Кат затваря околовръстното за гонки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Кат затваря околовръстното за гонки

Мнение от alx » 21 Юли 2011, 23:01

boris_dy написа:алх,
как да сравним Монако, Ф1, Пайк Пийкс, колите или моторите им, пилотите и организацията им с реалността тук...?!?! Та това с професионални състезания с професионални пилоти и коли и ти го знаеш много добре... да не се хващаме за всяка запетайка....
Просто не мисля,че ще се реши нещо с инициатива от такъв род и усилията са в грешната посока!

ми дай да не правиме нищо?

дай идея какво би направил ти по-добре?

и каква е организацията на пайкс пийк примерно? всяка година по някой загива там щото се мята в пропаста дето е от едната страна на пътя... а в тунела на монако що ф1 коли са влезли и не са излезли...

подписваш си формулярчето, че организаторите не са отговорни за това какво ще ти се случи и се пускаш. адреналина има цена. аз лично знам че ако трябва да се пусна по това трасе ще предпочета да се пусна когато е поне малко регламентирано.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 21 Юли 2011, 23:12

alx написа:внимавай. едни от най-страшните състезания за вмакс (в стил тексаска миля) привличащи най-мощните машини на света се правят на затворена част от пътната мрежа...

да не говориме че по твоята логика монако трябва също да е ненормална държава... (тя е, ама по ред други причини)

или катеренето на пайкс пийк...

тея състезания "случайно" да са професионално организирани :?: или са сбирка на олигофрени от кол и въже събрани каквото ще е това тук :?: Поне предполагам, че на споменатите състезания хората поне имат шоф. книжки (или състезателни лицензи, или к'вото там се изисква), колите/моторите са минали няк'ва проверка на място, пилотите не са пияни или дрогирани...
не ти е удачен пример просто- състезания в града се правят, НО със съответната СЕРИОЗНА (и сигурно скъпа) организация, а не да каже някой "Затваряме булеварда, слагаме 3 линейки- карайте си на воля"...

подписваш си формулярчето, че организаторите не са отговорни за това какво ще ти се случи и се пускаш.

така де- носиш си последствията... по тези състезания да си видял публика на 2м. от трасето- щото аз не съм...
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Юли 2011, 23:20

ms написа:не ти е удачен пример просто- състезания в града се правят, НО със съответната СЕРИОЗНА (и сигурно скъпа) организация, а не да каже някой "Затваряме булеварда, слагаме 3 линейки- карайте си на воля"...

"революция се прави со гъз и со паре. паре нема.... действайте... "

нали го знаеш лафа.

при така същестуващата ситуация и наличие на средства- ти какво би направил?
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 21 Юли 2011, 23:27

Аз съм на мнението на Алекс. Може да не е най-изпипаната идея, но поне е някаква алтернатива. Риска винаги си го има, но поне който не му изнася да не ходи. 100% ще има утрепали се , какво ми говорите за безопасност в един от най-опасните спортове - каскади с мотори и коли. Но поне като отидеш ще си наясно ,че може да се утрепеш, а не просто да си караш по околовръстното и някой покрай тебе с 200 на задна.Трябва да сме доволни и на малкото.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Юли 2011, 23:34

Не е екстремно трудно да се направят правила :idea:

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 21 Юли 2011, 23:53

Аз разбирам, че вие предпочитата да не го правят и ви е готино до минават с по 200+ докато се возите в колата с приятелката си? Налии знаете за българския казан в ада?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 22 Юли 2011, 0:39

BMWALPINA написа:Аз разбирам, че вие предпочитата да не го правят и ви е готино до минават с по 200+ докато се возите в колата с приятелката си? Налии знаете за българския казан в ада?

Напротив! Да го направят,обаче да направят и така,че да не минават покрай мен с 200 като си возя приятелката или детето!Но в тая насока колко се прави?!? Искам да кажа,че нещата по приоритети за мен стоят така,за вас не знам....Или нека им затварят участъци и за по цял ден,но ако ги хванат в същите изпълнения по друго време или място да им взимат моторите/колите ,яко солени глоби,та дори и затвор ако трябва....щот тва си един вид опит за убийство.... Знам само,че и да има организация тая вечер,утре вечер няма да има,но те пак ще са там.....Знам и че сред тях има съвестни хора които доста премислят нещата, но тези неща не стават с едната гола съвест,а трябват и закони, и някой да следи дали се спазват тези закони.
В крайна сметка всичко пак е до пари и приоритети...

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 22 Юли 2011, 0:51

Ясно е, всеки има мнение всеки си го изкаазва, но не разбирам това как би ви попрчило на вас? Аз лично бих се нарадвам да излезна на тази отсечки да дам газ и да вдигна колкото успея, без това да е незаконно и без да се чудя дали няма да изкочи някой пред, я полицай я заблуден шофьор...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 22 Юли 2011, 0:57

Ще забранят левия завой, ще затворят околовръстното.. КАТ са влезли в адската серия, но им е простено, навън е 36 градуса :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 22 Юли 2011, 2:25

Тука само за сигурност се мисли и за спазване на ограниченията... абе бг мама са по-неприлични :mhihi:

Я се стегнете момчета и забравете за части от секундата това че сте ревящи, оплакващи се българи, на които всичко им е кофти и другите са виновни за това, а вие винаги нямате нищо общо с кашата околко вас...

Вместо да приемете нещо с усмивка само негативното бе... някой ден писта ще направят и ще има->"ебаси тъпаците искат вход !"..."много е шумно"...

Извинявайте ама само мрънкане и оплакване, като някакви жени сте... ама оградка да има... като искаш ограда биеш ляв и подминаваш мястото за гонки, а не отиваш да караш с "хипер опасните" 200 по правата отсечка.... Това на никой няма да му пречи, само е в + и пак намирате нещо да не е като хората... дайте малко позитивизъм де...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Юли 2011, 2:51

Ако направят добре обезопасена писта, колко си мислите, че ще е тоя вход? 10лв? 20лв? Никъв шанс да е под 50лв. По-скоро ще е трицифрена сума. И да направят писта, ще е празна, щот половината "рацери" нямат пари за гориво :mhihi: а пък за вход...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 22 Юли 2011, 7:30

В тая държава мамата си трака, дето се вика :mhihi:
Всеки който имаше интернет и следеше по форумите какво става по "гонките", си спомня масово предлаганата тази идея... сега когато стана факт... ама защо така бе балъци не се правило така... омг :banghead:

Един въпрос на хитреците дето предлагат писта, те ли ще я построят и ако не защо?

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 22 Юли 2011, 8:00

Значи по никъв начин няма да ми попречи затварянето на околовръстното за няколко часа, който и да е ден... Нито па завиждам, че някое дете ще си начеше крастата на затвореното околовръстно...Нито пък съм хейтър, нито съм негативно настроена към държавата си, нито към промените, нито към правото на някой да се кефи на нещо...

Но това не прави идеята по-малко малоумна...Дори и поради един единствен факт, а именно- на първия осукан около мантинелата 19 годишен моторист, състезанията ще бъдат преустановени, КАТ ще се оправдава 2 седмици по телевизията, че нищо не зависи от тях, те само наблюдават, нечия майка ще реве 2 седмици по телевизията как държавата е убила детето й, позволявайки му да кара с 200 на място неподходящо за това и в крайна сметка от цялата работа ще остане само спомена за поредния затрит живот, само че този път законно затрит... или айде поне няма да е незаконно. Нито ще се спрат останалите прелитащи електрони по пътната мрежа, нито ще спрат "незаконните гонки" (каквато всъщност е целта на инициативата), нито това ще промени по някакъв драстичен начин положението на мотор спорта у нас...

Именно поради тези причини продължавам да не виждам нищо полезно в подобна инициатива...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 22 Юли 2011, 8:43

kOnPuBkA написа:........

:yes: :yes:

я сега всички дето казвате "ама те ще си начешат крастата и по улиците ще е донякъде по-спокойно" (по принцип би трябвало да стане това, ама то по принцип) да ми кажат нещо...
1: КАТ затваря трасето- добре...
2: КАТ обезопасява трасето- много добре, макар и трудно да се получи като хората, но колкото може...
3: Осигуряват се 2-3 линейки и една пожарна- супер...

До тук всичко е добре, нали... обаче следва:

4: КАТ проверява документите на всички участници: кой има книжка и мотора дали има всички документи за движение по пътищата- лошо, нали...

А сега ми кажете каква ще е ползата от цялата гимнастика и мъка да затваряш булевард- да се пуснат 2-3-ма ли :?: и ще има ли желаният резултат от цялата работа :?:
Изображение
Изображение

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 22 Юли 2011, 9:16

ms написа:............
3: Осигуряват се 2-3 линейки и една пожарна- супер...
...

При наличието на по последни данни 14 екипа на бърза помощ за цяла София, ще ме прощават любителите на високите моторни скорости, но никак не съм съгласна 3 от тях да бъдат анагажирани с това да седят на едно място, за да могат да им съберат червата от пътя, докато някъде другаде по София други хора, които не своеволно са решили да умират, но все пак умират и имат нужда от бърза помощ ще чакат сума ти време някой да стигне до тях...

На два пъти в живота ми се е налагало да чакам Бърза помощ и на двата пъти не я дочаках...т.е. баща ми и баба ми не я дочакаха...Та предпочитам да има евентуално линейка за мен, вместо за състезателите, колкото и цинично да ви звучи.
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата