Интернет проблем
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Интернет проблем
vld написа:...
3.3 било максимума на G, да ама друг път2.6 мб/сек е теоритичния максиму в идеални условия
Щом казваш- вервам ти

Аз като разделя 27 на 8 получавам 3,375- което си е тъкмо 3,3МБ/с... Твоите 2,6МБ/с са няма и 21Мбит/с- пробвай да смяташ пак.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Какви точно са ти рутера и мрежовата на лаптопа като модели?
Mollov написа:Какви точно са ти рутера и мрежовата на лаптопа като модели?
Ако питаш мен

- Mollov
- Мародератор
-
С N рутер е нормално да успяваш да докараш малко по-висока скорост по G... само че с G рутер ще ги гледаш тия 3 MB/s+, ама на "екранен изстрел" 

От модела на рутера може и да имам полза щото Г-рутерите са си слаби машинки- тоя е поне 3 пъти по мощен като хардуер от старият ми рутер. Но няма как да получавам повече отколкото позволява стандарта- в случая с Г-мрежа са 27Мбит/с. Тоест да ми се заявява, че теоретичният максимум на Г-мрежата е 21Мбит/с е грешно- колко се постигат зависи от поне 10 неща, но Г-то позволява реални скорости от 24Мбит/с или 3МБ/с.
- Mollov
- Мародератор
-
vld ти говореше за реални скорости, а не теоретично максималните възможни... да не говорим, че да напълниш спецификацията на G от 27 MBit/s в посока си е постижение така или иначе... аз подозирам, че тоя N рутер прави някакви "врътки" (макар че пък е само с една антена), щото ти иначе няма как да постигнеш 28MBits при тоя тест (което не се знае дали са реални скорости на трансфер, btw)... пробвай с елементарно копиране на файлове от друг източник и ще разбереш какво се случва 
Иначе "G позволява 24MBits", ама при доста комфортни условия... и с много качествен G рутер (или N) и мрежов адаптер.

Иначе "G позволява 24MBits", ама при доста комфортни условия... и с много качествен G рутер (или N) и мрежов адаптер.
Рутера прави точно никакви врътки- твърде прост е за такива работи. 28-те Мбит/с ги зарежи- тоя сайт ми е показвал и 105Мбит/с при лан връзка (100Мбит/с от доставчика) през 100Мбит/с карта
Няма как да е идеално точен, но поне е отправна точка- аз съм казал, че леко послъгва.
А какво е говорил vld може да видиш и сам: 2.6 мб/сек е теоритичния максиму в идеални условия. Ако беше казал, че 2,6 МБ/с е средната реална скорост- ОК, наистина е там някъде и 3МБ/с не се стигат лесно. Но се постигат. Ама не е писал "реална скорост"- 3 пъти го чета и все си пише "теоретичен максимум".
За ваше удоволствие- веднага:
Аз мисля, че по-ясно от това няма как да покажа, че скорости от 3МБ/с са РЕАЛНО постижими през Г-мрежа. Интересен ще ми е отговора на колегата vld по "екранния изстрел". И не приемам оправдания "Ама ти си с Н-рутер"- ако ще и 450Мбит/с да ми е рутера, мрежовата карта ми е на Г-стандарт и максимума и е 27Мбит/с на посока.

А какво е говорил vld може да видиш и сам: 2.6 мб/сек е теоритичния максиму в идеални условия. Ако беше казал, че 2,6 МБ/с е средната реална скорост- ОК, наистина е там някъде и 3МБ/с не се стигат лесно. Но се постигат. Ама не е писал "реална скорост"- 3 пъти го чета и все си пише "теоретичен максимум".
Mollov написа:....пробвай с елементарно копиране на файлове от друг източник и ще разбереш какво се случва
За ваше удоволствие- веднага:
Аз мисля, че по-ясно от това няма как да покажа, че скорости от 3МБ/с са РЕАЛНО постижими през Г-мрежа. Интересен ще ми е отговора на колегата vld по "екранния изстрел". И не приемам оправдания "Ама ти си с Н-рутер"- ако ще и 450Мбит/с да ми е рутера, мрежовата карта ми е на Г-стандарт и максимума и е 27Мбит/с на посока.
- Mollov
- Мародератор
-
Ма не знам що коментираш, все едно всички ти казват, че 3 MB/s няма как да се случат...
Аз за реалното копиране ти го казах, за да видиш дали тия 28 MBits са реални... като гледам - не баш...

Mollov написа:...да видиш дали тия 28 MBits са реални... като гледам - не баш...
Май пропускаш нещо- 28 са поради грешка в сайта който леко си послъгва, а не щото постигам толкова реални. То няма и как да постигам 28. По-реално положение от свалянето на торент не виждам да има. Понеже 2,9МБ/с са твърде далеч от 27Мбит/с за теб, ей ти нагледно 26,96Мбит/с- в таскбара пише 3,37М и де факто повече от това е невъзможно през Г-мрежа:
Колкото и да искам няма как да пробвам копиране на файлове от локалната мрежа, на тоя рутер са 2 машини- лаптоп и смартфон. Просто няма откъде

ПС: Не споря с теб дали може или не да се видят 3МБ/с скорости- просто дадох тема за размисъл на vld. Дано види и да се включи...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега прав си със забележката, наистина на теория 3.3 е максимума, аз имах в предвид, че реалната скорост е 2.6мб/сек. и тя рядко се постига за постоянно, в смисъл пикова е и пада на около 2.2-2.4мб/сек. после пак се покачва.
Това което се наблюдава при теб и шотовете които си приложил наистина се получава защото рутера ти е N.
Доста рутери са ми минали през ръцете, както и лаптопи с какви ли не карти, и реално G рутер това неможе да го постигнеш(освен ако не е с по висока пропусквателна спосоност както предполагам знаеш има рутери които са G и са 150 мегабита), там просто при старт може да покаже почти 3мб/сек, и после пада , не съм сигурен дали и при теб не се получава така.
Пробвай да пуснеш копиране на папка с файлове да видиш каква скорост ще реалицираш.
Реално ако ти забиваш на 3.3 и я държи постоянно за цялото копиране това ще е някакво изключение което си има някакво обяснение.
Варианти различни но това не означава, че е масово така.
Това което се наблюдава при теб и шотовете които си приложил наистина се получава защото рутера ти е N.
Доста рутери са ми минали през ръцете, както и лаптопи с какви ли не карти, и реално G рутер това неможе да го постигнеш(освен ако не е с по висока пропусквателна спосоност както предполагам знаеш има рутери които са G и са 150 мегабита), там просто при старт може да покаже почти 3мб/сек, и после пада , не съм сигурен дали и при теб не се получава така.
Пробвай да пуснеш копиране на папка с файлове да видиш каква скорост ще реалицираш.
Реално ако ти забиваш на 3.3 и я държи постоянно за цялото копиране това ще е някакво изключение което си има някакво обяснение.
Варианти различни но това не означава, че е масово така.

vld написа:.....
Ей на- обърка "практика" с "теория" и отиде цяла страница в спам

Теорията съм я постигнал на практика както се вижда, но това е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РЯДЪК случай който общо взето предизвиках с малко късмет- пуснах да свалям торент от топ 10 с мноооого сийдъри и очаквах скорост от 3,1-3,2МБ/с. Дори и през Н-рутер постигането на максимума е рядък случай. През Г-рутер съм постигал сравнително редовно 2,8-3МБ/с при торенти с много сийдъри, но нормалната скорост там си е 20-22Мбит/с. Но пък откакто съм с Н-рутер ежедневно виждам скорост от 2,8-3,1МБ/с което си е повече от добре за Г-мрежа.
За там откъдето почна "спора" просто показвах какво трябва горе-долу да показва спийдтест-а при връзка лаптоп с Г-мрежа => рутер с Н-мрежа. Автора казваше цифри под 20Мбит/с което е много далеч от нормално положение- трябва спокойно да вижда поне 25Мбит/с при тестовете.
ПС: Чак да забива на 3,3 не е бивало никога (във времето когато имах и настолен комп. и прехвърлях файлове), но при копиране на някое .mkv 10-15ГБ като захапеше 3-3,1МБ/с не ги пускаше през цялото време.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

Защо не мога да се вържа с рутера (N-300mbs) на 300 мегабита а само на 150 с лаптопа?
- Mollov
- Мародератор
-
Ми зависи каква ти е мрежовата на лаптопа и какви настройки имаш на рутера...
73 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5