Нерегистрирани коли в данъчното
Модератор: Общи модератори
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Нерегистрирани коли в данъчното
K_Ilkov написа:DLVasilev написа:Я ми кажи защо се плаща тоя данък. Само това искам да ми кажеш. Какво му е предназначението?
ей сега сядам да ти преподавам икономикс![]()
това, че се потребяват кофти парите е въпрос, които е съществен, но неплащането на данъци не е решението
Тука съм 100% съгласен с теб. Но не мислиш ли, че продължавайки в същия дух нещата ще стават по-зле и по-зле. Положението ще продължи да се затяга, заплатите няма да се вдигнат, всичко ще продължи да поскъпва... е не ми се иска ама грам да продължавам и без това едвам да свързвам двата края. Всъщност изобщо не се виждат двата края, за свързване да не говорим.
само ако знаех, че тия пари отиват там където трябва, само ако улиците бяха малко по-читави отивам и с кеф си плащам данъка. Джанти, носачи, прагове, подове, брони всичко потрошено на улицата, сол яко зимата кола дето я взех като от шоурум сега отидоха 10 квадрата ламарина за закрепване на положението само за 2 години и като се сетя и колко и е данъка и като се сетя и за цените на горивата и за граждански и за прегледи ми се реве направо. Ама какво мога да направя аз освен да си кърпя и поправям колите и да си плащам. Сам война е сам, амам не е там работата

ATR-42/72
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Е,тя темата си отива на политическа.Данъци има във всяка една съвремена европейска и друга страна и са със задължителен характер.Необходими са за формиране на държавния бюджет и осигуряват една стабилност на фискалната политика на една страна.
Сега как се събират,дали се събират и харчат ли се за общото ни благоденствие за това са виновни някои хора,които ние самите директно или индиректно избираме.Съществуването на самите данъци само по себе си не е проблема в цялата работа.Но е добре човек да е чист пред държавата за да може да изисква от нея,било то по демократичен или силов път.
Сега как се събират,дали се събират и харчат ли се за общото ни благоденствие за това са виновни някои хора,които ние самите директно или индиректно избираме.Съществуването на самите данъци само по себе си не е проблема в цялата работа.Но е добре човек да е чист пред държавата за да може да изисква от нея,било то по демократичен или силов път.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
jordanpar написа:Е,тя темата си отива на политическа.Данъци има във всяка една съвремена европейска и друга страна и са със задължителен характер.Необходими са за формиране на държавния бюджет и осигуряват една стабилност на фискалната политика на една страна.

ATR-42/72
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
cHaunepucTa написа:Аз не разбирам, защо не ги регистрирате тия коли в данъчното... Тая тема сме я дъвкали хиляди пъти ама ... всички плащат, вие не плащате, не ви ли е малко...неудобно![]()
по принцип неплащането е един вид протест. Не просто неплащане, защото сме тарикати. Аз не съм съгласен с това за кола евро 3 да плащам 400лв, а за някоя дето дори я няма в класификатора - примерно 10лв. Ако ще да ме хванат и с лихвите да ги платя - не ми пука. До последно ще ги държа и няма да им ги дам. Тези промили там от данъчната оценка, да си ги наврат в гъза - защо да се облага на база колко струва, да не би да е недвижимо имущество? Или пък облагат на база това, че си си вложил вече чистия вече обложен доход? Или, че колата започва с Б или М?
Да го измислят да е логично и първи ще бъда в данъчното!!!
А каквото съм сгрешил да регистрирам(и ми дерат кожичката) - ще си сърбам попарата, докато го продам...
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
"Всички плащат и ти трябва да плащаш..." така ли? Трябва да спрем да ходим по гъза на някои идиоти, които са ни хванали за вратовете и благодарение на нас си пълнят джобовете. Нямаме пътища обаче трябва да плащаме винетки и данъци? Ние плащаме ама държавата ни става все по-зле. Трябва да плащаме бензин на космическа цена, трябва да плащаме данъци, застраховки, някви тъпи винетки. Ами заплатите, ами пътищата ни? Нищо не се предприема по тези въпроси, все няма пари! Чудят се от къде да ни цицат все повече и повече и ние нали сме мишлета си траем... 

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
kokala написа:"Всички плащат и ти трябва да плащаш..." така ли? Трябва да спрем да ходим по гъза на някои идиоти, които са ни хванали за вратовете и благодарение на нас си пълнят джобовете. Нямаме пътища обаче трябва да плащаме винетки и данъци? Ние плащаме ама държавата ни става все по-зле. Трябва да плащаме бензин на космическа цена, трябва да плащаме данъци, застраховки, някви тъпи винетки. Ами заплатите, ами пътищата ни? Нищо не се предприема по тези въпроси, все няма пари! Чудят се от къде да ни цицат все повече и повече и ние нали сме мишлета си траем...
Какво да се предприеме не разбирам, като всички сте ебаси философите - ама само на маса.
Като караш кола над 101 коня, ще плащаш висок данък - няма начин, ако ли не - взимай 60 коня корса и си свиркай.
Ако видиш в "белите" държави какви данъци се плащат и какви налози имат върху заплатите си, ще се сетиш защо пътищата им са добре.
Как ти звучи да си даваш 40% от заплатата за данък към държавата+осигуровки (в Холандия)?
После тичай се оплаквай от БГ.
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Тва ни е проблема, че всички много знаем ама нищо не правим. Също голям проблем е че гледаме все другите държави вместо да си гледаме нас. В чужбина имат поне заплати с които могат да се оправят. Толкова много народ плаща винетки и данъци ама както виждаш пътищата ни стават все по-зле или предлагаш да се дигнат с 100% за да може ония тарикати да си пълнят още повече гушата? Като гледам доста хора карат без данък и се увеличават. В тази пародия аз няма да се съобразявам със всичко. Чакам с нетърпение момента, когато тоя заспал народ се вдигне, дано да го доживея ама така като гледам, на дали.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
cHaunepucTa написа:Ако видиш в "белите" държави какви данъци се плащат и какви налози имат върху заплатите си, ще се сетиш защо пътищата им са добре.
Тук причинно-следствената връзка ти е неправилна... отговорът реално се крие още в началото - "белите държави".
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Mollov написа:cHaunepucTa написа:Ако видиш в "белите" държави какви данъци се плащат и какви налози имат върху заплатите си, ще се сетиш защо пътищата им са добре.
Тук причинно-следствената връзка ти е неправилна... отговорът реално се крие още в началото - "белите държави".
Да бе ама белите държави не са ги направили марсианците ами хората (щях да напиша бели ама викам айде

Та в тоя ред на мисли докато го играеме Андрешковци и "протестираме" като не си плащаме данъка няма нищо да стане.
Имам едно предложение към "протестиращите":
Протестирайте като карате без винетка. Тя има пряко отношение към качеството на пътищата.
Или така не е удобно като с данъка където може да ти се размине ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
K_Ilkov написа:Имам едно предложение към "протестиращите":
Протестирайте като карате без винетка. Тя има пряко отношение към качеството на пътищата.
крайно неудобно е

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
K_Ilkov написа:Mollov написа:cHaunepucTa написа:Ако видиш в "белите" държави какви данъци се плащат и какви налози имат върху заплатите си, ще се сетиш защо пътищата им са добре.
Да бе ама белите държави не са ги направили марсианците ами хората (щях да напиша бели ама викам айде)
Та в тоя ред на мисли докато го играеме Андрешковци и "протестираме" като не си плащаме данъка няма нищо да стане.
Имам едно предложение към "протестиращите":
Пропускаш немаловажната подробност, че в България парите, събрани от данъци и винетки нямат никакво отношение към тези, които се влагат в пътища. Всичко се излива в общата каца, наречена бюджет и от там финансовия министър вади кристалното кълбо и казва на кого колко и за какво ще дадат в бюджета за следващата година. Даденото винаги е много по-малко, неписано правило. Сигурен съм, че има и други разлики с "белите" държави...
Затова и всяка власт гледа да удари с нещо ново шофьорите - просто ползва парите по свое усмотрение. И винаги обяснението е, че с тях се плащат пенсиите на родителите ни

Never mistake motion for action...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
cHaunepucTa написа:Ако видиш в "белите" държави какви данъци се плащат и какви налози имат върху заплатите си, ще се сетиш защо пътищата им са добре.
Как ти звучи да си даваш 40% от заплатата за данък към държавата+осигуровки (в Холандия)?
После тичай се оплаквай от БГ.
Е какво да видя??? Отдържат ти 40% ама като ти трябва държавата, тя е насреща.
А тук е еб*хти х*я:
Отдържат ми по 470 лв. осигуровки всеки месец (и от работодателя около 600) и накрая пак си плащам като поп навсякъде. Миналия месец 30 лв. частен преглед, после още 60 в аптеката...
Жената не може да си вземе направление, че преди 4 години не е платила осигуровки за 3 месеца (в които не е била в БГ) и пак 35 лв. частен преглед, 200 лв. за изследвания след това...
На сестра ми и плащаха 240 лв. майчинство за малкия, но после и отдържаха 110 лв. от заплатата, че го е пуснала на ясла 6 дни преди да навърши 2 години... Как ги изчислиха не знам...
Тая "държава" е пълна пародия, просто нямам думи... Не знам до кога ще ми издържат нервите, и ще стегна куфарите и аз...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Leon написа:...
Съгласен

НО пак да попитам по друг начин:
Ако не си платя данъка с какво съм по различен от този дето точи ДДС?
Аз лично се сещам за 2 неща:
1. Размера
2. Следствие на 1-вото: Аз съм дребен тарикат, а той голям.
и понеже всички сме тарикати в тая държава за тва винаги ще си караме по тарикатските пътища ...
пп. отдавна не бях карал по АМ Хемус, сега като ходих до Дойренци за Инвазията направо останах безмълвен ...
от Хемус съм просто разочарован, че може да се прави чисто нов път с неравности ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
K_Ilkov написа:Ако не си платя данъка с какво съм по различен от този дето точи ДДС?
Едното е административно нарушение, другото е престъпление по НПК

Не казвам да не се плащат данъци, но всеки си носи своята съвест и отговорност. Навсякъде по света държавата и данъкоплатците се надлъгват постоянно, нормално е, на никой не му се плащат данъци. Има цял сектор в икономиката (т.нар. данъчни консултанти), който се занимава с оптимизация и редуциране на данъците в рамките на закона. Просто в "белите" страни хората виждат ефект от данъците си и са по-склонни да се разделят с тях, вместо да си създават проблеми да ги укриват.
А за т.нар. АМ Хемус не ми се отваря дума, това е еманация на безобразието в управлението на българските пътища през последните 20 години.
Never mistake motion for action...
sub_eleven написа:K_Ilkov написа:Имам едно предложение към "протестиращите":
крайно неудобно е
От няколко дена ме тормози една мисъл. Май сме само ние и Румънците, къде имаме винетки за всички пътища независимо дали е магистрала, 1,2 или 3-класен път. В "белите" държави купуваш винетка за магистрала или плащаш директно преди да се качиш на нея, но останалите пътища са ти безплатни и са ти алтернатива, т.е. ти сам си избираш дали да се лашкаш по селските пътища за без пари или да си платиш и да караш със 140 км/ч. В България алтернатива няма, ако нямаш пари за винетка си стоиш по адресна регистрация, което според мен е ограничаване на основно човешко право "на свободно придвижване". Сега, знам че някои тук ще ми кажат "като нямаш пари - придвижвай се пеш", обаче за мен въпроса е принципен и държавата с този тип винетки си реве за международният съд. До сега не ми се случвало да се оставя без винетка, но ако по случайност някога ми хакнат такава глоба, мисля да си заведа дело

Мислех да пусна отделна тема ама ме домързя