Castrol 5W40 Magnatec за 4 цл. бензин
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Двигателно масло 5W40 на прилични цени...
Всеки е свободен да кара с квото иска. Никой не ми е купил все още маслото, че да ми държи сметка с какво карам.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Скоро зех на жената една тойота камри да кара децата на градина.Питам продавача кога последно си сменял маслото,оня вика ми не съм го сменял
Викам как не си,колко км си карал,он вика ми 50 -60к
И спокоен вика,ама предишния собственик го беше сменял
Вадя щеката,маслото на макс с цвят на ново
Колата на 236к км.Стикера на джама беше Агип 10 на 40.Сега пак съм с такова и 5к км след това маслото пак е на макс и свети.Забравих да кажа,че тая кола е била служебна,демек душманската карана 

- zxsport
-
magareto_yori написа:Скоро зех на жената една тойота камри да кара децата на градина.Питам продавача кога последно си сменял маслото,оня вика ми не съм го сменялВикам как не си,колко км си карал,он вика ми 50 -60к
И спокоен вика,ама предишния собственик го беше сменял
Вадя щеката,маслото на макс с цвят на ново
Колата на 236к км.Стикера на джама беше Агип 10 на 40.Сега пак съм с такова и 5к км след това маслото пак е на макс и свети.Забравих да кажа,че тая кола е била служебна,демек душманската карана
Е с'а да видиш alx как щ'и сипе за agip-a/съответno repsola, tutela/ и др. italy/spain масла ...
Аз си сменям маслата в "Радиал" на съвсем прилични цени и грижи не съм имал никога!
П.С. - Само на Гранд Черокито (5,2) съм му слагал Лики Моли с "молибден" по препоръка на Димата и Дядо Владо - само за инфо Гранда V8 събира 5 литра точно!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тва, че не го харчи е добре ама това че е "като ново" вече не е. Доброто масло се цапа, щото работи. Ако е каквото си го сипал, значи не си върши работата.
А, що да сипвам на когото и да е било. Всеки да си сипва квото иска. Аз понеже не им разбирам на стокови мотори сипвам квото тия дето са ги правили са им сипали фабрично щото повече разбират от мене. Сега погледни немците и японците и ми кажи кой от тях идва фабрично напълнен с агип/репсол/ликимоли/приста и т.н. 
Които има пари да експриементира- прав му път

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zxsport
-
alx написа:А, що да сипвам на когото и да е било. Всеки да си сипва квото иска. Аз понеже не им разбирам на стокови мотори сипвам квото тия дето са ги правили са им сипали фабрично щото повече разбират от мене. Сега погледни немците и японците и ми кажи кой от тях идва фабрично напълнен с агип/репсол/ликимоли/приста и т.н.
Айде да ми напишеш Алфа/Ланча/Фиат с какви излизат и какви препоръчва производителят?! Или това не са коли според теб?! Не заради друго, ами и мотори има с предписания за такива масла!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
zxsport написа:...
П.С. - Само на Гранд Черокито (5,2) съм му слагал Лики Моли с "молибден" по препоръка на Димата и Дядо Владо - само за инфо Гранда V8 събира 5 литра точно!
само 5 литра е щото най-вероятно е със solid lifters. особено тоз молибден издава тая работа

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
zxsport написа:alx написа:А, що да сипвам на когото и да е било. Всеки да си сипва квото иска. Аз понеже не им разбирам на стокови мотори сипвам квото тия дето са ги правили са им сипали фабрично щото повече разбират от мене. Сега погледни немците и японците и ми кажи кой от тях идва фабрично напълнен с агип/репсол/ликимоли/приста и т.н.
Айде да ми напишеш Алфа/Ланча/Фиат с какви излизат и какви препоръчва производителят?! Или това не са коли според теб?! Не заради друго, ами и мотори има с предписания за такива масла!
както сам каза- такива коли няма

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
На мен друго ми е странно. В ЕС производителите (имам опит с Ровер и Сузуки) препоръчват смяна на маслото на 20 000 км. В "тъпата" Америка същите производители го сменят на 5000 км. От друга страна, ако платиш около 2-2500$ за удължена гаранция (пълна), получаваш и пожизнена безплатна смяна на насла и филтри (Нисан). Аз карам моя американец и корейката на жената с пълна синтетика на кастрол 5W30. На промоция 5л излизат около 32-35$ с таксите.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Маслото притежава (или поне трябва да притежава) детергентно-диспергиращи свойства, т.е. да разтваря и да мие. И е съвсем нормално като сложиш ново масло то бързо да се "оцапа". Просто си върши работата
ПП: Има колеги с коли на страшно много километри и в близко до перфектното състояние. Има и такива на по 150к км и вече счупени, както те се изразяват. Не е много далеч от ума защо първите са такива, а вторите не са.

ПП: Има колеги с коли на страшно много километри и в близко до перфектното състояние. Има и такива на по 150к км и вече счупени, както те се изразяват. Не е много далеч от ума защо първите са такива, а вторите не са.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Аз Агип-а го слагам щото е най-евтин в сервиза за масла,незнам колко е добро,а и не ме интересува понеже на колата дето го слагам последното нещо дето ше се счупи е мотора,а така или иначе другата година ше я засилвам на железата.Факт е обаче,че масло не гори,стои си чисто и мотора не се чува като работи и досега колкото смени съм правил все слагат Агип.Не го знам кво мие и как се цапа,тва е налице
Между другото невиждам нищо странно немските коли да излизат с немско масло,италианските с италианско,френските с френско и т.н.
Между другото невиждам нищо странно немските коли да излизат с немско масло,италианските с италианско,френските с френско и т.н.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
zxsport написа:alx написа:А, що да сипвам на когото и да е било. Всеки да си сипва квото иска. Аз понеже не им разбирам на стокови мотори сипвам квото тия дето са ги правили са им сипали фабрично щото повече разбират от мене. Сега погледни немците и японците и ми кажи кой от тях идва фабрично напълнен с агип/репсол/ликимоли/приста и т.н.
Излизат и се препоръчва да се карат със SELENIA това за алфа и фиат,за ланча не споря.
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- zxsport
-
Нещо си се объркал, колега - виж няколко поста преди твоя шефа отрече съществуването на итал. маслата, същата участ сполетя и Алфа/Ланча/Фиатmomo-1st написа:zxsport написа:alx написа:А, що да сипвам на когото и да е било. Всеки да си сипва квото иска. Аз понеже не им разбирам на стокови мотори сипвам квото тия дето са ги правили са им сипали фабрично щото повече разбират от мене. Сега погледни немците и японците и ми кажи кой от тях идва фабрично напълнен с агип/репсол/ликимоли/приста и т.н.
Излизат и се препоръчва да се карат със SELENIA това за алфа и фиат,за ланча не споря.

Знам за Селенията, но Тутелата се "води" по-доброто масло за итал. авт-ли, особено за турбодизелите.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ко ще кажете за DELO на Chevron? Аз карам само с такова. След навъртяни 94 000 км. намирам, че е добро.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Гледам се е заформила дискусия за масла.
За мен ,най-доброто масло е "Репсол",понеже съм продавал такова ,карал съм с такова масло и знам за какво става въпрос.
За мен ,най-доброто масло е "Репсол",понеже съм продавал такова ,карал съм с такова масло и знам за какво става въпрос.