Към хАмериканците...
Модератор: Общи модератори
Re: Към хАмериканците...
nightdriver написа:Европата е музея на останалия свят , всичко е тръгнало от нея ! Но ако ще се става милионер в днешно време , дестинацията е Китай !
ама в музея се отива точно за да се види.. и толкова.
за китай- съгласен. само да се научат да карат защото са много лоши шофьори- ние сме факири сравнено с тях и координацията на средния китайски шофьор е ... трагикомична. аз толкова страх не съм брал никога защото ги виждам как просто нямат елементарна представа за управление на мпс-та. преди месец трябваше да карам там и по едно време ги гледам публиката с пуканките отзад (местни) притихнала, хванала се за дръжките и гледа като сърна фаровете... викам им "кво има"? те " караш много бързо и агресивно"... аз поглеждам километража- 40км/час... на магистрала 6 ленти. тоя пред мене е на 15 метра и не съм сменял ленти последната минута... страшна комбинация са от ужасно внимателни, страхливи и не можещи да карат... и както са така от време на време някой прави нещо дето лентата трябва 3 пъти да я връщаш, че да разбереш епичноста на маневрата

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
alx написа:nightdriver написа:Европата е музея на останалия свят , всичко е тръгнало от нея ! Но ако ще се става милионер в днешно време , дестинацията е Китай !
ама в музея се отива точно за да се види.. и толкова.
да де , каквото е имало да се прави е направено отдавна и всичко свърши...в момента позволяват да се живее що годе един нормален живот и това е , многото кинти изобщо не са тук
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:acho.rs написа:bate koko написа:..ако слу4аино идеш...ако можеш направи един трип=изток-запад NEW YORK-LA/ LAS VEGAS... ПОСЛЕ ЕВРОПАТА ще ти се вижда ....смешна....
аре късмет и не се 4уди-риска оби4 смелите..
п.с. УСА все пак не е за всеки...така 4е...![]()
![]()
![]()
То за тва им е мечта на американците - юротрип - щот европа е смешна![]()
Единственото което го няма е Лас Вегас . Ама Дубай е на близо . Имам приятели там , които ходиха и във Вегас и по техни думи - арабите са ненормални
aма тя европата наистина е смешна.. всъщност не толкова смешна колкото "симпатична"... ама симпатична като малко кученце...
европата няма едно нещо (поне за мене) което е изключително важно за да ми хареса - няма мащаб. не може да ти се рее духа. всичко е сбито, малко, скъпо, мръсно и износено или чисто и износено ама се износено... където си бил вече много хора са били. емоционално и физически.
ама друга тема.
Явно си попил доста от смешния им национализъм и са ти се поопънали мозъчните гънки

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
alx написа:aма тя европата наистина е смешна.. всъщност не толкова смешна колкото "симпатична"... ама симпатична като малко кученце...
европата няма едно нещо (поне за мене) което е изключително важно за да ми хареса - няма мащаб. не може да ти се рее духа. всичко е сбито, малко, скъпо, мръсно и износено или чисто и износено ама се износено... където си бил вече много хора са били. емоционално и физически.
ама друга тема.
тая работа е въпрос на възгледи, но изказването ти наистина ме изненада
тва с реенето на духа хич не го разбрах, за кво говориш - природата ли градовете ли?
за мен сравнението е неудачно щото става въпрос за различни неща
новия свят си е новия свят - дали е по-добър е въпрос на вкус (знаете кой какво е казал и кво е направил след това)
edit
лошото е, че европа все повече се поамериканчва
като за съжаление се взимат предимно негативните неща

и пак да не ме заподозрете в еврофилия Щатите ми харесват и имм чудни спомени от там

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Абе реднек изказване - тва е . Европа е толкова многолика , че дори само тва че я слагаш под общ знаменател говори лошо ... Който иска безкрайни поля и природа - Скандинавия , Ирландия имат колкото щеш . Не знам някой да се кефи на прерията дет караш 2000км из равни скучни полета ...
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Ачо, как за толкова време писане (явно основно) и четене не се научи да вникваш какво ти се казва, ами само спориш (спамиш), спориш (спамиш).... до безкрай.
Последна промяна Babuna на 01 Ное 2011, 17:34, променена общо 1 път
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Споря когато не съм съгласен . В случая дори обясних защо ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
европа е доста стара, пренаселена, пълна с предрасъдъци, тежък исторически багаж (2 световни войни най-малкото), стряскащи културни разлики, расизъм, говорят се най-различни езици. как да се чувстваш добре като чужденец?
дори и от бизнес гледна точка да погледнеш. правиш продукт искаш да го продаваш в европа... ми ти само да го преведеш на 600те езика и парите ти ще свършат
накрая отиваш в магазина и гледаш шампоан "gliss kur"
. от къде да знаят немците кво значи тва на български. не ти стига тва, ми почти всичко е по-скъпо в европа.
дори и от бизнес гледна точка да погледнеш. правиш продукт искаш да го продаваш в европа... ми ти само да го преведеш на 600те езика и парите ти ще свършат

Последна промяна steeN на 01 Ное 2011, 17:45, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
acho.rs написа:Споря когато не съм съгласен . В случая дори обясних защо ...
Е колега ама ти спориш с целия свят няма тема дето не си взимал участие с по няколко мнения

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
steeN написа:европа е доста стара, пренаселена, пълна с предрасъдъци, тежък исторически багаж (2 световни войни най-малкото), стряскащи културни разлики, расизъм, говорят се най-различни езици. как да се чувстваш добре като чужденец?
дори и от бизнес гледна точка да погледнеш. правиш продукт искаш да го продаваш в европа... ми ти само да го преведеш на 600те езика и парите ти ще свършатнакрая отиваш в магазина и гледаш шампоан "gliss kur"
. от къде да знаят немците кво значи тва на български. не ти стига тва, ми почти всичко е по-скъпо в европа.
- расизъм - нима в щатите няма?
повечето от нещата, които си написал ги има в изобилие и в щатите
да не говорим, че вече и там започват да закостеняват доволно та за предразсъдаци
незнам дали е удачно да се говори
А пък европа е все по космополитна със всички плюсове и минуси
за езиците в европа наистина са бая - ама в щатите може и да не се оправиш понякога ако не знаеш испански

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
расизъм до колкото си бял, няма. ако не си, не знам... и няма и как да знам
. в европа не е само по цвета на кожата, а и от държавата от която идваш.
за испанския, това е някаква легенда. щом не ми се е случвало в калифорния, не виждам къде може да стане
естествено не съм ходил по някакви пропаднали места, но защо ми е да ходя? те и наблюденията ми са от някакви хора дето са средна класа и нагоре. все пак това е истинското лице на една страна, не тия дето бачкат в макдоналдс (колкото и политически некоректно да звучи това). за такова изказване там ще ме разпънат на кръст
за това и да отидеш на бригада е много коварен начин да си изградиш грешна представа за нещата.

за испанския, това е някаква легенда. щом не ми се е случвало в калифорния, не виждам къде може да стане

естествено не съм ходил по някакви пропаднали места, но защо ми е да ходя? те и наблюденията ми са от някакви хора дето са средна класа и нагоре. все пак това е истинското лице на една страна, не тия дето бачкат в макдоналдс (колкото и политически некоректно да звучи това). за такова изказване там ще ме разпънат на кръст

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ако визираш моята представа ще ти кажа, че имам не само от бригада ...
и пак - изключително положителна към щатите относно възможности за развитие и живот
Съгласен съм с доста от нещата ама ако ги разгледаш за средна и нагоре класа и за Европа
пак ще стигнеш до подобни изводи като за САЩ
Ако си образован и компетентен ще те приемат съвсем нормално и в Европа.
Просто картинката за смешната и скапана европа и силно пресилена
и пак - изключително положителна към щатите относно възможности за развитие и живот
Съгласен съм с доста от нещата ама ако ги разгледаш за средна и нагоре класа и за Европа

...
acho.rs написа:Споря когато не съм съгласен . В случая дори обясних защо ...
мне. спориш... за спорта? (аз друго обяснение нямам за спорене за неща за които .. на практика няма как да знаеш. щото америка ти е ясна- ама не си бил там. европейските екзотики и американските мускули- и те са ти ясни.. и времената на ринга... и другите неща дето си готов да отстояваш ама не било компютри а компоти... имам тука едни инвестиционни въпроси- сигурен съм че по тях ще имаш мнение...
но те разбирам де- ако приложиш моя принцип на писане - ще пишеш само за работа в ирландия и архивни алдита с десни волани... което не е оферта.
въпроса е че много си те обичаме ама на моменти прекаляваш...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
K_Ilkov написа:Ако визираш моята представа ще ти кажа, че имам не само от бригада ...
имам приятели които са много напред в европата.
ми.. живеят в малки къщи и карат карера 4 вместо турбо с, карат 6-цилиндрови мерцедеси вместо амг-та и тн... съжалявам, но са по-назад с материала ако бяха на тоя професионален хал в америката.
ама остави приятелите- така острани- може и да не виждам решаващи неща- но... консултирал съм големи европейски фирми (основно банки и финансови институции) по европата- гледам ги отвътре как работят на всички нива- от фронт деск-а до си-нивата им... ми .. не работят. всеки си гледа кефа, ама и толкова получават и като го получат после социалистическите им правителства им го взимат (не визирам бг с плоския данък). такава бизнес атмосфера си има своите преимущества, но са направо комични ако ги сравниш с битките които се водят всяка секунда в подобни американски компании... затова и европейския бизнес (и цялата уредица около него) е меко казано- несериозен... имат разбира се страшни попадения, но културата е съвсем, съвсем друга...
америката я осраха защото куцо и сакато реши че може да цоца и държавата се напълни с паразити а системата не е смятана така- смятана е да подпомага инициативните, находчивите и енергетичните хора. а не нелегалните имгранти с 4-5 деца-котви. .... ама европата си е осрана от както се помни защото системата е сметната да храни паразитите... ама това вече е съвсем друга тема.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
alx написа:acho.rs написа:Споря когато не съм съгласен . В случая дори обясних защо ...
мне. спориш... за спорта? (аз друго обяснение нямам за спорене за неща за които .. на практика няма как да знаеш. щото америка ти е ясна- ама не си бил там. европейските екзотики и американските мускули- и те са ти ясни.. и времената на ринга... и другите неща дето си готов да отстояваш ама не било компютри а компоти... имам тука едни инвестиционни въпроси- сигурен съм че по тях ще имаш мнение...
но те разбирам де- ако приложиш моя принцип на писане - ще пишеш само за работа в ирландия и архивни алдита с десни волани... което не е оферта.
въпроса е че много си те обичаме ама на моменти прекаляваш...
сашко=Реднек индиид

ми.. живеят в малки къщи и карат карера 4 вместо турбо с, карат 6-цилиндрови мерцедеси вместо амг-та и тн... съжалявам, но са по-назад с материала ако бяха на тоя професионален хал в америката.