Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?
Тия теми мине не мине се повдигат от прахта.Имам подозрението че собственици на заведения където не се пуши и нямат намерение да толерират пушенето постоянно наливат масло в огъня.Къде от благородна завист или лични пристрастия към конкуренцията в чийто заведения се пуши и са винаги пълни .
Във всеки град има няколко заведения които и със забрани и без забрани ще се пуши.
Във всеки град има няколко заведения които и със забрани и без забрани ще се пуши.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Не, защото който иска да пуши има къде да го стори. Може да задържи 1-2 часа, не е болка 
Единсвеният начин да съм ЗА отмяната, ще е в случай че правилата за тютюнопушене в затворено пространство, да са ясно регламентирани и спазвани. т.е. да има отлична вентилация и непушачите да са отделени физически от пушачите.

Единсвеният начин да съм ЗА отмяната, ще е в случай че правилата за тютюнопушене в затворено пространство, да са ясно регламентирани и спазвани. т.е. да има отлична вентилация и непушачите да са отделени физически от пушачите.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
Е.Димитров написа:another90sm написа:п/п
Знаете ли що смарди толкова гадно от цигарите-щото тук в България,всичко е пълно МЕНТЕ и цигарите са същото менте,донесох си цигари от италия и словения и като пуша не миреше така както като запаля същите,но купени от тук,чак не може да се проветри ако е някъде на закрито,а другите ,след 20 секунди не се усещат!
Haпълно съм съгласен с теб колега, преди когато пушех ,пушех Marlboro Green (по 5 евро кутия) ,нямаше никакъв лош аромат до колкото помня миришеха на мента (никога не съм бил запален пушач ),но според мен е тъпо да пушиш с идеята че не може да изтърпиш 1 час без да пушиш (докато си на заведение )има хора на които не им е приятен цигарения дим и не бива никой да им го натрапва,имаше един лаф :в заведение да има помещение за пушачи е като в басейн да има ъгъл за пикане. (може ама не е приятно)
Хубаво е да има забрани!

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
jordanpar написа:Е в такъв случай предполагам никой няма да има нищо напротив и другия Великден да си палнем по една цигара вътре в църквата докато отчето си ръководи богослужението .
Или пък докато чакаме в болницата жената да роди да запалим по един качак ,кво толкова.
Или даскалите в училище да могат да си закурят в час и те по една докато дечурлигата си решават класното ,все пак два -три часа изпит е това.
Кво толкова,няма да си ограничаваме правата я.Айде де.
Колега, при цялото ми уважение, но остроумието ти граничи с мало....!!!
И да, по кой начин някой ти нарушава правата, ако пуши в заведение за пушачи???
Какви училища, какви църкви, какви 5лв?!?
Тук става въпрос за либерализиране, което ще обхване част от нощните заведения най-вече, а не за пълна отмяна, в този ред на мисли, бих искал да помоля автора да си оправи заглавието!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз до колкото чета ще отменят напълно забраната, а не за еди-какви-си заведения. На практика и преди можеше да има заведения, в които не се пушеше, но такива нямаше. За Пловдив знам за точно 1 място и то беше просто защото нямаше как да се обособят зони за пушачи/непушачи. По вашата логика един непушач или ще се трови от чуждия дим, или няма да посещава заведения. Това е! И хайде пушачите си признайте кога ще стане в 10 човека компания 5 да пушите и да отидете в заведение за непушачи? Т.е. да се съобразите да не тровите другите 5 човека от компанията? Ама честно? Знам, че в тоя форум до един сте най-съобразителните и дори преди забраната си пушехте навън, но все пак кажете.

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
днес сигурно сте чули по новините че дори Росссия въвежда пълна забрана за пушенето по-ограничаваща и от нашата. Във франсе, ще забранят електронните цигари и рекламирането им.
Защо винаги ние да сме диваците и да възвим 2-3 века назад. Айде поумнявайте и дайте да сме модерен хомо сапиенс реценс на 21 век, а не примати.
Защо винаги ние да сме диваците и да възвим 2-3 века назад. Айде поумнявайте и дайте да сме модерен хомо сапиенс реценс на 21 век, а не примати.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
ineedmoney написа:днес сигурно сте чули по новините че дори Росссия въвежда пълна забрана за пушенето по-ограничаваща и от нашата. Във франсе, ще забранят електронните цигари и рекламирането им.
Хайде да се цитират коректно новините

"В Русия от 1 юни влиза в сила закон, забраняващ тютюнопушенето на обществени места като училища, болници, театри, музеи, по спортните и детски площадки и плажовете, както и в транспорта. Пълната забрана за пушене пък ще е в сила от 1 януари 2015 г."
"Забраната обаче не се отнася за ресторанти и барове."
http://dnes.dir.bg/news/rusia-zabrana-t ... 46929?nt=4
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
TNT написа:Аз до колкото чета ще отменят напълно забраната, а не за еди-какви-си заведения. На практика и преди можеше да има заведения, в които не се пушеше, но такива нямаше. За Пловдив знам за точно 1 място и то беше просто защото нямаше как да се обособят зони за пушачи/непушачи. По вашата логика един непушач или ще се трови от чуждия дим, или няма да посещава заведения. Това е! И хайде пушачите си признайте кога ще стане в 10 човека компания 5 да пушите и да отидете в заведение за непушачи? Т.е. да се съобразите да не тровите другите 5 човека от компанията? Ама честно? Знам, че в тоя форум до един сте най-съобразителните и дори преди забраната си пушехте навън, но все пак кажете.
Значи пишеш, без преди това да си се поинтересувал! Абсолютно никъде не се говори за пълна отмяна на забраната, това няма как да стане и никой не го иска!
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2021347
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Искам и тука да забранят електрическите цигари като при франсетата.Както и алкохола - лозята да се изкоренят.Да се изкоренят тютюневите насаждения ... също и тея с канабис.Както и автомобилите - да се спрат от движение че замърсяват.Тецовете също- мирише на въглища ужасно е.
Пушач съм но съм ЗА пълната забрана за тютюнопушене понеже тютюневия дим ми пречи и трябва да съм в тон с модата ...може би в къщи на балкона един бърз фас..
По добре не ..може на комшията да му замирише и да пропее
Пушач съм но съм ЗА пълната забрана за тютюнопушене понеже тютюневия дим ми пречи и трябва да съм в тон с модата ...може би в къщи на балкона един бърз фас..
По добре не ..може на комшията да му замирише и да пропее

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Невероятна драма
На кой му пука има ли забрана или не?На никого.Всичко и в момента е само на хартия .Във всяко второ кафе като си поискаш ти носят една чашчица с водичка на дъното да си изтръсваш в нея.
Някой да му прави впечатление от колко години вече няма реклами на цигари,а ако има то са само загатващи че става въпрос за цигари,никъде не са изобразени буквално.Даже и във Ф1 ги забраниха.Някой да умря от тая драма???
Спокойно никой няма да ви пипне цигарите,доста силни кръгове имат интереса това да не стане.
3 000 000 /словом три милиона/ потребители на цигари има в България.Това е бизнес по сладък и от горивния,защото колата караш не караш,но зависимостта те кара всеки ден да кихаш по 5 лева за кутия цигари и запалка.Та 5х 3 000 000 х 365 дни,нека някой друг го сметне,че аз нямам толкова образование.
Държавата има файда да се пуши колкото се може и на повече места,акциза е златна работа.

На кой му пука има ли забрана или не?На никого.Всичко и в момента е само на хартия .Във всяко второ кафе като си поискаш ти носят една чашчица с водичка на дъното да си изтръсваш в нея.
Някой да му прави впечатление от колко години вече няма реклами на цигари,а ако има то са само загатващи че става въпрос за цигари,никъде не са изобразени буквално.Даже и във Ф1 ги забраниха.Някой да умря от тая драма???
Спокойно никой няма да ви пипне цигарите,доста силни кръгове имат интереса това да не стане.
3 000 000 /словом три милиона/ потребители на цигари има в България.Това е бизнес по сладък и от горивния,защото колата караш не караш,но зависимостта те кара всеки ден да кихаш по 5 лева за кутия цигари и запалка.Та 5х 3 000 000 х 365 дни,нека някой друг го сметне,че аз нямам толкова образование.

Държавата има файда да се пуши колкото се може и на повече места,акциза е златна работа.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Викаш нещо като монопола с тока ....сметката в края на месеца е неизбежна 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Nasko_ написа:TNT написа:Аз до колкото чета ще отменят напълно забраната, а не за еди-какви-си заведения. На практика и преди можеше да има заведения, в които не се пушеше, но такива нямаше. За Пловдив знам за точно 1 място и то беше просто защото нямаше как да се обособят зони за пушачи/непушачи. По вашата логика един непушач или ще се трови от чуждия дим, или няма да посещава заведения. Това е! И хайде пушачите си признайте кога ще стане в 10 човека компания 5 да пушите и да отидете в заведение за непушачи? Т.е. да се съобразите да не тровите другите 5 човека от компанията? Ама честно? Знам, че в тоя форум до един сте най-съобразителните и дори преди забраната си пушехте навън, но все пак кажете.
Значи пишеш, без преди това да си се поинтересувал! Абсолютно никъде не се говори за пълна отмяна на забраната, това няма как да стане и никой не го иска!
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2021347
Пък ти малко може да четеш какво пишат другите!
"Кръчмите и баровете да се разделят на заведения само за пушачи и само за непушачи. Такива промени в Закона за здравето подготвят депутати от БСП и ДПС, съобщиха вчера за "Труд" правителствени източници.
Междувременно "Атака" вече внесе в парламента поправки в закона. Те предвиждат в заведенията за хранене и развлечения, които са по-малки от 70 кв. м, собственикът сам да реши дали в тях да се палят цигари или не. В по-големите кръчми пък ще се обособяват помещения за тютюнджиите. "Атака" предлага зоните за "пушачи" и "непушачи" да се отделят с въздухонепроницаеми врати. А в заведенията на нощен режим заграждения няма да са необходими"
Та каква е разликата с преди 1-2 години? ВСИЧКИ, ВСИЧКИ заведения ще изберат да са ЗА пушачи. Преди по-малките заведения бяха задължително за непушачи, сега и те ще са за пушачи. Големите пак ще са на зони, като в натовареното време най-вероятно пак ще се пуши в цялото заведение. Непушачите в компания на пушачи пак ще бъдат отровени. Та какво каза? Дори да отразят мнението на АТАКА, просто ще има зони за пушачи/непушачи. Ако заведенията имат избор, всичките ще са за пушачи. С помещенията за тютюнопушене е пълна тъпня. Не едно и две заведения имат някакви печки ли са кво са, бах тяхната мама, зимата под това спокойно говоря 10мин. по телефона БЕЗ ЯКЕ. Това да уточня, че е ИЗВЪН заведението, а не някакво помещение, на което като се отвори вратата и да влиза мъгла към непушачите. Та сега, ако приемат предложението на БСП и ДПС, всички заведения избират да са за пушачи. Ако отразят мнението на АТАКА (АТАКЛЪ), в по-големите заведения ще има зони за пушачи, т.е. както преди. По нощните барове се пуши навсякъде, ама след 3-4ч. и то не масово. Вече и хората са намалели по тези часове. В голямо заведение с добра вентилация, 10-20 цигари не се усещат, ама да не са 200. За мен трябва да остане същия закон с по-строг контрол! Щом руснаците след 2 години ще въвеждат пълна забрана, смятаййййй

TNT написа: И хайде пушачите си признайте кога ще стане в 10 човека компания 5 да пушите и да отидете в заведение за непушачи? Т.е. да се съобразите да не тровите другите 5 човека от компанията? Ама честно? Знам, че в тоя форум до един сте най-съобразителните и дори преди забраната си пушехте навън, но все пак кажете.
???

- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
от позицията на бивш пушаш - твърдо против отмяната на забраната... най-много да пропуша пак като стане навсякъде димна завеса пак 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Законопроект за забрана продажбата на алкохол на лица под 21 години предстои да бъде внесен следващата седмица в руската Дума, съобщи за „Интерфакс" заместник-министърът на социалната политика в Руската федерация Вячеслав Фетисов, автор на проекта.
Аз предлагам това да се въведе също в БГ.Ползата ще е 1000% повече за българските граждани отколкото това постоянно оплюване между пушачи и непушачи
то ся като е забранено продажба на алкохол и цигари до 18г. все едно има файда някаква? купуват си като пичове.