Най-подходяща кола за начинаещ шофьор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 12 Дек 2016, 19:06

Подкрепям горното мнение, затова споменах поне Е90 и поне 20-ка и нагоре, ако държи да е 3-та серия

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Най-подходяща кола за начинаещ шофьор

Мнение от DigitalExile » 12 Дек 2016, 19:18

Хаос написа:Не мога да повярвам, че има "бмв"-исти, които препоръчват предно за зимата на нов шофьор. Без системи за стабилност е най-добре да е първата кола, евтина за правене като и когато я удариш, а това е неозбежно, няма шофьор без ПТП, тея без ПТП да се гръмнат и да не се обаждат.
Вземаш 316-ката и като валне сняг бегом на някой голям паркинг да се учиш как се овладява кола и къде ѝ е лимита.
Като посъбереш парички за 400-500 или там колкото вървят си купуваш шпер и колата слага в малкия си джоб всякакви недомислени нужници с предно предване.
Изпреварванията с малък мотор били проблем - нов шофьор само до изпреварване му е, ще знаете...
А, и ако нямаш кой да те научи иди на някоя сбирка, все ще се намери кой да ти разкаже за 30 минути за колата.

+1

--

То баба ви само на системи е карала едно време :lol:
316-та си е перфектна за първа кола.
Винаги съм бил за да се вземе нещо по трудно за каране защото после всичко ти е като детска играчка в ръцете и никога не се притесняваш да му спреш блокажи и всичко. :driving:

А за задното и зимата съм без коментар, до сега със задно не се е случвало да затъна и да ме дърпат.
С предно няколко пъти ми се е случвало :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Дек 2016, 20:00

ogata написа:Като за начало – младите и нови шофьори имат различни реакция, сядайки за първи път зад волана. Има и разлика между разбирането за колите при жените и мъжете. Плюс това да не забравяме и родителското тяло, което, например, е решило да ви направи чуден коледен подарък – първата ви кола.

Така че – наслаждавайте се и четете какво трябва да знаете и търсите при избора си на първа кола.

аз пък винаги съм си мислел, че най-подходящото първо возило е я един бенц гл или я един кади ескалейд... ма аз кво знам баси...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 12 Дек 2016, 20:10

Според мен първата кола задължително трябва да си я купиш сам, а не да ти идва даром, за да я цениш истински и да я пазиш.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Дек 2016, 20:51

dextuar написа:Според мен първата кола задължително трябва да си я купиш сам, а не да ти идва даром, за да я цениш истински и да я пазиш.

пътя към ада е застлан с добри намерения- съгласен съм с тебе, но има един проблем- първата кола която ти ще пазиш най-вероятно няма да може да те пази тебе достатъчно добре. и ако си родител ще знаеш, че децата ти са некви луди инвестиции във всеки смисъл на понятието... затова - 3 тона крепост на колела и ти е мирна главата.

разбира се има и много други моменти, но така на първо четене... толкова
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Дек 2016, 21:06

Nedko Anev написа:
Хаос написа:Не мога да повярвам, че има "бмв"-исти, които препоръчват предно за зимата на нов шофьор. Без системи за стабилност е най-добре да е първата кола, евтина за правене като и когато я удариш, а това е неозбежно, няма шофьор без ПТП, тея без ПТП да се гръмнат и да не се обаждат.
Вземаш 316-ката и като валне сняг бегом на някой голям паркинг да се учиш как се овладява кола и къде ѝ е лимита.
Като посъбереш парички за 400-500 или там колкото вървят си купуваш шпер и колата слага в малкия си джоб всякакви недомислени нужници с предно предване.
Изпреварванията с малък мотор били проблем - нов шофьор само до изпреварване му е, ще знаете...
А, и ако нямаш кой да те научи иди на някоя сбирка, все ще се намери кой да ти разкаже за 30 минути за колата.

+1

--

То баба ви само на системи е карала едно време :lol:
316-та си е перфектна за първа кола.
Винаги съм бил за да се вземе нещо по трудно за каране защото после всичко ти е като детска играчка в ръцете и никога не се притесняваш да му спреш блокажи и всичко. :driving:

А за задното и зимата съм без коментар, до сега със задно не се е случвало да затъна и да ме дърпат.
С предно няколко пъти ми се е случвало :lol:

Явно на това се дължат и тия теми напоследък. Как се карало задното в сняг и какво да правим като навали 20см.

Иначе и аз съм за ГЛ или Ескалейд или поне една Такома ама наще ми взеха Застава ГТ55 като за първа кола. :mhihi: Аз пък я карах като Порше и един път на магистралата и се разкъса целия кош с все рогове и чудесии под капака и двигателя падна на пътя :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 12 Дек 2016, 21:14

Малко се пресилвате с тея ескалейди,бтр-и и совалки :mhihi: Точно малоумниците с 3-тонните крепости избиват хора по пътищата,защото се чувстват безсмъртни в тях.
А многото прехвалени системи допринасят за нарастващият брой на слабите шофьори на пътя.Създавт фалшива сигурност и после оле-мале...
Моята първа кола беше шкода 120л и оцелях.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Дек 2016, 21:44

(bubsa) написа:Малко се пресилвате с тея ескалейди,бтр-и и совалки :mhihi: Точно малоумниците с 3-тонните крепости избиват хора по пътищата,защото се чувстват безсмъртни в тях.
А многото прехвалени системи допринасят за нарастващият брой на слабите шофьори на пътя.Създавт фалшива сигурност и после оле-мале...
Моята първа кола беше шкода 120л и оцелях.

И аз взех да се чеша по главата,най-малкото как му се хващат габаритите на това чудо :paranoid:

120L-скочил си в дълбокото ,аз тръгнах скромно със 105L -29 секунди до сто по каталог(оптимистично.. :mhihi: )
Беше ми се пробил резервоара и боднах един маркуч към бензиновата помпа и една 5 литрова пластмасова туба,радиатора беше отпред,двигателят отзад и тръби под колата за охлаждането-около 9 -10 литра антифриз събираше..Беше му ръждясало парното някъде и капеше вода над газта-колкото повече натисках-толкова повече капеше,бях си обул един найлон върху дясната обувка и т.н.. :mhihi:
По темата-съгласен съм,че поне ф30 и 3 литра 2оо+ kоня е задължително за начинаещ,по-натам х5М и х6м,знаете как е :lol:
Може и с полусликове
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 12 Дек 2016, 21:59

Bogat-Beden написа:По темата-съгласен съм,че поне ф30 и 3 литра 2оо+ kоня е задължително за начинаещ,по-натам х5М и х6м,знаете как е :lol:
Може и с полусликове

Така е, да им е сигурно на децата като изпреварват, че за младия шофьор е изключително важно да изпреварва постоянно и навсякъде всеки, който се движи с 5 км/ч по-бавно на извънградско.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 12 Дек 2016, 22:36

Много е важно за какъв човек става въпрос, къде живее, финансов ресурс. Ако е студентка в УНСС от Люлин, мисля че няма смисъл да пишем за ГЛ, Ес класи и подобни. Според мен и БМВ не е подходяща кола за младо момиче. Смятам че Опел Астра/Корса, Голф/Поло, Корола и подобни ще са доста подходящи. И определено зимата младият шофьор със задно предаване на Е36цата би имал много повече проблеми отколкото с Шкода Фабия например, не знам защо мислите че е срамно един беемвист да го напише, но си е точно така.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 14 Дек 2016, 19:41

Мордехай написа:Много е важно за какъв човек става въпрос, къде живее, финансов ресурс. Ако е студентка в УНСС от Люлин, мисля че няма смисъл да пишем за ГЛ, Ес класи и подобни. Според мен и БМВ не е подходяща кола за младо момиче. Смятам че Опел Астра/Корса, Голф/Поло, Корола и подобни ще са доста подходящи. И определено зимата младият шофьор със задно предаване на Е36цата би имал много повече проблеми отколкото с Шкода Фабия например, не знам защо мислите че е срамно един беемвист да го напише, но си е точно така.

Че те тънкогумките с 13ки зимата са по-добре и от Ф30 на задно... поне при потегляне. Отделно друг голям плюс, че с 60 коня няма риск като подадеш на 2ра, да тръгнеш с вратите в насрещното. Друг фактор по нашите ширини - младия шофьор, едва ли има 1000лв да си купи нови зимни гуми за БМВто, докато нови гуми за сапунерка са 250лв макс. Не е като да няма разлика... И въпреки това аз съм против кенеф за първа кола - както го написа алх - при първото птп, колата и най-вероятно ти ставаш на мармалад.
За жена, поне среден клас седан/комби от 3ка/А4ка/Цкласа нагоре, задълж. 4х4 и автоматик. То с тия темпове на развитие на кутиите, скоро ръчката ще изчезне от евридейките, няма смисъл мома тепърва да се учи да управялва мотора,кутията и спирачките .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 14 Дек 2016, 21:48

А ако е от София и реши да се срещне с приятелки във Флай например на "Шипка", дали ще се яви някой доброволец да и паркира Ц/Е класата или ще и е доста удобно да си паркира Яриса примерно почти напреки без да пречи. Ся ако е Долно Нанагорнище и ходи от гарата до барата, може и влекач с муцуна да си купи и да му закачи сититрейлер, за да е по-сигурна, че при челен удар с комбайн няма да пострада.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Потребител
Аватар

Мнение от speedgirl » 18 Дек 2016, 0:58

intention написа:Няма да се плашиш като млад шофьор. Давай смело, ако ти е тежък десния крак - бързо ще разбереш кога да даваш газ и кога - не.

Е аз вече веднъж разбрах... ама нямаше големи поражения.

Иначеее, и аз съм "за" малко по-стара кола.Относно безопасност не е кой знае колко надежден избор, но пък по-малко екстри и електроника, по-добре за джоба и въобще..Климатик да има, ABS, въздушни възглавници и стига му е, като за първа кола.
Може и грешно да разсъждавам де :D

Иначе са прави тука повечето от вас - ако ще и 4х4 да е, АКО ЩЕ И КОЛЕЛО ДА Е..ако не се кара с акъл, резултатът ще е ясен.
Доста хора ме съветват да не се занимавам с БМВ, защото всичко му било по-скъпо и да си взема нещо "по-народно" ,което да ми олекотява портфейла и да ми е по-сигурно за каране.
Ще видим кого ще послушам - разума, сърцето или хората :D

Благодаря за отговорите!
Кеф цена няма! :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Дек 2016, 15:56

:D

15577461_1489465904404828_846642827_n.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 20 Дек 2016, 16:11

всяка кола с 4 (минимум) или 5 звезди по EURONCAP е добра за млад шофьор ... всичко друго е ковчег и аз не бих го дал в ръцете на човек който ценя (аз за себе си защо карам ковчег няма общо с избора ми за близки хора)

е46 фейс ... както са писали и други колеги , хем е сравнително евтина, сравнително модерна, сравнително безопасна ... а калници и брони се намират още лесно :driving:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата