Мнения за Opel Insignia?
Модератор: Общи модератори
Re: Мнения за Opel Insignia?
ociata написа:...И да има много хора, които като са решили че ще си купят НОВ автомобил, и които решават да си купят Инсигния(или Пасат или Октавия) за 80к с почти всички екстри с сравнително мощен двигател, вместо базов Ф10 520...
Прав им път- да си чукат главите с тея "коли"... Бърза проверка в нета показва неща като това: на 1г., гаранционно, на малко км.- познай кога ще дам същите пари за изброените "коли" с всички екстри

http://www.cars.bg/c66207
И това е оферта в БГ- на бас, че мога да си намеря и по-добра оферта ако примерно не искам 300+ коня мотор. Едно 525д си е повече от достатъчно- там избор колкото искаш... Да споменем ли Премиум селекшън-а: почти нови коли, в отлично състояние, с 2г. гаранция- кое ще ме накара да купя по-нисък клас кола за същите пари

ociata написа:...и да не наричаме всички, които не карат БМВ тъпаци
Тъпаци- НЕ... Но лично за мен такива дето казват "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОВА кола- аз да и сваля найлона от седалките" без да обмислят варианта за кола на 1г. и малко км. са в категорията "заблудени овце". И са любимци на дилърите... Как да не обичаш такива дето с лека ръка изхвърлят 20% от стойността на колата в момента в който и сложат номерата...
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
F3P написа:zafirovp написа:...Знаеш ли какво означава годишните консумативи на колата ти да се свеждат до смяна на масло? Никога не съм имал собствен нов автомобил, но във семейната фирма купуваме точно Астри и Зафири...
Щом ми говориш само за масло ясно колко се кара тая кола- под 30 000км. на година. С тоя пробег трябва да си взел уникален кош, че да го ремонтираш. Карам кола минала през пълен основен ремонт преди 200 000+км. и с бонус- отдавна мина времето като се хвалех "Гледай бе- тая кола е на 500 000км. и още върви добре". Не ми дреме дали ще повярваш, но за тези 200+к км. след ремонта съм сменял ПОЧТИ САМО консумативи- масла, филтри, ремъци + ролки, предни амортисьори (+ пружини за мой кеф), накладки + дискове, водна помпа и антифриз през година. Единствените ремонти бяха датчик на АБС-а (щото го прецаках аз), модула за ориг. аларма и 2 машинки за централното (явно от старост умряха), маркуч от охладителната система. Ама това не е кола модел 2008+г. дето се кара само в гаранцията и после се изхвърля![]()
И купувате нови ръжди за фирмата- що не си купите НОВ Опел за семейна кола, аКато си доволен от Астра и Зафира (и двете са безподобни варели ама то е друга тема) ще тръшнеш ли 45+ бона за Инсигния
Може да си доволен от варелите, ама не си луд да тръшнеш толкова пари ръжда дето да ти е личен автомобил, нали
Виж, затова си прав. Но малко са хората, които си купуват кола втора ръка на над 5-6 години без след това да хвърлят някаква средно голяма сума пари за ремонти. Това което си изброил като ремонти са незначителни, но явно ти си един от малкото хора които са имали късмет като са си купували колата. Аз например си купих е36 на 160 000 км, и от тогава съм сменил половината двигател. Сега започвам и купето да оправям, като най-вероятно ще съм хвърлил над 3000-4000 лв за да стана доволен от състоянието на колата. Но предпочитам да си купя някоя кошница от Италия и да дам малко повече пари за ремонти и OEM части и после няколко години да ми е мирна главата, от колкото да си купя по-нова кола и да не ми останат пари, даже и маслото и ремъците да сменя. Разбира се, това важи за старите коли, ако искам да възкреся една е60-а например, ще ми трябват мнооого повече от 3000 лв.
ПС: А нас не само във Опел форума ни хранят спокойно. Имам чувство, че нас най-много ни мразят, ама това сигурно е от завист.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Абе точно тая "УНИКАТ" кола, както са повечето в България(тази дори не е тук), много би ме усъмнила.
Писал дизелов, а тя е 306 коня.
Ама какво да очакваш от човек сложил УНИКАТ та да ти боде очите. На всичко отгоре и на снимите даже се вижда 535и.
Това, че не е в България ме навежда на мисълта, че правят като Софавто - слагат си по 20% печалба на обявите от Мобиле.де и ти казват, че я имат в наличност. ти като си алък и дадеш капаро, те отиват и ти я карат като тогава я виждат за първи път тази кола, но иначе преди това ти е представена като УНИКАТ и задължително онази крилата фраза С ГАРАНТИРАН ПРОИЗХОД, пак с тези букви като УНИКАТА.
Ба държа, че тези дебили и идея си нямат какво е УНИКАТ, ама го праскат на всяко второ 320д.
Има си бая документи, които трябва да прегледаш преди да заключиш, че тази кола е страхотна и поне една диагностика.
Директно внос от Германия и Австрия? Последно тази кола къде е? В германия, в Австрия или в Лапландия? Или сега я сглобяват в някой гараж защото или е някой Франкенщайн от крадени части и коли, или е срещнала челно влак? Бахти униката!
Гледам предлагат и индивидуално конфигуриране, като цвят и екстри, малеее, направо БМВ работи с тях и като върнат кола втора ръка я вземат пак в завода за нова конфигурация.
Ей заради такива обяви съм си казал, че кола над 10 000 лв. от България НИКОГА, освен ако не съм крайно убеден в състоянието и.
А и последно, вижте как изглежда М-пакет отвътре, че да не ви лъжат търговците в БГ как това е кола с М-пакет, а тази е и на малко километри със сервизна история, а не с попълнена сервизна книжка някъде си:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine
И новата кола наистина си е нова. Иначе никой нямаше да дава луди пари за нова кола. Защо някой да си купува чисто нова седмица след като може да я купи след 3 години на 30% от цената? Балъци а?
Да си купиш нова кола е нещо страхотно. Да знаеш, че само ти си я карал и на 101% знаеш какво е правено по нея, ти решаваш къде да я поддържаш и как, плюс още куп "дерболии". Но просто в БГ не може да си позволим нови коли(каквито ни се иска)и затова малко като с гроздето я караме.
Писал дизелов, а тя е 306 коня.

Това, че не е в България ме навежда на мисълта, че правят като Софавто - слагат си по 20% печалба на обявите от Мобиле.де и ти казват, че я имат в наличност. ти като си алък и дадеш капаро, те отиват и ти я карат като тогава я виждат за първи път тази кола, но иначе преди това ти е представена като УНИКАТ и задължително онази крилата фраза С ГАРАНТИРАН ПРОИЗХОД, пак с тези букви като УНИКАТА.
Ба държа, че тези дебили и идея си нямат какво е УНИКАТ, ама го праскат на всяко второ 320д.

Има си бая документи, които трябва да прегледаш преди да заключиш, че тази кола е страхотна и поне една диагностика.
Директно внос от Германия и Австрия? Последно тази кола къде е? В германия, в Австрия или в Лапландия? Или сега я сглобяват в някой гараж защото или е някой Франкенщайн от крадени части и коли, или е срещнала челно влак? Бахти униката!

А и последно, вижте как изглежда М-пакет отвътре, че да не ви лъжат търговците в БГ как това е кола с М-пакет, а тази е и на малко километри със сервизна история, а не с попълнена сервизна книжка някъде си:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine
И новата кола наистина си е нова. Иначе никой нямаше да дава луди пари за нова кола. Защо някой да си купува чисто нова седмица след като може да я купи след 3 години на 30% от цената? Балъци а?

Да си купиш нова кола е нещо страхотно. Да знаеш, че само ти си я карал и на 101% знаеш какво е правено по нея, ти решаваш къде да я поддържаш и как, плюс още куп "дерболии". Но просто в БГ не може да си позволим нови коли(каквито ни се иска)и затова малко като с гроздето я караме.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
По темата: сетих се да поразпитам собственика на въпросната Инсигния за която споменах назад. Еми оказа се, че още си е негова но я кара баща му а по интересното е, че докато я карал той е имал тези проблеми с нея. На 140 К я дава на баща си - сега била на 280 000 и човека само консумативи сменял. Много му се чудел щото го карал да я продадат а той си я задържал. Та малко се замислям, че някой проблеми си идват от задкормилното устройство.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
frizzante написа:По темата: сетих се да поразпитам собственика на въпросната Инсигния за която споменах назад. Еми оказа се, че още си е негова но я кара баща му а по интересното е, че докато я карал той е имал тези проблеми с нея. На 140 К я дава на баща си - сега била на 280 000 и човека само консумативи сменял. Много му се чудел щото го карал да я продадат а той си я задържал. Та малко се замислям, че някой проблеми си идват от задкормилното устройство.
Какво - да не са само за пенсионери тия инсигнии ? Ако е така да ги рекламират като такива - мечтата на третата възраст

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Petrolhead
- Потребител
-
dmxl написа:F3P написа:dmxl написа:...
Интересно как се правят генерални изводи от един ремонт...
Скъпо било- кой те е излъгал, че ще е евтино да поддържаш модерен дизел с неговите помпи, турбини и демпферни гадостиТо и за ремонт на турбото като тръшнеш 7-800лв. ще ревеш, че е скъпо сигурно...
виж сега ти не си този който ми поддържа колата за да знаеш дали съм направил един или два или три ремонта, коментирай само ако имаш Опел, правил съм още доста по тази кола и то по прословутото им "здраво" окачване, и повярвай ми нито е толкова здраво нито е толкова евтино, относно модерния дизел с неговите помпи и турбини нямам проблеми може би защото не е на Опел а на Исузу,
По въпроса с реването не ревя защото заедно с този Опел поддържам и две Е39 в перфектно здраве, просто останах разочарован от кола която се е прочула със здравина и евтина поддръжка, а излиза че горе долу е колкото на БМВ-то
Живееш в дълбока заблуда, че двигателя ти има нещо общо с исузо
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Добре че си ти просветения за да ми обясниш какъв ми е двигателя,само че някой първо на теб трябва да ти обясни,в голяма заблуда си че знаш нещо за тия мотори
- Petrolhead
- Потребител
-
Така изглежда.
Но все пак да споделя, произвеждат се в полша във фабрика, която е бивш джоинт венчър на исузу и гм.
Сега почти изцяло собственост на гм.
Та маторя ти никога не го е помирисвал японец.
Но все пак да споделя, произвеждат се в полша във фабрика, която е бивш джоинт венчър на исузу и гм.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Petrolhead написа:Така изглежда.
Ми то повечето японски коли ,които се продават в европа се произвеждат в европа,немски коли се произвеждат в унгария,че дори БМВ имат завод в китай и щатите,това по-малко ли ги прави автомобил? или по-малко немска технология?
- Petrolhead
- Потребител
-
Е.Димитров написа:Petrolhead написа:Така изглежда.
Ми то повечето японски коли ,които се продават в европа се произвеждат в европа,немски коли се произвеждат в унгария,че дори БМВ имат завод в китай и щатите,това по-малко ли ги прави автомобил? или по-малко немска технология?
В дадения случай по-скоро да.
Гм правят доста промени по този мотор през годините.
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
честно да ти кажа в началото като я купих най-много се притеснявах за двигателя какъв ще излезе, но за сега той е най-здравата част от цялата кола, и все пак моето лично мнение е че Опел повече никога
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
пичове, стегнете се инсигнията дори не е в един клас с ф10. за 70к по скоро трябва да се гледка нещо ф30 и то пак базичка.

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Изчетох цялата тема,умрях си от смях от някой коментари,ама не виждам колегата дето е пуснал темата нещо не се включва изобщо.
Стои и гледа сеира отстрани

Стои и гледа сеира отстрани

- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

На мен винаги ми е било интересно и смешно как някой пуска тема за даден модел различен от БМВ и винаги има м/у 5-10 страници коментари.А от тези 5-10 страници дали има два три отговора по дадената тема,всичко друго е спор за това БМВ ли да бъде;БМВ ли е най-добрата;БМВ ли е най-качествената и т.н.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Мен пък ми е интересно как такива теми се коментират в пъти повече от други, сериозни такива. Явно жаждата за празни приказки и развлечение надделява