Фиш за каране на дневни светлини
Модератор: Общи модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Фиш за каране на дневни светлини
daddy_ написа:b00st написа:Как пък цяла канада и в щатите даже карат така и не ги дразни незнам. То и мене ме дразни като хората карат без фарове вечер, че карат като идиоти още повече ме дразни ама освен да пусна оплакване до арменския поп или да не карам въобще друго незнам. Не вярвам 30% на дългите да ти пречи чак да се разминеш с някой или да има опасност да се хвърлиш в някоя канавка през деня. Ако тва ти вади очите незнам ти как въобще караш в БГ при тукашните възможни конфигурации от осветителни тела и неподходящи крушки.
Ми ходи и карай в Канада и щатитеДа, пречи ми. И да, доста добре съм със зрението. И не ми пречи толкова, че да се хвърля в канавка , ама що трябва да е така. Като и това с карането без фарове вечер и това, че карат/ме като идиоти. И това ще е така докато всеки не осъзнае, че е част от тази действителност. Било то за нерегулирани фарове, ксенон на рефлекторен фар, ЦЦФЛ вместо дневни светлини и т.н.
Имам чувство, че ако задължат всички да карат на така мечтаните халогени и ейнджъли ще започне чудене как да не караме така.
Ми ти иди пък в Гърция да караш, като ти пречи. Там карат без светлини въобще няма да ти пречи нищо. В закона пише къси или дневни светлини, на релето пише DRL modul и си е оригинална част. Пусни една жалба на BMW да се оплачеш, че те дразни и що тва им е DRL вариант вместо да пищиш по форумите.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
b00st написа:Ми ти иди пък в Гърция да караш, като ти пречи. Там карат без светлини въобще няма да ти пречи нищо. В закона пише къси или дневни светлини, на релето пише DRL modul и си е оригинална част. Пусни една жалба на BMW да се оплачеш, че те дразни и що тва им е DRL вариант вместо да пищиш по форумите.
По спокойно. Млад ми се струваш, ще ти излязат бръчки на млади години от толкова напъване

И не знам защо като някой изразява мнение се смята, че "пищи"
За пореден път споменавам, че дискутирам, споря и т.н. и то без да нарушавам добрия тон.
като изключиме циганииките при мерцедес и ауди, на много марки сега дневните са им точно дългите, на намелена мощност...просто така най-добре се привлича вниманието през деня. което им е и целта.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Аз пък имам друго мнение по въпроса колеги.Нека започнем от самото НАЧАЛО...защо аджеба трябва да караме на КЪСИ СВЕТЛИНИ ИЛИ ДНЕВНИ СВЕТЛИНИ - отговора,за да има по малко ПТП-та,и да се забелязва една кола в далечината..еми аз мога да ви кажа че на мойто Е46,4-те CCFL ринг-а се виждат 100 пъти повече от 2-те лупички с ксенон които през деня тия лупи са пълен ташак....аз карам на CCFL angel eyes,и за сега никой не ме е закачал,а не е като да не съм минавал покрай полицаи.Сега знам че ще се намери някой от вас да ми каже,че рано или късно и мен ще ме закачи някой,да на мен това ми е пределно ясно,има полицаи всякакви,има много много нагли типове..а по нагоре някой спомена,че са му писали фиш за халогените,еми и това за мен е простотия,тея халогени заслепяват ли пречат ли на някого незнам,и мен са ме закачали за халогени ама кво да се прави...днеска в Благоевград видях едно Е39 с червен angel eyes и полицаите им беше през дедовия за него
Отделно в софия има едно Е90 сребристо с черни огледала и черен таван със ЗЕЛЕН angel eyes което е МЕГА грозно ама кво да се прави.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- rhase
- младши ентусиаст
-
Нищо лично, но това пък халогени в града въобще не го разбирам
Нали по принцип е забранено използването им в града. В такъв случай да си пуснем и фаровете за заден ход, за да може и отзад да ни виждат по-добре, пък може и на някой да му харесва.
Като цяло съм с 2-те ръце ЗА карането на фарове, но извън града. В населено място не виждам голям +, на каквато и да е кола било то 5 или 15 годишна.
Ще повторя и потретя някой изказвания, но щом е задължително и има някакви изисквания, нека все пак се стараем да ги спазваме.

Като цяло съм с 2-те ръце ЗА карането на фарове, но извън града. В населено място не виждам голям +, на каквато и да е кола било то 5 или 15 годишна.
Ще повторя и потретя някой изказвания, но щом е задължително и има някакви изисквания, нека все пак се стараем да ги спазваме.

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
F3P написа:ПС2: Забравете тъпотията с ДРЛ-а на Е36, Е46 и т.н. дърти модели при които светят дългите на %- това, че полицаят е тъп като галош и не ви глобява е негов проблем и късмет за вас.
Това с ДРЛ-а на процент при дърти модели БМВта си е точно "тъпотия" измислена от БМВ,а не от чичо ти Гошо кварталния майстор!Купчина нови коли съм видял с дълги на процент...какъв ви е проблема?Ако фар на 30% ти пречи през слънчев ден по-добре отиди си върни книжката

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
sstavrov написа:Kris написа:sstavrov написа:Водачите на мпс-та сме длъжни да караме с включени КЪСИ СВЕТЛИНИ. Всички други модификации са извън тези посочени в закона. КАТ-етите имат норматив- ...акта , ....фиша и ...проверки. За да караме с дневни светлини (SMD ,CCFL и афтер) трябва да се промени текста в закона. Така че включвайте си на КЪСИ.
П. П. Ще ви намерят нещо друго.
Event from Iconoclast
Нещо май ти не си дочел закона, има си текст за дневните светлини.
Посочи къде пише че CCFL ,SMD и афтермаркет се приемат за дневни светлини!
Event from Iconoclast
Бате, ти нещо май се обърка какво сам си написал. Първо на тия с многото буквички им викаш дневни светлини, после викаш кажи къде пише че се приемат за дневни.
Аз съм написал че в закона пише че може да се кара на дневни светлини, това кое вече се приема за дневни светлини е друга бира.
И да си кажем честно секвите там лед мед, ццфл и т.н. са автърмаркет габаритни светлини. Имаше много теми в които доста хвалба падна как сме големите тарикати че не ни спират с овнешките дзъркели, а сега ревем.
Според мен има защо да не им се дава сертификат на повечето коледни лампички за дневни свтлини, ама айде да не докарвам излишни спорове.
А между другото и карането на халогени също е описано в закона чл. 74 (по спомен), може да го прочетете и да знаете кога може да се кара на халогени. Пък това че изглежда по-готино никой не го еня има си закон и всеки сам решава дали да го спазва и съответно да си носи последствията.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
Днес спрях да попитам няколко полицаи дали CCFL-a на купето го възприемат като дневни светлини и отговора от всички беше еднозначен "да това са дневни светлини,няма защо да ви пишем фиш"..и сега какво става? Всеки полицаи си има собствено мнение,и за едно и също нещо един ти пише фиш/акт,а друг полицаи не
супер

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Няма защо да спорим, има си angel eyes, които светят слабо, но има и такива които светят перфектно дори и във слънчево време се виждат без проблем. Пример... http://www.youtube.com/watch?v=DD_1KY5ZHFE
Jang1r написа:F3P написа:ПС2: Забравете тъпотията с ДРЛ-а на Е36, Е46 и т.н. дърти модели при които светят дългите на %- това, че полицаят е тъп като галош и не ви глобява е негов проблем и късмет за вас.
Това с ДРЛ-а на процент при дърти модели БМВта си е точно "тъпотия" измислена от БМВ,а не от чичо ти Гошо кварталния майстор!Купчина нови коли съм видял с дълги на процент...какъв ви е проблема?Ако фар на 30% ти пречи през слънчев ден по-добре отиди си върни книжката
Ще е добре да се скриеш под някой камък и да не се обаждаш- тоя кош на аватара ти е за спиране от движение с тея жълти фарове. Има едни подробности у закона:
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
.............
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с
изключение на светлините за мъгла;
Набийте си го у кратуните- има закони и като не ги спазвате си носите последствията.
Относно американският ДРЛ как да ти го обясня максимално простичко за да схванеш

Надявам се успя да схванеш

ПС: Едно не ми е ясно- колко ви е трудно да цъкнете фаровете

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Maximilian-E46 написа:Днес спрях да попитам няколко полицаи дали CCFL-a на купето го възприемат като дневни светлини и отговора от всички беше еднозначен "да това са дневни светлини,няма защо да ви пишем фиш"..и сега какво става? Всеки полицаи си има собствено мнение,и за едно и също нещо един ти пише фиш/акт,а друг полицаи несупер
Уцелил си такива, дето са на твоето мнение... факт е, че доста полицаи слагат всякакви "ангелски очи" под един знаменател - дневни светлини... но това не значи, че всички са годни за това определение, а по същият начин мислят и доста полицаи. Но отново нещата опират до интерпретация, щото в закона не е указано достатъчно ясно, особено за АЕ...
- Maxmadness
- ентусиаст
-
Mollov написа:Maximilian-E46 написа:Днес спрях да попитам няколко полицаи дали CCFL-a на купето го възприемат като дневни светлини и отговора от всички беше еднозначен "да това са дневни светлини,няма защо да ви пишем фиш"..и сега какво става? Всеки полицаи си има собствено мнение,и за едно и също нещо един ти пише фиш/акт,а друг полицаи несупер
Уцелил си такива, дето са на твоето мнение... факт е, че доста полицаи слагат всякакви "ангелски очи" под един знаменател - дневни светлини... но това не значи, че всички са годни за това определение, а по същият начин мислят и доста полицаи. Но отново нещата опират до интерпретация, щото в закона не е указано достатъчно ясно, особено за АЕ...
Аз съм съгласен,просто въпроса е,че май само в България е възможно такова нещо,един полицай да ти напише фиш за това нещо,а друг не... да хване тоя цветанчо да пусне някаква заповед и ясно да се знае какво що,а не пускат там некви измислени гласувани закони къде всеки може да си ги разбира по 150 различни начина

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
F3P написа:Jang1r написа:F3P написа:ПС2: Забравете тъпотията с ДРЛ-а на Е36, Е46 и т.н. дърти модели при които светят дългите на %- това, че полицаят е тъп като галош и не ви глобява е негов проблем и късмет за вас.
Ще е добре да се скриеш под някой камък и да не се обаждаш- тоя кош на аватара ти е за спиране от движение с тея жълти фарове. Има едни подробности у закона:
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
.............
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с
изключение на светлините за мъгла;
Набийте си го у кратуните- има закони и като не ги спазвате си носите последствията.
Относно американският ДРЛ как да ти го обясня максимално простичко за да схванешИма купища изисквания за да се смятат едни светлини за ДРЛ- у щатско преди 20+ години са били едни, днес обаче в ЕС са различни. Тоест- дългите на Е36/Е46 и т.н. бараки, пуснати на % със сигурност НЕ покриват изискванията. Дори и да ги покриват- някой трябва да го установи и да каже "Това се счита за ДРЛ". Ама тоя "някой" е Технотест- успех ти желая.
Надявам се успя да схванеш![]()
ПС: Едно не ми е ясно- колко ви е трудно да цъкнете фароветеЛично аз съм си сложил ДРЛ модул да ми пуска фаровете, но НЕ на %, а с пълната сила- толкова ли ви е сложно да го направите и вие
За жълтите фарове долу ти качвам наредбата и за да ти е по-лесно колега да разбереш колко грешиш

БМВ са сложили ДРЛ преди 20 години.Защо да не го използвам сега и защо да е нелегален и отговарящ на изискванията?Я погледни пак евро директивите за ДРЛ!Дългите на % отговарят!Както на разположение,така и на ъгъла и посоката на осветяване.Защо на новите Аудита ДРЛите са също дълги на процент?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
Jang1r написа:...БМВ са сложили ДРЛ преди 20 години.Защо да не го използвам сега и защо да е нелегален и отговарящ на изискванията?Я погледни пак евро директивите за ДРЛ!Дългите на % отговарят!Както на разположение,така и на ъгъла и посоката на осветяване.Защо на новите Аудита ДРЛите са също дълги на процент?
Що сравняваш ДРЛ на дългите на новите модели (спазващи изискванията) и ДРЛ-а на БМВ смятан преди 20+ години за щатите

Относно жълтите фарове- ще потърся, но съм 99% сигурен, че е забранено да са ти различен цвят фаровете. Като не броим тези за мъгла разбира се. А и ходи обясни на тъпия полицай, че колата е излязла така от завода

Разберете го накрая- единственият вариант да спазвате закона е или да сте на къси, или да карате нова кола с вграден заводски ДРЛ. Това, че полицаите не ви глобяват за каране на рингове, дълги на %, разни диоди и какво ли още не далеч НЕ означава, че е допустимо по закон- означава само, че куките са тъпи.
F3P написа:Jang1r написа:...БМВ са сложили ДРЛ преди 20 години.Защо да не го използвам сега и защо да е нелегален и отговарящ на изискванията?Я погледни пак евро директивите за ДРЛ!Дългите на % отговарят!Както на разположение,така и на ъгъла и посоката на осветяване.Защо на новите Аудита ДРЛите са също дълги на процент?
Що сравняваш ДРЛ на дългите на новите модели (спазващи изискванията) и ДРЛ-а на БМВ смятан преди 20+ години за щатитеОтговарят като посока и разположение, ама като интензитет не отговарят. Заводските ДРЛ-и са с 21 вата лампа- почвай да смяташ дали 30% от дългите ти са толкова
Да споменем и това, че на фара трябва да имаш маркировка за ДРЛ- отивай и нея да търсиш...
Относно жълтите фарове- ще потърся, но съм 99% сигурен, че е забранено да са ти различен цвят фаровете. Като не броим тези за мъгла разбира се. А и ходи обясни на тъпия полицай, че колата е излязла така от завода![]()
Разберете го накрая- единственият вариант да спазвате закона е или да сте на къси, или да карате нова кола с вграден заводски ДРЛ. Това, че полицаите не ви глобяват за каране на рингове, дълги на %, разни диоди и какво ли още не далеч НЕ означава, че е допустимо по закон- означава само, че куките са тъпи.
Бате незнам колко още колеги трябва да ти кажат че не се мери осветеност с ватове!!! Ако е така започни ти да смяташ на новите коли диодните светлини за които говориш че са ултра модерни и признати навсякъде.
И още нещо, понеже живеем в България и говорим за каране на МПС в България, извади ми моля те някъде от български закон (закон, или някъде да пише според евро норма и т.н.) описание за сила на интензитет, местоположение и т.н.
Но пак повтарям, от официален документ, не от превод на изискванията от друга държава.