Съвет за домашен климатик
Модератор: Общи модератори
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Re: Съвет за домашен климатик
steeN написа:sa_hellrot написа:...
начи сензорите за хора не си струват, така ли да разбирам. в смисъл са някакъв гъдел, без особен ефект... ?
или имаше предвид, че има менте плазма? кое е по-добре uv vs. plasma ?
питам напълно сериозно, къде видя да съм се оплаквал от технически параметри...
Казвам че, повечето от тея филтри -био мио ,ябълков, антиалергичен и т.н според мен са си чиста реклама, само от плазмата и УВ лампата може би има някакъв смисъл(няма как да знам дали наистина ги убива или намалява тез вируси и бактерии). Окото има две функции(при различните марки е различно): да насочва струята в посока където няма хора и да влезе в икономичен режим ако няма присъствие в стаята повече от~ 10 мин.(това при ДАЙКИН).При панасоника е друго, при Митсубишито май пак следи за присъствие и т.н.
Дали плазма или УВ аз не мога да кажа кое... има хора ,алергични , астматици и т.н. та те търсят климатици с такива екстри- сигурно помага.
А за климатика и за мощностите писах не заради теб, а по принцип, защото едни климатици са ефтини, но примерно шумни и с по-нисък коп, други са тихи с висок коп и създават комфорт, но са скъпи и с скъпи части и така нататък....
няма идеален вариант.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Не се вкарвайте във филми. Вкъщи сме с Деу от 1999-та и си бачка нормално. Тогава взехме и още един за един магазин, където работи нон-стоп на голямо натоварване, защото се отваря вратата и т.н. Та тоя в магазина даде фира миналата година
Вярно тогава си бяха бая кинти, но не защото са маркови. Сметнете си по кВт час колко ви излиза горе долу отоплението и какво спестявате от тия на тройна и четворна цена за да не излезе че се изплащат след края на живота на уреда

Вярно тогава си бяха бая кинти, но не защото са маркови. Сметнете си по кВт час колко ви излиза горе долу отоплението и какво спестявате от тия на тройна и четворна цена за да не излезе че се изплащат след края на живота на уреда

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Да де , но как да го сметенеш. По това което чета разхода на енергия на климатика варира като разхода на бавареца ми
Май , май няма точен начина да го изчислиш ...

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
The_Ancient написа:Не се вкарвайте във филми. Вкъщи сме с Деу от 1999-та и си бачка нормално.
не си прав, щото този принцип за всичко може да се приложи и bmw нямаше да имат и една продажба

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
acho.rs написа:Аз съм с 24ка Осака -5 мин да задуха и става сауна![]()
За да не отварям друга тема , ще помоля да ми препоръчате климатик за :
- хол 32 квадрата (2,80 височина) . Помещението е в кооперация , среден етаж и го изолирахме отвътре с гипскартон (+ минерална вата зад картона) . Апартамнета е във Велико Търново. Търси се средна хубост климатик до около 2000+ малко лева . Основната идея е ОТОПЛЕНИЕ .
ПС:Не е за мен а за сестра ми и мъжо и .
Fujitsu AWYZ 14 LBC
Daikin FTX50GV
виж тези ....
П.П. щях да напиша само daikin-a, ама генерал-а си заслужава парите

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
И на тях всички тва им препоръчват а гледам че и тук тва казвате . Но тези климатици не са слаби
Или вътрешната изолация и факта че е среден апартамента позволяват такъв малък климатик .
едит: май не са малки - Фуджицото му дават 6 до 9кв

едит: май не са малки - Фуджицото му дават 6 до 9кв
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
У дома в едната стая бичи Daikin FTXG35, у другата FTXG25. Зимата: бойлер(нон стоп), миялна машина(редовно), пералня(редовно), хладилник с фризер(нон стоп
), готварска печка, компютри, телевизор, не съм плащал повече от 170 лв. сметка. Лятото: около 70-80 лв.

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
The_Ancient написа:Не се вкарвайте във филми. Вкъщи сме с Деу от 1999-та и си бачка нормално. Тогава взехме и още един за един магазин, където работи нон-стоп на голямо натоварване, защото се отваря вратата и т.н. Та тоя в магазина даде фира миналата година![]()
Значи,това което бяха климатиците едно време няма нищо общо със сегашното положение.
Евтините климатици са като жигулите(имаше един лаф с "уцелена жигула")може да бачка 15г. може и въобще да не тръгне(и това ми се е случвало с една "Осака")
А за разхода на ел. енергия-не е само до разход въпреки че и там не е малка разликата,има климатици от които не могат да пят хора в радиус от 50м.

Друг важен фактор е начина на употреба и редовната профилактика!
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Elesar74 написа:У дома в едната стая бичи Daikin FTXG35, у другата FTXG25. Зимата: бойлер(нон стоп), миялна машина(редовно), пералня(редовно), хладилник с фризер(нон стоп), готварска печка, компютри, телевизор, не съм плащал повече от 170 лв. сметка. Лятото: около 70-80 лв.
И аз плащам горе долу толкова , като вратите към коридора са винаги отворени(деца), но като гледам твойте клими са скъпички.... аз съм с обикновенни.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
steeN написа:не си прав, щото този принцип за всичко може да се приложи и bmw нямаше да имат и една продажба. аз например искам да знам много добре какво купувам и за какво си давам парите.
Не е точно така. Например на мен ми пука каква кола карам заради куп други фактори, които нямат общо с разхода и цената. Вярно че колата е да те закара от точка А до точка Б, но комфортът, вървежът, пътното поведение, сигурността и т.н. могат да бъдат много различни. Климатикът, от друга страна, ми е важен дотолкова доколкото може да стопли/охлади стаята. От там натам инвертори, йонизации, лампи, очи са ми през ... Важно е като сложиш чертата кое ти излиза по-рентабилно. И от скъпите да вземете няма ви изкарат по 50 години.
В момента не знам какво е положението с тия евтините, в крайна сметка скъп, евтин, имаш гаранция че ще работи единствено в гаранционния срок. От там натам късмет.

Аз за това залагам на Нордстар 12ка с митсу или панасоник компресор и ми дреме на шмайзера.
Ако види зор и тръгне да замръзва зимата(което при мен няма как да стане,че ще се ползва само лятото
) тъй като не е инвертор и слава богу си му слагам един нагревател и кеф ти -15,-20.След тия температури си имам 40кубика дърва и надеждно отопление на твърдо гориво. 

Ако види зор и тръгне да замръзва зимата(което при мен няма как да стане,че ще се ползва само лятото

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Имам 4 Fujitso DC Inverter 12 нямат грешка, за ме нтова е марката към момента, за 2 години нон сто пработа нито един не се е предал.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
slatanic написа:Аз за това залагам на Нордстар 12ка с митсу или панасоник компресор и ми дреме на шмайзера.![]()
Ако види зор и тръгне да замръзва зимата(което при мен няма как да стане,че ще се ползва само лятото) тъй като не е инвертор и слава богу си му слагам един нагревател и кеф ти -15,-20.След тия температури си имам 40кубика дърва и надеждно отопление на твърдо гориво.
40 кубика

- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
От 3 години имам 4 такива http://www.technomarket.bg/products/090 ... ae-xp12ghr и мога да кажа само едно. Перфектни са.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

barabqga написа:slatanic написа:Аз за това залагам на Нордстар 12ка с митсу или панасоник компресор и ми дреме на шмайзера.![]()
Ако види зор и тръгне да замръзва зимата(което при мен няма как да стане,че ще се ползва само лятото) тъй като не е инвертор и слава богу си му слагам един нагревател и кеф ти -15,-20.След тия температури си имам 40кубика дърва и надеждно отопление на твърдо гориво.
40 кубикасериозно си се запасил
2 етажа по 100+ квадрата и още една къща със един 100 квадрата етаж.Няяяяямаа как.