Преброяване 2011-та

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Re: Преброяване 2011-та

Мнение от Krasimir19 » 02 Фев 2011, 18:42

Хаха ми няма да се преброявам пък да видим, да дойдат да ме глобяват ще им навръ глобата в ..... :mhihi:.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 02 Фев 2011, 18:52

steeN написа:най-интересното е тази информация може ли да се ползва за от други държавни организации, като полиция данъчни и т.н. щото ако е направено както трябва трябва да не може.

Полицията има всичките ни данни, които и трябват, надали се интересува от битовизми, като дали имаме пералня, телевизор, канал, кенеф и тн....

Ogi написа:аз просто съм поразен от невероятната анкета която "блестящите умове" са създали...
най-вече ме порази факта че никаде "Туризма" не присъства като отрасъл във въпросника с месторабота...
все пак отдолу в празното поле им написах че са ИДИОТИ :mhihi:

:wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Фев 2011, 21:44

GRIPEN написа:
steeN написа:най-интересното е тази информация може ли да се ползва за от други държавни организации, като полиция данъчни и т.н. щото ако е направено както трябва трябва да не може.

Полицията има всичките ни данни, които и трябват, надали се интересува от битовизми, като дали имаме пералня, телевизор, канал, кенеф и тн....

да изглежда тривиално на пръв поглед, но не е. полицията дори не знае истинския ти адрес, те ти знаят адресната регистрация. те искат да преброят всички престъпници, нелегално пребиваващи, мангали ако щеш :) и така стимулират хората да се получи максимално близка бройка. това е важно примерно за инфраструктурата на града.

иначе това е много интересно, че трябвало да осигуриш достъп... доста ме изненада. не съм правист, ма тези дето четат би ми било интересно да кажат дали тва не противоречи на други неща.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 02 Фев 2011, 22:32

Не четох цялата тема и не знам откъде ви хрумна, че трябва да се осигури достъп.. това просто не е така.
what a helluva ride

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 02 Фев 2011, 22:52

аз не мога да разбера като не попълня онлайн и като не ми работи звънеца на входната врата, ще ме причакват да изляза за работа или през ноща като се прибирам?
не съм компютърно грамотен, не ползвам интернет и работя без почивка ;)
гол да го барат :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 02 Фев 2011, 23:18

steeN написа:
да изглежда тривиално на пръв поглед, но не е. полицията дори не знае истинския ти адрес, те ти знаят адресната регистрация. те искат да преброят всички престъпници, нелегално пребиваващи, мангали ако щеш :) и така стимулират хората да се получи максимално близка бройка. това е важно примерно за инфраструктурата на града.

Самият факт, че всеки може да каже каквото си иска на зададените въпроси от бланката трябва да ти говори, че никой не би разчитал да събере някаква сериозна и достоверна на 100 % информация с това преброяване. Mоже от живеещите да кажем 4 човека на даден адрес към момента на посещение на преброителите да са само 1-2-ма и те да кажат, "ми толкова сме, няма други". Може този, който има да крие нещо да си нащрака на сайта каквото му дойде на акъла и да се е преброил вече. ;)

Нелегални надали ще се преброят, все пак какво ще им е нелегалнотo ако вземат да се показват пред тоя и оня непознат задаващ въпроси. Макар, че и при тях важи момента с измисляне на личните данни ама в крайна сметка пак няма да бъдат открити. :)

А полицията по принцип има механизъм за събиране на информация за интересни лица, къде се движат, пребивават и т.н. . ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 03 Фев 2011, 0:03

много тривиално гледаш на нещата според мен :)
ако беше така както твърдиш нямаше изрично да се споменава, че тази информация няма да се ползва за други неща. целта на едно такова преброяване е грубата статистика, а не идентифицирането на хората, за това съм изненадан, че ти искат ЕГН.

и това за полицията... ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го на М3мицин
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от Neeky » 03 Фев 2011, 0:05

Stanchev написа:аз не мога да разбера като не попълня онлайн и като не ми работи звънеца на входната врата, ще ме причакват да изляза за работа или през ноща като се прибирам?
не съм компютърно грамотен, не ползвам интернет и работя без почивка ;)
гол да го барат :mhihi:

:yes: Съгласен съм с колегата. По това което прочетох, за това как ще протече преброяването, някой ще вземе парички ние да му свършим работата, като попълваме като идиоти в интернет :1: Мен лично, докато не ме пресрешнат някъде на някой ъгъл да ме хванат и да няма къде да им бягам, информация няма да им дам. :mhihi: (Защо ли? Защото съм Българин и те на мен немогат да ми кажат кога ще им дам информация :mhihi: )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 03 Фев 2011, 0:37

steeN написа:много тривиално гледаш на нещата според мен :)
ако беше така както твърдиш нямаше изрично да се споменава, че тази информация няма да се ползва за други неща....

Ами споменава се защото, както виждаш и тук , откакто започнаха да пишат, говорят за криене на лични данни, народа го обхвана масова страхова психоза сакън някой да не му види ЕГН-то, макар, че преди време ги имаше по списъците за избори изтипосани тук таме и къде ли още не. :)

steeN написа:и това за полицията... ;)

Това за полицията, ако имаш в предвид информация за интересните лица не си го изсмуквам от пръстите...мога да пиша по въпроса ама не мисля, че е редно, а и по принцип знам само част от начините за събиране на тази информация. :)
Последна промяна GRIPEN на 03 Фев 2011, 0:50, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 03 Фев 2011, 0:39

Аз не знам кво ви пречи да си дадете данните, като искате да тарикатеете - лъжете!
А ЕГН-то ми виси на врата, който иска да го види няма никакъв проблем, ако някой си мисли, че като не го казва го крие... шегаджия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 03 Фев 2011, 0:44

Ryapoff написа:Аз не знам кво ви пречи да си дадете данните, като искате да тарикатеете - лъжете!
А ЕГН-то ми виси на врата, който иска да го види няма никакъв проблем, ако някой си мисли, че като не го казва го крие... шегаджия.

данните ми ги имат, но останалото не е тяхна работа ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 03 Фев 2011, 1:22

GRIPEN написа:Това за полицията, ако имаш в предвид информация за интересните лица не си го изсмуквам от пръстите...мога да пиша по въпроса ама не мисля, че е редно, а и по принцип знам само част от начините за събиране на тази информация. :)

така ака ама ти приемаш много неща за даденост. те имат информация за тия дето ги знаят, ма нямат информация за тези, които не знаят ;) принципно има много престъпления, които може да извършва някой и никой да не знае за тях (докато някой случайно не разбере, ако въобще се разбере). съгласен съм, че най-голямото притеснение от гледна точка на данъците, второто от изтичането на тия данни в 3ти недобронамерени страни... но може да има най-различни случаи. предполагам, че изхождаш от гледната точка "аз нямам какво да крия". която в един момент може да се обърне срещу всеки ;) за това са и тези закони за защита на личното пространство, данни и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 03 Фев 2011, 1:43

steeN написа:
GRIPEN написа:Това за полицията, ако имаш в предвид информация за интересните лица не си го изсмуквам от пръстите...мога да пиша по въпроса ама не мисля, че е редно, а и по принцип знам само част от начините за събиране на тази информация. :)

така ака ама ти приемаш много неща за даденост. те имат информация за тия дето ги знаят, ма нямат информация за тези, които не знаят ;) принципно има много престъпления, които може да извършва някой и никой да не знае за тях (докато някой случайно не разбере, ако въобще се разбере). съгласен съм, че най-голямото притеснение от гледна точка на данъците, второто от изтичането на тия данни в 3ти недобронамерени страни... но може да има най-различни случаи. предполагам, че изхождаш от гледната точка "аз нямам какво да крия". която в един момент може да се обърне срещу всеки ;) за това са и тези закони за защита на личното пространство, данни и т.н.

Значи, каквото и да си говорим, от тази анкета неизвестни извършители на неизвестни престъпления няма да излязат, дори и да има въпрос :
"Извършвали ли сте криминално престъпление през последната година и ако отговора е "да" какво е то? " :)

Хората заловени и подложени на разпит, не си признават, ти очакваш някакви лелки, да съберат информация, която оперативните работници изтръгват с палки . :mhihi:

Сериозно, не се впускайте толкова в размисли и страсти, за едно просто преброяване на добра воля с информация тип "ала-бала, мижи да те лажем". :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 03 Фев 2011, 1:58

Kroki написа:Да, снощи казаха, че от чужбина няма имат достъп. За да може българите да се преброят само в БГ. Ако си някъде по света, ще се броиш там :)

Е няма толкова малоумни копелета...и кво правим като съм до средата на март командировка в чужбина :banghead: ...ще ми броят х*я явно...Имах доброто желание да се преброя, но могат да забравят вече...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 03 Фев 2011, 4:08

GRIPEN написа:...

полицията измъква неща с палки... доста пресилено. не мислиш ли, че престъпленията по-скоро се разкриват с показания на свидетели, някакви намерени доказателства или евентуално сделки срещу съдействие :) кой уби кенеди примерно няма да излезе съгласен съм хехе. аз разглеждам въпроса от принципна гледна точка, никога не знаеш какво и къде ще изполват срещу теб.

явно имаме различни гледни точки за тези неща. не бих се изненадал ако кажеш, че и си примерно поддръжник на идеята да сложат на всеки в колите гпс, за да мерят така кой колко пътува и съответно колко данъци да плаща... ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата