Море 2012 къде

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Re: Море 2012 къде

Мнение от павката » 24 Юли 2012, 7:06

на балчик цари спокойствие и вечерна красота
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Авг 2012, 17:32

Върнах се от Майорка и като цяло съм доволен. Самия остров не е толкова изпипан и интересен като канарските, но плажовете са много хубави.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Това е хотела, които представляваше много къщички, имаше 4 бара и основен ресторант. До плажа ни деляха 100 метра. Може да се яде и пие постоянно на корем.
Имаше различни занимания най-вече за децата, като имаше групи на 4 различни езика. Някои от аниматорите знаеха и по 5-6 езика и то добре.
Изображение
Това е от центъра на Манакор, родното градче на Надал.
Изображение
Изображение
Изображение
Това е Porto Cristo
Изображение
Голяма част от плажовете са като този, така наречените calas, отстрани са скали и вдълбани заливчета с доста пясък. Водата е кристална.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Дъното се вижда и на дълбочина от 6-7 метра!
Изображение
Изображение
Палма де Майорка
Изображение
Карал съм на много места, но такива завои не бях виждал до сега. Има едно градче Saller, заобиколено от скалисти планини, има тунел, но реших да мина по стария път 7км ги минах за 20мин. Завоите са обратни всичките, все едно на светофар се прави обратен, на 1 или на 2 с 10км/ч и се върти волана до край. След това права от 50 метра и пак завиваш на 180 градуса. Преди години като е нямало път, са снабдявали градчето с кораби, понеже е нямало достъп.
Изображение
Porto de Saller
Изображение
Saller
Има един уникален плаж, но се пътува час и нещо в посока и има само 180 градусови завои и няма тунел, та го пропуснах, въпреки, че всичко го препоръчват. Нещо уникално било, ето една снимка на този плаж.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Пътя за плажчето! По-лесно се стига с корабче до него, но го оставих за другия път.
Този път не обикалях много, реших да почивам и да мързелувам, та не обиколих и половината остров.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Авг 2012, 20:11

Superexstatic написа:колеги, кажете некви отзиви за Балчик, че не съм бил и неам идея въобще кво се случва там :dunno:

там е супер ако си с деца,спокоиствие,красиви гледки и тн.тегаво е ,че няма свестен плаж и всеки ден с колата на 5км. до албена но си заслужава,уникален пясък и далеч от тарапаната на повечето южни курорти+това наблизо е калякра и тн. интересни места за обикаляне.аз паля натам от 20ти.
Изображение
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Авг 2012, 20:54

alekangg написа:Върнах се от Майорка и като цяло съм доволен. Самия остров не е толкова изпипан и интересен като канарските, но плажовете са много хубави. ...
Пътя за плажчето! По-лесно се стига с корабче до него, но го оставих за другия път.
Този път не обикалях много, реших да почивам и да мързелувам, та не обиколих и половината остров.

Малко съм изненадан от разказа ти, аз бих говорил само със суперлативи :mhihi:
Сподели някакви цени на хотели или там където ти си бил? Как бяха температурите?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Авг 2012, 21:13

© написа:
alekangg написа:Върнах се от Майорка и като цяло съм доволен. Самия остров не е толкова изпипан и интересен като канарските, но плажовете са много хубави. ...

Малко съм изненадан от разказа ти, аз бих говорил само със суперлативи :mhihi:
Сподели някакви цени на хотели или там където ти си бил? Как бяха температурите?

Не, че не е хубаво, просто сравнявам канарските с балеарските острови. Все пак от 10 год обикалям постоянно по островите им и в самата Испания и Португалия и съм свикнал на тукашния пейзаш. Примерно в Ланзароте и дори Тенерифе, има абсолютно шокиращи гледки, все едно не си на тази планета. Цената е бях писал преди месец-два и даже някои не повярваха, че е само 95 евро за трима, това all inclusive за тризвезден RIU. Температурите бяха перфектните за мен, денем стигаше 30-32 макс, нощем 20/23. Водата около 23-24, не е както във Валенсия чай. Най-силно впечатление ми направиха аниматорите, не бях виждал до сега такива. Постоянни занимания с децата и възрастните + вечерни шоута. За мое учудване и радост, нямаше почти никакви шваби. 50% от клиентите бяха французи, а останалите 50% мешани от Италия, Англия, Германия и т.н. Храната беше доста добре, винаги имаше 5-6 основни ястия, основно на скара, свинско, телешко, риба задължително, вегетариянски, 5-6 вида салати и т.н. Просто нямаше огромен избор, както в 4 или 5 звездни тукашни хотели, но всичко беше на ниво, прясно и вкусно. За сравнение в 4 и 5 звездните има по 3 вида риба, 2 вида телешко, агнешко, заек и т.н., но и така не си е работа, че след всяко ядене ме боли стомаха от преяждане, уж само от пробване на това и онова. Самите плажове са много добри, просто, ако някой иска да обикаля, а не да седи само на плаж, канарските са по-добрия избор. Има няколко типа плажове, според зоната. Там където бях аз, юг-югоизток са тези "calas", на изток и запад са големи обширни плажове, а на север където е планината, са тези труднодостъпните.
Последна промяна alekangg на 04 Авг 2012, 22:06, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 04 Авг 2012, 21:54

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 05 Авг 2012, 8:53

© написа:
Joro17 написа:Дюни :smoke:

аз се върнах от там, впечатленията ми са отлични, това е най-доброто място за почиване в БГ -поне така мисля сега :mhihi:

И мойта почивка в Дюни свърши. За първи път от много време в края съжалих, че няма още 2-3 дни.
Общо взето - чистота, спокойствие, зеленина, хубав плаж, басейни....... живи и здрави 2013 пак.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Авг 2012, 10:54

Аз бях на Албена и после Ахтопол. Албена, приятно местенце, но не е за млади хора, а по-скоро за семейства с деца. Там плажа е уникален, много чист, но водата е кофти. Постоянно вълни, мътна е водата, водорасли, е да, няма как да ми го асфалтират отдолу, все пак е море. Там видях доста колеги, дори пред хотела ми имаше една 39-ка с готини джантички, тъмно синя или тъмно сива беше.
На Ахтопол, оно винаги си е било село и село ще си остане. Пълно с роми, които те гледат на кръв. Там пък плажа беше отвратителен, а водата кристална. Все пак отидох само един ден на плаж там. Някак си обаче повече ми харесва южното черноморие ...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Авг 2012, 12:34

Обикновено водата на Албена е много чиста, почти идеална, единственият проблем е, че е студена. Може би си случил период с вълни и да е била по-мътна тогава. Иначе си прав, че е за семейства с деца :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 05 Авг 2012, 19:49

Аз заминавам тази вечер на Созопол за 6 нощувки, не съм ходил там от 5-6 години мисля че ще си изкарам хубаво :mrgreen:
А на колегата който е ходил в Майорка, като гледах снимките направо ти завидях, изглежда ми като някакъв рай по филмите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S-M » 05 Авг 2012, 20:16

Миналата седмица се върнах от Лозенец и беше много добре.

Предишна

Назад към Извън Темата