КАТ спира случайните проверки?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Re: КАТ спира случайните проверки?

Мнение от devent » 26 Сеп 2013, 13:28

drago_pavlov написа:
devent написа:Те стимулират хората да са изрядни.

Тук вече много, ама много сериозно си се объркал!!! Ако визираш катаджиите.

Естествено, че не съм имал предвид буквално, че стимулират хората да са изрядни. Идеята е, че като не искаш да се разделиш с 20, 30, 50, 100 лв ще си изряден. Като те спрат и ти вземат паричките, или ти напишат фиш/акт за липсата на нещо, много бързо ще си го набавиш, още на другия ден. Това имах предвид под стимулация. Малко е сбъркана тази система на поучаване и не я подкрепям, но ние си го заслужаваме. Докато се правим на тарикати и никога правилата не важат за нас, ще е така. А и никой не спори, че КАТ са корумпирани и гледат да приберат парите а не им пука за ситуацията наоколо. Това не е предмет на темата(мисля). Това на всички ни е пределно ясно. Ставаше дума, че извадихте от 9 кладенеца вода, как ви губели времето, как сте си сложили документите чааааак в жабката, как ви карат да спирате от 0-100 и т.н. Спирания, които спомена @bum_bum не са ми се случвали, да ме питат как съм, на къде съм тръгнал, но ако са такива са наистина досадни, признавам. Но все си мисля, че покрай това да те питат как си, най-вероятно ти проверяват документите и дали си пиян.
Миналата седмица имаше някаква акция в нашия квартал и за няма и 10 минути ме спряха 3 екипа на КАТ. Одобрявам го, тъй като на една от улиците, на които бяха застанали редовно шофират деца, които като излезнат от дискотеката по-надолу и се качват в колата пияни, дрогирани и дават газ по улицата. А е малка квартална уличка. На драг даже съм ставал свидетел :kuku:. 1 келеш да изгори в една такава акция - идеално. Да, загубиха ми времето, но на фона на това да се убият децата нямам нищо против. Докато не ни се оправи съзнанието е необходимо да има такива проверки. А и стига сте давали примери с чужди държави. Там преди всичко хората са други, там децата ходят ли под 18 години на дискотека и да се напиват, след което да се качат на колата на аверчето и да раздават газ? Малко ли хора си отидоха по този начин.. По-добре да загубят на 10 водача по 5 минути, но да спасят един живот си мисля аз..

Потребител
Аватар
Кара: BMW 116i
Детайли за колата: 1,6 122k.s.

Мнение от choko77 » 26 Сеп 2013, 13:33

Да допълня ,че по магистрали,първокласни,главни пътища радари не се използват,а само камери.И тези с камерите нямат право да спират,само ако има ПТП.Когато се спира автомобил,първо се диктува кода на нарушението,след това номера и т.н.А ако някой него прави значи нарушава инструкциите.Не съм катаджия но съм полицай и затова ги пиша тези работи,за да ви осведомят малко.Защото аз не казвам на лекарите как да си вършат работата.Примерно!

Sent from my MT15i using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 26 Сеп 2013, 13:55

:yes: И аз не мога да ви разбера - нередовен съм и то не малко, правя нарушения и все пак съм ЗА проверките, защото както много пъти сме разисквали - ти може да си пиян на мотика и за пред куките да минеш без да настъпиш и една линия и т.н. но след 1км да размажеш някой, не е ли така? Че аз ако си карам стриктно по правилата защо да плащам преглед и гражданска? Точно заради това случайно спиране има един страх във водачите, който ги спира да правят доста неща, ако се премахне и този страх ще стане съвсем мазало по пътищата..
Live it like you Love it

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 26 Сеп 2013, 14:39

Elesar74 написа:
alekangg написа:Като не са виновни полицаите, че взимат, а са виновни хората, защо не се пробвате да дадете подкуп от средна Европа на запад???

И какви хора живеят там, на запад? И как тези хора са по-различни от тези, по нашите географски ширини? И какво ни ползва нас днес, че там имало някаки хора, при които това не минавало. Защо не минава там, а минава тук?

Само, че го има и обратния ефект! Разни западняци, които не са сънували за даване на подкупи в тяхнкте държави, като поживеят малко в Бг, започват да дават!!!
Следователно хората не са виновни, а миризливите т.н. Милиционери.
Само, че не са само те виновни, а и нагоре по веригата, началници, директори, които също имат пай, точно затова няма никога да спре това нещо. Ако при всеки подкуп имаше изгонени хора, щеше да е друго нещо. Сега някой ще излезе, че взимат малко пари и затова пробягват до подкуп, но според мен никой от тях, няма да взима повече, на каквато и да е била друга работа и, ако го е страх наистина за службицата си, няма да мислят за подкупи.

Потребител
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E31
Детайли за колата: 520i 24V автомат

Мнение от fizzy » 26 Сеп 2013, 15:36

Не съм изчел темата, но изглежда наистина ще е така, а и освен това в Пловдив свалят камерите на изходите :) http://news.plovdiv24.bg/455907.html Но колеги това не значи да се правят простотии, карайте внимателно и отговорно ;)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Сеп 2013, 18:13

choko77 написа:Да допълня ,че по магистрали,първокласни,главни пътища радари не се използват,а само камери.И тези с камерите нямат право да спират,само ако има ПТП.Когато се спира автомобил,първо се диктува кода на нарушението,след това номера и т.н.А ако някой него прави значи нарушава инструкциите.Не съм катаджия но съм полицай и затова ги пиша тези работи,за да ви осведомят малко.Защото аз не казвам на лекарите как да си вършат работата.Примерно!

Виж как си личи, че си далеч от КАТ.
Първо СЕ използват и само радари по първокласни пътища.
Второ, все още има радари на по-малки населени места, които ти показват скоростта, но само ако искаш я запаметяваш. Малко са, но ги има.
Трето, не знам какви кодове диктуват, но все още редовно си спират за добър ден, без изобщо да се обаждат по станцията.
Просто тези три неща са неоспорими за мен защото ги знам и далеч не са единични случаи. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 26 Сеп 2013, 18:30

Nedialkov написа:
Nasko_ написа:
Tи сериозно ли изложи тези доводи?

Не на майтап... пиша си колкото да не заспа..

Сам си го написал ;)

И моля за извинение, дори не предполагах, че само ти минаваш покрай караулки и бързаш!!! Тогава ти е простено, не спирай и на светофари, ще спестиш много време...
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Сеп 2013, 19:08

Откровенно ме забавлявате :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Сеп 2013, 19:14

Сега по Булгаристан ТВ един "наш" човек(караше БМВ по интериора на дясната врата вътре си личеше)говори и каза, че тая няма да стане. Питат го защо и той каза нещо от рода, че пак си я караме по старо му. :mhihi:
И как няма да те спре, ще каже по станцията(ако изобщо каже), че му се струваш пиян и пак ще те спре. После ще каже "извинете за безпокойството" и дотам.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 116i
Детайли за колата: 1,6 122k.s.

Мнение от choko77 » 27 Сеп 2013, 7:38

Не знам колега ти по кой първокласни пътища виждаш радари,но аз пътувам много,дали лично или по работа,скоро радари не съм виждал никъде.Но може би в северозападнала България сме по напред в това отношение,че дори до Варна Бургас.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 27 Сеп 2013, 16:35

F3P написа:
Хаос написа:....

Писнало му било на нашия сладур :mhihi: Ти можеш ли да осмислиш какви простотии си написал :?: Или ти е сложна задачата :?:

Защо трябва да ме спира поредният олигофрен когато аз съм ДЛЪЖЕН да имам аптечка, пожарогасител, жилетка и триъгълник и всичко трябва да е в срок на годност :?: В същото време и да ги нямам НЕ пречи на никой- не ми обяснявай за нуждата при евентуално ПТП, че там има други МНОГО ВАЖНИ подробности.
Всичко останало дето си изредил са нарушения които се забелязват и СА повод да те спрат и глобят. Като има повод- да ме спрат, няма грижи и да ме глобят щото аз пари на тъпи куки не давам. Но няма полза от "случайни" проверки. Някой казваше, че де що срещне полицай и той "случайно" го спира щото си кара умрялото от старост черно Е34 с тъмни стъкла- това е "напълно случайно", нали :?: Карал съм какви ли не коли и през годините когато карах БМВ се скъсваха да ме спират- толкова често ме спираха, че в 4 области на страната имаше полицаи които вече ме познаваха и ме поздравяваха като ми видят колата. И следващите които срещна ме спираха. "Съвсем случайно" избираха БМВ-то, вярвай ми ;)

+1 Хубав коментар,съгласен съм с теб колега.
39470

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Сеп 2013, 17:23

choko77 написа:Не знам колега ти по кой първокласни пътища виждаш радари,но аз пътувам много,дали лично или по работа,скоро радари не съм виждал никъде.Но може би в северозападнала България сме по напред в това отношение,че дори до Варна Бургас.

Извън темата,но се обзалагам че ти като полицай...имаш "златен талон" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 27 Сеп 2013, 19:32

а според мене даже и не знае къде му е талона. :mhihi: свидетел съм как на човек от МВР на бутилка виски, дет не мое вкара скоростите му се вика лека вечер само при показване на служебната карта, па даже с извинения за безпокойствието и що не бил казал веднага. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 28 Сеп 2013, 12:04

Superexstatic написа:а според мене даже и не знае къде му е талона. :mhihi: свидетел съм как на човек от МВР на бутилка виски, дет не мое вкара скоростите му се вика лека вечер само при показване на служебната карта, па даже с извинения за безпокойствието и що не бил казал веднага. :mhihi:

И после да ги уважаваме тия катаджии??? Точно никога...
Човек, който ми иска документите без дори "Добър ден" просто няма как да получи уважание, а да не говорим за всичката корумпирана измет дето е част от тази система...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 28 Сеп 2013, 13:00

drago_pavlov написа:
Superexstatic написа:а според мене даже и не знае къде му е талона. :mhihi: свидетел съм как на човек от МВР на бутилка виски, дет не мое вкара скоростите му се вика лека вечер само при показване на служебната карта, па даже с извинения за безпокойствието и що не бил казал веднага. :mhihi:

И после да ги уважаваме тия катаджии??? Точно никога...
Човек, който ми иска документите без дори "Добър ден" просто няма как да получи уважание, а да не говорим за всичката корумпирана измет дето е част от тази система...

Абсолютно, и един мой познат, така редовно си се качваше на бутилка мастика да си кара, и като го спрат козируват. Ама правилата не важат за тези които ги пишат...

Иначе както писаха по горе, винаги ще си измислят повод да ти досаждат.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата