Каква беше първата ви работа и колко взимахте?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Re: Каква беше първата ви работа и колко взимахте?

Мнение от Apassionata » 23 Авг 2012, 15:35

Веднага след техникума /електротехникума :mhihi: / шивачка на оверлог машина. Бях влязла в ТУ задочно :kuku: :mhihi: . Заплатата не помня, но имаше някаква абсурдно висока норма, която и шивачки с по 20 години стаж трудно правеха. По 8 часа на едно място, едни и същи движения, две почивки да пушене по 15 мин. и една обедна... Три млади момичета бяхме само, аз издържах два месеца и се заклех повече такава еднообразна, сдухваща и "затворническа" работа да не започвам :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 23 Авг 2012, 18:39

Склад за всякакви напитки преди около 7-8г..заплатата беше умопомрачителните 350лв,но хората, с които работех правеха всичко да изглежда супер весело!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 23 Авг 2012, 22:46

Като ученик бях танцьор народни танци. Камерен състав, програми по битови заведения и хотели. От 30 лева в делнични дни до 1000 лева на вечер по празниците.

Няма нищо по хубаво от това да си изкарваш парите с кеф и то за 45 мин вечер. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 24 Авг 2012, 14:48

Аз незнам какво се смята за първа работа, но първата ми в изобщо на договор беше в САЩ 2003г. Почиствахме Уолмартите (техните Кауфланди ) и заплатата тогава беше 2400долара на месец... Бях хванал и една друга работа по 4 часа за 800 долара да почиствам едно Хоум Дипо ( техните Практикери )... Готино беше от към кинти ( долара беше 2.20лв някъде )...
После след като се върнах в БГ докато учих ПГС 2004 се хванах търговец на кабели и проводници... Много ми помогна от към запознанства, а и работех по 4 часа... Настройвах си работата според лекциите и упражненията... Основната ми заплата беше 280лв, но имах и процент от оборота... Докарвах си едни близо 1000лв, което за студенче беше меко казано екстра...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 24 Авг 2012, 16:00

пиколо,15лв на ден :conf:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Авг 2012, 16:38

продавах сладолед "ДЕЛТА" на пазара Красно Село (това е квартал на София, не е село :mhihi: )
2001ва година, лятото
10 лв на ден- оборота понякога беше по-малко :lol:
нищо пари- нищо работа :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: E46 N57 XD
Мечтае да кара: E60 535d
Детайли за колата: Електрокар с шест цилиндъра

Мнение от auxx » 28 Авг 2012, 21:49

Бях оператор в компютърен клуб. И взимах 15лв. на ден. За 2006-2007 си беше много добре -) :type:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 31 Авг 2012, 16:29

Хамалче,момче за всичко :mhihi: Внасям,цепя,чистя,подреждам,изнасям,чистя, всичко с което мога да бъда полезен.. изкарвах по 200-300 на месец. Сега това лято помагах на един от известните рали състезатели в един сервиз.. после ходих да поправям палети и вадех пак по 200 -300 (но ръцете ми се скапваха от тва блъскане ) и от около месец почнах да ходя с един майстор да правим апартаменти (боядисване,сваляне + поставяне на тапети,дюшемета,шпакловки абе сичко :D ) и съм се застопорил на 450 лв. Но даскалото отново почва и ще трябва да прекратя до зимната ваканция.

Поздрави :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 02 Сеп 2012, 18:38

от 9ти клас всяка лятна ваканция ходех и товарех дърва с прятели за по 10 000лв на ден на онези пари де сегашни 10 лв може би и по малко след като завърших 12 клас докато влязох войник 5 месеца работих в тухларна фабрика за 180лв на месец.След като се уволних започнах в един завод с мнооого връзки като снабдител и организатор производство :shock: всеки ден с костюм и възел ама за 160лв така 3 години .След това с натрупания капитал от завода :lol: направихме семейна фирма за превоз на пътници до Италия и подсигуряване на работа там изкарвахме около 2000 евро на седмица така до 2006та от тогава сме на един испански остров работим честно и законно без никакви шмекерии и живеем като средно статистически европейци поне така аз се определям де :)
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

Предишна

Назад към Извън Темата