Кой е с предимство?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Кой е с предимство?

Мнение от Сондьора » 24 Окт 2012, 0:52

Съра пуска Бербатов :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Окт 2012, 3:18

Лелелеле, тъпи били американците :shock: Те затова са нахакали навсякъде стопове и който дойде първи, минава първи. Що се отнася до въпросните коли, имам въпрос от директна ситуация:

Отивате в съда и казвате:
Той не спря на знак STOP и ме удари

Какво ли ще отсъди съдията???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 24 Окт 2012, 9:31

BMW_POWER написа:Лелелеле, тъпи били американците :shock: Те затова са нахакали навсякъде стопове и който дойде първи, минава първи. Що се отнася до въпросните коли, имам въпрос от директна ситуация:

Отивате в съда и казвате:
Той не спря на знак STOP и ме удари

Какво ли ще отсъди съдията???

Справка от вчера... зависи кой колко свидетели ще извади :mhihi: Всички продължавате да си измисляте. Според мен след запитването до КАТ до 2-3 седмици единия от знаците ще бъде подменен. Аз продължавам да твърдя че този със стопа има предимство. Всички си го тълкувате как ви е кеф този стоп, но ясно си пише че е равноправен с триъгълника. Просто си длъжен да спреш преди да преминеш кръстовището, което има единствената цел да намали скоростта ти(затова и знак стоп понякога се поставя доста преди самото кръстовище - спираш там и нямаш физическата възможност да се засилиш до кръстовището... освен ако не караш черно БМВ :winky: )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 24 Окт 2012, 9:35

ociata написа:Справка от вчера... зависи кой колко свидетели ще извади :mhihi: Всички продължавате да си измисляте. Според мен след запитването до КАТ до 2-3 седмици единия от знаците ще бъде подменен. Аз продължавам да твърдя че този със стопа има предимство. Всички си го тълкувате как ви е кеф този стоп, но ясно си пише че е равноправен с триъгълника. Просто си длъжен да спреш преди да преминеш кръстовището, което има единствената цел да намали скоростта ти(затова и знак стоп понякога се поставя доста преди самото кръстовище - спираш там и нямаш физическата възможност да се засилиш до кръстовището... освен ако не караш черно БМВ :winky: )

Те ги размениха преди време (3 и 4) и то май, когато пyснаха линия 102. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 24 Окт 2012, 10:48

Измислятe нов правилник :mhihi: Все още чакам някой да ми извади правило при, което Този който има знак Стоп "Б2" е с предимство пред този, който има "Б1".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 24 Окт 2012, 10:54

3 e малка уличка,а 2 е булевард.така погледнато кой е с предимство.все си мисля че е 2 но както вече казах там съм на принципа който е по-нахален той е с предимство.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 24 Окт 2012, 11:08

Ако знак Стоп пропуска всички, тогава кой е с предимство в тази ситуация ? :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 24 Окт 2012, 13:47

///Maximalniq написа:
GKuzmanov написа:а ето един човек който ме разбра :yes:

за да търсите кой е с предимство 1 и 4 не трябва да ги има на картинката .....

Добре, ще ми отговориш ли, ако номер 4 завива наляво какво правиме ?

:banghead: чоплим семки и ти се смеееме ....

Имаш показана ситуация, в която стане ли ПТП с участието на 3, то той ВИНАГИ ще яде дървото, така че ти си продължавай да търсиш под вола теле .... Ако мислиш, че си прав ти предлагам да идем да ме удариш от мястото на 3 и да кажеш на КАТ-аджиите, че съм ти отнел предимстовото :mhihi: също така предлагам и облог: на който му напишат виновен дава на другия бонус 1000лв. ?

п.п. последната ти картинка няма да я коментирам даже .... показваш еднопосочен път, пък слагаш знаци на двупосочен ....
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 24 Окт 2012, 14:12

///Maximalniq написа:
GKuzmanov написа:а ето един човек който ме разбра :yes:

за да търсите кой е с предимство 1 и 4 не трябва да ги има на картинката .....

Добре, ще ми отговориш ли, ако номер 4 завива наляво какво правиме ?

На теория- минава 4, минава 3, минава 2 :driving: На практика- не ми се мисли :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 24 Окт 2012, 17:17

///Maximalniq написа:Ако знак Стоп пропуска всички, тогава кой е с предимство в тази ситуация ? :mhihi:

Много добър пример им даде на дървените философи. Браво, за което!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Teogop » 24 Окт 2012, 17:32

Bimmer_M30B35 написа:
Teogop написа:
Bimmer_M30B35 написа:Абе вие тоя СТОП на нищо го направихте. Знак СТОП значи не само спри и пропусни движещите се по пътя с предимство. Той значи и всички останали са с предимство, ако имаше 2 СТОП-а дясностоящия щеше да е пръв, но триъгълника не е СТОП.
Много се натрупаха неграмотните инструктори рефлективно неграмотните шофьори... :no:

Неграмотният си ти, колега.
Знак СТОП означава да спреш и да пропуснеш движещите се по пътя с предимство, а не да спреш и да пуснеш всички. 2 не се движи по път с предимство, следователно се прилага правилото на дясностоящия.

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/-13618687

Код: Избери целия код
Чл. 46. (1) Пътен знак Б1 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да пропуснат движещите се по пътя с предимство, което може да стане и без спиране.
(2) Пътен знак Б2 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да спрат на "стоп-линията", очертана с пътна маркировка, или ако няма такава - на линията, на която е поставен знакът. Преди да потеглят отново, водачите са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които имат предимство.

Чл. 104. (1) На кръстовище, на което единият от пътищата е сигнализиран като път с предимство, водачите на пътни превозни средства от другите пътища са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които се движат по пътя с предимство.
(2) [b]Когато на кръстовище пътят с предимство променя направлението си, което е указано с допълнителна табела Т13, водачите, които излизат от него, се ръководят помежду си от правилата на чл. 103, т. 1 и 2. От същите правила се ръководят помежду си и водачите на превозни средства, които навлизат в пътя с предимство[/b].

Чл. 103. На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство:
[b]1. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна. От същото правило се ръководят помежду си и водачите на релсовите пътни превозни средства;[/b]

А утре излез и си купи едно актуално издание на ЗДвП и ако искаш препиши оттам грамотно вместо копи пейст след гуугъл, но прочети внимателно кой знак точно кога и какво точно означава.
Изобщо не споря ти удари някой идвайки от знак стоп и после ще научиш наизуст ЗДвП вместо да анализираш отделни взаимоизключващите се тук таме членове. Няма да споря с накърненото ти достойнство само това ще ти споделя със свои думи: регулировчик, светофар, знаци и ако те липсват се ръководиш от правилото на дясностоящия. Имаш СТОП нямаш никакво предимство пред никой. Сурвакарите го имат на ламиниран лист това ще ти го представят :))))

Аз поне използвам някакви доказателства, а ти - въздух под налягане. Айде докажи ми, че в правилникът в книжарницата е с различно съдържание по тези членове? Сканирай и постни снимка тук.

Ама, защо ли изобщо споря... Да изпъкна като свински мъде в кал...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 24 Окт 2012, 19:22

Teogop написа:
///Maximalniq написа:Ако знак Стоп пропуска всички, тогава кой е с предимство в тази ситуация ? :mhihi:

Чак пък всички да сме "дървени философи"....стегни се малко, недей се пали.
А аз пак да попитам(като дървен философ :mhihi: ),кажи ми ТИ, как да бъдат сложени знаците, за да се разбере нагледно и от всички водачи, че кола 2 трябва да е преди 3...кажеш ли ми това, веднага лягам на твойта...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Teogop » 24 Окт 2012, 19:51

marto7067 написа:
Teogop написа:

Чак пък всички да сме "дървени философи"....стегни се малко, недей се пали.
А аз пак да попитам(като дървен философ :mhihi: ),кажи ми ТИ, как да бъдат сложени знаците, за да се разбере нагледно и от всички водачи, че кола 2 трябва да е преди 3...кажеш ли ми това, веднага лягам на твойта...

Колега, кой точно текст в правилника те притеснява и те кара да мислиш, че 2 е с предимство пред 3? Ако ми отговориш на този въпрос, ще отговориш и на себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 24 Окт 2012, 20:07

Не можеш да ми отговориш явно!
Гледай сега ,мене в правилника нищо не ме притеснява и ми е ясно кой кой е...Ако 2та знака бяха еднакви или ако бяха разменени-тогава няма какво да спорим,ама не е така.Какво се цели с това разположение на знаците- не е ли точно за да се осигури предимство на 2 пред 3???
Цялата ситуация е парадокс-несъм написал тази тема за да се карам с някой, искам да се изясни ситуацията за да се предотвратят глупави инциденти, щото ако аз сам кола 2 а ти кола 3- със сигурност ще се ударим.
Пуснато е запитване до КАТ-дано да отговорят правилно и логично-тогава нямам нищо против да приема твоята теза.
Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528iA
Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67

Мнение от Bimmer_M30B35 » 24 Окт 2012, 20:10

Teogop написа:
Bimmer_M30B35 написа:
Teogop написа:
Bimmer_M30B35 написа:Абе вие тоя СТОП на нищо го направихте. Знак СТОП значи не само спри и пропусни движещите се по пътя с предимство. Той значи и всички останали са с предимство, ако имаше 2 СТОП-а дясностоящия щеше да е пръв, но триъгълника не е СТОП.
Много се натрупаха неграмотните инструктори рефлективно неграмотните шофьори... :no:

Неграмотният си ти, колега.
Знак СТОП означава да спреш и да пропуснеш движещите се по пътя с предимство, а не да спреш и да пуснеш всички. 2 не се движи по път с предимство, следователно се прилага правилото на дясностоящия.

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/-13618687

Код: Избери целия код
Чл. 46. (1) Пътен знак Б1 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да пропуснат движещите се по пътя с предимство, което може да стане и без спиране.
(2) Пътен знак Б2 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да спрат на "стоп-линията", очертана с пътна маркировка, или ако няма такава - на линията, на която е поставен знакът. Преди да потеглят отново, водачите са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които имат предимство.

Чл. 104. (1) На кръстовище, на което единият от пътищата е сигнализиран като път с предимство, водачите на пътни превозни средства от другите пътища са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които се движат по пътя с предимство.
(2) [b]Когато на кръстовище пътят с предимство променя направлението си, което е указано с допълнителна табела Т13, водачите, които излизат от него, се ръководят помежду си от правилата на чл. 103, т. 1 и 2. От същите правила се ръководят помежду си и водачите на превозни средства, които навлизат в пътя с предимство[/b].

Чл. 103. На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство:
[b]1. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна. От същото правило се ръководят помежду си и водачите на релсовите пътни превозни средства;[/b]

А утре излез и си купи едно актуално издание на ЗДвП и ако искаш препиши оттам грамотно вместо копи пейст след гуугъл, но прочети внимателно кой знак точно кога и какво точно означава.
Изобщо не споря ти удари някой идвайки от знак стоп и после ще научиш наизуст ЗДвП вместо да анализираш отделни взаимоизключващите се тук таме членове. Няма да споря с накърненото ти достойнство само това ще ти споделя със свои думи: регулировчик, светофар, знаци и ако те липсват се ръководиш от правилото на дясностоящия. Имаш СТОП нямаш никакво предимство пред никой. Сурвакарите го имат на ламиниран лист това ще ти го представят :))))

Аз поне използвам някакви доказателства, а ти - въздух под налягане. Айде докажи ми, че в правилникът в книжарницата е с различно съдържание по тези членове? Сканирай и постни снимка тук.

Ама, защо ли изобщо споря... Да изпъкна като свински мъде в кал...

Ей доказателствения. Няма спор с теб така или иначе има реални факти като:
1. Не правиш разлика между закон и тълкуване на закон.
2. С твоите доказателства иди се съди с някой, който ще блъснеш от знак стоп. Но съдията няма да възприеме добре разтварянето на лаптоп с чакай да гуугълна и да ви покажа,че мама ми е казала,че съм най-умния.
3. Ето ти един линк поне да оправиш членовете, защото в законите всяка запетайка, думичка и цифричка са важни. - http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt
Шото чл. 46 гласи следното Чл. 46. Когато широчината на пътя не позволява разминаване между превозните средства без предприемането на допълнителни мерки за сигурност, водачът на превозното средство трябва да се движи с такава скорост, че да може да спре на разстояние не по-голямо от половината от дължината на пътя в зоната на своята видимост. (което очевадно няма нищо общо с цялото брожение дотук). А ето ти още един линк на някаква автошкола от Шумен - много добре са го подредили хората. http://autoshkola-angelov.com/center.ph ... 9c6bbf1429
"Драги ми Смехурко"
Иначе лафа с мъдите еваларката - ще си го запиша. Но отново апелирам не искам да споря. Искам да не ме удрят идвайки от знак СТОП случвало ми се е 2 пъти изключително неприятно е!!!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата