Не са ни пътищата проблема, а манталитета

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Не са ни пътищата проблема, а манталитета

Мнение от Alpina_fanatic » 25 Апр 2011, 14:22

ineedmoney написа:аз толкова репортажи изгледах и пак не разбрах... в дупка ли е скочил че е изгубил управление или кво?? :conf:

Липса на опит + Алкохол + Висока скорост + Лош път = ......................
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 25 Апр 2011, 14:24

Трябва да се върне комунизма .. няма оправия ! :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 25 Апр 2011, 17:22

bam-bam написа:Трябва да се върне комунизма .. няма оправия ! :lol:

то па щото комунизма ще ни оправи :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: най-много ние тях да оправим :bang: :mhihi:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 25 Апр 2011, 17:37

Що тая демокрация ни оправи .. ше земе те заколи некое 12 годишно лапе :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Апр 2011, 18:11

а пък аз ще ви дам само един пример които мисля, че е много показателен.

младежа дето затри на връх великден групата тийенджъри- да- скочил е в шахта без капак- факт. това е въпрос на "пътища".... но е рипнал в нея със сто... това е "манталитета". ако не беше летял ниско над пътя сега щеше да има една строшена кола и една строшена глава (ако е бил без колан)

_отговорност_

аз мога да карам доста добре. да не кажа че карам сигурно по-добре от 99% от "карачите" и със останалия 1% на драго сърце бих се счепкал на пистата... и въпреки това като карам в българия непрекъснато се дивя на карането на някой "колеги". то не че дупките не са ни да се снимаш до тях за спомен... но карането и поведението на пътя е това което ми прави най-силно впечатление. лоши ни били пътищата. ми.. лоши са. ама с повече от 120 примерно аз в бг никога не карам независимо от колата защото.... просто не бива да се кара по-бързо. дори по "магистралите" ни.

пък и не е само въпрос на скорост - а е въпрос на "аз да мина пък след мене и верижна катастрофа да стане".. липсва елементарно уважение и "загриженост" за другите на пътя. това въпрос на пътни условия ли е? не. това е въпрос на ценностна система и манталитет.

ако оправят пътищата катастрофите ще намалеят. не. ако оправят пътищата катастрофите ще станат от тип "рали- преобръщане в дерето" на тип "високоскоростни феерични сблъсъци и ярък пожар от тоя дето не се гаси до мантинелата"... но няма да намалят.

защото докато българина не погледне реалноста от човешката й страна и да осъзнае колко страдание може да (си) причини- няма да почне да кара по-отговорно.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 25 Апр 2011, 18:11

ylaine написа:http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3770631

23-годишен шофьор уби шестима младежи :kuku:

Най лошото е че никой не си взима поука от цялата работа....
След месец всичко ще бъде забравено и по Българските пътища пак ще стане същата идиотщина,преди гледахме американски филми да видим такива работи сега май просто трябва да си пуснем БТВ новините в осем...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 25 Апр 2011, 20:15

Какво стана с оная мутра дето с Г-класата си затри няколко човека? Имам чувството, че случая се потули... :ranting:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 25 Апр 2011, 20:30

колеги аз съм от Симеоновград и акъла ми не го побира как там някой може да кара със 100,че даже и повече :shock: пътя е отврат.Аз лично като карам там повече от 40 не съм вдигал и то на моменти.Направо е жалко как някъф пиян мухльо погуби 6 невинни живота :| Искрено се надявам да не се размине с 2 години условно ако доживее да го съдят:twisted: деба и селяндурщината :censored: :banghead:
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 26 Апр 2011, 9:01

Илко Семерджиев, бивш здравен министър: За здравеопазване се дават все повече пари, а резултатът е все по-лош.

:winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 26 Апр 2011, 10:19

Знаете ли какво е манталитет? - Ей ви на един пресен пример. Седя си аз на терасата на едно къщенце в "Санта Марина" до Созопол и си зяпам морето и боровете. Минават долу двама български тинейджъри, виждат една лампа на алеята, висока около метър и петдесет и започват да се правят на Брус Лий, при което лампата остана да лежи безжизнена на тревата. След пет минути минават две русначета, виждат лампата и веднага се пробваха да я вдигнат, но безуспешно. Занимаваха се поне десет минути и се отказаха. След половин час минаха няколко немски тинейджъра и също се опитаха да оправят лампата, а след още час всички дойдоха и доведоха двама работника да я оправят. Вечерта минават пак първите, дето я счупиха и ги чувам как се учудват кой я е оправил, докато се развикам отгоре и пак я събориха, че даже я дочупиха на земята, припсуваха ме и най-спокойно си заминаха. Не казвайте, че днешните деца са такива, просто такива са днешните българи - деца, родители, възрастни. За съжаление процентът на отговорните и съвестни хора се топи все повече и повече. Понякога се радвам дори, че тази нация ще изчезне както гласи статистиката....
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 26 Апр 2011, 10:22

Мордехай написа:...

:yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 26 Апр 2011, 11:00

Мордехай написа:Знаете ли какво е манталитет? - Ей ви на един пресен пример. Седя си аз на терасата на едно къщенце в "Санта Марина" до Созопол и си зяпам морето и боровете. Минават долу двама български тинейджъри, виждат една лампа на алеята, висока около метър и петдесет и започват да се правят на Брус Лий, при което лампата остана да лежи безжизнена на тревата. След пет минути минават две русначета, виждат лампата и веднага се пробваха да я вдигнат, но безуспешно. Занимаваха се поне десет минути и се отказаха. След половин час минаха няколко немски тинейджъра и също се опитаха да оправят лампата, а след още час всички дойдоха и доведоха двама работника да я оправят. Вечерта минават пак първите, дето я счупиха и ги чувам как се учудват кой я е оправил, докато се развикам отгоре и пак я събориха, че даже я дочупиха на земята, припсуваха ме и най-спокойно си заминаха. Не казвайте, че днешните деца са такива, просто такива са днешните българи - деца, родители, възрастни. За съжаление процентът на отговорните и съвестни хора се топи все повече и повече. Понякога се радвам дори, че тази нация ще изчезне както гласи статистиката....

Трябваше да слезнеш, да ги хванеш и да ги заведеш в районното. Там да викнат мама и татко, да ги глобят и същите глобени родители да ошамарят златните деца. Аз още дете нямам, но ако то направи така ще му пална гъзот. Ако ще и на 18 да е станал вече.

По темата: И аз се дивя на същите колеги, които карат по път с ограничение 90 - с по 140. Явно на тях няма да им се случи нищо и никога. :mhihi: После ще посетят 108 кабинет в Пирогов или пък някоя от Травматологиите/ Хирургиите там. Ще си полежат пък после пак на тях няма да им се случи.

Извод:
Възпитавайте децата си, да спазват правилата, а не като видят Х, че е хвърлил боклук, минава на червено или някакво друго ненаказано нарушение, и да си казват - И аз така ще направя нали Х го прави и му се разминава. Това е цялата истина. Аз спазвам правилата за движение, не си хвърлям боклука по улицата, пазя тишина след 22:30 и тн.

Поздрави и мислете преди да се качите да карате кола, дори и трезви, защото за 10 мин. по-ранно пристигане в точка Б, не трябва да рискувате вашия и чуждия живот.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 26 Апр 2011, 11:37

Zubcho написа:...
Извод:
Възпитавайте децата си, да спазват правилата, а не като видят Х, че е хвърлил боклук, минава на червено или някакво друго ненаказано нарушение, и да си казват - И аз така ще направя нали Х го прави и му се разминава. Това е цялата истина. Аз спазвам правилата за движение, не си хвърлям боклука по улицата, пазя тишина след 22:30 и тн.

Поздрави и мислете преди да се качите да карате кола, дори и трезви, защото за 10 мин. по-ранно пристигане в точка Б, не трябва да рискувате вашия и чуждия живот.

Кой ще ги възпита- мама и тати дето са същите идиоти ли :?: те децата просто са взимали пример от близките си- родителите като са олигофрени (а такива са сериозна част) к'ви очакваш да са децата им...
И това "мислете преди..." е хубаво, ама то мисленето е много трудно и рядко им се отдава на децата днес ;) могат да измислят лесно к'ва глупост да свършат, но да помислят за закони или безопасност забрави просто...

ПС: Аз що мога да тръгна половин час по-рано от т.А и да стигна навреме в т.Б, а други не успяват :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 26 Апр 2011, 13:05

http://vbox7.com/play:54436153
е това е една от песните,подтикващи фолк поклонниците към простотии
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 26 Апр 2011, 13:18

павката написа:http://vbox7.com/play:54436153
е това е една от песните,подтикващи фолк поклонниците към простотии

е те тая музика ни съсъпа :bang: ....децата се учат от нея и си мислят че всичко е к**ва и Джи-класи :bang:
а специално пък тая песен е наистина върха във възпитанието на поколението '91 - '98 тоест сегашните 13-20 годишни
и малко по-големи 20-27 в които влизам и аз само че при нас процентното съдържание на тези пумяри е доста по-малко
всичко е до личен избор - дали да си леке или да си нещо в тоя живот :bchug:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата