Отново катастрофа с БМВ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Отново катастрофа с БМВ...

Мнение от flame » 03 Яну 2013, 17:25

goguma написа:журналистите - ясно е каква паплач представляват те, но в случая те не си измислят.

Нали! Ако бяха написали обратното - щяха да са паплач, ама в случая казват истината! :bowdown:

goguma написа:спирачният път говори сам за себе си, освен това живите в колата също могат да кажат с колко се е движил.

Именно. И затова всичко, казано преди експертите да изчислят скоростта по спирачния път и разказите на свидетели, са лаладжийски истории :idea:

goguma написа:Тук не става дума за това че е имал Х5, повярвай ми, аз не му завиждам и ми дреме на шишарката какво кара, яд ме е че за едната гъзария си отиват млади и вероятно перспективни хора.

Нали! И затова вместо "дееба келеша" каза "лека му пръст на момчето"! :dummy:

goguma написа:не знам откъде ти дойдоха на акъла 90км/ч - за да стане на пастет Х5 е ясно че говорим за доста повече.

Не съм експерт, но ми се струва, че при 90 и ЧЕЛЕН УДАР В БЕТОННА СТЕНА става мармалад. Камо ли ако ударът е страничен! :idea:
Ама що ли споря с екперти, които още пред да са видели снимка, камо ли да са били там, дават мъдри и най-вече точни заключения... :kuku:

goguma написа:И не помня някой да съм наричал с епитети - ти обиди всички, наричайки ги селски бекове, просто защото отчитат обективната истина.

"Келеш" е епитет, който ти използва за конкретен човек (който дори не познаваш доколкото разбирам - И КОЙТО ЧОВЕК Е ПОЧИНАЛ СЪВСЕМ МЕЖДУ ДРУГОТО - в които случаи се поднасят съболезнования, а не хули) :idea: А използвайки "прости бекове" аз изразих мнението си за една част от нашето общество, която притежава определени качества, на които вече се спрях. Но всеки има право на мнение - ти примерно може да не намираш за прости бекове хора, които колят и бесят "на око", на база на лични предпочитания или неприязън, без въобще да знаят за какво става дума.

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 03 Яну 2013, 17:39

Какво спорите все едно може да има победител от такъв "спор"? Докато вие хабите виртуално мастило две семейства купуват ковчези да заровят децата си. Имайте малко уважение, дори и да не ги познавате. Краят на тези два човешки живота ще е абсолютно напразен, ако никой не си вземе поука и не проумее ОЩЕ веджъж колко лесно се умира на пътя. И че се умира само веднъж. Като се обърне колата пътища много, лошото е, че все по грешния път поемаме...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 03 Яну 2013, 17:40

Колеги, е се карайте излишно. Много млади хора си отидоха от този свят...
Сигурен съм, че всички Вие сте гледали краш тестове на коли, по-точно страничен удар и знаете колко е слаба там колата. За мен, лично, не е карал с превишена скорост (над 140-150 км/ч), защото ако беше така, то джипа със сигурност би прелетял мантинелата и моста не би го спрял. Тогава щеше да е страшно за другите... Относно гумите - ако найстина са летни то това е пълна безотговорност. Тогава и 90 км/ч са много.
Знаете, че българските полицаи като не знаят нещо и пишат несъобразена скорост. Това понятие е обсъждано многократно във форума ни. Аз не бих разчитал много много на заключенията на БГ полицията. Шофьора знае най-добре какво е станало...
В момента на катастрофата нямаше мъгла. Беше слънчево и топло. Участъка е прав, но настилката не е от най-добрите. Както и да е.
Още веднъж Мир на праха им...
Не искам много, искам всичко!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 03 Яну 2013, 17:41

flame написа:....

Я посочи къде точно съм нарекъл шофьора "келеш", или да ти купя очила за да виждаш по-хубаво? Още нещо - шофьорът /който според теб съм нарекъл келеш/ не е починал, починали са други двама от младежите в джипа. Спирачният път е изчислен още вчера, и затова веднага се каза че е бил с превишена скорост, това не са мои или журналистически догадки, а факти. А за челния и страничния удар - никакъв експерт не съм, ама ти явно и общо понятие нямаш /искрено ти пожелавам дано и да не ти се случва за да разбереш/, но този удар не е бил с 90км/ч.

Не бъди дребнав и не спори за глупости, мисля че общата картинка е прекалено очевидна за всички, освен за теб. Но щом си решил да си защитаваш позицията докрай - твой избор. Ето виж мнението на колегата преди твоето, той ти е дал възстановка на случката, сега можеш пак да кажеш за дупките, за животните, за 90км/ч и т.н.

Стига толкова сме се карали, темата и без това е достатъчно негативна. Бог да ги прости загиналите младежи, дано и другите двама оцелеят, че да няма повече жертви на тази катастрофа!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 03 Яну 2013, 17:49

rve написа:Какво спорите все едно може да има победител от такъв "спор"? Докато вие хабите виртуално мастило две семейства купуват ковчези да заровят децата си. Имайте малко уважение, дори и да не ги познавате. Краят на тези два човешки живота ще е абсолютно напразен, ако никой не си вземе поука и не проумее ОЩЕ веджъж колко лесно се умира на пътя. И че се умира само веднъж. Като се обърне колата пътища много, лошото е, че все по грешния път поемаме...

Много правилно.
Нека всеки си прави изводите сам за себе си.

Gari_82 написа:За мен, лично, не е карал с превишена скорост (над 140-150 км/ч)...

Ограничението е 130км/ч., превишена скорост започва от 131км/ч. нагоре.
Съобразяване на скоростта с пътните условия е друго. Съобразяването с пътните условия много често налага каране с доста под ограничението.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 03 Яну 2013, 17:51

Bavarcho написа:Ограничението е 130км/ч., превишена скорост започва от 131км/ч. нагоре.
Съобразяване на скоростта с пътните условия е друго.

Не е ли 140?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 03 Яну 2013, 17:53

Gari_82 написа:
Bavarcho написа:Ограничението е 130км/ч., превишена скорост започва от 131км/ч. нагоре.
Съобразяване на скоростта с пътните условия е друго.

Не е ли 140?

Само по новите участъци е 140км/ч, т.е. от Стара Загора до Ямбол. От Шопско то Стара Загора си е 130 км/ч

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 03 Яну 2013, 17:56

Разбрах. Аз както си карам с 140... Колко ли камери съм отнесъл...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 03 Яну 2013, 17:56

FuRoRR написа:При тази скорост ,при тези обстоятелства,със тези гуми който и да караше,с каквато и кола да е карал надали е щял да я овладее.Вие тука говорите за някакви синчета и бащички,но колко от вас предприемат такива изпреварвания на късмет,в Тубата има не един или два клипа с подобни герои далеч от възрастта за която не спира да се говори тук.Сърдим се като ни слагат пот общ знаменател- БМВисти.Еми вие правите същото.Тука е до човека.Аз подобна маневра не бих направил.Въпроса е да си вземе поука този който би обмислил да изпревари ТИР от дясно,независимо дали е на 18-20-30 или 60 години.
Изображение

Като без коментар като добавка към твоя пост, едни с късмет други...бог да ги прости:

http://www.vbox7.com/play:dcf11d63&start=387
Последна промяна Сондьора на 03 Яну 2013, 17:57, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 03 Яну 2013, 17:56

Ограничението на магистралата за МПС кат. В е 140км/ч, пише го в закона за движението по пътищата.
I love the sound of V8 in the morning...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Яну 2013, 19:07

rve написа:две семейства купуват ковчези да заровят децата си. Имайте малко уважение, дори и да не ги познавате. Краят на тези два човешки живота ще е абсолютно напразен, ако никой не си вземе поука и не проумее ОЩЕ веджъж колко лесно се умира на пътя.

:yes: Именно това е и моята позиция! Да изкажем съболезнования и ако може да извлечем поуки.
А не да раздаваме с лека ръка епитети "келеш" и присъди "виновен"...

Gari_82 написа:всички Вие сте гледали краш тестове на коли, по-точно страничен удар и знаете колко е слаба там колата. За мен, лично, не е карал с превишена скорост (над 140-150 км/ч), защото ако беше така, то джипа със сигурност би прелетял мантинелата и моста не би го спрял. Тогава щеше да е страшно за другите...
...
Знаете, че българските полицаи като не знаят нещо и пишат несъобразена скорост.

:yes: Именно, ама някои хора са се запънали като магаре на мост и нищо не може да ги убеди в безпогрешната им позиция :kuku:

goguma написа:Я посочи къде точно съм нарекъл шофьора "келеш"
...
общата картинка е прекалено очевидна за всички, освен за теб
...
Бог да ги прости загиналите младежи, дано и другите двама оцелеят, че да няма повече жертви на тази катастрофа!

За първото си прав - не ти, а колегата, на който пригласяше, беше използвал "келеш". Когато не съм прав си признавам.
Картинката е очевидна само за тези, които преценяват и раздават присъди ей така, "на око", без задълбочено изследване :idea:
А с последното може би трябваше да започнеш...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 03 Яну 2013, 19:16

Тази катастрофа не е следствие на превишена скорост или несъобразена такава с пътните условия. Не е следствие и на опита или липсата на такъв на водача.
Виновни са комплексираните и глупави родители на водача, или по-скоро на бащата, който не може да възпита детето си. Темата за "изхвърлянето" със закупуването на автомобил, за който не са налични нужните средства за поддръжка и обслужване е широко дискутирана във форума не един път. Тук сега да не ме нахраните, че обиждам човек, който не познавам като го наричам комплексар и глупак. Всички имаме комплекси, което е нормално, а да си глупав е просто отрицателното качество на умен.
Жалко е, че такива млади хора се трепат по пътищата. Наистина не мога да проумея как може да има толкова безмозъчни родители. Елементарна мисъл да не влагат при положение, че става въпрос за децата им. За какъв чеп е тази демонсрация на стандарт не мога да разбера?! Няма да се учудя и джипарата да е без каско. Ама за кво да се дават грешни пари за каско и за гуми. Важното е джипа да е черен, немски и да всява респект по улиците, кой ще ме разбере, че съм мизерник и нямам пари за каско и гуми. Е такива мишоци да можеха да се погледнат отстрани сами, нямаше да изтрепват невинни хора по пътищата, а сами от смях щяха да си умират.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Яну 2013, 19:52

jordanov написа:Виновни са комплексираните и глупави родители на водача, или по-скоро на бащата, който не може да възпита детето си.

:yes: Вярно е това. На глупавото не БМВ, ами и Запорожец или колело да му дадеш - пак ще се утрепе някъде...

jordanov написа:За какъв чеп е тази демонсрация на стандарт не мога да разбера?! Няма да се учудя и джипарата да е без каско. Ама за кво да се дават грешни пари за каско и за гуми. Важното е джипа да е черен, немски и да всява респект по улиците, кой ще ме разбере, че съм мизерник и нямам пари за каско и гуми.

:yes: Това за неподдържаните коли според мен е едно обективно мнение, с което съм напълно съгласен!
Лошото е, че една камара сънародници гледат не изправността на автомобила, а "ласкавостта" му - и ако е по-лъскав разбира се моменталически го насосват яко без да знаят и без да се интересуват какво се крие зад дадена трагерия! :dummy:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 03 Яну 2013, 20:14

rve написа:Какво спорите все едно може да има победител от такъв "спор"? Докато вие хабите виртуално мастило две семейства купуват ковчези да заровят децата си. Имайте малко уважение, дори и да не ги познавате. Краят на тези два човешки живота ще е абсолютно напразен, ако никой не си вземе поука и не проумее ОЩЕ веджъж колко лесно се умира на пътя. И че се умира само веднъж. Като се обърне колата пътища много, лошото е, че все по грешния път поемаме...

Точно така,айде спрете се......
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 03 Яну 2013, 20:14

Според мен, не всичко опира до финансовото състояние на хората! Голяма част от тях са просто безотговорни, като последствията разбира се, никак не са прости!
Катастрофата също е предизвикана от безотговорност, веднъж на шофьора и още веднъж на бащата, след като е позволил на сина си да шофира колата с летни гуми и то НЕ до кварталното магазинче, не че има разлика!
Според мен нито животно, нито дупка би могла да оневини шофьора, защото последиците биха били същите. Очевидно скоростта е превъзхождала многократно шофьорските му умения, дори и да е била в ограничението или малко над него.

Дано всеки извади поука сам за себе си, отдавна максималното ограничение се разбира от хората, като минимално или задължително. С толерантни на пътя и мислещи хора, подобни инциденти ще бъдат изключителна рядкост!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата