Крадени парфюми/гсм-и/части

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Купувате ли крадена стока?

Да
30
14%
Не
141
66%
1 път
8
4%
Понякога
35
16%

Общо гласове : 214
РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Re: Крадени парфюми/гсм-и/части

Мнение от Apassionata » 16 Авг 2011, 18:39

BMDrago написа:Купувам си само сваляни маратонки от изгърбени пред НДК и "Кристал" и чат пат някоя пухенка

Аз веднъж се замислих за едно мноо фиешън сутиенче от нечии простор, ма нещо размера не беше ОК :mhihi:

Единствения път, когато съм купувала нещо с неясен произход и вероятност да е крадено беше преди 4-5 години - халогени за е36-цата. Нови ми бяха много скъпи, пък и на мен ми ги бяха гепили :twisted: Замислих се, дали не са си мойте :lol: Както каза alx, хора, уважавайте се повече! Както и да го погледнеш, евтино, евтино, но купувайки нещо такова ставаш част от ... омагьосания престъпен кръг, храниш крадците... Обирали са ме.. и ги ненавиждам :twisted:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 16 Авг 2011, 18:58

Това на което викате парфюми за по 100-150 лева в търговската мрежа си е вода от тоалетната(тоалетна вода) и се продават масово. Това че консултантите му викат парфюм в бг е друг въпрос. За справка вижте си булгарито отдолу или гучито или мекса или там кви беха вече ги забрайх :) На анкетата отговорих с НЕ. Ако съм купил е било несъзнателно.
Последна промяна jordanov на 16 Авг 2011, 19:09, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 16 Авг 2011, 19:08

Apassionata написа:
BMDrago написа:Купувам си само сваляни маратонки от изгърбени пред НДК и "Кристал" и чат пат някоя пухенка

Аз веднъж се замислих за едно мноо фиешън сутиенче от нечии простор, ма нещо размера не беше ОК :mhihi:

Единствения път, когато съм купувала нещо с неясен произход и вероятност да е крадено беше преди 4-5 години - халогени за е36-цата. Нови ми бяха много скъпи, пък и на мен ми ги бяха гепили :twisted: Замислих се, дали не са си мойте :lol: Както каза alx, хора, уважавайте се повече! Както и да го погледнеш, евтино, евтино, но купувайки нещо такова ставаш част от ... омагьосания престъпен кръг, храниш крадците... Обирали са ме.. и ги ненавиждам :twisted:

Ако го беше взела,можеше да ти ушият по твой размер :mhihi:

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 20 Ное 2011, 0:50

щом е на далавера зимам :mhihi: и са да не почнат сички които ''не купуват'' да ми даржат сметка що сам стимулирал бизнеса :mhihi: и да познавам такива които зимат дрешки от мола,парфюмчета,и разни по едри неща :mhihi:
пс.единственото нещо което не бих купил ако е крадено е гсм,за всичко останало сам за :mhihi: :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 20 Ное 2011, 1:10

Мен пък не ми предлагат даже, с изкл. два пъти.Смешна случка. Слизам от колата пред една банка в града (имах работа там) и отде се взе един циганин да ми тика в ръцете една камера Сони. От 450 лв. ми я свали на 130 и ми загуби 15 мин. Аз не съм се пазарил, но той в стремежа си да ми я продаде, сами си сваляше цената. Разгледах камерата, пълно менте ест.. Не я купих и това беше. След месец пътувам с децата за Сапарева баня и спираме на Обнова за малко. И таман се връщаме в колата и една циганка се лепна и тя камера да ми продава. Какво беше изумлението ми, като видях същата камера, каквато месец преди това циганина в Попово ми предлагаше.... Обикновенно чувам от разни места за крадени неща, но внос от чужбина, телефони, лаптопи, такива работи.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 20 Ное 2011, 1:14

Elesar74 написа:Мен пък не ми предлагат даже, с изкл. два пъти.Смешна случка. Слизам от колата пред една банка в града (имах работа там) и отде се взе един циганин да ми тика в ръцете една камера Сони. От 450 лв. ми я свали на 130 и ми загуби 15 мин. Аз не съм се пазарил, но той в стремежа си да ми я продаде, сами си сваляше цената. Разгледах камерата, пълно менте ест.. Не я купих и това беше. След месец пътувам с децата за Сапарева баня и спираме на Обнова за малко. И таман се връщаме в колата и една циганка се лепна и тя камера да ми продава. Какво беше изумлението ми, като видях същата камера, каквато месец преди това циганина в Попово ми предлагаше.... Обикновенно чувам от разни места за крадени неща, но внос от чужбина, телефони, лаптопи, такива работи.

пред софийския кат два или три пъти са ми предлагали точно камера Сони :mhihi: :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 20 Ное 2011, 1:22

Не. То не ми и предлагат де. Сигурно нямам вид на заможен човек.
П.С. Не питай продавате ли... че там е друга история.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 20 Ное 2011, 3:31

Аз така се излъгах преди няколко години и си купих парфюм "BOOS" за 10 лева от един мазен циганин с едни лъскави мустаци. Използвах го само един път, защото при контакт с тялото ми, след 2 минути се появяваше една миризма на нещо като изсрано. :mhihi:
Иначе цигари яко си купувам крадени.
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 20 Ное 2011, 11:45

Преди време купих един плеар не знаех дали е краден но имах съмнения, макар да познавах продавача и макар да свали плеара от колата си... както и да е. След 3 седмици имах близки срещи в 1-во районно и си загубих 2 часа...а освен всичко го прибраха като доказателство та изгорях и с пари.
Оттогава съм пас.
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 20 Ное 2011, 17:24

До сега само цигари от циганките на пазара съм си купувал, ма не бяха и лоши :mhihi: После им свършиха стековете с тези и почнаха да продават лайната. Иначе, както казахте повечето, при най-малкото съмнение се оттеглям. Камо ли телефон от заложна. Нема начин, след 1 месец да се чудя кой ме е ограбил.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 20 Ное 2011, 17:36

rve написа:Преди 3 години като ми разбиха апартамента взеха цифров апарат и неразпечатан парфюм Кензо. Така, че не е за чудене.

Категорично не.

Кензото ми навява спомени много як парфюм

А по темата крадени стоки НЕ купувам обаче доста често по странно стечение на обстоятелствата купувам стоки с неясен произход и история :mhihi: вече си изпатих с айфон 4 (200 евра назад) но е така , риск пИчели , риск губи :D

jordanov написа:Това на което викате парфюми за по 100-150 лева в търговската мрежа си е вода от тоалетната(тоалетна вода) и се продават масово. Това че консултантите му викат парфюм в бг е друг въпрос. За справка вижте си булгарито отдолу или гучито или мекса или там кви беха вече ги забрайх :) На анкетата отговорих с НЕ. Ако съм купил е било несъзнателно.

Интересното е че преди можех да си позволя да си купя един истински парфюм вместо 3 ментета , да си го пестя и да си карам така , а сега така обеднях че просто не мога да си позволя такива неща повече :mhihi:
2 "парфюма" ми дойдоха 200 евро , а са си чиста тоалетна вода и миришат по няколко часа, нищо че са купени от армани и гучи Рим, просто цената си има качество , един хубав парфюм "eau de parfum" си е 150 евро и нагоре и пак съдържа алкохол , а има парфюми дето са асал парфюми , не съдържат алкохол , естествени масла , смесица от екстракти там , разни божествени неща които вървят над 250 евро за 50 милилитра..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 20 Ное 2011, 18:01

Вещно укривателство

Чл. 215. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., доп. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага укрие, придобие или спомогне да бъдат отчуждени чужди движими вещи, за които знае или предполага, че са придобити от другиго чрез престъпление или чрез друго общественоопасно деяние, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години, но с наказание, не по-тежко от предвиденото за самото престъпление.

Най-малкото е, че ще трябва да ги предадете доброволно крадените вещи.
Ако не ги предадете директно ви подвеждат за извършено престъпление по горецитирания член.

С телефоните внимавайте, лесно се проследяват и ако сте го продали преди да ви извикат директно сте осъществили състава на вещно укривателство.

Телефон втора ръка - само с придружаващите го документи /гаранция, фактура и т.н./. Дори да е изтекла гаранцията, пак си я искайте за да се види, от къде и кога е купен телефона.
От заложни къщи също не е гаранция, че телефоните не са крадени и може да ви го потърсят от вас.

Парфюми също се крадат, трудно се индивидуализират , но може да се стигне и до вас, и ако кражбата е по-сериозна ще се окажете в голямо приключение.
Последна промяна kriso85 на 20 Ное 2011, 18:06, променена общо 1 път
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 20 Ное 2011, 18:04

bmw318is4 написа:

Интересното е че преди можех да си позволя да си купя един истински парфюм вместо 3 ментета , да си го пестя и да си карам така , а сега така обеднях че просто не мога да си позволя такива неща повече :mhihi:
2 "парфюма" ми дойдоха 200 евро , а са си чиста тоалетна вода и миришат по няколко часа, нищо че са купени от армани и гучи Рим, просто цената си има качество , един хубав парфюм "eau de parfum" си е 150 евро и нагоре и пак съдържа алкохол , а има парфюми дето са асал парфюми , не съдържат алкохол , естествени масла , смесица от екстракти там , разни божествени неща които вървят над 250 евро за 50 милилитра..

Само за цените не съм съгласен :) Ако не робува човек на марки, а гледа качеството може да се снабди с парфюм(не тоалетна вода) с доста високо качество за 20-30 евро 50-100мл. Говоря за парфюми с 20% парфюмно масло. За да се ориентираш грубо колко са тия 20% ще ти кажа, че одеколона е с 3-5% парфюмно масло, тоалетната вода е 5-8% парфюмно масло, а масовите парфюми са с 8-15% парфюмно масло :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 20 Ное 2011, 18:08

jordanov написа:
bmw318is4 написа:

Само за цените не съм съгласен :) Ако не робува човек на марки, а гледа качеството може да се снабди с парфюм(не тоалетна вода) с доста високо качество за 20-30 евро 50-100мл. Говоря за парфюми с 20% парфюмно масло. За да се ориентираш грубо колко са тия 20% ще ти кажа, че одеколона е с 3-5% парфюмно масло, тоалетната вода е 5-8% парфюмно масло, а масовите парфюми са с 8-15% парфюмно масло :wave:

Колега дай примерна марка да се облагодетелствам , не пази тайна :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от climbernoob1 » 20 Ное 2011, 18:46

Не купувам нито крадени, нито "намерени".. :winky:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата