Съвет за покупка на LED телевизор
Модератор: Общи модератори
Re: Съвет за покупка на LED телевизор
Амбилайт има смисъл ако телевизора се закачи на стената(предполагам) И така и не разбрах как може да се види по описанието кой телевизор е с пасивно или активно 3Д. И най-вече каква е разликата предполагам. А относно продавачите
,явно хората с компетентно мнение просто не работят на толкова ниска заплата.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Повечето продавачи си разбират ама ги мързи да обясняват а и ги натискат да продават от всичко . Колкото за 3дто в темата сме го описали
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Моите наблюдения са, че консултантите в големите магазини са некомпетентни или ако не са, имат инструкции кои марки да продават с предимство и като цяло са безполезни. Към тях има смисъл да се обръща човек с кратки и ясни въпроси с еднозначен отговор.
Never mistake motion for action...
Само да спомена в офис на Ментел, отивам имаше промоция на карти за Loop, имаш право на 2 карти, а промоцията беше да вземеш + още 1 без месечна такса. Това го чета в нета отивам в офиса и пиша дословно разговора- "Добър ден,може ли да вземем карта на Loop"- "Да, разбира се"- "Обаче имам вече 2 карти на мое име"- "А тогава не става"- "Ами в интернет пише, че става" - "Добре става". Като за последният отговор не се замисли изобщо нито провери дали става или не! Тоест гледат да пробутат това което не е качествено, както каза колегата по-горе питаш ясно и точно елементарни въпроси. Имам и за Техномаркет и за Технополис подобни случки. Става,не става,няма ама има...и т.н.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Сладур1 написа:Амбилайт има смисъл ако телевизора се закачи на стената(предполагам) И така и не разбрах как може да се види по описанието кой телевизор е с пасивно или активно 3Д. И най-вече каква е разликата предполагам. А относно продавачите,явно хората с компетентно мнение просто не работят на толкова ниска заплата.
По очилата се познава. Едните са поляризирани вертикално и хоризонтално и нямат нищо в тях, другите ти "затварят" последователно очите, съответно имат батерия и т.н. Може и някви нови технологии да има сега ама едва ли.
Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Пък аз си мислех, че просто очилата са различни и можеш да си купиш и от 2-та вида за един и същ телевизор.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Коренно различна технология със сходен резултат . Нещо като бензин и дизел
Най-просто казано - пасивното 3д е по-евтино, поради сходни причини е подходящо да поканиш 5-6 човека вкъщи , и дразни по-малко очите . Минуса му е че виждаш картината в 720п (ХД реди)
Активното (електрохроматично потъмняване на стъклата по 100ина пъти в секунда) - по-висока яркост,по-качествена картина (1080п Фулл ХД) . Минуса е че много натоварва очите,някои модели цайсите са адски скъпи , най-евтините обаче са си под 40лв бройката.
ПС: пасивните цайси на ЛГ и Филипс са съвместими всички видове , активните са различни понякога и за различни модели от една марка

Най-просто казано - пасивното 3д е по-евтино, поради сходни причини е подходящо да поканиш 5-6 човека вкъщи , и дразни по-малко очите . Минуса му е че виждаш картината в 720п (ХД реди)
Активното (електрохроматично потъмняване на стъклата по 100ина пъти в секунда) - по-висока яркост,по-качествена картина (1080п Фулл ХД) . Минуса е че много натоварва очите,някои модели цайсите са адски скъпи , най-евтините обаче са си под 40лв бройката.
ПС: пасивните цайси на ЛГ и Филипс са съвместими всички видове , активните са различни понякога и за различни модели от една марка

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Аз какво направих , в крайна сметка се сдобих с :
http://www.lg.com/bg/televizori/lg-42LM ... televizori
мисля че за парите които дадох (1220лв) е повече от перфектен
http://www.lg.com/bg/televizori/lg-42LM ... televizori
мисля че за парите които дадох (1220лв) е повече от перфектен

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Не успях да намеря "по-прясна" от тази тема и затова я повдигам нея.
Става въпрос за Този телевизор LG
Купувам го за възрастни хора от доставчик извън България (унгарски) от който аз и други сме много доволни. Има пълна 2 годишна гаранция в рамките на ЕС.
Специално мнозина ми подчертаха телевизора да е LG, а не SAMSUNG.
Става въпрос за Този телевизор LG
Купувам го за възрастни хора от доставчик извън България (унгарски) от който аз и други сме много доволни. Има пълна 2 годишна гаранция в рамките на ЕС.
Специално мнозина ми подчертаха телевизора да е LG, а не SAMSUNG.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
Здравейте колеги, търся да закупя телевизор 50-55 инча с бюджет около 600 лв. За тези пари най марковото което откривам е Филипс. Какво бихте препоръчали вие?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
50-55 инча марково отива доста над 600 лева.
За такива пари и под тези са едни китайци, Ариели
За такива пари и под тези са едни китайци, Ариели
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
За 640 има 50инча филипс.
Отиваш в Зора и си избираш...гледам има Деу, финлукс..
Аз бих си взел деу, което ми хареса. С андроид са, 4 к...бля бля.
Отиваш в Зора и си избираш...гледам има Деу, финлукс..
Аз бих си взел деу, което ми хареса. С андроид са, 4 к...бля бля.
Хм,хм...
Има за около 600лв избор, въпроса е коя марка за този бюджет е най-читавата. Предимно дървета са за тези пари, изискванията са ми просто да работи, не са ми нужни никакви екстри.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
koziak написа:Има за около 600лв избор, въпроса е коя марка за този бюджет е най-читавата.
https://www.technopolis.bg/bg/Televizor ... ED/p/11545
https://www.technopolis.bg/bg/Televizor ... ED/p/11379
https://www.technopolis.bg/bg/Televizor ... ED/p/10636
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Трябва да купя един ТВ 50 инча до около 1200 максимум , не искам ЛЖ Филипс и Самсунг и не искам ОЛЕД щото не ми се дават много пари Панасоник са пред фалит , евтините модели са вестел само тия от 2000лв нагоре са истински панасоник . Гледам в тоя бюджет сони kd-50x75wl 1260лв , най обикновен лед . 200 херца честота обаче от тия фалшивите моушън нещо си . Другото е HISENSE 55E7NQ PRO 900лв 140 херца ала бала разни фичъри ....обаче в магазина почти ме отказаха от тая марка . Проблемни с кофти сервиз и т.н Отделно че нямат 50 а направо отиват на 55 инча панелите им ..Та остана само това сони , базов модел , базов процесор Х1 ..нищо собено . Въпроса ми е Сони имат ли нещо читаво в тоя бюджет и дали си струва изобщо коментирания ТВ при положение че тия винаги са назад с календара поне 1 година . Това което го има при другите при сони идва минимум година след всички останали ...И толкова ли са зле тия хайсенс , пишат по форумите че имат трептене на бялото при 100 херца и т.н разни кофти фичъри ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...