С БГ Регистрация в Испания

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Re: С БГ Регистрация в Испания

Мнение от dynalias » 06 Ное 2016, 17:22

Bogat-Beden написа:
E34 написа:Некои разяснения относно темата. ...

Не съм ходил от 2009та..
Сигурно много неща са си същите,други са се променили,нормално.
Наистина трябва да погледна тези таблички за регистрирането на кола,сигурно варират според данъците за дадена област.
И за работата принципно е вярно,официална безработица на 20 процента,спор няма ,че е тегаво.
Но ще видим,ако и аз намеря нещо за 30к лева на месец тука ,оставам в Сф! :lol: :lol:
Честно казано,не ми се ходи никъде,ама така се получи..

Аз ходих с колата с цел да оставам там и да бачкам там. То какво стана сега се набутах в София и от 1 месец насам се мъча да закача работа за над 700-800 лева на месец и взех квартира за 400 лева. Та ако нямаш подсигурена работа въобще не ходи. Аз за 4 месеца и в агенцията за безработни се записах и на крака ходих по някви складове и магазини за работа и в тамушния jobs пусках автобиографий и 4 месеца нищо. Затова сега ще се бъхтя и мъча да прокопсам в тъпата София....... Само казвам, че нещата не са такива както когато родителите ми преди 15 години се устройха там... На никой от родителите си не искам да тежа там затова й се върнах тук. Помисли добре ако нямаш подсигурена работа какво взимаш тук и как живееш щом имаш спестени толкова много пари за да не ги похарчиш като мен и сега от нулата и от начало... Говоря за Мадрид и една квартира там започва от 400 евра на месец като както тук даваш още 1 наем предплата и отделно газ/ток/вода/телефони и т.н.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Ное 2016, 17:41

В Мадрид и на екскурзия сигурно не бих отишъл..
А колега, да не те шашкам,но ако нямаш перфектен чужд език,различен от английския или професия /стаж по нещо търсено ,може да ти се стори още по-грозна ситуацията в Сф.Нямай свръхочаквания,че се получават свръхразочарования.Както казах-всичко е индивидуално,с елемент на късмет. Има хора ,които в най-забутаните БГ села ,които ги няма на картата както се казва,живеят качествено и са доволни и щастливи. Има хора,които бачкат и живеят в Манхатън-колкото да им пише в профила на соц. мрежа ,че са там,а всъщност само гледат как живеят другите .Познавам от всички категории.
София може да е супер дупер за някого ,ама може и да не ти потръгне и да не ти хареса,всичко е относително.
За да стигне до такава крачка човек знае,че направи ли подобна стъпка-може би ще съжалява,обаче от друга страна знаеш,че не го ли направиш-100 процента ще съжаляваш. Това не се измисля от днес за утре,премисля се с месеци и години. Поне на възраст 30 +,когато си на 20-25,морето е до колене..
Много се отклони темата,оценявам съветите,но съм бил над 2 години там и не питах дали да отида,а как стоят нещата с регистрацията на БГ кола, това е ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Ное 2016, 18:53

dynalias написа:
Bogat-Beden написа:
E34 написа:Некои разяснения относно темата. ...

Не съм ходил от 2009та..
Сигурно много неща са си същите,други са се променили,нормално.
Наистина трябва да погледна тези таблички за регистрирането на кола,сигурно варират според данъците за дадена област.
И за работата принципно е вярно,официална безработица на 20 процента,спор няма ,че е тегаво.
Но ще видим,ако и аз намеря нещо за 30к лева на месец тука ,оставам в Сф! :lol: :lol:
Честно казано,не ми се ходи никъде,ама така се получи..

Аз ходих с колата с цел да оставам там и да бачкам там. То какво стана сега се набутах в София и от 1 месец насам се мъча да закача работа за над 700-800 лева на месец и взех квартира за 400 лева. Та ако нямаш подсигурена работа въобще не ходи. Аз за 4 месеца и в агенцията за безработни се записах и на крака ходих по някви складове и магазини за работа и в тамушния jobs пусках автобиографий и 4 месеца нищо. Затова сега ще се бъхтя и мъча да прокопсам в тъпата София....... Само казвам, че нещата не са такива както когато родителите ми преди 15 години се устройха там... На никой от родителите си не искам да тежа там затова й се върнах тук. Помисли добре ако нямаш подсигурена работа какво взимаш тук и как живееш щом имаш спестени толкова много пари за да не ги похарчиш като мен и сега от нулата и от начало... Говоря за Мадрид и една квартира там започва от 400 евра на месец като както тук даваш още 1 наем предплата и отделно газ/ток/вода/телефони и т.н.

Знаеш ли испански?
Квартири за 400-450 евро има дори 2 и 3 стайни, не знам какво си търсил и къде.
В Мадрид и при Баските, безработицата е най-ниска и има най-много работа, макар да е силно недостатъчна. В другите зони е още по-зле, има места където безработицата е 30%.
Заплатите в Мадрид са като в София най-общо, за много професии вече. Освен това, за всяка работа има по 200 кандидатствали в първите 2 часа от пускането.
За ниско квалифициран труд, заплата е 700-800евро, като разносвачи, поддръжка, ел. техник и пр и пак казвам, че трябват връзки или познати за намирането на каквато и да е работа, изключая тираджии и разни други специфични.
Има ужасно много семейства, където и двамата не работят. Често се срещат хора, не работили по 3-4-5 години или работили по 2-3 месеца в годината, въобще положението е отчайващо. Ако някой има работа е добре, но остане ли по някаква причина без нея и не от единиците търсени професии влиза в голям филм за дълго.
Ще направя едно сравнение, дано на някой да ми е от полза.
В началото на този век, беше 100 пъти по-лесно да започнеш работа без документи и без език в Испания отколкото сега с език, документи и стаж.
Отделно, е в пъти по-несигурно дори да започнеш нещо, може да седиш 2-3 дни, 2 седмици, 2 месеца или 1 година и чао.
Има много договори за 20-22 и 30 часа седмично, ако си на 40 редовно може да си на разкъсано работно време, нещо което в Бг е непознато.
Примерно 2-3-4 часа сутрин или по обед и 4-5-6 часа вечер, това е за всички магазини, хотели, кръчми и пр.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Ное 2016, 19:06

alekangg написа:Има много договори за 20-22 и 30 часа седмично, ако си на 40 редовно може да си на разкъсано работно време, нещо което в Бг е непознато.
Примерно 2-3-4 часа сутрин или по обед и 4-5-6 часа вечер, това е за всички магазини, хотели, кръчми и пр.

В същите браншове си го имаме и тук това още от бай Тошово време. Казват му междинна смяна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Ное 2016, 19:12

bum_bum написа:
alekangg написа:Има много договори за 20-22 и 30 часа седмично, ако си на 40 редовно може да си на разкъсано работно време, нещо което в Бг е непознато.

В същите браншове си го имаме и тук това още от бай Тошово време. Казват му междинна смяна.

Аз поне не съм чувал. Имам доста познати работещи по Златните из хотели и кръчми и не са чували за такова. Дори да има е някаква рядкост.
Понякога денем има по-голяма дупка отколкото през нощта.
А някой да е чувал за човек на длъжност по поддръжка на голям хотел на такова работно време. Има часове, в които няма поддръжка и сега за финал. 1 човек охрана на едновременно 3 хотела, ходи по няколко часа във всеки. :clap:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Ное 2016, 22:48

Щото куцо, кьораво и сакато е отворило кафе или ресторант. Старите кръчмари си знаят. Ходи се в обедните часове и вечер за да се смогне на по-големия наплив.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 07 Ное 2016, 0:12

[quote="Bogat-Beden"][/quote]
Аз казвам какво е на моя гръб. Който може нека се оправя. Аз съм уж с връзки тоест имам родители там и нищо не стана освен да издумкам спестените пари. На 23 години съм не знам хората като кажат стаж от къде искат да дойде...
Успех с работата, пътуването и с колата ти желая колега. Дано случиш и на трите и дано ти се наредят поне на теб нещата.

ПС: Майка ми е в мадрид от 14 години и няколко месеца и квартира под 450 евра не е намирала (самостоятелна). Както и тук за 400-450 евра има гарсониери а за 500-600 има двустайни и тристайни... Тоест големите са по-евтини ама излиза солено да си сам вътре. Затова й сега в село София съм в гарсониера за 400 лева а не да се тикам в 3-стаен с още 2-ма човека за да плащам 250-300... личен избор. Отклоних се от темата ама изпитах на мой гръб доста неща й реших да споделя.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Ное 2016, 0:28

Всичко е много индивидуално и много относително. Нямам идея каква професия има Колегата, но знаенето на езика и местния опит са доста голям плюс. Дай Боже да успее! Аз лично бих взел някаква кошница, стига да ме вози и да ми върши работа. Цените все пак за всяка страна са сравнително различни и сравненията им с тези в бг са неуместни. Местиш се в друга страна и се нагласяваш спрямо нея, а не спрямо това, което е останало в бг. бг е кошница за боклук и там се продава най-голямата скраб, която може да се измъкне от европейските гробници.

Предишна

Назад към Извън Темата