Данъчните се събуждат
Модератор: Общи модератори
Re: Данъчните се събуждат
За първите 5 месеца на годината приходите на Столичната община са 232 млн. лв. Това е с над 11 милиона повече в сравнение с 2012-а г. При почти всички данъци се отчитат по-високи постъпления.
И какво от това, някой скоро минавал ли е по пътя София - Своге през Искърското дефиле? Колегата е прав, как да плащаш като не знаеш за какво плащаш и кое по напред да плащаш...

Jordana написа:...хората искат да са наясно какво и защо плащат на държавата .Къде отиват парите им и какво има насреща .Иначе си е чист рекет.
Ама ти се опитваш да откриеш топлата вода ли

Данъкът си е чиста проба рекет- плащаш нещо щото някой е решил, че трябва да плащаш. И ако досега не си схванал нещо просто като "От данъците измъкване няма" жалко за въздуха дето си похабил в дишане досега. Данъкът НЕ Е услуга и НЕ можеш да кажеш "Не ме кефи услугата- няма да я ползвам". Данъкът си е рекет, само дето го упражнява държавата. И понеже е държавата (а не Коза Ностра примерно) можем поне да се опитаме да държим сметка как се харчат парите дето плащаме като рекет. Но вариант да нНЕ плащаме ми се струва, че няма. Ако е имало- скоро няма да има, свиквайте да плащате...
vinchenzo написа:... пътя София - Своге .... как да плащаш като не знаеш за какво плащаш ....

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е сега вече сам стигна до правилния ред на мисли.Хората в България НЕ искат да бъдат рекетирани от държава община монополи и който да било.Затова е масово тоя бойкот .Не е въпроса дали трябва да се платят 25-30-50 или 100 лева .Аз и около мен поне 5-6 човека познати мислят по този начин .Като се наложи тая 2013г си ги платих за 4 години назад 480 лв и не мрънкам.Но няма да им ходя на датата всяка година да им се отчитам на дебелогъзите чиновници дето ми стъжняват живота за всяка една административна услуга дето ми трябва .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
F3P написа:vinchenzo написа:... пътя София - Своге .... как да плащаш като не знаеш за какво плащаш ....
![]()
![]()
Искам да ми обясниш в 2-3 изречения какво общо има "данък МПС" с пътя София-Своге и дупките му
Щото явно аз съм тъпак и не схващам
Имах впредвид, какво като си купуваме винетки... и къде отиват парите от платените данъци в същия смисъл...

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
vinchenzo написа:F3P написа:vinchenzo написа:... пътя София - Своге .... как да плащаш като не знаеш за какво плащаш ....
![]()
![]()
Искам да ми обясниш в 2-3 изречения какво общо има "данък МПС" с пътя София-Своге и дупките му
Щото явно аз съм тъпак и не схващам
Имах впредвид, какво като си купуваме винетки... и къде отиват парите от платените данъци в същия смисъл...
Отиват навсякъде другаде, но не и там където трябва и никога няма да отидат там където трябва за съжаление

ATR-42/72
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Ама верно в БГ сме криво разбраната цивилизация.
Значи да уточниме, смао в БГ е систамата плати, пък после ще првиме. В другите държави е, ето какво имаш, сега плащаи за него за да се поддържа.
Е айде кажете ми като сме в европата голяма и се правиме на такива, как може цени и други да са ни като тях и да ги дават за пример, пък правилата обратните? Не е тарикатлък това вече. И аз не съм я регистрирал и няма и да я пък до когато до тогава.
Значи да уточниме, смао в БГ е систамата плати, пък после ще првиме. В другите държави е, ето какво имаш, сега плащаи за него за да се поддържа.
Е айде кажете ми като сме в европата голяма и се правиме на такива, как може цени и други да са ни като тях и да ги дават за пример, пък правилата обратните? Не е тарикатлък това вече. И аз не съм я регистрирал и няма и да я пък до когато до тогава.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
mistyrain написа:Значи да уточниме, смао в БГ е систамата плати, пък после ще првиме. В другите държави е, ето какво имаш, сега плащаи за него за да се поддържа.
Много интересно ...
Сигурно в другите държави извънземни са им построили тва и онова и те само поддържат.
Ще ни обясниш ли и какво се случва в другите държави ако решиш да "протестираш" като не си плащаш данъка?
Факт е, че у нас не се разходват средствата като хората и се краде ... ама като не платиш какво се променя?
Други неща трябва да се правят, а не да хитреем какво да не платим

В темата за винетката колегата е показал как се прави ако искаш да се бориш с институциите

Другото е андрешковщина ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Ами незнам дали е адрешковщина, ама щом някой хора им харесва да плащат цял живот за нещо което няма да получат и е очевано къде отиват парите, техни си пари - те си знаят.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
mistyrain написа:Ами незнам дали е адрешковщина ...
аз за тва ти казвам щото не знаеш

нали за европа говореше ще кажеш ли кво става там като не си плащаш данъците?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Влизаш на топло
като не плащаш .Ама и там има хора дето си сменят гражданството а бизнеса и парите са им в офшорки точно за да не плащат .Сигурно в укриването и неплащането на данъци са по напред от нас светлинни години.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
И без тва, и тва, е пълна простотия..още едни стикерчета (незадължителни за кат)..
Вместо да си върнат старото, кат да ги проверява..
Вместо да си върнат старото, кат да ги проверява..
Оооо, напротив- ДАВАЙ им такива идеи. С 2 ръце съм ЗА катаджията да проверява за платен данък- аз съм го платил, тарикатите да го духат. Да го върнат, да почнат масови проверки за данъка и трафика ще намалее с 60% моментално. И разхода ми в града ще слезе с 3 кила надолу...
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
F3P написа:Оооо, напротив- ДАВАЙ им такива идеи. С 2 ръце съм ЗА катаджията да проверява за платен данък- аз съм го платил, тарикатите да го духат. Да го върнат, да почнат масови проверки за данъка и трафика ще намалее с 60% моментално. И разхода ми в града ще слезе с 3 кила надолу...
Мен пък ми е готино че със 100лв на лелката и данък за 1г си оправих задължения за 6г хахахаха . А ти си плащал 6г като поп!
ПС С тоя език за БАНче ама явно някой спиии ... не данъчните
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vanci88 написа:Мен пък ми е готино че със 100лв на лелката и данък за 1г си оправих задължения за 6г хахахаха . А ти си плащал 6г като поп!
Чудно!
Помни я лелката като се оплакваш кви са ни скапани пътищата, държавата и тн

...