Затвориха "Арена" и "Замунда"
Модератор: Общи модератори
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Re: Затвориха "Арена" и "Замунда"
Между другото прочетете това, което пише на началната страница на Арена...и аз не се бях замислял досега защо си работи дата.бг като не е торент сайт и съответно музиката и филмите са някъде на сървъри...иначе БОП-а тръгнали да борят торентите милите 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Сега го прочетох и просто няма такива ***** 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Окончателно се самонасраха
Досега бях без мнение по въпроса ама това вече .... и да ми излиза някакъв главок и да обяснява по новините , че "точат пари от хората , чрез смси" при положение , че и баба знае че всичко е безплатно а смси трябват само в Дата.бг
Къде са тръгнали , име пред Европа да правят ... тотално си съсипаха рейтинга
ПС: а една свиня сега пирува и си прави сметки за партия и да управлява ...

Досега бях без мнение по въпроса ама това вече .... и да ми излиза някакъв главок и да обяснява по новините , че "точат пари от хората , чрез смси" при положение , че и баба знае че всичко е безплатно а смси трябват само в Дата.бг

Къде са тръгнали , име пред Европа да правят ... тотално си съсипаха рейтинга

ПС: а една свиня сега пирува и си прави сметки за партия и да управлява ...
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
alx написа:трафика на тракерите е типичен и "шаблони" се пишат лесно за него... за 1 седмица един малък екип дето разбира може да го спре почти изцяло ако има зад себе си волята на правителството и малко пари.
разбира се хората които разбират ще си намират начини да точат пак. но 99% от нормалните хора може да им се отреже достъпа относително лесно.
Колега, пропускаш нещо много важно тук - 80% от торент трафика може и да са филми и музика, но останалите 20% са абсолютно легални неща. Давам пример - всяка нова версия на ОС Линукс, а те са стотици, се пуска като торент, понеже официалните FTP сървъри се претоварват. Друг пример - стари анимационни или игрални филми, класическа музика, където авторските права са на практика изтекли. Аз обичам да гледам стари, но качествени филми - в момента само в Интернет могат да се намерят - все пак мисля че е по-добре да могат да се гледат, отколкото да не могат, поради това, че някой си евентуално щал да вземе някоя друга стотинка за това. Друг пример - искам да изпратя снимките от последното събиране на класа до всички в оригинал - общо 500 МВ - е най-лесно е да направя торент и да го кача в piratebay.
По твоята логика аз съм престъпник и трябва да ми бъде спрян трафика? Не забравяй, че достъп до сайтове може да се ограничава само в случаи на тежки престъпления, каквото нарушаването на авторски права не е и няма логика да стане.
Големият проблем на така наречените "праводържатели" е, че през торентите се превъртат и актуалните заглавия по кината и много хора се възползват. За тази цел всички тракери предоставят възможност на праводръжателите да сигнализират и линковете се трият. Обаче на тях не им се занимава с това и си мислят, че като спрат тракера ще си решат проблема. Да, ама не. Това можеше и да сработи през 20-и век, но не и в 21.
Touring & windsurf club
Предпочитам с моите пари като данъкоплатец да се прави нещо смислено особено от агенцията за кибер престъпленията, а не да гони вятъра и да имитират дейност.
Колко лесно е да заблудиш обикновения гражданин, че тракерите са лоши и могат да бъдат спрени, истината е, че това няма как да стане, особено в демократична страна членка на ЕУ. Тази история с торентите и агент колев взе да прилича вече на дон кихот и вятърните мелници.
Колко лесно е да заблудиш обикновения гражданин, че тракерите са лоши и могат да бъдат спрени, истината е, че това няма как да стане, особено в демократична страна членка на ЕУ. Тази история с торентите и агент колев взе да прилича вече на дон кихот и вятърните мелници.

Чудя се - да се смея ли, да плача ли.. аман от лицемерие на българските \\\"власти\\\". Аман от тая държава, където всичко е объркано..
Спекулация с името на Data.BG!
И не, не ги защитавам, защото реално погледнато това е най големия пиратски сайт във България. Плащаш на хора, които присвояват парите, а дори не са и собственици на интелектуалния софтуер.. Докато арена и замунда нито имат нещо нелегално на сървърите си, нито нищо. П2П връзката е напълно легална и не нарушаваща никакви права. Не могат да проумеят, че не могат да ги спрат и се опитват да се измъкнат, защото разбраха какъв гаф са направили ГДБОП
Спекулация с името на Data.BG!
И не, не ги защитавам, защото реално погледнато това е най големия пиратски сайт във България. Плащаш на хора, които присвояват парите, а дори не са и собственици на интелектуалния софтуер.. Докато арена и замунда нито имат нещо нелегално на сървърите си, нито нищо. П2П връзката е напълно легална и не нарушаваща никакви права. Не могат да проумеят, че не могат да ги спрат и се опитват да се измъкнат, защото разбраха какъв гаф са направили ГДБОП
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Georgieff написа:alx написа:трафика на тракерите е типичен и "шаблони" се пишат лесно за него... за 1 седмица един малък екип дето разбира може да го спре почти изцяло ако има зад себе си волята на правителството и малко пари.
разбира се хората които разбират ще си намират начини да точат пак. но 99% от нормалните хора може да им се отреже достъпа относително лесно.
Колега, пропускаш нещо много важно тук - 80% от торент трафика може и да са филми и музика, но останалите 20% са абсолютно легални неща. Давам пример - всяка нова версия на ОС Линукс, а те са стотици, се пуска като торент, понеже официалните FTP сървъри се претоварват. Друг пример - стари анимационни или игрални филми, класическа музика, където авторските права са на практика изтекли. Аз обичам да гледам стари, но качествени филми - в момента само в Интернет могат да се намерят - все пак мисля че е по-добре да могат да се гледат, отколкото да не могат, поради това, че някой си евентуално щал да вземе някоя друга стотинка за това. Друг пример - искам да изпратя снимките от последното събиране на класа до всички в оригинал - общо 500 МВ - е най-лесно е да направя торент и да го кача в piratebay.
По твоята логика аз съм престъпник и трябва да ми бъде спрян трафика? Не забравяй, че достъп до сайтове може да се ограничава само в случаи на тежки престъпления, каквото нарушаването на авторски права не е и няма логика да стане.
Големият проблем на така наречените "праводържатели" е, че през торентите се превъртат и актуалните заглавия по кината и много хора се възползват. За тази цел всички тракери предоставят възможност на праводръжателите да сигнализират и линковете се трият. Обаче на тях не им се занимава с това и си мислят, че като спрат тракера ще си решат проблема. Да, ама не. Това можеше и да сработи през 20-и век, но не и в 21.
убягва ти "голямата принципна" картина... мисля. не искам да пиша за да не давам идеи които струват пари на разни хора, но като цяло ако някаква "дейност" е с двойно предназначение и ти я забраниш статистически, след това имаш лукса да й позволиш да се развива само в определена насока. един пистолет може да убие опасен престъпник, но може да убие и дете.. и въпреки това статистически пистолетите се използват по предназначение защото са забранени и само ако се държиш адекватно получаваш един (легално). разбираш ли?

за линукс дистро-тата.. хайде моля ти се. мирори колкото искаш.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
нека да изчакат още малко със затварянето, че днес надебелях с 1 терабайт дисково пространство още 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
не мисля, че могат да ти забранят нещо на базата на предположение, че го правиш.
криптирал си трафика, ползваш magnet links, примерно... и те орязват щото шанса да теглиш торент е голям.
в китай сигурно може де. или най-вече в няква частна/корпоративна мрежа, иначе не си го представям.
трябва да изменят закона, което се обсъжда в същност. да може да се глобяват хора, които се смята че ще извършат претъпление. което вече, ще е върха на черешката - http://www.dailytech.com/Obama+Administ ... e18815.htm. дори смятат да направят разработването на torrent клиенти нелегално.
не че ми пука особено, но това е което мисля.
криптирал си трафика, ползваш magnet links, примерно... и те орязват щото шанса да теглиш торент е голям.
в китай сигурно може де. или най-вече в няква частна/корпоративна мрежа, иначе не си го представям.
трябва да изменят закона, което се обсъжда в същност. да може да се глобяват хора, които се смята че ще извършат претъпление. което вече, ще е върха на черешката - http://www.dailytech.com/Obama+Administ ... e18815.htm. дори смятат да направят разработването на torrent клиенти нелегално.
не че ми пука особено, но това е което мисля.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
ALX - на първо време да си ти кажа , че е безсмислено да защитаваш тази теза в БГ
Сериозно - как се преценява , че са нарушени авторски права - ако слушаш музика в дискотека , нарушават ли се правата на издателя ? А ако записваш това което тече по радиото или ТВ ? А ако си купил филм и си поканил 20 човека да го гледате на плазмата ? Щом не им искаш пари (ака не е със комерсиална цел) според мен е законно да гледате филма ? И ако аз дам този оригинален диск на 25те си комшии да го гледат и не има вземам по 5 лева за това с какво нарушавам закона ?
Казаха вече че тези торенти популяризират звездите а пък да се говори за алтернативна телевизия - не мисля , че човек със нормално психично здраве може да изтърпи 2 часа филм с час и половина реклами , които се включват на 7 части през 15 мин , точно на най-интересното . Даже си мисля , че ако им пукаше на режисьорите щяха да забранят пускането на реклами по време на филма по ТВто , както е в киното защото се губи цялата магия и атмосфера на филма , за сюжетна линия да не говорим

Сериозно - как се преценява , че са нарушени авторски права - ако слушаш музика в дискотека , нарушават ли се правата на издателя ? А ако записваш това което тече по радиото или ТВ ? А ако си купил филм и си поканил 20 човека да го гледате на плазмата ? Щом не им искаш пари (ака не е със комерсиална цел) според мен е законно да гледате филма ? И ако аз дам този оригинален диск на 25те си комшии да го гледат и не има вземам по 5 лева за това с какво нарушавам закона ?
Казаха вече че тези торенти популяризират звездите а пък да се говори за алтернативна телевизия - не мисля , че човек със нормално психично здраве може да изтърпи 2 часа филм с час и половина реклами , които се включват на 7 части през 15 мин , точно на най-интересното . Даже си мисля , че ако им пукаше на режисьорите щяха да забранят пускането на реклами по време на филма по ТВто , както е в киното защото се губи цялата магия и атмосфера на филма , за сюжетна линия да не говорим

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Хубаво,ама аз не знам защо,когато отида на кино и платя 10 лева и се почват реклами на големият екран,защо,след като съм си платил само за филма и не малка цена,това не нарушава ли някакви права и правила...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Хубаво,ама аз не знам защо,когато отида на кино и платя 10 лева и се почват реклами на големият екран,защо,след като съм си платил само за филма и не малка цена,това не нарушава ли някакви права и правила...
Рекламата не се включва в дължината на филма - безплатна

Аз пак питам - като се гледа на ТВ , защо филма се прекъсва през 15 минути и на режисьорите и цялото племе , не им пука че се губи целия ефект на филма ? Ами защото ТВ компаниите плащат малко , заради това .
Другото съм го написал в предния си пост и там е отговора , защо са легални торентите или по-точно казано - споделянето на мултимедия

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
легални са защото няма законова рамка, която да ги забрани да ги използваш, а проблема възниква чак пост фактум.
и самите тракери не съхраняват нищо при тях... тези от piratebay едвам ги осъдиха, след сериозен натиск и според мен ще успеят да обжалват и да излязат на чисто.
но в статията по-горе има детайли за тва дето го готвят.
pre-crime, thought crime и такива стряскащи концепции...
и самите тракери не съхраняват нищо при тях... тези от piratebay едвам ги осъдиха, след сериозен натиск и според мен ще успеят да обжалват и да излязат на чисто.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- ///Jonny
- кандидат ентусиаст
-
steeN написа:легални са защото няма законова рамка, която да ги забрани да ги използваш, а проблема възниква чак пост фактум.
Което в БГ определено няма да има почва.
Mariyan Tashev Aerial Productions
///Jonny написа:Което в БГ определено няма да има почва.
бе то и паспортите с биометрични данни бяха уж мираж в български условия
ама в момента даваш отпечатъци за паспорт и т'ва е положението
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!