Canon vs. Nikon

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Canon vs. Nikon

Мнение от vlad0 » 13 Авг 2012, 23:57

да ти кажа на мен първата ми харесва доста повече .... :shock:
За съжаление хубавата оптика определено прави снимките и фотографиите много по-добри :)

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 14 Авг 2012, 0:07

Снимано с Canon:

Изображение

Изображение

Изображение

Снимано с Pentax:

Изображение

Изображение
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: през ями и окопи...
Мечтае да кара: LEXUS

Мнение от titimen » 14 Авг 2012, 0:16

Факт е , че първият Канон е с оптика на Никон. Оптиката във фотографията е 50% от цялата игра а тук пионер без конкуренция е Карл Цайс и Никон. Просто Никон е тежката артилерия във фотографското изкуство, Канон си остава добра фирма за принтери и сапунерки.

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 14 Авг 2012, 0:51

titimen написа:Факт е , че първият Канон е с оптика на Никон. Оптиката във фотографията е 50% от цялата игра а тук пионер без конкуренция е Карл Цайс и Никон. Просто Никон е тежката артилерия във фотографското изкуство, Канон си остава добра фирма за принтери и сапунерки.

Това от висотата на какви познания го казваш бе, готин? Снимал си с Карл Цайс обективи на Никон и Канон фул сензор или така си говориш защото някой някога е казал нещо? Ми тия пичове дето са дали една шапка пари за Мамия или Лайка, те к'во да правят? Или пък един мой приятел който прави ей тез неща http://www.mattharvey.net/portfolio_/Home.html, че пък и живее от това с Канон 5Д? 'Се тъпи хора каиш, а?
Power is Nothing Without Insanity

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 14 Авг 2012, 1:02

Хахахахахах спора е безмислен.... Важното е да се развива изкуството... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 14 Авг 2012, 10:28

randity, апартатите върху които си се спрял, според мен, не могат да бъдат сравнявани (само каот им видиш цените е ясно, че нямат общо). Ако искаш да се занимаваш с фотография, различна от това да щракаш по екскурзии, трябва да се прочете доста по темата. В нета има доста интересни pdf книги в областта. Темата "канон-никон" е като "бмв-мерцедес" (май някъде беше споменато това сравнение в темата), по-добре разгледай какво пише във Photo forum и фото-култ - разлики, плюсове, минуси и т.н. Ако тръгнеш нагоре във фотографията, ще гледаш за по-сериозни обективи, което си е $, тяло се купуват веднъж. Казвам ти го, защото и аз се интересувам от това, за сега съм взела един никон на заем и експериментирам и не е като да снимаш с обикновено апаратче. Успех ти желая в начинанието, дано намериш това, което искаш. :yes:

Предишна

Назад към Извън Темата