Питане относно заек

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Питане относно заек

Мнение от uCnaHeTcA » 10 Окт 2011, 21:57

Бях пуснал тема за котка или куче... Ама днес приятелката ми взе, че ми подари зайченце... :mhihi: Бъни :mhihi: Чистак-бърсак ново... На около месец май :roll: ГолЕм сладур, ама и аз го гледам като теле - железница :paranoid: Прочетох цялата тема и много се смях на това за диф-а (шпера) :mhihi: Пробвах го на паркета и вЕрно е с шпер, чип и сликове :bowdown: :lalala: Ама е мъничък още и ме е страх да не му стане нещо, даже ме е страх как го хващам :confused: Пробвах да го пусна и след като се осъзна, веднага се кашира под шкафовете :paranoid:
Дойде си в клетка, с талаш, сено, храна, поилка (поялник :mhihi: )
Мисля тия дни да се разходя из зоомагазините, да видя какви неща имат за зайченца... Играчки, нещо.... Знам ли... Прочетох за минерални...нещо си... и пръчици за зъбките :dunno:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 10 Окт 2011, 23:16

Мани колега, знам какво ти е. Първите дни ще го гледаш като писано яйце. После вече се успокояваш, въпреки, че и аз се панирам като се затиши или като легне и заспи и не мърда :mhihi:
И по между другото, някой колега ако продава голяма клетка да свирка, че тая тясна му се струва :mhihi:
Успех колега с отглеждането ! И пусни някоя снимка на сладура :lol:
Нищо няма да му стане колега като се върти из стаята. За хващането един колега беше написал в никакъв случай за ушите. Хващай го през гърдите. И един съвет !
Когато се завре някъде и после излезе примерно зад фотьоил или дивана ако имаш възможност го премести напред и изчисти бобчиките. Имат навик като се заврат някъде да си свършат работата :!:
Последна промяна randity на 10 Окт 2011, 23:19, променена общо 1 път
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 10 Окт 2011, 23:18

Страх ме е да му светя със светкавицата, така че скоро снимки :mhihi:
Сега е сложен на земята, малко пред телевизора, дали ще са му проблем светлините от него и т.н. ? :dunno:

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 10 Окт 2011, 23:20

uCnaHeTcA написа:Страх ме е да му светя със светкавицата, така че скоро снимки :mhihi:
Сега е сложен на земята, малко пред телевизора, дали ще са му проблем светлините от него и т.н. ? :dunno:

Не колега, няма да има проблем. То ако му стане гадно ще се махне. Иначе и аз без светкавица го снимам моя да не вземе да окьоравее ..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 19 Окт 2011, 22:55

uCnaHeTcA написа:Мисля тия дни да се разходя из зоомагазините, да видя какви неща имат за зайченца... Играчки, нещо.... Знам ли... Прочетох за минерални...нещо си... и пръчици за зъбките :dunno:

и на теб ще кажа, като и на предния новобранец :mhihi: само къщичка не му взимай още в началото, защото ще се скрие в нея и няма да иска да излиза много, много...
never drive faster, than your guardian angel can !

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 20 Окт 2011, 2:26

натдават ли, натдават ли таушанчетата ? че стана студено, празници идват едно друго :yammy: :bchug: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Окт 2011, 2:35

uCnaHeTcA написа:Бях пуснал тема за котка или куче... Ама днес приятелката ми взе, че ми подари зайченце... :mhihi: Бъни :mhihi: Чистак-бърсак ново... На около месец май :roll: ГолЕм сладур, ама и аз го гледам като теле - железница :paranoid: Прочетох цялата тема и много се смях на това за диф-а (шпера) :mhihi: Пробвах го на паркета и вЕрно е с шпер, чип и сликове :bowdown: :lalala: Ама е мъничък още и ме е страх да не му стане нещо, даже ме е страх как го хващам :confused: Пробвах да го пусна и след като се осъзна, веднага се кашира под шкафовете :paranoid:
Дойде си в клетка, с талаш, сено, храна, поилка (поялник :mhihi: )
Мисля тия дни да се разходя из зоомагазините, да видя какви неща имат за зайченца... Играчки, нещо.... Знам ли... Прочетох за минерални...нещо си... и пръчици за зъбките :dunno:

Земи си ароматизатори ... за тебе :mhihi:

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 20 Окт 2011, 14:09

PaCk0o написа:натдават ли, натдават ли таушанчетата ? че стана студено, празници идват едно друго :yammy: :bchug: :mhihi:

Разбира се колега, за Великден ще е перфектен :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 05 Ное 2011, 17:22

Внимавайте как ги хващате. Леко с финес, щото ако ги грабнете издевдъж се шашкат и и се опитват да бягат.. и от торка знаете... някой коли чупат полуоски, зайците чупят гръбнак :confused:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 05 Ное 2011, 23:38

Вече 1г имам зайче,като цяло цялото оглеждане е доста лесно.Храните са специални от магазина,като също така може да яде върба,млечка и още някой дръвчета,но в момента не се сещам кои бяха.Моя лично не е ваксиниран,казаха ми на 1г да го направя,но все още не съм,само е обезпаразитен и проблеми няма.Избягва се да му се дава каквато и да било храна от типа на пресни плодове.За шоколади и тн няма да споменавам,моя един път набара една кутия бомбони като изяде 1/5 от бомбон и нямаше пауър да мърда на другия ден.Биха му някакви витамини и се оправи,но като цяло казаха,че зайците или уживяват след такъв случай или не, няма 3ти вариант,а самото изясняване на причината ставало само след смърт.До този момент разбрах,че не трябва да се удрят по главата абе то като се замислиш където и да го удариш все ще стане на пастърма.Крехки същества,ако им се ядосате по добре си го изкарайте на кучето или по-добрия вариант на жената :mhihi: :mhihi:
Мноооооооооооооого важно е да се научат от малки да си ходят в клетката ,че после ходят по канапета,дивани,легла,столове и правят мазало.
Важно е да не се стряскат,да няма силни внезапни шумове и тн.Дано се справите животинката си е готина,особено като тича и скача е голяяяяяяяям смях
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 05 Ное 2011, 23:50

Аз оня ден на моя му дадох някакви пълно-зърнести бисквити ма на другия ден нищо му нямаше.
И колега как да го науча да си ака в клетката. Оня ден намерих дарадонка на сестра ми на леглото :shock:
Ака където му падне.
А това обезпаразитяване на колко време трябва да е заека за да му се направи. Аз моя също не го водих на ваксина, няма и да го водя.
По между другото след около 2-3 седмици ще му взимам нова клетка, по-голяма, та ако някой колега се нуждае да свирка. :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 06 Ное 2011, 0:17

Ами като го направи другаде,поне аз така правех го потупвах леко докато му бутах муцуната там,смисъл с вестник или нещо друго леко,но аз го хванах по късно.Та сега на МОЙТО легло не пикае и не ...се*е но на всички други го прави.... :mhihi:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 06 Ное 2011, 3:22

Ако искате да ака в клетката - взимате един съд от зоомагазините на който да е 1/4 кръг (eдната му страна да е обла, адругите две да образуват прав ъгъл) , слагате го в клетката и само него пълните с талаш.
Добре е клетката да е на земята и да махате металната част, когато сте наблизо , да може хем да държите заека под око, хем да си щъка и да разбере че клетката не е нещо опасно .. и сам ще почне да си ходи на талаша да върши работа ;)
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 06 Ное 2011, 3:54

ogata написа:Ако искате да ака в клетката - взимате един съд от зоомагазините на който да е 1/4 кръг (eдната му страна да е обла, адругите две да образуват прав ъгъл) , слагате го в клетката и само него пълните с талаш.
Добре е клетката да е на земята и да махате металната част, когато сте наблизо , да може хем да държите заека под око, хем да си щъка и да разбере че клетката не е нещо опасно .. и сам ще почне да си ходи на талаша да върши работа ;)

дрън, дрън - та пляс ! много ясно, че като са го пуснали на леглото и клетката му е затворена, той ще се изака на леглото :mhihi: кви са тия излишни движения - 1/4 кръг и 3/4ти правилна пирамида.... моя от 1 година вече живее на свободна практика в кухнята и околностите и нито е акал, нито е пишкал на друго място освен в клетката (веднъж беше изял едно цвете и малко беше уклепал положението, ама то като напъне не пита :mhihi: ) а, да, и талаша не им служи само за акане, топли им и си складират разни неща в него, как така ще има само в единия ъгъл на клетката ?! :mrgreen:
never drive faster, than your guardian angel can !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 06 Ное 2011, 4:02

Талаша е за вършене на работата, а останалата част от клетката се покрива със сено ;)
Идеята е, че никой не си сере на яденето. А съда просто е функционално измислен, тъй като се прикрепя към единия ъгъл на клетката, не е по-средата и не заема цялата част. Даже хората са си го написали ... ъглова тоалетна за клетка - http://bg-pet.com/Rodent/toilet.htm (В горният ляв ъгъл дори се виждат пантите които се закачат за самата клетка) . Мнението ти е толкова достоверно, колкото и твърдението, че зайците пият вода от поилки за хамстери :mhihi: Това не им е естествената поза и вода се сипва в паничка на пода на клетката :yes:

Добра идея е в другия край на клетката, да има и хралупа в която заека да се крие. И когато заека е вътре, никога не бъркайте да го вадите, тъй като за него това е убежище, където e недосегаем. http://www.zoozona.net/bg/catalog/cid/694/id/435.html

Изображение Изображение
ИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата