Всеки пети с 5 лв. на ден
Модератор: Общи модератори
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Re: Всеки пети с 5 лв. на ден
KUM4o написа:TPAKTOP написа:flame написа:TPAKTOP написа:държава на общите работници
Ей тва е най-страшното!...
Едно от най-плашещите неща е че малко хора имат желанието да направят нещо с живота си! Дори не е задължително да си висшист за да успееш в живота или поне да имаш сносен живот! Какво означава с по 5лв на ден?! Означава че на този човек не му се работи или няма желание да си намери друга работа! Хора които въртят стотици хиляди а се водят безработни трябва да ги е срам защото реално крадат от инвалидите и пенсионерите! Срамота и грехота! 5лв на ден по 30 дена = 150лв! Други разходи(вода ток телефон ТЕЦ ) = 200лв(примерно)! Квартира - 100лв(примерно) Общо 450лв е толкова ли не може да се намери работа за 600лв?! Ами проблема е че работа има ама май няма желаещи! Толкова много курсове и стажове има вече че ако човек реши може да стане специалист и без висше! Най-важното обаче е желанието! Ако човек го има ще води по-добър живот ако го няма и седем дипломи да има до никъде няма да стигне!Alpina_fanatic написа:Домакинствата продължават да свиват разходите, за да компенсират намаляващите си доходи. Допълнителен натиск върху потреблението, на което се разчита за по-сериозно оживление на икономиката, оказват и поскъпващите стоки и услуги. Това показват данните на националната статистика, публикувани в понеделник и последвалите коментари на икономисти....
Ами и това го има ама човек постоянно трябва да се учи(буквално и житейски) за да е конкурентен в пазара на труда! Един компютърен курс един езиков курс дори и категория за друг клас МПС това е начин да покажеш че искаш да се развиваш! АКо отидеш при някой работодател и му кажеш "Ами аз съм много сериозен и коректен и работех 15год. при предния ми работодател" той ще те попита "Какво научи там?" и отговора трябва да е задоволителен а не от сорта "Ами вършех си работата перфектно". Съвсем по друг начин ще се реагира ако кажеш "Ами изкарах категория С не защото искам да съм шофьор но като цел съм си поставил да изкарам всички категории. Записах се на курс по испански защото езици трябва да се учат" Хората искат да видят желание а не толкова образованието! Ако аз нямам желанието да се развивам у усъвършенствам сега дори да съм най-добрия автомонтьор след 10 години като пуснат коли на батерии ще си умра от глад! Във всичко е така не само при монтьорите! Не търсете вината в скока на цените а в самите вас!
Колега ,къде я има тая работа за 600лв?Аз съм от провинцията работя в телевизия и взимам 340лв на кръст.Имам втора степен телекомуникации ,и в момента завършвам образованието си като тв оператор и взимам 340лв.Няма да ти казвам колко месеца търся работа и никъде или ти дават 250-300лв или оправяй се.Да дойда в София ,никога няма да си го помисля.Да рабята за 1000лв от ,които 300 в най-добрия случай за квартира ,ами другото и пак си е същото ако нямаш собствено жилище.До къто бях ученик съм ходил при познати в Италия и за 45 работни дни съм изкарвал 3000лв като общ работник ,но там ценят труда ти.В момента карам само служебната кола ,защото не мога да заделя 100лв за застраховка и винетка на колата.Много добре знам как се живее с 5лв ,че и по малко на ден и много искам да го променя това ,но не става лесно.Образование имам и ме бива във всичко каквото хвана ,но просто тук е адски трудно да си намериш хубава работа.Много ме е яд как неграмотни хора ,но нахални искарват луди пари.Имам пресен случай ,колега от университета ,който пише думата "цветна" по този начин "тцветна" ,и взима 4 цифрена заплата ,просто защото е имал връзки и се е набутал ,такава ни е държавата ,такива са ни работодателите.Има и работодатели ,които ценят добрите си работници ,а има и такива ,които веднага биха ти резнали заплатата ,защото искат нов джип.
Ами колега не съм казал че е лесно! Ти в момента примирил ли си се с факта че работиш за 340лв или си търсиш работа?

- Alpina_fanatic
-
-
TPAKTOP написа:...Ако всички си плащат данъците като хората и се осигуряват на реалните си доходи живота в село Долно Уйно щеше да е много по розов!
Какво имате реално против Дянков?! Човека каза "Не можем да харчим пари които нямаме и запълваме само дупки колкото да избутаме". Не знам как си правите семейния бюджет ама аз като нямам пари за ядене няма да ходя да си купя кола! А в момента всички това искат! Що няма по-високи пенсии?! Що минималната заплата не скочи нагоре? Що няма добавки? ...
Първо - Няма страна, в която ВСИЧКИ да си плащат данъците и да се осигуряват в/у реалните доходи.
Второ - Дянков е един от хората, от които зависи дали ще се прави бизнес, дали ще има инвестиции, дали ще стане нещо в БГ реално...а завалията само квичи, че сме нямали...То остава и да имаме...

Трето - Поради липсата на синдикати в България и силата на олигарсите сме я фтасали с МРЗ под прага на бедноста

п.с.Ама сигурно трябва да мислиш за езикови курсове и категории, като гащите ти падат от глад

Последна промяна Alpina_fanatic на 28 Фев 2011, 22:19, променена общо 2 пъти

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
TPAKTOP написа:Alpina_fanatic написа:TPAKTOP написа:... Не търсете вината в скока на цените а в самите вас!
Дянков ако те чуе ще ти опрости данъците поне за 5 год. напред![]()
п.с.Иначе баба Гица от село Долно Уйно не е нужно да търси вината в себе си за скока на цените, но това сигурно не влиза в твоята доктрина
Ако всички си плащат данъците като хората и се осигуряват на реалните си доходи живота в село Долно Уйно щеше да е много по розов!
Какво имате реално против Дянков?! Човека каза "Не можем да харчим пари които нямаме и запълваме само дупки колкото да избутаме". Не знам как си правите семейния бюджет ама аз като нямам пари за ядене няма да ходя да си купя кола! А в момента всички това искат! Що няма по-високи пенсии?! Що минималната заплата не скочи нагоре? Що няма добавки? Баба ти Гица щеше да взима хубава пенсия ако имаше кой да работи след нея! Трудоспособните са по-малко от нетрудоспособните! А сигурно 1/4 от трудоспособните са на гурбет и си плащат данъците в чужбина! Реално работят за техните пенсионери! Как да се оправи баба ти Гица тогава? Женицата ще да е работила 30 години в държавно предприятие или ТКЗС и тя е била сигурна че цял живот ще си го има и комунизма е вечен! Младите и те ще работят в ТКЗС-то и ще и плащат пенсията! Да ама не! Всичко се "преватизира" и нищо не съществува! Повечето хора дори не могат да си докажат трудовия стаж по онова време защото тарикатите като са крали така са затрили предприятието че вече жив човек не остана дори да го помни! КАто тръгнеш да си събираш печатите "100-те национални работнически обекта" ще осъзнаеш колко реално си прецакан от цялата работа! Един от охранителите в нашия офис 2 пъти ходи до Перник за да му кажат че от мината която е копал 10 години дори и дупката не е останала! Сега ходи по мъките и търси начин да се пенсионира! Така че ако нещата се променят коренно ще се отрази и на бюджета на баба ти Гица! Защо в САЩ не карат скъпи коли? Щото не могат да им плащат данъците! Тук сме баш тарикати и дори заменяме жилища за луксозни возила защото така или иначе данъци не плащаме!
Не си баш прав приятел. Ако тука се осигурява някой на пълните му доходи, или ще умре от глад или никой нема да го вземе на работа. Данъците в тази държава процентно от средна заплата са едни от най-високите в Европа ако не и най високите. България събира 5 пъти повече акциз за цигари и алкохол отколкото Холандия. Нафтата и месото ни струват колкото в Великобритания. Осигуровките са най-дебилното нещо в тази държава. Да плащам 40 % от заплата, понеже на някой мангал тряа му закърпат главата, а аз оня ден дадох 100 лв за преглед , щото здравната каса не го покривала. Къде отиваме може би??
И това ла*но Дянков да не го слушаш. "неможело да харчиме пари които нямаме" - не го е срам

Това тъпо преброяване колко струва на данъкоплатците знаеш ли?
Ами айпадите на Премиера?
Ами това ,че наскоро участвах в шоу за полицай на годината и там имаше ТОКУ ЩО КУПЕНИ 20 МОТОРА БМВ - ЧИСТО НОВИ С ПОЛИЦЕСКО ОБОРУДВАНЕ, КОИТО СЛУЖАТ САМО ЗА ПАРАДА иначе не ги използват.
Нови камери за "европейските ни пътища"
Ами екшън акцийте по телевизията, всичките им ПР представления, резилите с еврокомисари всички те НИ струват - много.
А да се поинтересуваш на какви пари се изпълняват държавни и общински поръчки в момента и за колко жалка и некомпетента работа става въпрос. Околовръстното се разпадна 1 месец след като го пуснаха, напълни се с вода за това сме платили много......и не е виновно старото правителство.
А колко пъти щяха да нарушат Конституцията БГ?
"Неможело да харчиме пари които нямаме" - Батка да ти с&ра у устенцата - както се пее в една песен.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Alpina_fanatic написа:TPAKTOP написа:...Ако всички си плащат данъците като хората и се осигуряват на реалните си доходи живота в село Долно Уйно щеше да е много по розов!
Какво имате реално против Дянков?! Човека каза "Не можем да харчим пари които нямаме и запълваме само дупки колкото да избутаме". Не знам как си правите семейния бюджет ама аз като нямам пари за ядене няма да ходя да си купя кола! А в момента всички това искат! Що няма по-високи пенсии?! Що минималната заплата не скочи нагоре? Що няма добавки? ...
Първо - Няма страна, в която ВСИЧКИ да си плащат данъците и да се осигуряват в/у реалните доходи.
Второ - Дянков е един от хората, от които зависи дали ще се прави бизнес, дали ще има инвестиции, дали ще стане нещо в БГ реално...а завалията само квичи, че сме нямали...То остава и да имаме...![]()
Трето - Поради липсата на синдикати в България и силата на олигарсите сме я фтасали с МПЗ под прага на бедностаИ не е срамно, ами е геноцид да работиш и да си гладен, опърпан и скъсан...Това НИКЪДЕ го няма!
Е ОК Дянков е виновен и за какво по-точно?! Най-лесно е да се обвиняваме! С какво е виновен той че в държавата няма пари ли? ОК има висока контрабанда ама ние не сме Кувейт че емира да каже 110% увеличение на всички заплати! Колега как си представяш и за какви периоди да стигнем така наречения "Добър живот"?! Имаше един виц за "Тунела под Шипка" ама накрая се оказа че много хора си мислят че лесно могат да се вдигат заплати! Ами заплати не се вдигат лесно и за това по-краткия начин на подобно развитие е да си смените работата. За да си смените работата ви трябват или връзки или някакво развитие от към знания и тапии! Кажи ми какво точно на теб ти е откраднал Дянков? С какво те спира да се развиеш и да си смениш работата?

- Alpina_fanatic
-
-
TPAKTOP написа:...
Дянков е виновен с това, че е посредствен, че дори го изритаха от Световната Банка след като се провали в Уганда, а после и в Руанда и Бурунди

Айде само някои да ме светне как може цените да са европейски, а заплатите африкански...Не сме били конкурентноспособни и производителни - това се опитват да ни втълпят, но не си признават истината

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:
Не си баш прав приятел. Ако тука се осигурява някой на пълните му доходи, или ще умре от глад или никой нема да го вземе на работа. Данъците в тази държава процентно от средна заплата са едни от най-високите в Европа ако не и най високите. България събира 5 пъти повече акциз за цигари и алкохол отколкото Холандия. Нафтата и месото ни струват колкото в Великобритания. Осигуровките са най-дебилното нещо в тази държава. Да плащам 40 % от заплата, понеже на някой мангал тряа му закърпат главата, а аз оня ден дадох 100 лв за преглед , щото здравната каса не го покривала. Къде отиваме може би??
И това ла*но Дянков да не го слушаш. "неможело да харчиме пари които нямаме" - не го е срам![]()
Ами това ,че наскоро участвах в шоу за полицай на годината и там имаше ТОКУ ЩО КУПЕНИ 20 МОТОРА БМВ - ЧИСТО НОВИ С ПОЛИЦЕСКО ОБОРУДВАНЕ, КОИТО СЛУЖАТ САМО ЗА ПАРАДА иначе не ги използват.
Ами екшън акцийте по телевизията, всичките им ПР представления, резилите с еврокомисари всички те НИ струват - много.
А да се поинтересуваш на какви пари се изпълняват държавни и общински поръчки в момента и за колко жалка и некомпетента работа става въпрос. Околовръстното се разпадна 1 месец след като го пуснаха, напълни се с вода за това сме платили много......и не е виновно старото правителство.
"Неможело да харчиме пари които нямаме" - Батка да ти с&ра у устенцата - както се пее в една песен.
Така си казаха 1000000 работоспособни и пенсионерите умряха от глад! Нямаш право да мамиш с данъци! В САЩ това е по-жестоко от изнасилване(едва ли не)Това че на теб не ти се плащат данъци не означава нищо. Само по себе си пускането на тема с широк отзвук във форум с 40000 потребителя за "какви са глобите за недекларирани автомобили" говори колко потребители на форума си плащат данъците! Честно казано и аз съм расист и не желая да гледам циганите с техните помощи и след това да ми искан някоя "с'тинка" на улицата ама какво да ги правим?! А за здравното обслужване съм съгласен! Само частни болници и осигурители! Колкото имам спестени толкова ще ми се покрие! Ако трябва само зъби ще лекувам ама да знам че са си за мене
Е кажи каква е тая система че да харчим повече от колкото имаме?! Кара ми се Вейсман!
Това тъпо преброяване е от ЕС а не на Дянков кефа!
Айпадите ан премиера не са купени с наши пари! До колкото съм запознат са купени от партийната им каса а аз членски внос там не плащам! Дори и да са с държавни пари колко да струват тия айпади - 1000лв бр Х 100бр = 100000лв?! Е много ли са тия пари! Ако икономисат и 1/8 от транспортните им разходи ще са се избили за нула време
За екшън акцийките по телевизиите до преди ревахме как е било опасно да си заможен в България и каква анархия беше с тези отвличания а сега ревем що са задържани! Предните правителства една акция направиха и 5 полицая в са в панделата! Ами поне си ги правят като хората! Били пребили "човека глас"?! Ами ще го пребият като са го чули как пее?! И той пак нямаше нищо против а дори каза че се радва че нещо се върши в тази държава а грешки ставали на всякъде!
А за шуробаджанащината и ПР винаги ще ги има! Това е неизбежно! Човек трябва да е голям наивник че да си мисли че всичко става с конкурс! Тия полицейски мотори не желая да ги коментирам защото ако не са спонсорство са от някой еврофонд! За БМВ Е90 бяха подарък от камор и ги отразиха по всички медии! На всякъде става така! Давам ти днес 50000лв ама ще поискам услуга! Така се върти света не е само в БГ!

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Alpina_fanatic написа:TPAKTOP написа:...
Дянков е виновен с това, че е посредствен, че дори го изритаха от Световната Банка след като се провали в Уганда, а после и в Руанда и БурундиВъпросният НЕ Е на този пост да казва "Няма пари, сори!", а има много по-важни функции, но завалията не го осъзнава, а всички ние сърбаме попарата му
![]()
Айде само някои да ме светне как може цените да са европейски, а заплатите африкански...Не сме били конкурентноспособни и производителни - това се опитват да ни втълпят, но не си признават истината
Ами не сме конкурентноспособни защото хората като са усвоявали тук други усвояваха за лично ползване?! Има едно предаване по БНТ 1 "Успели БГ" там даваха за един чичка който решил да си прави ферма за охлюви! Кандидатствал одобрили го и сега изнася охлюви за Франция и Италия! Искаше и цех да си прави че като били запечатани били двойно по-скъпи! Що някой от тук не се пробва на нещо подобно?! Човека явно е конкурентноспособен щом изнася за Европа?! Това че благодарение на нашата тарикатщина я докарахме до там че да ни спират парите Дянков не ни е виновен! Ако ще и Банк ъф Сомалия да е фалирал човека се държи много прилично! Какво направи с учените от БАН? Няколко пъти ги настъпа и те почнаха всяка вечер в новините да излизат с патентовани изобретения! Преди това гласеца да не им чуеш! А оня от БАН където секретарката му взимаше 2100лв заплата?! А самия той по трудови и граждански договори беше на работа 24/7 ?! Защо не ги похвалите за това?!

- Alpina_fanatic
-
-
TPAKTOP написа:.... А оня от БАН където секретарката му взимаше 2100лв заплата?! А самия той по трудови и граждански договори беше на работа 24/7 ?! Защо не ги похвалите за това?!
Чак се учудвам колко сме прости и дребнави - Кушлев взимал 9 бона, няква секретарка 2 бона, а някъф старец от БАН работил денонощно...Това ли е важното? Това ли са темите на деня? Това ли ни събаря? Само за ден през митниците минава контрабанда, която е стократно повече в наш ущърб ама нека се правим, че всичко е ОК

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Alpina_fanatic написа:TPAKTOP написа:.... А оня от БАН където секретарката му взимаше 2100лв заплата?! А самия той по трудови и граждански договори беше на работа 24/7 ?! Защо не ги похвалите за това?!
Чак се учудвам колко сме прости и дребнави - Кушлев взимал 9 бона, няква секретарка 2 бона, а някъф старец от БАН работил денонощно...Това ли е важното? Това ли са темите на деня? Това ли ни събаря? Само за ден през митниците минава контрабанда, която е стократно повече в наш ущърб ама нека се правим, че всичко е ОК
Е тая контрабанда преди нямаше ли я?! Може би е била по-малка заради по-ниските цени на акцизите но винаги си я е имала! Може да ти изглежда дребнаво но тези тарикати са крали от нашия джоб! И контрабандата като е толкова важен проблем защо не се замисляме като си купуваме такива цигари с "неясен произход"?! Пушач ли си? Аз съм пушач и не съм си купувал такива цигари! Ако си толкова загрижен за контрабандата следващия път като ти предложат такива цигари можеш да подадеш сигнал в полицията и като набарат циганката или който и да е там може да стигнат до някой голям склад! Това се нарича гражданска позиция! Като съм против контрабандата ще се боря срещу нея с каквото мога а не да си пафкам цигарки и да плюя че друг ми е виновен!

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
TPAKTOP написа:BMW_RIDER написа:
И това ла*но Дянков да не го слушаш. "неможело да харчиме пари които нямаме" - не го е срам![]()
Така си казаха 1000000 работоспособни и пенсионерите умряха от глад! Нямаш право да мамиш с данъци! В САЩ това е по-жестоко от изнасилване(едва ли не)Това че на теб не ти се плащат данъци не означава нищо. Само по себе си пускането на тема с широк отзвук във форум с 40000 потребителя за "какви са глобите за недекларирани автомобили" говори колко потребители на форума си плащат данъците! Честно казано и аз съм расист и не желая да гледам циганите с техните помощи и след това да ми искан някоя "с'тинка" на улицата ама какво да ги правим?! А за здравното обслужване съм съгласен! Само частни болници и осигурители! Колкото имам спестени толкова ще ми се покрие! Ако трябва само зъби ще лекувам ама да знам че са си за мене
Е кажи каква е тая система че да харчим повече от колкото имаме?! Кара ми се Вейсман!
Това тъпо преброяване е от ЕС а не на Дянков кефа!
Айпадите ан премиера не са купени с наши пари! До колкото съм запознат са купени от партийната им каса а аз членски внос там не плащам! Дори и да са с държавни пари колко да струват тия айпади - 1000лв бр Х 100бр = 100000лв?! Е много ли са тия пари! Ако икономисат и 1/8 от транспортните им разходи ще са се избили за нула време
За екшън акцийките по телевизиите до преди ревахме как е било опасно да си заможен в България и каква анархия беше с тези отвличания а сега ревем що са задържани! Предните правителства една акция направиха и 5 полицая в са в панделата! Ами поне си ги правят като хората! Били пребили "човека глас"?! Ами ще го пребият като са го чули как пее?! И той пак нямаше нищо против а дори каза че се радва че нещо се върши в тази държава а грешки ставали на всякъде!
А за шуробаджанащината и ПР винаги ще ги има! Това е неизбежно! Човек трябва да е голям наивник че да си мисли че всичко става с конкурс! Тия полицейски мотори не желая да ги коментирам защото ако не са спонсорство са от някой еврофонд! За БМВ Е90 бяха подарък от камор и ги отразиха по всички медии! На всякъде става така! Давам ти днес 50000лв ама ще поискам услуга! Така се върти света не е само в БГ!
А хубаво го каза, ама връщането на тая услуга струва после.
И как нема да им подарят 2 е90 като те през 2 год си сменят седмиците? И те и тия мотори не са от еврофонд.
ЗА екшън акцийките, няма кво да ревеме или да не ревеме - разкараха си кой им беше неудобен, обаче кучета ядат жени и деца, ЧОВЕК КОЛИ МАЙКА СИ И БРАТ СИ, в Студентски град пак умират хора на по 17г, всеки ден има в форума тема как на някой му липсва нещо от колата, добре ,че нещо се върши в тази държава освен лъжливо медийно представление.
И незнам какво са ги натиснали от ЕС, ако те бяха политици на место, щяха чисто и просто да кажат ,че в момента няма пари за преброяване, че в България в момента акциза върху горивата е твърде висок - аз си мисля че ония от ЕС щяха да ги разберат.
Айпадите са ги купили с членски внос - а членския внос от де го извадиха? а заплатите си отде ги извадиха - сигурно от уменията и талантите си и трудно развития им бизнес? ИЛИ ОТ НАШИТЕ ПАРИ?
Данъците трябва да се плащат, радвам се ,че мислиш така. Но освен ,че се плащат трябва и да се управляват приходите от тях както трябва. Предполагам, имаш работници, предполагам имаш и доста разходи - помисли си и кажи честно според тебе получил ли си нещо равностойно на това което внасяш в държавата всеки месец/година?
И друг пример давам.
Идва един човек при теб на работа. Предлагаш му 500 лв знаейки ,че трябва да му внесеш още поне 200 осигуровка.
И човека недоволен, и ти недоволен и в касата пак потънали някъде парите.
Вариант две - даваш на човека 650 лв заплата а държавата получава 50. Човека доста по доволен, вече има едни допълнителни 150 лв на месец, които като ги изхарчки за бензин, ядене или нещо друго и плати още 15 лв ДОД - пак ще отидат в държавата поне половината от тях. Е какво лошо има в тази схема? Освен това с тези допълнителни пари той ще си купи нещо - ще стимулира бизнеса на някой друг, ще ползва услугите на някой друг - той от своя страна също ще има повече пари и пак държавата ще получи от неговите разходи. И те така икономиката се върти, и пари има за всички, а не като тръгнеш да правиш нещо и 2 хеликоптера те следят и те спъват отвсякъде с изисквания и такси и безбожни осигуровки и случайно да не се минат ти връщат само част или нищо от акциза и то с лихва от както взели решението.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Alpina_fanatic
-
-
TPAKTOP написа:,,,
Стига с тези утопични идеи за "гражданска полиция", че ще получа обриви...Няма им 1 милиард в бюджета и не дават обяснение как е станала тази издънка...
п.с.Провери колко % от БВП отива за МВР и тогава ми развивай теории за градски шерифи...

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:
А хубаво го каза, ама връщането на тая услуга струва после.
И как нема да им подарят 2 е90 като те през 2 год си сменят седмиците? И те и тия мотори не са от еврофонд.
ЗА екшън акцийките, няма кво да ревеме или да не ревеме - разкараха си кой им беше неудобен, обаче кучета ядат жени и деца, ЧОВЕК КОЛИ МАЙКА СИ И БРАТ СИ, в Студентски град пак умират хора на по 17г, всеки ден има в форума тема как на някой му липсва нещо от колата, добре ,че нещо се върши в тази държава освен лъжливо медийно представление.
И незнам какво са ги натиснали от ЕС, ако те бяха политици на место, щяха чисто и просто да кажат ,че в момента няма пари за преброяване, че в България в момента акциза върху горивата е твърде висок - аз си мисля че ония от ЕС щяха да ги разберат.
Айпадите са ги купили с членски внос - а членския внос от де го извадиха? а заплатите си отде ги извадиха - сигурно от уменията и талантите си и трудно развития им бизнес? ИЛИ ОТ НАШИТЕ ПАРИ?
Данъците трябва да се плащат, радвам се ,че мислиш така. Но освен ,че се плащат трябва и да се управляват приходите от тях както трябва. Предполагам, имаш работници, предполагам имаш и доста разходи - помисли си и кажи честно според тебе получил ли си нещо равностойно на това което внасяш в държавата всеки месец/година?
И друг пример давам.
Идва един човек при теб на работа. Предлагаш му 500 лв знаейки ,че трябва да му внесеш още поне 200 осигуровка.
И човека недоволен, и ти недоволен и в касата пак потънали някъде парите.
Вариант две - даваш на човека 650 лв заплата а държавата получава 50. Човека доста по доволен, вече има едни допълнителни 150 лв на месец, които като ги изхарчки за бензин, ядене или нещо друго и плати още 15 лв ДОД - пак ще отидат в държавата поне половината от тях. Е какво лошо има в тази схема? Освен това с тези допълнителни пари той ще си купи нещо - ще стимулира бизнеса на някой друг, ще ползва услугите на някой друг - той от своя страна също ще има повече пари и пак държавата ще получи от неговите разходи. И те така икономиката се върти, и пари има за всички, а не като тръгнеш да правиш нещо и 2 хеликоптера те следят и те спъват отвсякъде с изисквания и такси и безбожни осигуровки и случайно да не се минат ти връщат само част или нищо от акциза и то с лихва от както взели решението.
Добре бе този човек като отиде в някоя банка за кредит примерно! Просто ей така да си купи жилище! Ако го осигурявам на 300лв коя банка ще му отпусне? В даден момент ако този човек се разболее и отиде пред НОИ да се моли за пари в момент който ти трябват пари за лечение и не ходиш на работа и от НОИ ти кажат "На ти пич 80% от тия 300лв" и като си дал два пъти повече пари за лечение ще се усетиш че не е било коректно да се правиш на тарикат! На мен ми се случи в началото на миналата година изкарах един месец с пневмония и нямах нито един работен ден! И какво правим като САМО за антибиотик набих 350лв?! Другите лекарства и прегледите не ги броя! Отделно след подобно продължително приемане на антибиотик пък ми докара и други последствия! Ами човек все някога трябва и да се пенсионира. Колкото и нереално да изглежда за момента ама ей така за ташака може пък да се пенсионираме и тогава ще съжаляваме че сме спестили някой лев! Нещата няма да са постоянно така! Това е някакъв вид инвестиция! За даренията си прав(ако съм те разбрал правилно). Даряваш някакви пари данъците не мърдат! Ами за какво да дарявам за 5% отстъпка(или колкото и да е там) Прекалено големи романи почнахме да пишем а вече ме мързи!

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Alpina_fanatic написа:TPAKTOP написа:,,,
Стига с тези утопични идеи за "гражданска полиция", че ще получа обриви...Няма им 1 милиард в бюджета и не дават обяснение как е станала тази издънка...
п.с.Провери колко % от БВП отива за МВР и тогава ми развивай теории за градски шерифи...

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
BMW_RIDER написа:........................ България събира 5 пъти повече акциз за цигари и алкохол отколкото Холандия............................... Осигуровките са най-дебилното нещо в тази държава. Да плащам 40 % от заплата,
Ти ше кажеш, че живеем в щатите, с тия осигуровки

А па водката, а да не е колкото в холандия нито цигарите

- Alpina_fanatic
-
-
TPAKTOP написа::lol:Каква полиция бе колега?!
ПОЗИЦИЯ написах! Ако не ми беше изтрил цитата можеше да го провериш!
![]()
Охх, нали говориш за някаква "гражданска позиция" и други бла бла бла...Аз се опитах да ти кажа, че МВР следва да си върши перфектно раотата с този бюджет и числен състав...
п.с.Няма объркване, но явно трябва да пиша по-просто и буквално