Подигравка с паметник

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Re: Подигравка с паметник

Мнение от sa_hellrot » 20 Юни 2011, 15:14

Тук май някой искат да градят паметник на Уорлик :mhihi: :mhihi: ...за историята разбрахме, че трябва да учим наново..., дано поне географията си е същата...да не се окаже че Земята е квадратна вече... :mhihi: END.
Последна промяна sa_hellrot на 20 Юни 2011, 15:16, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 20 Юни 2011, 15:15

До колегата goguma :
Колега,напълно съм съгласен с теб!
Може да не съм се изразил напълно ясно!Не съм против паметника,или паметта на заганилати руски войни.
Против местоположението и размерите!Ето това ме притеснява!
Колкото до паметниците на Лвески и Ботев,те са си на правилните места!
Е то това е паметника на съветската армия в Будапеща:
Изображение
Колкото до инициативни комитети за паметници.....кой ще се присъедини,всички сме по моловете и чалготеките,и никоа на го боли за светците ни и националната ни памет.
Добре че има такива като тези,които оцветиха така обсъжданият паметник,и малко да ни поразбудят.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Юни 2011, 15:35

Какво беше казал "Батето (Славков)-"няма да може да боядисате всичко което е построено по "онова" време " :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Юни 2011, 15:39

Съществената част на една история на един народ се пише с кръв. Тези които са загинали заради идеи трябва да се помнят защото това човешко решение (жертва?) е едно от малкото неща които ни разграничават от животните.

Историята е за да се помни и евентуално грешките да не се повтарят.

Затова и паметниците на хора загинали заради убежденията си трябва да се пазят и да се уважават защото народната памет е къса.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 20 Юни 2011, 16:06

Колега goguna, какво знаеш ти за времето отпреди 1989 г., като даже не си бил роден тогава или си бил в пелените? Ако си дете на редови комунисти, както бяха повечето, въобще не се учудвам на разсъжденията ти. Ако има настина пострадала от комунистическия режим страна, то това е България, твърдя го с пълна сериозност. Понеже България беше най-верния и изпълнителен съюзник на СССР. Нека някой да отрече това. И престанете да правите паралели с паметниците в други страни. Там се е водила война, тук не. Схващате ли разликата? Единствените убити руски войници тук, са от техните командири. За издевателства над мирното население. Я колкав паметник сме им издигнали, на изнасилвачи и крадци. Което идва да каже колко силно манипулирано и изкривено е всичко. Историята си е история, не можем да я променим, но можем да се поучим и променим настоящето и бъдещето си. Но не може да живееш с една срамна история и да градиш добро бъдеще и настояще. Активистите на БСП щели да измият паметника, дишайте спокойно. Но как може днес да има активисти на тази престъпна партия? Млади хора. БСП как се наричат, някой сеща ли се? Столетницата. Сиреч, те са правоприемници на БКП и на режима на БКП. Те не са партия на 22 г., а на 100. По този начин те се идентифицират с престъпленията на предшествениците си. В Русия веднага вдигнаха врява и вой, че техния паметник бил украсен. Леле, колко са се разтревожили за някакъв си паметник. Май и самите руснаци предпочитат да преповтарят лъжливата история и да скрият истината за онова време. А уж се били демократизирали. Колкото и ние. Колко хора са убити без съд и присъда от онова време, а колко "редовно" от т.нар. Народен съд? И за какво са убити, защото не са си сменили вярата ли? Тези хора са загинали и от тяхната смърт не е произлязло нищо добро, даже напротив. Убити са без да им се представи алтернатива, честен процес и т.н. Загинали са хиляди за едното нищо и по-точно, за да може в страната да се установи една престъпна диктатура, защото те са пречели. Чистка по сталински, поне е имало вече образец. Е на тези никому неизвестни и невинни български мъже, жени и деца, избити от комунистите, на тях трябва да се направи паметник и тях трябва да помним, а не техните палачи и тези, довели същите на власт. Но за тях никой не се сеща, важното е че паметника на съветката армия е омазан. Същата армия, чрез която в България комунистите взеха властта и извършиха престъпленията си.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Юни 2011, 16:23

^Mи...да бутнем джамиите-те ония мислим че повече от 45 години ни натискаха,избиваха,после да бутнем всички римски останки-те ония па колко са ни тепали...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 20 Юни 2011, 16:49

Елесар74, никой от роднините ми не е редови комунист, нито има партийна книжка, и никой не ме е възпитавал в любов към соц-а. Баща ми е анти-комунист, майка ми си харесва соца, въпреки че са й взели къщата и земята, за да построят блока, в който живеем днес, което е било несправедливо. Въпреки това и двамата ми родители признават с чиста съвест, че тогава животът е бил с много по-голямо качество, по-спокоен, по-хубав, имало е колективизъм и общество. Те двамата не отричат и плюсовете на днешното време, не мисли че живеят само в спомените. Просто могат да направят съпоставка.

Моите възгледи са изцяло обективни, никой никога не е успял да ме прошнурова в любов към соц-а или любов към капитализма. Мнението ми е изградено на базата на реални факти. Че СССР ни е нанесъл и поражения - да, има и негативи. Да ти се заяждат при излизане от държавата, да ходиш в изправителен лагер ако си изявен анти-комунист, дефицит на западни стоки и т.н. Но ползите са в пъти повече. Ние не сме имали нито икомоника, нито наука, нито администрация преди 1944г. Постоянни преврати, хаос в политиката и обществото, множество войни. Били сме абсолютна разорана нива. Ако СССР не ни е взел под крилото си, нищо чудно 'съседите' ни да си бяха гепили доволно територия от нас, и днес като територия да бяхме с размера на Албания или Македония. Някои други пък, като свинята чърчил например, искал да бъдем сринати тотално и да засеят картофи на наша теротория. И всичко, което и днес ни крепи, е строено от така мразените от някои хора комунисти, след 1944г. Никой не знае колко точно нефт, дървесина, строителни материали, пари, електричество и храни сме гепили на аванта от СССР. Количеството е неизмеримо. Бай Тошо с едно здравей-здрасти с Брежнев е докарвал милиарди на България.

А в днешно време всички само искат от нас - милиарди членски вносове в ЕС, разни глоби за всякакви измислени глупости, военни бази на хамериканците у нас - а в замяна какво получаваме? Нищо, ние сме просто една използвана к**ва. Мнението за днешното общество и култура хич не смятам да го споделям.

Прав си, че когато е било соц съм бил в пелени, и няма как да милея за време, в което не съм живял. Но пък за сметка на това съм чул достатъчно за този строй, и мисля че мога да си изградя обективно мнение. Съдейки по ник-а ти, и ти не си бил в много съзнателна възраст, когато е паднал соц-а, така че и твоето мнение не мисля че е много меродавно, освен ако твои роднини не са били в лагери или подобни събития, и оттам да си изградил отношението си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 20 Юни 2011, 17:03

Ето това....
goguma написа:А в днешно време всички само искат от нас - милиарди членски вносове в ЕС, разни глоби за всякакви измислени глупости, военни бази на хамериканците у нас - а в замяна какво получаваме? Нищо, ние сме просто една използвана к**ва. Мнението за днешното общество и култура хич не смятам да го споделям.

Ти е в резултат на ето това...
goguma написа: Но ползите са в пъти повече. Ако СССР не ни е взел под крилото си. И всичко, което и днес ни крепи, е строено от така мразените от някои хора комунисти, след 1944г. Никой не знае колко точно нефт, дървесина, строителни материали, пари, електричество и храни сме гепили на аванта от СССР. Количеството е неизмеримо. Бай Тошо с едно здравей-здрасти с Брежнев е докарвал милиарди на България.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 20 Юни 2011, 17:15

goguma написа:Всеки паметник символизира част от нашата история, и ние нямаме право да ги пипаме, независимо дали са красиви, грозни и т.н.

батенце тук не си прав...и ще ти дам пример с друга ситуация с бомбандировки както е в случая софия-американските летци
Пример: и пърл харбър е бил бомбандиран и са загинали много хора ама в сащ виждал ли си някъде паметник на загиналите японски пилоти камикадзета???
Ще ми кажеш че е различно но не е! Знаеш каква е историята със САЩ и япония през 2 св. война, а след нея са 1-ви дружки! По същия начин ние сме в перфектни взаимоотношения ся със САЩ ама тука се надупваме и правим паметник на хората сринали софия. Ти ще идещ ли да сложиш светя пред него? Тогава защо да съществува? Същото е и със всичките соц. паметници. Ако мавзолея още седеше, щеше ли да идеш да видиш мозъка на Г.Димитров? :winky:
просто има паметници направени просто с цел гадна пропаганда (и то яко грозна - за справка виж паметника на гарата) които не заслужават да съществуват. Аз така мисля... :bchug:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 20 Юни 2011, 17:28

ineedmoney написа:ама в сащ виждал ли си някъде паметник на загиналите японски пилоти камикадзета???
Ще ми кажеш че е различно но не е!

Разбира се е различно !
Там няма и на Съветската армия,нали. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 20 Юни 2011, 17:40

bavarec написа:Разбира се е различно !
Там няма и на Съветската армия,нали. ;)

Да бе, за тва пък има "Умиротворителни сили и съюзнически войски", НАТО и "хуманитарните" им мисии. Както казва баба ми: "Не е врат, ми е шия"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 20 Юни 2011, 17:40

bavarec написа:Ето това...

Ти е в резултат на ето това...

Малко по-обосновано и разширено? :dunno:

ineedmoney написа:
goguma написа:Всеки паметник символизира част от нашата история, и ние нямаме право да ги пипаме, независимо дали са красиви, грозни и т.н.

батенце тук не си прав...и ще ти дам пример с друга ситуация с бомбандировки както е в случая софия-американските летци
Пример: и пърл харбър е бил бомбандиран и са загинали много хора ама в сащ виждал ли си някъде паметник на загиналите японски пилоти камикадзета???
Ще ми кажеш че е различно но не е! Знаеш каква е историята със САЩ и япония през 2 св. война, а след нея са 1-ви дружки! По същия начин ние сме в перфектни взаимоотношения ся със САЩ ама тука се надупваме и правим паметник на хората сринали софия. Ти ще идещ ли да сложиш светя пред него? Тогава защо да съществува? Същото е и със всичките соц. паметници. Ако мавзолея още седеше, щеше ли да идеш да видиш мозъка на Г.Димитров? :winky:
просто има паметници направени просто с цел гадна пропаганда (и то яко грозна - за справка виж паметника на гарата) които не заслужават да съществуват. Аз така мисля... :bchug:

Първо - правиш грешна аналогия. Отношенията САЩ - Япония и САЩ - България нямат нищо общо, да си гледаме нашата паница.

И както правилно позна - ще ти кажа че нямат нищо общо. Ние че се надупваме на янките то е повече от ясно. За мен това е изнигла държава, която на всичкото отгоре никога НИЩО не е направила за нас и нямат основание за паметник. Бомбардирали са ни, окрадоха ни всичките таланти и мозъци, накараха ни да пратим сума ти контингети в Ирак и Афганистан за да се бием в съчинените им войни - колко българи загинаха, сложиха си най-безпардонно военните бази у нас - това даже Русия не го е правила. Всичко ни взеха насила. Но пък виж - ние с отворени обятия приехме всичко лошо от тях - комерсиализма и меркантилността, убийства, самоубийства, наркоманията, затлъстяването с Макдоналдс и КФЦ. За 20 години обрахме всички негативи от САЩ, а в замяна получихме точно 0. Но в крайна сметка този паметник вече е построен - трябваше да се протестира преди да се строи, ама то дори не се разбра че има такава идея.

Комунистите може и да са си правили паметници дори и с цел пропаганда, но поне знам че зад тази пропаганда стоят реални действия в наша полза. Та Русия два пъти са ни спасявали, какво повече може да искаме? Това е ЕДИНСТВЕНАТА държава в историята ни, която някога ни е била безрезервен съюзник и ни е помагала, и не се е обръщала срещу нас както балканските ни съседи. Никоя друга държава никога няма да направи нещо за нас, защото всеки си гледа своя икономически интерес. Всички около нас, и не само около нас, ни ненавиждат и ще им е кеф да не съществуваме като държава изобщо. Така че мисля че трябва да отдаваме нужната почит към Русия, дори и да ни е навреждала във времето. Русия са единствените ни истински братя, едни от малкото източноправославни народи, и който е общувал с руснаци няма как да не е забелязал че ние сме абсолютно едно към едно с тях - и по маниери, и по характер, и езиците ни са почти еднакви, ако щете и любовта към чашката го сложете към общите черти.

Доста хора искат да отрекат очевидното, но историята ще го докаже.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 20 Юни 2011, 18:04

Русия нали е трябвало да бъде арбитър при балканската война, ма кво се случва!?! В сръбско-българската пак се оттегля! Дали толко ги е грижа за нас или зависи дали отговаря на имперските интереси!?!

Русофили-русофоби, нито едните, нито другите са полезни за България!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 20 Юни 2011, 18:27

goguma написа:... Та Русия два пъти са ни спасявали, какво повече може да искаме? Това е ЕДИНСТВЕНАТА държава в историята ни, която някога ни е била безрезервен съюзник и ни е помагала, и не се е обръщала срещу нас както балканските ни съседи....

ама ти вярваш ли си като пишеш глупости :?:
не са се обръщали срещу нас :mhihi: нали са ни подкрепяли- що си правят пас балканските войни :?: в такива моменти си важи с пълна сила "който не е с нас е против нас"...
спасявали ни били, безрезервен съюзник били :mhihi: руските войници ДА, имперска Русия твърдо НЕ- Русия като държава винаги си е гледала собственият интерес, не на някой друг... Освободили са ни- вярно си е... но не са дошли да освободят НАС, дошли са да размажат турците по други причини- ние (и други около нас) просто сме извлекли полза от техните намерения... не че се оплаквам- напротив, но да се кланям на Русия, че са направили нещо за нас като държава НЯМА да стане... на руските войници загинали тук- ДА, но на русия- НЕ...

и кога втори път са ни спасявали- през ВСВ ли :?:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 20 Юни 2011, 18:33

goguma написа:И както правилно позна - ще ти кажа че нямат нищо общо. Ние че се надупваме на янките то е повече от ясно. За мен това е изнигла държава, която на всичкото отгоре никога НИЩО не е направила за нас и нямат основание за паметник. Бомбардирали са ни, окрадоха ни всичките таланти и мозъци, накараха ни да пратим сума ти контингети в Ирак и Афганистан за да се бием в съчинените им войни - колко българи загинаха, сложиха си най-безпардонно военните бази у нас - това даже Русия не го е правила. Всичко ни взеха насила. Но пък виж - ние с отворени обятия приехме всичко лошо от тях - комерсиализма и меркантилността, убийства, самоубийства, наркоманията, затлъстяването с Макдоналдс и КФЦ. За 20 години обрахме всички негативи от САЩ, а в замяна получихме точно 0. Но в крайна сметка този паметник вече е построен - трябваше да се протестира преди да се строи, ама то дори не се разбра че има такава идея.

Комунистите може и да са си правили паметници дори и с цел пропаганда, но поне знам че зад тази пропаганда стоят реални действия в наша полза. Та Русия два пъти са ни спасявали, какво повече може да искаме? Това е ЕДИНСТВЕНАТА държава в историята ни, която някога ни е била безрезервен съюзник и ни е помагала, и не се е обръщала срещу нас както балканските ни съседи. Никоя друга държава никога няма да направи нещо за нас, защото всеки си гледа своя икономически интерес. Всички около нас, и не само около нас, ни ненавиждат и ще им е кеф да не съществуваме като държава изобщо. Така че мисля че трябва да отдаваме нужната почит към Русия, дори и да ни е навреждала във времето. Русия са единствените ни истински братя, едни от малкото източноправославни народи, и който е общувал с руснаци няма как да не е забелязал че ние сме абсолютно едно към едно с тях - и по маниери, и по характер, и езиците ни са почти еднакви, ако щете и любовта към чашката го сложете към общите черти.

Това ти ли го пишеш или баща ти ?
Ако е баща ти - простено му /промили са му мозъка навремето/.
Ама ако си ти - жалко.Млад човек а толкова сляп.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата