Всички в Брюксел даваха България за пример

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Всички в Брюксел даваха България за пример

Мнение от acho.rs » 04 Юли 2012, 13:12

Club BMW написа:
steeN написа:лихвата е добра (добрабв смисъл не е много добра не е и отлична, но е ок). в момента никой не дава пари. за хвалене си е. въпроса е да се използват както трябва.

Sent using Tapatalk 2

Колко изгодно само :clap:
Теглиш заем за да плащаш друг! На това му се казва циганска работа...

Нещо не си в крак с икономиката . Ниската лихва по облигации и въпреки това интереса към такива , означава добър кредитен рейтинг . Което от своя страна се тълкува като доверие към икономиката . То от своя страна е предпоставка за интерес от страна на инвеститори и ниски лихви по кредитите .
В БГ пари НЯМА . Те трябва да дойдат или чрез инвеститори или чрез микро и макро кредитиране на бизнеса .
Странното е че в БГ всъщност не е точно като да няма пари . Депозитите по банките достигат 40+ милиарда лева , като бележат голям ръст всяка година . Значи се получава че отвън имат доверие в нашата икономика , но българите все още се подсигуряват и не искат да инвестират парите си .

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Юли 2012, 14:04

Club BMW написа:Колко изгодно само :clap:
Теглиш заем за да плащаш друг! На това му се казва циганска работа...

Циганска работа, колега, е да теглиш кредит и да не искаш да го връщаш - като гръцките мангали например :winky:
А иначе всички държави по света опират до кредити - дори бих казал, че най-развитите - най-много :idea:
Иначе в Афганистан и Папуа и Нова Гвинея си живеят райски живот и не са чували за това бреме :mhihi:

Колегите достатъчно добре и ИКОНОМИЧЕСКИ обосновано са го написали:
steeN написа:така работят нещата в държавните финанси. няма друг начин. така е устроена системата.
без заеми нямаше да има никаква икономика и щяхме да живеем в дървени бараки...
покрай тази криза думата заем стана мръсна дума, обаче истината е, че нищо не може да съществува
без финансиране.

acho.rs написа:Ниската лихва по облигации и въпреки това интереса към такива , означава добър кредитен рейтинг . Което от своя страна се тълкува като доверие към икономиката . То от своя страна е предпоставка за интерес от страна на инвеститори и ниски лихви по кредитите .
В БГ пари НЯМА . Те трябва да дойдат или чрез инвеститори или чрез микро и макро кредитиране на бизнеса .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 04 Юли 2012, 14:44

Личи си, кой следи редовно тъпите аргументи на Дянков и после ги цитира.

Тя темата си е за ключ, но щом искате толкова да си го хвалите...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Юли 2012, 14:50

Club BMW написа:Личи си, кой следи редовно тъпите аргументи на Дянков и после ги цитира.

Аха, начи ако същите аргументи не бяха на Дянков, ами примерно на Орешарски или някой друг - може би нямаше да са тъпи? :winky:
И ако се окаже, че споменатите аргументи са използвани от видни икономисти от цял свят - чудя кое е по-вероятно - аргументите да са тъпи или ти... :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 04 Юли 2012, 14:58

На човек като му свършат аргументите и прибягва към обиди :wave:

Той Дянков за себе си е прав, но такива лимонади, като вас не знам за какво се борят?! Харчи си човека държавни пари за щяло и нещяло и после, що да не тегли кредит, а пък бедните души да го плащат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Юли 2012, 14:59

Club BMW написа:Личи си, кой следи редовно тъпите аргументи на Дянков и после ги цитира.

Тя темата си е за ключ, но щом искате толкова да си го хвалите...

Нормално колега,гледам машината е захранена с пари и почна пропагандата,ония ден си купувам някакъв вестник,от онея жълтите(уикенд) да се посмея малко на клюките,на хубавата ми тераса,докато си пийвах джинче с тоник,ледче и лимонче,запалвайки цигара и хоп...изпадна някакво книжле от вестника,било "безплатна притурка",ама книжле с доста страници,хубаво оформено,абе дадени са пари един вид,гледам на корицата свети някакъв олигарх,онзи от софарма и някакъв друг,нямам "честта" да го познавам,зачетах го естествено,интересно четиво за кой какви пари как взел,пък колко пара изпрал и как кой какво закупил,абе октоподска му работа,интересното е че по едно време забелязвам че липсват хора в цялата картинка дето знаем всички за тях,оказва се че в книжлето не фигурират някой от управляващите ,както и някой близки до властта за които се знае че така и онака...абе платена та платена работа.По едно време гледам най-много критики яде някакъв тип,който нещо има, или е собственик на 24 часа и труд,влизам аз за една елементарна справка в интернет пространството и гледам че вестник труд от своя страна попръжва управляващите...Чак тогава ми стана ясно че е почнала пред изборната кампания и харченето на парите,плеснах си един шамар от името на майка ми,която ми казваше да стана журналист ,след като не ми стигал акъла да стана лекар като баща ми,сега щях да заработвам пара,ама пара,и честно ,хич нямаше да ми пука кой ми я дава,само аз ли ще съм честен балък :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Юли 2012, 15:06

Club BMW написа:На човек като му свършат аргументите и прибягва към обиди :wave:

:yes: Така е - който няма аргументи срещу твърденията на Дянков - мъдро заключава, че са тъпи :mhihi:

Е.Димитров написа:най-много критики яде някакъв тип,който нещо има, или е собственик на 24 часа и труд,влизам аз за една елементарна справка в интернет пространството и гледам че вестник труд от своя страна попръжва управляващите...

Дубрютру :winky: Нещо май си занемарил булевардната литература напоследък (и наблягаш на 100% истина) :ok:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... htu_kalta/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 04 Юли 2012, 15:24

flame написа:
Club BMW написа:На човек като му свършат аргументите и прибягва към обиди :wave:

:yes: Така е - който няма аргументи срещу твърденията на Дянков - мъдро заключава, че са тъпи :mhihi:

Е.Димитров написа:най-много критики яде някакъв тип,който нещо има, или е собственик на 24 часа и труд,влизам аз за една елементарна справка в интернет пространството и гледам че вестник труд от своя страна попръжва управляващите...

Дубрютру :winky: Нещо май си занемарил булевардната литература напоследък (и наблягаш на 100% истина) :ok:

Не знам ,за мен това бе новост,да го бодват тоя пасквил в жълтата ми литература :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 04 Юли 2012, 15:28

flame написа:

Вярно е Дянков е тъп, като помислиш какво изпуска :mhihi: http://skandalno.net/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BE/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D1%8A-9934

Дано поне да е намазал една панелка от тва управление иначе всичко е на хал :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 04 Юли 2012, 15:50

flame написа:

С човек, който изповядва философията, че само той е прав в случая ти, няма как да се води диалог/спор.

Аргументи колкото искаш! Факт, хората живеят все по зле, за бизнеса да не говорим...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Юли 2012, 16:24

Club BMW написа:Аргументи колкото искаш! Факт, хората живеят все по зле, за бизнеса да не говорим...

Дай насам аргументи де :winky: Това, че има хора, които живеят зле и бизнесът у нас не цъфти - изобщо не означава, че твърденията на Дянков са тъпи :winky:
Дай някой линк към изказване на някой вещ икономист или представител на уважавана международна икономическа организация, които да оборват Дянков.
В противен случай отиваме към пример за човек, който изповядва философията, че само той е прав (предвид неговите собствени твърдения) :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 04 Юли 2012, 17:00

flame написа:
Club BMW написа:Аргументи колкото искаш! Факт, хората живеят все по зле, за бизнеса да не говорим...

Дай насам аргументи де :winky: Това, че има хора, които живеят зле и бизнесът у нас не цъфти - изобщо не означава, че твърденията на Дянков са тъпи :winky:
Дай някой линк към изказване на някой вещ икономист или представител на уважавана международна икономическа организация, които да оборват Дянков.
В противен случай отиваме към пример за човек, който изповядва философията, че само той е прав (предвид неговите собствени твърдения) :winky:

Като те навали дъжд а прогнозата е била за слънце,на кой вярваш,на себе си или на синоптика?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Юли 2012, 17:20

Е.Димитров написа:
flame написа:

Като те навали дъжд а прогнозата е била за слънце,на кой вярваш,на себе си или на синоптика?

Ако в Гърция и Сърбия е било град , а мене само ме е наморкило не се оплаквам че дедо господ е корумпиран :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Юли 2012, 18:10

Е.Димитров написа:Като те навали дъжд а прогнозата е била за слънце,на кой вярваш,на себе си или на синоптика?

И синоптиците грешат. Но в крайна сметка разбират повече от прогнозиране на време, отколкото аз. И затова им се доверявам. Простичко, нали? ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 05 Юли 2012, 9:56

Е.Димитров написа:
Johnnie1 написа:
Е.Димитров написа: oнзи платен писател автора

по-скоро юпи с републикански наклонности, работил съм в ЕЦБ на 27 години ;)
виждал съм ти постовете в които така блажено от устата ти капе мед по бсп, така че си ми ясен. хубаво спомена че ще се плащат тол такси от народа, но "случайно" забрави да споменеш че България е транзитна държава и ще се събират огромни суми от всички преминаващи през страната.

Ха,я се стегни,
това което съм написал си е 100% истина,ако някой критикува вожда,вожда каза че е комуняга,освен това посочи някой мой пост,в който "блаженно" ми капе мед от уската,споменавайки бсп,внимавай младежо,че този форум не е анонимен,както си свикнал по другите форуми да си мислиш,не може да кажеш някаква лъжа и после да се покриеш като шумкарин.
Освен това ,когато герб се явиха на изборите,аз първи ги подкрепих,надявайки се да променят статуквото,всъщност бсп-дпс-ндсв да са в миналото е и моя заслуга,така че драго "юпи",недей така първо сигнално да мислиш ,още повече да провокираш политически караници в автомобилен форум,нито сме на партийно събрание,нито е политически форум тук.

Освен това ,за преминаващите транзитно през страната си има и винетни стикери,които една част отиват в държавата,с преминаването на концесия,колко мислиш ще загуби държавата,като даде магистралите на някаква фирма да я стопанисва срещу някаква сума,която няма да е адекватна...
Това все едно държавата с народни пари да построи някакъв монопол и после да го даде някой да се облажва от този монопол,плащайки някакви таксички...Ама какво ти обяснявам,това ти много добре го знаеш,то и на мен да ми плащат и аз ще пиша такива глупости,че ум да ти зайде :mhihi:

изобщо няма да си правя труда нито да търся поста ти в, който защитаваш бсп, нито да ти отговарям на измислените обвинения. едва ли е трудно за другите да те преценят, щом слагаш етикети на хора, които не познаваш и казваш "няма да бъда честен балък". държавата ни е това положение заради хора, които не са си намерили призвание в което да са добри и по цял ден се чудят каква далаверка да завъртят.

много шум се вдигна за нищо, след няколко месеца хората ще гласуват и няма да гледат, кой какво е казал, а кой е свършил повече работа, кой е крал по-малко и кой е истинският партньор на запада. надявам се "честните балъци" да бъдат повече, иначе аз лично си местя семейство в сащ/ес . надявам се и повечето млади образовани хора да го направят, да останат само тарикати, роми и пенсионери тук, да ви видим как ще живеете и прогресирате с младо население от роми и турци, и китайски земевладелци.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата