Избор на куче пазач
Модератор: Общи модератори
- cave troll
-
-
- Кара: Е46 330xd
- Мечтае да кара: E92 M3
- Детайли за колата: Икономична
Re: Избор на куче пазач
пирбула е яко надценена порода в всяко отношение... много са готини кученцата много са печени ама тва че били наи великите боици е много далече от истината
може да се дължи на това че напоследък са доста разпространени
има поне около 10 популярни породи които ще се саморазправят с питбула без особени усилия
иначе и аз съм
относно кучешките боеве.
може да се дължи на това че напоследък са доста разпространени
има поне около 10 популярни породи които ще се саморазправят с питбула без особени усилия
иначе и аз съм

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Темата е за пазачи, но все пак ще си позволя още едно отклонение за да ти обясня набързо заблудата в която си попаднал.
Има много породи отглеждани и селектирани за лов, за пазене, за следови кучета и т.н. Но има само една популярна порода селектирана за борби със себеподобните си. Което се случва в края на 17-ти век някъде.
Ако твърдиш, че има друга порода бойни кучета по-добри ще помоля да ми споменеш имената на тези бойци. След като има поне 10 популярни породи бойци все трябва да се знае кои са били най-добрите, нали? Аз мога да ти спомена имената на два питбула бойци- Лил и Мик. Може би първите известни имена на бойни кучета. Нещо като Адам и Ева. Живели са в средата на 18-ти век. От там нататък мога да ти изреждам имена на бойни кучета някои от които живели преди 100 или 200 години дори, някои по-скоро. Ели, Чайнамен, Редбой, Джийп, Блекджек, Джими Буутс, Пинчер, Баракуда, Индиан, Трамп, Снейк, Бък, Чам, Бета, Янки, Зинкър и т.н. и т.н. Мога с лекота да ти спомена поне 100 имена на гранд шампиони, още толкова на шампиони, още толкова на дедгеймове. Повечето от тези кучета имат линии. Нещо като фамилиите при хората. Колко породи имат подобна история?
Мисълта ми е- не бъркай питбула, дето съседа ти го разхожда пред блока и го кара да виси по гуми, клони и да ръпа клечки с бойно куче. Едното е домашен любимец. Ако стопанина му не се е потрудил да го социализира напада кучета, котки и всякакви др животни. Ама това не го прави боец. Бойния питбул е коренно различно нещо, той е машина за убиване. Едва ли си виждал такова
Аз също имам питбул от добра и рядка линия. Ама това не го прави автоматично боец. Ако друго куче го нападне- скача. Ама толкова. В останалото време лежи с котката на верандата и и позволява да му бърка в чинията, докато яде.
От доста време нещата с боевете по света са бая позатегнати. Преди ги е имало по обяви в списания и вестници и т.н. Тогава е имало и кучета "отворени" за бой срещу всяко куче по целия свят. Жалко, че не си бил светнат тогава да изкараш едно от 10-те популярни породи и да спечелиш едни бързи 50-100к долара от залози
Ето и как изглежда едно бойно куче, да имаш представа

Има много породи отглеждани и селектирани за лов, за пазене, за следови кучета и т.н. Но има само една популярна порода селектирана за борби със себеподобните си. Което се случва в края на 17-ти век някъде.
Ако твърдиш, че има друга порода бойни кучета по-добри ще помоля да ми споменеш имената на тези бойци. След като има поне 10 популярни породи бойци все трябва да се знае кои са били най-добрите, нали? Аз мога да ти спомена имената на два питбула бойци- Лил и Мик. Може би първите известни имена на бойни кучета. Нещо като Адам и Ева. Живели са в средата на 18-ти век. От там нататък мога да ти изреждам имена на бойни кучета някои от които живели преди 100 или 200 години дори, някои по-скоро. Ели, Чайнамен, Редбой, Джийп, Блекджек, Джими Буутс, Пинчер, Баракуда, Индиан, Трамп, Снейк, Бък, Чам, Бета, Янки, Зинкър и т.н. и т.н. Мога с лекота да ти спомена поне 100 имена на гранд шампиони, още толкова на шампиони, още толкова на дедгеймове. Повечето от тези кучета имат линии. Нещо като фамилиите при хората. Колко породи имат подобна история?
Мисълта ми е- не бъркай питбула, дето съседа ти го разхожда пред блока и го кара да виси по гуми, клони и да ръпа клечки с бойно куче. Едното е домашен любимец. Ако стопанина му не се е потрудил да го социализира напада кучета, котки и всякакви др животни. Ама това не го прави боец. Бойния питбул е коренно различно нещо, той е машина за убиване. Едва ли си виждал такова

От доста време нещата с боевете по света са бая позатегнати. Преди ги е имало по обяви в списания и вестници и т.н. Тогава е имало и кучета "отворени" за бой срещу всяко куче по целия свят. Жалко, че не си бил светнат тогава да изкараш едно от 10-те популярни породи и да спечелиш едни бързи 50-100к долара от залози

Ето и как изглежда едно бойно куче, да имаш представа

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Българско овчарско куче!
( първа снимка)
Относно колегата който ти споменава да осиновиш куче от приют. Ето виж моя хубавец на долната (втора) снимка. Осинових го преди вече 7г. от приюта в с.Сеславци ( по времето когато след 14 дни ги убиваха). Невероятен пазач,много е умен и също така адски верен.
Не дава никой да мине по улицата, а да влезне в двора -абсурд!
На снимката е още малък на 1г. Сега е 2 пъти по-голям и дебел
Преди 2г. буквално преби от бой каракачанката на комшиите,защото избяга от двора и се срещнал с каракачанката на улицата. Едвам ги разтървахме. От тогава ако излиза на разходка ,само на каишка. Въпреки,че никога не седи вързан ако е в двора. Но на каишка трудно го одържам.

Относно колегата който ти споменава да осиновиш куче от приют. Ето виж моя хубавец на долната (втора) снимка. Осинових го преди вече 7г. от приюта в с.Сеславци ( по времето когато след 14 дни ги убиваха). Невероятен пазач,много е умен и също така адски верен.
Не дава никой да мине по улицата, а да влезне в двора -абсурд!

На снимката е още малък на 1г. Сега е 2 пъти по-голям и дебел

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
blackrider написа:Българско овчарско куче!( първа снимка)
Респект!

Последна промяна Wolf4 на 05 Авг 2013, 11:06, променена общо 3 пъти
Are you M enough...?!
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
С теб винаги сме имали много добри отношение и взаимно уважение и тъй като си писал сериозно, а както виждам и от сърце, ще ти отговоря сериозно.
И така:
1.
Това не е верно.
2.
Средноазиатец, Булмастиф, Кавказец, Българско Овчарско Куче (Внимание! Иключителна порода!) Алабай, Акита Ану, Кане Корсо, Американски Булдог (по-едрият вариант) от породите около и над 50 кг.
От категорията на Пит була или около 17кг - Бул териер, Английски Булдог, Американски Булдог (по-малкият вариант) Боксер (в съответните кг, разбира се).
3.
Тук сме на едно мнение без никакви условности. Точно това се опитах да обясня и аз - кучето ми беше ужасно натренирано и изглеждаше като културист в сравнение с нормалното немско овчарско куче. Разбира се, още от раждането му аз го взех от родители с доволно доказано родословие (характер) и антропометрия (за пример - широчина на бедрото, размер на главата, вид на главата, дълбочина на гърдите и т.н., все неща, които за обикновените хора са просто съчетания от думи, но за мен са азбуката по която меря едно куче щом го погледна.). Та отново да обясня - срещу едно голямо куче, което хапе и не пуска а търси борбата, повечето Пит Були ще загубят.
Колкото и да ти е странно същото се случва и при истинските кучета за борба - и там има категории. Иначе Пит Булът и там губи, нищо, че е машина за убиване. За пример натрениран Бул Мастиф (в тоя форум едва ли има и двама, които са виждали мастиф боец или Средноазиатец боец за разлика от мен) не е нещо на което някой би си пуснал натренираният Пит Бул, освен ако не е садист или просто идиот. Щото ще свърши в кофата за смет - Пит Булът.
Ако проявяваш интерес прочети за Акгуш - куче легенда, но не особено популярно поради ред причини, главно политически - на чичо Сам, стоката му видите ли е най-хубава и т.н
.
И така - огромен респект към американската порода за борба, великолепно произведение за целта - характер, издържливост, динамика и най-вече атрактивност. Но огромно уважение и към всяка от работните породи и породите за борба в тежка категория.
Да проявим уважение! Те го заслужават. Ето вижте тук
: http://www.youtube.com/watch?v=3BHpekYtiTY и http://www.youtube.com/watch?v=Ns1W87cSdvk
http://www.youtube.com/watch?v=swixg_a_fhg с мечка, глиган и вълк.
Ето как едногодишен вълк приключва с пит бул под минута: http://www.youtube.com/watch?v=6LajLu2E1xc
И така:
1.
bum_bum написа:Има много породи отглеждани и селектирани за лов, за пазене, за следови кучета и т.н. Но има само една популярна порода селектирана за борби със себеподобните си. Което се случва в края на 17-ти век някъде.
Това не е верно.
2.
bum_bum написа:Ако твърдиш, че има друга порода бойни кучета по-добри ще помоля да ми споменеш имената на тези бойци.
Средноазиатец, Булмастиф, Кавказец, Българско Овчарско Куче (Внимание! Иключителна порода!) Алабай, Акита Ану, Кане Корсо, Американски Булдог (по-едрият вариант) от породите около и над 50 кг.
От категорията на Пит була или около 17кг - Бул териер, Английски Булдог, Американски Булдог (по-малкият вариант) Боксер (в съответните кг, разбира се).
3.
bum_bum написа:Мисълта ми е - не бъркай питбула, дето съседа ти го разхожда пред блока и го кара да виси по гуми, клони и да ръпа клечки с бойно куче. Едното е домашен любимец. Ако стопанина му не се е потрудил да го социализира напада кучета, котки и всякакви др животни. Ама това не го прави боец. Бойния питбул е коренно различно нещо, той е машина за убиване.
Тук сме на едно мнение без никакви условности. Точно това се опитах да обясня и аз - кучето ми беше ужасно натренирано и изглеждаше като културист в сравнение с нормалното немско овчарско куче. Разбира се, още от раждането му аз го взех от родители с доволно доказано родословие (характер) и антропометрия (за пример - широчина на бедрото, размер на главата, вид на главата, дълбочина на гърдите и т.н., все неща, които за обикновените хора са просто съчетания от думи, но за мен са азбуката по която меря едно куче щом го погледна.). Та отново да обясня - срещу едно голямо куче, което хапе и не пуска а търси борбата, повечето Пит Були ще загубят.
Колкото и да ти е странно същото се случва и при истинските кучета за борба - и там има категории. Иначе Пит Булът и там губи, нищо, че е машина за убиване. За пример натрениран Бул Мастиф (в тоя форум едва ли има и двама, които са виждали мастиф боец или Средноазиатец боец за разлика от мен) не е нещо на което някой би си пуснал натренираният Пит Бул, освен ако не е садист или просто идиот. Щото ще свърши в кофата за смет - Пит Булът.
Ако проявяваш интерес прочети за Акгуш - куче легенда, но не особено популярно поради ред причини, главно политически - на чичо Сам, стоката му видите ли е най-хубава и т.н

И така - огромен респект към американската порода за борба, великолепно произведение за целта - характер, издържливост, динамика и най-вече атрактивност. Но огромно уважение и към всяка от работните породи и породите за борба в тежка категория.
Да проявим уважение! Те го заслужават. Ето вижте тук

http://www.youtube.com/watch?v=swixg_a_fhg с мечка, глиган и вълк.
Ето как едногодишен вълк приключва с пит бул под минута: http://www.youtube.com/watch?v=6LajLu2E1xc
Are you M enough...?!
- cave troll
-
-
ужасни клипове...
ето още един но го изгледаите до края и си правете изводите
кучешките боеве и всичко от сорта трябва да е забранено по цял свят
http://www.youtube.com/watch?v=iSeKaUzaPNE
ето още един но го изгледаите до края и си правете изводите
кучешките боеве и всичко от сорта трябва да е забранено по цял свят
http://www.youtube.com/watch?v=iSeKaUzaPNE

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Обърнахте я темата на....
Все пак въпроса е ясен - куче за охрана на къща с баба и дядо. Как ще оставиш куче 100кг на баба и дядо ? А ако избяга? Ако нахапе някой на улицата? Ако нахапе някой дори и в двора? Кой ще носи последствията ....
За мен най удачният избор е немска овчарка. С подходящо обучение и грижи е супер пазач а и домашен любимец.
Все пак въпроса е ясен - куче за охрана на къща с баба и дядо. Как ще оставиш куче 100кг на баба и дядо ? А ако избяга? Ако нахапе някой на улицата? Ако нахапе някой дори и в двора? Кой ще носи последствията ....
За мен най удачният избор е немска овчарка. С подходящо обучение и грижи е супер пазач а и домашен любимец.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Сори, че спамя в темата, но да попитам че ми стана доста интересно, какво Ви е мнението за Дого Аржентино, интелегентно куче ли е, става ли да го извеждам сред хора без да се притеснявам, че може да нахапе някой, трудни ли са отглеждане и т.н.
- Petrolhead
- Потребител
-
Срамни клипове, що за хора сте?
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Аз винаги съм си мислел, че кучето е и трябва да бъде най-добрия приятел на човека...
Тука някакви животни лижат детенце, чиято глава се събира в устата на куче убиец дето можело да направи незнам си какво на незнам си кой... Съседи обикалят и влизат от друг вход, късат се синджири, абе голям кеф ви казвам!
Тотално сбъркана работа. Това "кученце" после решава да откачи и човек си отива щото стопанина на животното решил да го прави килър на животни ама се объркал леко и го направил килър на каквото му падне. Това да изкривиш природата до такава степен е престъпление. Потресен съм!
Тука някакви животни лижат детенце, чиято глава се събира в устата на куче убиец дето можело да направи незнам си какво на незнам си кой... Съседи обикалят и влизат от друг вход, късат се синджири, абе голям кеф ви казвам!
Тотално сбъркана работа. Това "кученце" после решава да откачи и човек си отива щото стопанина на животното решил да го прави килър на животни ама се объркал леко и го направил килър на каквото му падне. Това да изкривиш природата до такава степен е престъпление. Потресен съм!
Only dead fish follow the stream...
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
DiMIcha84 написа:Сори, че спамя в темата, но да попитам че ми стана доста интересно, какво Ви е мнението за Дого Аржентино, интелегентно куче ли е, става ли да го извеждам сред хора без да се притеснявам, че може да нахапе някой, трудни ли са отглеждане и т.н.
Dogo е великолепно куче колега, но е куче ловец и охранител, което изисква време и сериозно обучение. От името му можешда седосетиш, че в него има много германска кръв. Това значи твърдо куче във всички случаи. Куче за отдаден на него човек и семейство за което кучето ще бъде пълноправен член - т.е. семейство готово да му посвещава време. Това куче има нужда от километри бягане на ден, за да съществува нормално. Не е най-добрият вариант за хора, които нямат време или желание да се движат.
Бидейки охранителна порода, както куче за борби с диви животни, това също не е лесно за контрол животно. Изисква часове тренировки и посвещаване,за да се постигне необходимата степен на възпитание, която да го направи безопасно за околните хора и животни.
И последно благодарение на характера, ръста и силата си, това е куче, което лесно пали, роден лидер е и независимо, че е създадено да ловува в група, има самочувствие и не се двоуми да влезе в бой с други кучета или животни. Това е и едно от най-развитите му качества - кучето е доказан ловец на едър дивеч и страхливостта не му е присъща.
Ето и инфо по въпроса:
Dogos are big-game hunters and are sometimes trained for search and rescue, police assistance, service dogs, and military work. As with all breeds, the Dogo Argentino can be good with children, if properly socialized at early age.
Dogo Argentinos have been bred specifically to allow better socialization with other dogs and are well suited for group environments. They get along with other pets in most rural and urban settings ranging from a complete outdoor farm dog to urban housing with a small yard, to crowded apartment buildings. Because aggressive traits are purposely bred out, attacks on humans or other pets are extremely rare. The Dogo has a life expectancy of nine to twenty years: http://en.wikipedia.org/wiki/Dogo_Argentino
Are you M enough...?!
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Ха тъкмо и аз да запитам за тая порода Дого Аржентино....по принцип ако набара питбула,няма ли да го разколачи от бой,барабар с немската овчарка ?
По тая логика би трябвало да е по добро като цяло за целта
Не съм разбирач никакъв на тая тема,просто мой приятел има такава порода именно за пазач на вилата си,и от него съм чувал че е страхотно куче.
Друг е въпроса как една баба и един дядо ще се оправят с него....че то ако рече да беснее,направо да го махат и да викат крадците,май по лесно ще се разберат с тях

По тая логика би трябвало да е по добро като цяло за целта

Не съм разбирач никакъв на тая тема,просто мой приятел има такава порода именно за пазач на вилата си,и от него съм чувал че е страхотно куче.
Друг е въпроса как една баба и един дядо ще се оправят с него....че то ако рече да беснее,направо да го махат и да викат крадците,май по лесно ще се разберат с тях

- cave troll
-
-
човека ви го написа но не четете
колкото по голямо е кучето толкова повече ще трепе
другото е индивидуалност
дого аржентино е прекрасно куче но това не означава че няма да го опоска някоя немска овчарка както и обратното
престанете с тия сравнения на кучета за боеве тъпо е
не е само до тренировки и категории а и до възраст и моментно състояние на индивидуалното куче а и голяма доза късмет
колкото до охраната на двамата пенсионери или куче от приют или джак ръсел ако искат порода ще им е достатъчно
колкото по голямо е кучето толкова повече ще трепе
другото е индивидуалност
дого аржентино е прекрасно куче но това не означава че няма да го опоска някоя немска овчарка както и обратното
престанете с тия сравнения на кучета за боеве тъпо е
не е само до тренировки и категории а и до възраст и моментно състояние на индивидуалното куче а и голяма доза късмет
колкото до охраната на двамата пенсионери или куче от приют или джак ръсел ако искат порода ще им е достатъчно

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
кучето пазач трябва да респектира.
от там нататък няма значение щото ако крадците не са случайни, кучето никога няма да ти спаси къщата.
от там нататък няма значение щото ако крадците не са случайни, кучето никога няма да ти спаси къщата.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За мен породата Малиноа е най-подходящо за пазач на къща с баба и дядо,освен че не е голямо куче,тази порода е много сърцата,няма страх ,прилича на немска овчарка,но е по-малко и съответно се храни по-малко,ако автора на темата намери тази порода,хубаво е да го даде за обучение месец и после си изва кучето с навици и всичко необходимо.Имам приятел който има подобно куче и знам че е прекрасна порода.
Извън темата.
За мен хора дето обучават кучета за да се бият са комплексари и нещастници,не знам с какво сърце ще оставят кучето да се бие с друго куче и после да го гледа цялото наранено,един домашен любимец е като член на семейството,кучето се отплаща с огромна любов на любовта която получава,все едно да си пуснеш детето да се бие с други деца до смърт или някаква кървава победа.
Извън темата.
За мен хора дето обучават кучета за да се бият са комплексари и нещастници,не знам с какво сърце ще оставят кучето да се бие с друго куче и после да го гледа цялото наранено,един домашен любимец е като член на семейството,кучето се отплаща с огромна любов на любовта която получава,все едно да си пуснеш детето да се бие с други деца до смърт или някаква кървава победа.