Младото поколение на България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Младото поколение на България

Мнение от alx » 07 Авг 2012, 16:39

Ronka написа:Само дето в България средна класа няма ...

о, съгласен. но друга тема :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Авг 2012, 16:40

alx написа:та значи въпросните возила се купуват от хора със доходи над 250к но не и милионери. демек ... горния ешалон на средната класа си показват играчките а средно статистическия милионер.. не можеш го познаеш общо взето че е такъв :)

това е изключително общо казано и ми е трудно да се съглася
единственото, с което съм съгласен е, че не можеш да го познаеш :yes:
но ми е трудно да повярвам, че карат курници ...

BMW_POWER написа:Масово се карат "курници". Марки, които се считат за срамни в Бг .... Дано си ме разбрал.

може би скъпи УС коли или тези, които са кар ентусиасти имат много коли, но курници :mhihi:

Стив Джобс знаеш, че си смняше Мерца всеки месец
е сега той верно не беше среднстатистически милионер

ако има статистика, която показва, че средностатистическия милионер кара кола под 20-30к долара
лично ще се извиня, че споря за глупости ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Авг 2012, 16:44

K_Ilkov написа:
alx написа:та значи въпросните возила се купуват от хора със доходи над 250к но не и милионери. демек ... горния ешалон на средната класа си показват играчките а средно статистическия милионер.. не можеш го познаеш общо взето че е такъв :)

с кое е трудно да се съгласиш? че при 3.1 милиона милионери в сащ трите примиум марки са продали 610к возила на година (и това са рекордни цифри за производителите? (2011) ?
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Авг 2012, 16:49

alx написа:
K_Ilkov написа:

с кое е трудно да се съгласиш? че при 3.1 милиона милионери в сащ трите примиум марки са продали 610к возила на година (и това са рекордни цифри за производителите? (2011) ?

ще ме прощаваш, но тази сметка е пълна демагогия
взел си продажбите за последната година :winky:
милионерите са такива, не защото си купуват кола всяка година ...
или тия марки се продават от миналата година в щатите?

дай нещо по-сериозно ...

пп. включваш ли в сметката фирмените коли, на които се возят CEO-тата и тн
пп2. защо само БМВ, Мерц и Ауди си взел ?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Авг 2012, 17:00

K_Ilkov написа:
alx написа:
K_Ilkov написа:

ще ме прощаваш, но тази сметка е пълна демагогия
взел си продажбите за последната година :winky:
милионерите са такива, не защото си купуват кола всяка година ...
или тия марки се продават от миналата година в щатите?

дай нещо по-сериозно ...

пп. включваш ли в сметката фирмените коли, на които се возят CEO-тата и тн
пп2. защо само БМВ, Мерц и Ауди си взел ?

за предишните години цифрите са още повече в "моя" полза. продажбите са горе долу на едно ниво, но милионерите преди няколко години имаха сериозен спад между 2007-2008. (тука трябваше да го едит-на щото погледнах и бях дал доход на семейство (които винаги расте с годините последните 12 години), но броя на милионерите както казах беше паднал 2007-2008 и не беше коректно.

фирмени премиум марки? такова животно в америка няма. (премиум) фирмените коли са почти винаги американско производство (кади) или в най-добря случай някой средно статистически японец.

защо само бмв, мерц и ауди? защото в бг те са "премиум" марките, нали? :) в америка има и лексус ама... големите лексуси (лс) са много рядки и техните продажби не променят нищо.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 07 Авг 2012, 17:08

K_Ilkov написа:....................

На,чети: http://www.eleventwofm.com/blog/306-what-kind-of-car-do-millionaires-drive.html .Нали искаш дългосрочна статистика.
Извадка: Acura = 89%, BMW = 80%, Cadillac = 89%, Ferrari = 99.7%, Aston-Martin = 100%, Lexus = 79%, Land Rover = 96%, Mercedes Benz = 75%, Porsche = 95%, Saab = 96%, Volvo = 91%, Jaguar = 93% and Infiniti = 93% ,което значи че толкова процента богаташи след автомобилния бранд НЕ СА притежавали съответната марка за изминалите ДЕСЕТ години.
Хареса ми един израз :In America, 86% of all prestige luxury makes of motor vehicles are driven by non-millionaires,For some, it’s about acting rich ahead of the game. За Америка ли,ха,тази статистика като че ли е правена точно за нашите географски ширини.

ПП И тъй като темата била за младото поколение-в момента на десета страница на темата ''защо ни мразят'' има интересни събития,които най-точно описват манталитета и липсата на респект у хората в пъпчивата възраст в БГ.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Авг 2012, 17:34

ОК ще се съглася за УС милионерите - явно ги боли какво карат или са си привързани към УС брандовете

поднасям половин извинение :mhihi:

сега като ми обесните и какви курници карат, ще се извиня съвсем и няма да пиша повече

да не вземе да се окаже, че карат мечтата на средностатистическата мутра - гоуем американски джиБ

което, пак не е курник

jordanpar написа:ПП И тъй като темата била за младото поколение-в момента на десета страница на темата ''защо ни мразят'' има интересни събития,които най-точно описват манталитета и липсата на респект у хората в пъпчивата възраст в БГ.

м-да сега и аз разбрах защо ни мразят :mhihi:

у нас проблема е в липсата на безнаказаност, а не в материалните нща, които иска младежта
пресен пример онова леке караньотов
Изображение

...

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 07 Авг 2012, 17:43

По-скоро малко по-умнички ще ми дойдат американските милионери да си карат коли инкогнито,без парадиране или пък най-удачното,забрана на автодилърите да дават инфо,дори и за анонимна статистика за данни на свои клиенти.До колкото знам в Европа 4 от големите в бранша със сигурност осигуряват анонимност на купилия автомобил от тях,с изключение пред разследващи органи,какво остава за УСА.
В БГ също официално няма много богати и средностатистически индивиди.Ама като има акции на ЦвЦв по яхтеното и на какаобийч всички изчезват,що ли????

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Авг 2012, 17:50

K_Ilkov написа:ОК ще се съглася за УС милионерите - явно ги боли какво карат или са си привързани към УС брандовете

поднасям половин извинение :mhihi:

сега като ми обесните и какви курници карат, ще се извиня съвсем и няма да пиша повече

да не вземе да се окаже, че карат мечтата на средностатистическата мутра - гоуем американски джиБ

което, пак не е курник

колко си близо до истината- не е истина... ;) статистически най-караното возило от милионери е .. форд ф150 пикап.

четох преди време една книга (виж по-долу) в която имаше допитване до голям брой милионери и за последните 10 години следния процент от допитваните _не са_ притежавали следните марки:

over the prior 10 years the following percentage of millionaires surveyed have not owned or leased even one of the prestige makes of vehicles listed: Acura = 89%, BMW = 80%, Cadillac = 89%, Ferrari = 99.7%, Aston-Martin = 100%, Lexus = 79%, Land Rover = 96%, Mercedes Benz = 75%, Porsche = 95%, Saab = 96%, Volvo = 91%, Jaguar = 93% and Infiniti = 93%.” What do these numbers mean? Well, for example, 93% of millionaires have not owned or leased a Jaguar or Infiniti over the past 10 years.

това горното е от страница 180-181. книгата е "стига си претендирал че си богат а започвай да живееш като истински милионер" ("stop acting rich and start living like a real millionaire"

по-надолу в същата книга автора споменава че
In America, 86% of all prestige luxury makes of motor vehicles are driven by non-millionaires. Why do people who are not wealthy drive luxury makes of cars? For some, it’s about acting rich ahead of the game. For others, it’s about seeking to enhance their self-esteem and overall satisfaction with life by driving prestige makes of cars.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Авг 2012, 17:58

alx написа:колко си близо до истината- не е истина... ;)

колкото толкова, сигурно е случайно :winky:

колкото и да са ми бегли представите от УС действителността
ми е познато липсата на отношение към лукса не само по отношение на автомобилите,
което в повечето случай ме кефи :yes:

имах познат, който попада в дискутираната група
имаше хамър и додж пикап в10 - ми изпаднал е от премиум класацията и той ...

ама дали са курници тия двете незнам
Изображение

...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Авг 2012, 18:05

K_Ilkov написа:имах познат, който попада в дискутираната група

ми.. и двете заедно струват по-малко от едно амг кубче...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от Хаос » 07 Авг 2012, 18:56

alx написа:

о, съгласен. но друга тема :)

а, дискутирали сме я тая тема, даже ти я пусна
извода беше, че тук средната класа взема около 100 пъти по-малко, а реалната средна класа с доходи от по 200К на година надали събира и промил при едно преброяване
или както е модерно
we are the 99%
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Авг 2012, 19:44

мда, абсолютно вярно
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Авг 2012, 19:47

alx написа:
K_Ilkov написа:имах познат, който попада в дискутираната група

ми.. и двете заедно струват по-малко от едно амг кубче...

ми добре :mhihi:
май вече се изгуби логиката ама само АМГ ли е мерцедес?
и кубчето е точно за някаква куха показност и за мен няма логика да струва чанта пари.
щото си мисля, че не е нужно да е с500 или АМГ за да е мерцедес особенно ако само се държиш за волана или те возят и не ти пука с кой мотор е.

пп
нали УС колите бяха прости и надеждни и за малко пари
тва по спомени от темата за УС спортистите
са пък били евтини = курници :mhihi:

спирам, че се отплеснахме много от идеята на темата :yes:
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Авг 2012, 21:30

alx написа:
K_Ilkov написа:

Еееее саше банкер си , мулти милионер . Как я изръси тая глупост не знам . 610 ка са продали и има 3000к милинери - АМИ КОЙ Е КАЗАЛ ЧЕ ВСИЧКИ СА СИ КУПИЛИ КОЛА ПРЕЗ ТАЯ ГОДИНА :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако сметнем , че те карат коли само в гаранция - примерно 3 години (или 2) това значи че на 3 години си сменят колите . Което при лесна сметка прави че 40-60% от милинерите са си купили немска лимузина - ебати те грам не се купуват :mhihi:
Или викаш невъзможно е тия Тойоти да са лендкрузер/батълкрузер а ФВтата Туарези или пасати за децата/жената ?

ПС:разбира се подобни изводи от тази статистика няма нищо общо със действителността .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата