Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?

Мнение от BadAngel » 06 Май 2011, 23:47

в този си вид с появата на Х5 2001ва

предишните х-ове нямат нищо общо...
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Май 2011, 0:14

mgate написа:...МЕРЦЕДЕС Ц 220 ТД КОМБИ:95КС/2155куб 150 нютон метра при 3100об/мин ускорение 0/100-16.6 сек смесен разход 7/100
И сега вече като уточнихме марките и моделите мога да изразя мнението ми базирано на мои лични наблюдения и факти за Мерцедеса...
...идва момента със здрвината на окачването ето тук Бимата превъзхожда по-евтина и по- надеждна .А останалото дето не коментирам са плюсовете на автомобилите вие си правете изводи :yes:
Koлега, като ги пишеш такива простотии, поне си проверявай информацията. Първо няма 202 220td. Това за което пишеш е чист дизел (220d) и сравняваш техническите му параметри с турбо мотори.
220cdi-то е 125 к.с. при 300Nm, 250td e 180hp при 280Nm.

A да сравняваш здравината на окачването на 202-ката с каквато и да е друга кола от този клас и тези години е напълно несериозно.

За останалото, съгласен. Обикновените версии са адски грозни вътре...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 07 Май 2011, 0:15

BadAngel написа:в този си вид с появата на Х5 2001ва

А кво искаш да кажеш, че куатрото си е същото като от 80-те? :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 07 Май 2011, 0:25

alX3m написа:

с течение на времето е претърпяло развитие,

но това е последователен процес, за това и системата е толкова ефективна..
No bling at the Ring

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 07 Май 2011, 0:56

BadAngel написа:
alX3m написа:

с течение на времето е претърпяло развитие,

но това е последователен процес, за това и системата е толкова ефективна..

http://www.youtube.com/watch?v=dGWsogAlZLE Нека някои, който е карал и двата модела да сподели мнение, но без чувал съм виждал съм и тем подобни.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 07 Май 2011, 1:39

тоя клип от около 4 години участва активно в защитата на х-драйва..

така и не разбрахте, че е нагласена ситуация
No bling at the Ring

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 07 Май 2011, 1:53

BadAngel написа:тоя клип от около 4 години участва активно в защитата на х-драйва..

така и не разбрахте, че е нагласена ситуация

Не успорвам, че може да е, но и това ли е? http://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8 ... re=related

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 07 Май 2011, 1:55

http://www.youtube.com/watch?v=mkQ5yBnS4SU

това също може да бъде добавено към плейлиста

всеки технически грамотен човек е напълно наясно до каква степен това се случва в реалния живот, защо го коментираме..
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 07 Май 2011, 10:04

Не се връзвайте на тези видеа. Няма такива сценарии в реалния живот. Не и с тези нежни коли. Quattro-то с торсен от ауди вече го песнионират поради съвсем други причини. Торсена е скъп, няма възможност да прехвърля динамично момент, дава загуби на мощност и избутва двигателя много напред. Има си и много предимства - нулево време за реакция, не се чупи, носи колкото му дадеш въртящ момент. По-скоро ще ти счупи врата, от колкото да даде някоя гума да превърти.

Но да ми обясняват от BMW как в реалния живот xDrive има някакви предимства свързани с проходимост спрямо Quattro-то...това няма как да мине пред някой, който има и от двата вида коли.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Май 2011, 10:57

Modulo написа:Но да ми обясняват от BMW как в реалния живот има някакви предимства свързани с проходимост спрямо Quattro-то...това няма как да мине пред някой, който има и от двата вида коли.

За куатрото не знам, но за xDrive в едно Х6 имам наблюдения от миналата зима и мога да кажа, че е супер прехвалена работа и гола вода в реални зимни узловия, при едни леки преспички и позаледено на пътя не може да отлепи, че и много трудно се бута пущината.
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 07 Май 2011, 11:06

не бе, изобщо не им се вързваме на тея клипове щото всичко е нагласено в тях, нали :roll: я погледни последното клипче с рампите- Ауди-то се издъни тотално (но поне тръгна бавно да го минава), а другите коли го минават със засилване и о, чудо- справят се... А ето как се минава същото упражнение с Х5 и Х6 на паркинга на метро във Варна преди няколко години- май тъкмо бяха пуснали Х6...
http://www.youtube.com/watch?v=SuY4qGPwG-8 - Х5
http://www.youtube.com/watch?v=Uf8PcodT_bY - Х6
Струва ми се, че има значение дали ще засилиш колата без да ти дреме дали ще я строшиш, или ще го минаваш бавно както си му е реда... на едното минаване на тея рампи ударих Х6-цата отдолу (щото се мъчех да я сложа на кантар ама не успях :mhihi: )- е заболя ме сърцето, че ударих леко новата кола, нищо че е за демонстрации...

Ей ти едно от многото видеота в нета- три гуми на ролки, една на пътя... познай кой се издъни тотално... пак...

http://www.youtube.com/watch?v=U-FoUTPj ... re=related

Не ме разбирай грешно- БМВ Х1/3/5/6 в никой случай не са джипове както си мислят някои хора, просто са високи, с 4х4 задвижване и по-проходими от нормална кола... стават да отидеш за риба, на вилата или зимата да караш по нашите "изчистени" пътища- и толкова, за нищо повече не трябва да се разчита на такава кола, но определено поне сега хДрайв е по-добра система от куатро-то...

saleen, проходимостта зимата зависи в пъти повече от добрата гума и шофьора, отколкото от колата... с хубави гуми зимата с една Витара съм минавал на места където едно Дискавъри не успя и след 10 опита :mhihi: това обаче не прави витара-та по-добър джип от Дискавъри-то, нали ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 07 Май 2011, 11:58

saleen написа:
Modulo написа:Но да ми обясняват от BMW как в реалния живот има някакви предимства свързани с проходимост спрямо Quattro-то...това няма как да мине пред някой, който има и от двата вида коли.

За куатрото не знам, но за xDrive в едно Х6 имам наблюдения от миналата зима и мога да кажа, че е супер прехвалена работа и гола вода в реални зимни узловия, при едни леки преспички и позаледено на пътя не може да отлепи, че и много трудно се бута пущината.

крайния резултат проходимост е съвкупност от много качества

тежест, клирънс, ъгли на атака, гуми, окачване (офроуд окачването е много меко, за да могат колелата да поемат неравностите и да не зависват) предаване на мощност и други дреболии... дори чисто като купе Х6-цата не става за офроуд заради високите бордове на вратите - шофьора не може да прецени реално от къде ще мине колата, тъй като обзора е ограничен само до магистрално гледане...

няма как х6цата с тези баници 315 отзад да е проходима... в сняг

в това да се затъне няма нищо лошо, даже това е част от емоцията на офроуда, въпроса е до колко си подготвен да се справиш след това.. лебедки, ремъци.... лопатка..

зимата теглих едно затънало 330д, някъде из форума писах май... бях с патфайндър, които си има всичко - бързи и бавни предавки, шосейни зимни гуми, блокажи, клирънс цело кило и т.н.

в крайна сметка докато не дойде един очукан ПАТРОЛ с лебедки и кайши нито аз, нито бмвто излезнахме от снега...

т.е. има някаква граница на проходимостта..

много се радвам, че и модуло потвърждава, че в реалния живот такива ситуации като от клипчетата няма как да се случат..

за А8-цата на валците още като я качват ми се стори съмнително че превъртя задното колело, сякаш предния мост са му свалили ширта .. :)
No bling at the Ring

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 07 Май 2011, 12:27

BadAngel написа:...
за А8-цата на валците още като я качват ми се стори съмнително че превъртя задното колело, сякаш предния мост са му свалили ширта .. :)

що да не му превърти задната гума :?: нормално си е да превърти леко и за кратко преди да задейства електрониката...
приемаме, че в него клипче е нагласена работата- и в тези ли е нагласено и кю5-цата е само с един двигателен мост :?:
http://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=U-FoUTPj ... re=related
или може би някоя електронна система му е изключена :?:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 07 Май 2011, 12:36

А според мен темата вече е напълно безмислена!

И ми е много интересно защо ли се пусна точно по време на събора :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 07 Май 2011, 12:39

liloff написа:
mgate написа:...МЕРЦЕДЕС Ц 220 ТД КОМБИ:95КС/2155куб 150 нютон метра при 3100об/мин ускорение 0/100-16.6 сек смесен разход 7/100
И сега вече като уточнихме марките и моделите мога да изразя мнението ми базирано на мои лични наблюдения и факти за Мерцедеса...
...идва момента със здрвината на окачването ето тук Бимата превъзхожда по-евтина и по- надеждна .А останалото дето не коментирам са плюсовете на автомобилите вие си правете изводи :yes:
Koлега, като ги пишеш такива простотии, поне си проверявай информацията. Първо няма 202 220td. Това за което пишеш е чист дизел (220d) и сравняваш техническите му параметри с турбо мотори.
220cdi-то е 125 к.с. при 300Nm, 250td e 180hp при 280Nm.

A да сравняваш здравината на окачването на 202-ката с каквато и да е друга кола от този клас и тези години е напълно несериозно.

За останалото, съгласен. Обикновените версии са адски грозни вътре...

първо прочети внимателно какво съм писал ,относно мерцедес и окачване не съм коментирал :OT: ,и правописна грешка моя модела
C-klasse T-mod (S202) /C 220 T D (202.182) (95 Hp) Т-е не означава турбо дизел а ето ет къде съм черпал информация http://auto-catalog.net/?f=showCar&car_id=12634 и още http://www.lastochka.by/catalog/mercede ... 182_95_hp/ и сам прецени кой обижда и пише простотии :dummy:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата