Заплати
Модератор: Общи модератори
Re: Заплати
да 4укна на дърво все о6те не ми се е налагало да мисля кога 6те ми бъдат преведени или да тър4я всеки ден да гледам книьки дали са преведени и т.н. да не говорим 4е пари се взимат и изпадат и през месеца хехе
по темата ........имам приятели в софия живее6ти все о6те при техните работе6ти за по 1200лв и ве4е не им стигат .друго което е 4е със съ6тите сме работили заедно когато сме били на по 15 16 г (преди 6 7 г ) и по 15 20 лв на ден се 4уди6 каде и за кво да ги изхар4и6 .
реално погледанто как си го направи6
по темата ........имам приятели в софия живее6ти все о6те при техните работе6ти за по 1200лв и ве4е не им стигат .друго което е 4е със съ6тите сме работили заедно когато сме били на по 15 16 г (преди 6 7 г ) и по 15 20 лв на ден се 4уди6 каде и за кво да ги изхар4и6 .
реално погледанто как си го направи6
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- zxsport
-
интересна и болезнена тема ...
парите според мен се изчисляват така: (месечна издръжка на член от семейството Х бр. членове) Х 2 ... та да има и натрупване за непредвидени обстоятелства (зъби, парно и др. "уникални" и "индивидуални" екстри).
Човека по принцип е уникално създание - лафът "дупе знае 2 и 200" важи с пълна сила ... във всяка една ситуация, но не и в този форум - тук чета трагикомедия - най-социално слабите дават по 200 лв месечно за цигари, 500 за бензин, 1000 за лайфстайл и т.н. ....
Относно говорещите и живеещите само и единствено за 21-во число (или когат' се пада) ... толкова им е и работата!!! Нагледал съм се достатъчно на колеги с по 1500 нетна заплата, които се почесват по цял ден ... има редовно случаи по 2-3 седмици да отброяват минутите до края на работния ден ... това им е основното занимание!!! Най - наглото е, че не се виждат колко /не/ струват и постоянно реват ... колко са зле ... колко малко пари взимат и как никога не им стигат ... ! Същите педераси и 3000 лв да взимат, пак ще реват че не са им достатъчни! Така, че .... дами и господа ... правете си сметката и "недейте рИва многУ"
парите според мен се изчисляват така: (месечна издръжка на член от семейството Х бр. членове) Х 2 ... та да има и натрупване за непредвидени обстоятелства (зъби, парно и др. "уникални" и "индивидуални" екстри).
Човека по принцип е уникално създание - лафът "дупе знае 2 и 200" важи с пълна сила ... във всяка една ситуация, но не и в този форум - тук чета трагикомедия - най-социално слабите дават по 200 лв месечно за цигари, 500 за бензин, 1000 за лайфстайл и т.н. ....
Относно говорещите и живеещите само и единствено за 21-во число (или когат' се пада) ... толкова им е и работата!!! Нагледал съм се достатъчно на колеги с по 1500 нетна заплата, които се почесват по цял ден ... има редовно случаи по 2-3 седмици да отброяват минутите до края на работния ден ... това им е основното занимание!!! Най - наглото е, че не се виждат колко /не/ струват и постоянно реват ... колко са зле ... колко малко пари взимат и как никога не им стигат ... ! Същите педераси и 3000 лв да взимат, пак ще реват че не са им достатъчни! Така, че .... дами и господа ... правете си сметката и "недейте рИва многУ"

Последна промяна zxsport на 09 Сеп 2011, 23:04, променена общо 7 пъти
Понеже от няколко месеца си водя в едни екселски таблички "семеен бюджет" горе долу това са ми разходите за гр. София за 2ма човека
Наем + сметки ~ 500 лв
Храна - 500лв
Бензин + дребни разходи по колата (E39 520i) - 250лв
Алкохол(предимно бира), цигари, хазрат (тука разбирайте пускане на тото 6/49 2 пъти месечно
) - 200лв
Домашни потреби ( почистващи препарати, прах за пране , етц ) - 100 лв
Дрехи (не купувам нищо "марково") - 100лв
Здраве - 100лв (фитнес чат пат, хранителни добавки етц )
Боклуци разни - 100лв - някакви непотребни джаджи, боклуци и прочие
Вноска по кредити - 200 лв
Всичко общо ~ 2000 лв
Това за 2ма човека нали
- Без дискотеки, вечери по ресторанти и некакви глезеници. Та в духа на темата, 1000лв за един човек, лично на мен ми се струват малко, за нормално съществувание по нашите географски ширини
Наем + сметки ~ 500 лв
Храна - 500лв
Бензин + дребни разходи по колата (E39 520i) - 250лв
Алкохол(предимно бира), цигари, хазрат (тука разбирайте пускане на тото 6/49 2 пъти месечно

Домашни потреби ( почистващи препарати, прах за пране , етц ) - 100 лв
Дрехи (не купувам нищо "марково") - 100лв
Здраве - 100лв (фитнес чат пат, хранителни добавки етц )
Боклуци разни - 100лв - някакви непотребни джаджи, боклуци и прочие

Вноска по кредити - 200 лв
Всичко общо ~ 2000 лв
Това за 2ма човека нали

Не Мы такие, Жизнь такая
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x5 e53 3.0 d
Миналият уикенд бях на гости у един приятел в сф, обиколихме 4-5 кафета излезнахме на диско, тренирахме.. видях се с много хора които не бях виждал.. та те миказват (90% от тях работят в охранителния бизнес и не са от СФ), бате стой си там в провинцията и си взимай заплатата тук в сф вече не екакто беше, заплата малка риск голям.. оплакваха ми се много така или иначе, заведенията полу празни насред лято, дискотеката в 2:00 в петък свободно се разхождаш в нея, на другия ден на басейн на Диана.. празнооооо...в събота!! Викам си какво става?? Нали излязохме от кризата?? Та мисълта ми е че, е немислимо да ядеш както трябва, да си караш и поддържаш колата, да си пиеш кафенцата и да плащаш НАЕМ с 1000лв.. просто са за никъде.. Наема бърка цялата ситуация... и хилядарката се удвоява, а честно ми кажете колко хора взимат заплата 2 бона и са от провинцията на работа в СФ или Варна например 

To be the best, you have to fight to beat the best !!!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Ех как викаше един познат - с немотията се справихме ама с лакомията не можем.
Така за парите както писаха строго индивидуално, но наистина зависи от начина и мястото на което живееш. 1000 лв за сам млад човек в 60-80 квадрата апартамент ми се струват ОК, в момента в който решиш да живееш в по скъп квартал камо ли къща и нещата се променят драстично.
Иначе има разходи като цигари за които ме изумява колко дават хората-това са безумни пари. В същото време ми е странн0 как се справяте с 200-250 лв бензин на месец.
Така за парите както писаха строго индивидуално, но наистина зависи от начина и мястото на което живееш. 1000 лв за сам млад човек в 60-80 квадрата апартамент ми се струват ОК, в момента в който решиш да живееш в по скъп квартал камо ли къща и нещата се променят драстично.
Иначе има разходи като цигари за които ме изумява колко дават хората-това са безумни пари. В същото време ми е странн0 как се справяте с 200-250 лв бензин на месец.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- go6o_lud
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x5 e53 3.0 d
BMW_RIDER написа:Иначе има разходи като цигари за които ме изумява колко дават хората-това са безумни пари. В същото време ми е странн0 как се справяте с 200-250 лв бензин на месец.
Е това и на мен ми е много странно

To be the best, you have to fight to beat the best !!!
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Абе малко пари са си 1000 лв, ма има и друго.Това, което аз работя тука в София за 1200 лв, колегата ми Дитрих Шварцмюлер примерно, работещ в същата фирма, но в Германия взима 5000 евро, а и двамата се гърбиме еднакво.Да не говориме, че Дитрих си сипва бензин в колата на същите цени и не е само това.Просто тука положението е трагично за съжаление

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
kemakozeE36 написа:Абе малко пари са си 1000 лв, ма има и друго.Това, което аз работя тука в София за 1200 лв, колегата ми Дитрих Шварцмюлер примерно, работещ в същата фирма, но в Германия взима 5000 евро, а и двамата се гърбиме еднакво.Да не говориме, че Дитрих си сипва бензин в колата на същите цени и не е само това.Просто тука положението е трагично за съжаление
Оф като почнете така за в чужбина. Да ама колегата ти Дитрих Шварцмайнер участва в създаването на продукт, оборот и икономика много по-големи от разликите ви в заплатите . Колегататси Дитрих е конкурентен ако не и най-добър на световен пазар. Тука какъв качествен продукт създаваме? Освен в износа на к;рви на европейско ниво ли сме в нещо.
Нормално да искате повече заплата особено тези с образование, но едно е горчивата истина без икономика и конкурентна продукция на световно ниво заплатите ще си седят същите!! Некой ако разчита на вътрешен пазар и услуги да искара повече от 1000лв заплата....
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
BMW_RIDER написа:kemakozeE36 написа:Абе малко пари са си 1000 лв, ма има и друго.Това, което аз работя тука в София за 1200 лв, колегата ми Дитрих Шварцмюлер примерно, работещ в същата фирма, но в Германия взима 5000 евро, а и двамата се гърбиме еднакво.Да не говориме, че Дитрих си сипва бензин в колата на същите цени и не е само това.Просто тука положението е трагично за съжаление
Оф като почнете така за в чужбина. Да ама колегата ти Дитрих Шварцмайнер участва в създаването на продукт, оборот и икономика много по-големи от разликите ви в заплатите . Колегататси Дитрих е конкурентен ако не и най-добър на световен пазар. Тука какъв качествен продукт създаваме? Освен в износа на к;рви на европейско ниво ли сме в нещо.
Нормално да искате повече заплата особено тези с образование, но едно е горчивата истина без икономика и конкурентна продукция на световно ниво заплатите ще си седят същите!! Некой ако разчита на вътрешен пазар и услуги да искара повече от 1000лв заплата....
Аз па да ти кажа на тебе, че ние българите тука им събрахме очите на германците с бърза и качествена работа, после конкретно за тази фирма да ти кажа също, че какъвто продукт създава швабата такъв искат и от нас и ние го изпълняваме, даже както казах по-горе по-бързо от тях и на същото ниво(става въпрос за C-check на самолет, който те го правят за 5 дни, а ние за 2)

- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Ако нямаш семейство и нямаш заеми към банки и темподобни мисля , че човек може да си живее добре с 1000 лева 

^^^ Ти не го разбра май какво казва. Един приятел до скоро работеше в софтуерна фирма за английския пазар. След като напусна разбра, че е изкарвал заплатата си с 3 дена работа. А тя беше около 2 бона. Е за тва ти говори човека. В Англия зимаш 5000+ паунда на месец за тая работа, а в БГ сумата е не повече от 1000 паунда. А количеството вложен туд и изкаран продукт е еднакво.
Тва с прословутата българска работливост и съответно прословутия БГ мързел са приказки от 1001 нощ. Нема такива филми, тука в БГ е Китай за западния инженерен труд, тва е тъжната истина... Идват и ти плащат нечовешките 700 евро за работа, дето в техните държави струва 4000+ и после колко много били 1400 лева и как немеца работе 10 пъти повече и за тва така. Аре стига глупости...
Тва с прословутата българска работливост и съответно прословутия БГ мързел са приказки от 1001 нощ. Нема такива филми, тука в БГ е Китай за западния инженерен труд, тва е тъжната истина... Идват и ти плащат нечовешките 700 евро за работа, дето в техните държави струва 4000+ и после колко много били 1400 лева и как немеца работе 10 пъти повече и за тва така. Аре стига глупости...
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
щом мислите че работите колкото тия в чужбина що не идете в Германия/Англия за 5000+++ евро/паунда, ми седите тука на 1000лв

The_Ancient написа:щом мислите че работите колкото тия в чужбина що не идете в Германия/Англия за 5000+++ евро/паунда, ми седите тука на 1000лв![]()
![]()
по4ва6 да задава6 неудобни въпроси

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
The_Ancient написа:щом мислите че работите колкото тия в чужбина що не идете в Германия/Англия за 5000+++ евро/паунда, ми седите тука на 1000лв![]()
![]()
На това може да се отговори с обратния въпрос - Щом българинът не може да работи като западняка, защо чуждите фирми имат работници тук ?
Колегата, който споменава C-check-а сигурно работи за луфтханза техник. Германските им шефове не спират да ги хвалят и ако не се лъжа някои от операциите по ремонта на самолетите ги правеха най-бързо от всички клонове на компанията. И тя точно затова е тук, за да плаща по-малко за същото качество.
Аз работя в сферата на ИТ и също имам контакти с клиенти и партньори на фирмата на запад. Не работим изобщо по-бавно или по-зле. Доста по хаотично, но пък сме по-гъвкави и тук всички правим по няколко неща. Имахме колега англичанин, който в разговор със свои бивши колеги в Лондон съвсем спокойно каза в наше присъствие - "България е страната, в която трудът на инженерите е адски евтин." Той по това време си взимаше заплата като за Англия.
Но пък BMW_RIDER-а е прав, че фирма, която работи само на вътрешния пазар няма начин да дава прилични заплати. Мащабът на икономиката ни е нищожен. И добре, че ги има западните компании в България, че без тях и сегашните заплати нямаше да съществуват.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?