Внимание Камера за взимане на книжки!!!
Модератор: Общи модератори
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: Внимание Камера за взимане на книжки!!!
Чакайте малко снимането от патрулка не се ли води "мобилна камера" - и следователно вече отпада?
Иначе редовно стоят там чакалите....
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
zazomazo написа:много ми е чудно обаче ако си пешеходец и трябва да пресечеш Ботевградско на Хонда или Цариградско на Враня и всички коли летят с 100+ ква песен ше пееш.... или ше палиш свещ за късмет преди да тръгнеш да минаваш
Нормално е на такива булеварди да има подлези или надлези.
Не е нормално на ключов булевард да се слага светофар заради пешеходна пътека

И понеже българите не обичаме да ни е нормално, дори да има подлез или надлез, ние си предпочитаме да прескачаме мантинелите и да пресичаме между колите, които летят с 100+...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
BMW_RIDER написа:Чакайте малко снимането от патрулка не се ли води "мобилна камера" - и следователно вече отпада?
Май много шум за нищо,последно окончателно ли отпаднаха тия мобилни камери защото каква е логиката из цяла България дето се кашираха с тях и снимаха пак да са си там с камерките и да не спират коли...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Със сигурност ще намерят начин да ги узаконят, няма да изпуснат милионите от тях.
Never mistake motion for action...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Отпадат, законно е само да те спрат след това и да ти покажат записа.
b00st написа:Отпадат, законно е само да те спрат след това и да ти покажат записа.
Значи се връщаме към старата система с 20лв тоя път обаче за натискане на бутона DELETE на снимката

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
В момента ушкем са забранени, следователно ако ви снимат с мобилна камера, снимката пада не на 100, а на 300% в съда 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако я ползват само като радар пак могат да ти напишат акт или да почерпиш, парите не се губят, само трансформират собствеността си 

Never mistake motion for action...
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
randity написа:В момента ушкем са забранени, следователно ако ви снимат с мобилна камера, снимката пада не на 100, а на 300% в съда
Ако наистина са забранени за какъв съд изобщо става въпрос.. Да не говорим че лично на мен ако трябва да изгубя 1-2 дена да ходя да се съдим ще ми излезе 2-пъти по-евтино да платя снимката.

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
boksioraE39 написа:randity написа:В момента ушкем са забранени, следователно ако ви снимат с мобилна камера, снимката пада не на 100, а на 300% в съда
Ако наистина са забранени за какъв съд изобщо става въпрос.. Да не говорим че лично на мен ако трябва да изгубя 1-2 дена да ходя да се съдим ще ми излезе 2-пъти по-евтино да платя снимката.
Защото сме в България и всеки си прави някакви своеволия. Аз лично с удоволствие бих ги разцепил в съда

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Аз съм нахален и като се прибера в бг тия дни спирам при първите куки с камера и почвам да ги разпитвам! 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
По новините казаха, че съда е отменил възможността да се издават електронни фишове на основание снимка от мобилна камера.
Не са забранени като цяло.
Ако те снимат с мобилна камера, имат право да те спрат и да ти пишат акт. Този акт може да се обжалва.
Електронните фишове остават само от стационарни камери, като нямаш право да ги обжалваш.
А това е пълна глупост.
Снимката няма как да пада - пада електронния фиш, ако е издаден на основание снимка от мобилна камера.
Ако са те спрели и са ти написали акт, на основание снимка от мобилна камера, можеш да го обжалваш. Дали ще падне или не зависи от обстоятелствата.
Не са забранени като цяло.
Ако те снимат с мобилна камера, имат право да те спрат и да ти пишат акт. Този акт може да се обжалва.
Електронните фишове остават само от стационарни камери, като нямаш право да ги обжалваш.
randity написа:В момента ушкем са забранени, следователно ако ви снимат с мобилна камера, снимката пада не на 100, а на 300% в съда
А това е пълна глупост.
Снимката няма как да пада - пада електронния фиш, ако е издаден на основание снимка от мобилна камера.
Ако са те спрели и са ти написали акт, на основание снимка от мобилна камера, можеш да го обжалваш. Дали ще падне или не зависи от обстоятелствата.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
randity написа:boksioraE39 написа:randity написа:В момента ушкем са забранени, следователно ако ви снимат с мобилна камера, снимката пада не на 100, а на 300% в съда
Защото сме в България и всеки си прави някакви своеволия. Аз лично с удоволствие бих ги разцепил в съда
Да бе, само къде като ти дойде снимка от Стара Загора или от на майната си ще те питам като трябва да идеш да обжалваш след един месец там в районния съд дали ще си пак толкова ентусиазиран "да ги разцепиш". Щото последно бензина ми излизаше по-скъп отколкото да си платя снимката.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
b00st написа:Да бе, само къде като ти дойде снимка от Стара Загора или от на майната си ще те питам като трябва да идеш да обжалваш след един месец там в районния съд дали ще си пак толкова ентусиазиран "да ги разцепиш". Щото последно бензина ми излизаше по-скъп отколкото да си платя снимката.
Последната ми беше от Монтана - глобата 100 лв.
Ходихме 3 пъти с жена ми до там, 3 дни от отпуската ми заминаха, похарчените пари даже не съм ги смятал...
Но пък чувството от съдебно решение в твоя полза е безценно

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Честно казано не разбирам за какво се кефите. По този начин решиха да върнат инструмента за рекет в ръцете на куките и да лишат държавата от известен приход. За второто не ми пука, но те дори не започнаха да изпълняват нареждането да не спират без причина и сега всеки галош с камера в колата ще организира гонки с нарушителите.