначе неплащащите ще стават повече и повече.
Лично аз съм плащал и плащам на всички автомобили, които съм имал. Както каза някой преди мен, грешни пари, ама какво да се прави..
Лично аз съм плащал и плащам на всички автомобили, които съм имал. Както каза някой преди мен, грешни пари, ама какво да се прави..
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
въпрос: коя сума е по-голяма, приходите от данък МПС + приход от винетки или разходи по поддръжка на пътищата. Защото ако пътищата се поддържаха САМО с приходи от данък МПС и винетки, навсякъде щеше да е макадам и римски пътища
Или по-простичко казано приходите от данък не стигат и никога не са стигали, винаги държавата е давала допълнително пари. За да се издържат пътищата от данък трябва данъка да е минимум 5000лв на кола, което няма как да стане.
Или по-простичко казано приходите от данък не стигат и никога не са стигали, винаги държавата е давала допълнително пари. За да се издържат пътищата от данък трябва данъка да е минимум 5000лв на кола, което няма как да стане.
twin spark написа:въпрос: коя сума е по-голяма, приходите от данък МПС + приход от винетки или разходи по поддръжка на пътищата. Защото ако пътищата се поддържаха САМО с приходи от данък МПС и винетки, навсякъде щеше да е макадам и римски пътища
Ма и ти голема математика извади

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 12 Фев 2023, 12:08, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
За всички дето не си плащат и са недоволни от пътищата да си продадат колите и да се возят за по 1лв . в градския.И аз плащам и си троша колата ама не рева като п*тка.Така,че не съм съгласен всякакви индивиди дето не си плащат да карат по нашия пътя.Това са пътищата на всички нас,които си плащаме-разбити,криви все тая ама пак е някакъв път.Който не си плаща през дерето в нивата и там да си кара безплатно.Хем недоволни,хем не плащате пък искате това,онова.Ми няма как да стане.Както написа един човек по-нагоре- идете в друга държава,която е добре устроена,с хубави пътища и инфраструктура като цяло и да видим кой ще ви остави да живеете безплатно като паразити... 

8.32
nazo1976 написа:за тези които плюят по тези които не плащат мога да им кажа че не са прави всеки има избор дали да плаща или не.и вместо да плюете тях ходете пред парламента и плюйте онези там които въобше не ги е.e за вас и вашите коли вижте кво става в гърция и франция а ние тука си купуваме вазелинтака че щом държавата ни е.e що и ние не я е..м примерно като не си платим данък който кой знае в кой джоб отива
Не, ти не си прав. Нямаш избор, има си закон. Като не ти отърват условията или си даваш газ на някъде, или правиш нещо да ги промениш. Какво да ходя пред парламента като виж какви са резултатите от анкетата, половината шофьори са цигани и паразитират на гърба на другата половина. Ако си си платил данъка ако искаш протестирай, прави подписки, сваляй правителството и тогава ще те подкрепя, защото си си в правото. Сега обаче като мишкуваш нещо не върви да ми говориш за протести.
И много ми е интересно как точно си мислиш, че е*еш държавата. Като караш по разбити пътища и си чупиш колата ли? Държавата не може да я нае*еш, защото на държавата като и трябват пари ги взима от гражданите по един или друг начин и кръга се затваря, и пак работата опира до твоя гъз.
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
dimithur написа:twin spark написа:въпрос: коя сума е по-голяма, приходите от данък МПС + приход от винетки или разходи по поддръжка на пътищата. Защото ако пътищата се поддържаха САМО с приходи от данък МПС и винетки, навсякъде щеше да е макадам и римски пътища
Ма и ти голема математика извадиВ България има 3 милиона авбомобили (по данни от 2008 са сигурно са вече 4) като ги умножим по 5к лева се получава 15 000 000 000 (15 милиарда лева), ако сметнем 1км магистрала да струва 1 милион, значи това са да строим по 15 000 км на година
Само за справка, ние за момента я имаме, я нема 1000км
Айде да го сложим сега както е в момента по 200 лв срадно (поправяйте ако бъркам сметките), това пак са 600 милиона. Само дето не са, щото от тея 3-4 милиона автомобили съм сигурен , че събираемостта на данъците е доста под 50%
aз с математика съм добре. Ти може да се ограмотиш кое колко струва. Съвсем точни сметки ще цитирам за Варна. Годишният бюджет за 32 години напред стига, за да се ремотират пътищата както трябва. При среден данък 150лв., колко ще стане тогава 32x150=4800lv.
Математико, досега говоря за бюджет, ако правиш разлика м/у бюджет и собствени приходи. Огромната част държавна субсидия не я смятам. А за винетките да ти сметна ли, защото данък МПС и строителство на магистрали нямат нищо общо, както си се напъвал да смяташ.
Всички които не плащат данък прецакват редовните, така че няма как да не им пожелая среща от трети вид с данъчните.
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
за какъв дявол трябва да плащам данък на кола, дет е спряна от движение, не се кара и домува в частен имот?
ще го платя... щот няма къде да ида.
на е21ката не съм го плащал, и не съм я пререгистрирал в КАТ - от немокает, липса на време и т.н. в общината не съм я декларирал поради същите причини... не щот се правя на тарикат.
ама кат се сетя за данъка на другата, дет не я карам и е спряна от движение , хич и няма да го направя. така и така е танто за кукуриго...
а можеше да е обратното- поне щеше да има логика.
ще го платя... щот няма къде да ида.
на е21ката не съм го плащал, и не съм я пререгистрирал в КАТ - от немокает, липса на време и т.н. в общината не съм я декларирал поради същите причини... не щот се правя на тарикат.
ама кат се сетя за данъка на другата, дет не я карам и е спряна от движение , хич и няма да го направя. така и така е танто за кукуриго...
а можеше да е обратното- поне щеше да има логика.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34