Защо опелите след 2000ната спряха да бягат питам аз ??!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Защо опелите след 2000ната спряха да бягат питам аз ??!!

Мнение от F3P » 07 Ное 2013, 9:50

boksioraE39 написа:Нещо обърка понятията,М1 доколкото знам само дизайна му е конструиран от ламбо двигателя си е М88 който го има и в 635csi,даже и в М5. ;)

Ако под "дизайн" имаш предвид шасито- ОК. Дизайна на купето е на Джуджаро или Пининфарина- не помня на кой точно. Моторът е ясен- там спор няма.
И що да съм ги объркал нещата- колкото е важен мотора, толкова и шасито, особено пък за пистов автомобил. Тенекиите като външен вид не са важни кой ги прави. Щом Омега-та не е Опел заради мотора, то логично е тогава и М1 да не е БМВ заради шасито- реално половината кола и в двата случая е чужда разработка...
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 07 Ное 2013, 10:03

F3P написа:
boksioraE39 написа:Нещо обърка понятията,М1 доколкото знам само дизайна му е конструиран от ламбо двигателя си е М88 който го има и в 635csi,даже и в М5. ;)

Ако под "дизайн" имаш предвид шасито- ОК. Дизайна на купето е на Джуджаро или Пининфарина- не помня на кой точно. Моторът е ясен- там спор няма.
И що да съм ги объркал нещата- колкото е важен мотора, толкова и шасито, особено пък за пистов автомобил. Тенекиите като външен вид не са важни кой ги прави. Щом Омега-та не е Опел заради мотора, то логично е тогава и М1 да не е БМВ заради шасито- реално половината кола и в двата случая е чужда разработка...

Защо мислиш че М5 с М88 се справя по-зле от легендарното "шаси" на Giorgetto Giugiaro (сега го проверих)?
Истината е че BMW е единствената марка която прави двигатели! McLaren F1 не случайно избират BMW а двигателя се доказа още 97-98 година като най-бързия сериен бияч.. :)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 07 Ное 2013, 10:08

от новите съм карал само астра 1.4 и инсигния 1.6 и 2.0 турбо бензин, съответно 140, 180 и 220 кс. и не мога да кажа, че не "бягат", дори за 1.4 в астрата! Според мен са доста стабилни и приятни за каране автомобили.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 07 Ное 2013, 13:53

jordanov написа:от новите съм карал само астра 1.4 и инсигния 1.6 и 2.0 турбо бензин, съответно 140, 180 и 220 кс. и не мога да кажа, че не "бягат", дори за 1.4 в астрата! Според мен са доста стабилни и приятни за каране автомобили.

Сравнението със жук ли е ? :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 07 Ное 2013, 15:13

Да внеса малко пояснения относно Лотуса:
Колата се именува Лотус Омега или Лотус Карлтън (за U.K)
VIN номерът му започва с SCC (Lotus Cars Ltd.),на повечето опели VIN-a e WOL (разбира се има и други изключения).
Купето е подсилено от Лотус,окачването също е от Лотус.Двигателят е базиран на 3-литровия опелски блок (C30xx късоходови мотори) но е най-вероятно с удължен ход на буталото за да стигне до 3.6 литра,и доколкото съм чел блокът е подсилен.Двигателят на Лотуса спазва опелска номерация (C36GET).Шперът не е опелски,а е от Холдън (GM Австралия).

Кой както иска да го приема,но за времето си е бил уникален автомобил....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Ное 2013, 16:04

немо написа:но за времето си ...

и не само :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 07 Ное 2013, 17:47

Приятно изненадан съм колко културна дискусия се получава. Чета обективни мнения на колеги с БМВ'та което ме радва.
Истината е, че тази тенденция не е само при Опел, а при почти всички масови марки. Проблема идва от изискванията за екология и многото килограми заради повечето екстри, пространство и системи за сигурност.

По-старите и по-новите Опели вървят точно толкова колкото им съответстват конските сили/ въртящ момент на килограмите. Истината е, че бяха изключително здрави и евтини за поддръжка. Дори в момента за Астра Ф GSI C20NE съм взимал две торби с части за 100лв. А тя със свойте 115 мижави коня изненадва шофьорите на много "модерни" бързи пластмасови тоалетни които се чудят защо не могат да изпреварят един 20 годишен кошер :)

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 07 Ное 2013, 19:11

Мой приятел опелджия,ми разказа за тема в тяхния форум породена от тази тема.Влязох и специялно си направих регистрацийка както си е реда,че ми стана интересно какво толкова са ни обсъждали.На следващата вечер се опитах да вляза отново да видя някакво развитие дали има и греда...Изтрили са ми акаунта,защото видиш ли не съм написал какъв точно Опел карам :mhihi: Това смятай е цензура преди въобще да пиша нещо там,пък смятай ако тръгна нещо да дискутирам или загатна че имам БМВ :bowdown: Имам регистраций в доста подобни общтности,но такъв утрепан като opelclub.bg никога не съм срещал :banghead:

Иначе по темата,за мен единствените истински Опели са ГСИ-тата и старите бангий-Сенатор,Монца,Манта и прозвидните им.Баща ми имаше преди доста години Рекорд Е от последните преди Омегата.Помня че си беше яко магаре,само кафявата чума не му прости...
Миналата седмица се видяхме с един приятел който си беше от едно време фен на Кадет ГСИ.Такава радост беше че виждаме Кадет ГСИ в такова състояние,че заебахме БМВ-тата и се скупчихме върху капката :mhihi:

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Ное 2013, 20:55

Аз пък се чудя защо изобщо си правиш труда да се регваш в такъв форум за да им четеш нещата, които ще пишат.
Примерно аз имам Опел Зафира и го карам доста, ама да се занимавам с глупости за да убеждавам някой в нещо или да чета мислите му, които се очаква да са далеч от моите...няма да стане.
Опел си е Опел и винаги ще значи Опел. Което не е непременно лошо. Аз също харесвам тия коли, ама са съвсем различни от това, което обичам. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 07 Ное 2013, 21:42

BENZINO VN написа:Мой приятел опелджия,ми разказа за тема в тяхния форум породена от тази тема.Влязох и специялно си направих регистрацийка както си е реда,че ми стана интересно какво толкова са ни обсъждали.На следващата вечер се опитах да вляза отново да видя някакво развитие дали има и греда...Изтрили са ми акаунта,защото видиш ли не съм написал какъв точно Опел карам :mhihi: Това смятай е цензура преди въобще да пиша нещо там,пък смятай ако тръгна нещо да дискутирам или загатна че имам БМВ

I. Общи Правила
6. Задължително е попълването на Задължителните полета в Профила на Потребителя. Информацията трябва да бъде актуална, точна, и съобразена с указания Шаблон.

Чукнали са те по тая точка от правилата :!:
Никой няма да ти прави цензура,щото имаш БМВ,цензурата на даден потребител се предизвиква от действията на самия потребител ;) :!:
Въобще как можеш да си помислиш,че някой ще ти прави цензура заради притежаването или непритежаването на купчина желязо с определена емблема??
Ми събирайте съчки за кладите тогава....ебаси....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Ное 2013, 22:26

Старите Опели (всичките сте ги спомененали нагоре) бяха и са големи коли.
Вървят, здрави, евтина подръжка, само да не беше ръждата.
Аз много пъти съм го казвал и си е мое мнение, което се отнася за тези стари Опели - Опел е истинската народна кола.
С радост бих прибрал един в перфектен вид в гаража си, бил той Кадет, Манта, Монца, Омегата която споменахте, Аскона..
Все пак както каза някой нагоре "харесвам тези коли, но не са това което обичам".

ОПЦ-тата също не са много бавни (справка на Георги Пенчев детевоза :P ) "малко" по-скъпи за подръжка и ремонт са, както и "малко по-сложни"
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 07 Ное 2013, 22:49

Разбира се,че го попълних това поле,иначе нямаше да мога да се регистрирам-не помня точно какво беше,май нещо от сорта кара-вана Чайка(както ми е и в този форум).Но явно шаблона гласи,че трябва с пълна точност да напиша какво карам,сякаш е от огромно значение дали е кола,мотор или сенокосачка,като задължително да опиша и с какъв двигател е-да не е случайно с двигател от совалката Челинджър и да не разберат другите :mhihi:
нищо лично към колегите опелджий...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 07 Ное 2013, 22:52

BENZINO VN написа:Разбира се,че го попълних това поле,иначе нямаше да мога да се регистрирам-не помня точно какво беше,май нещо от сорта кара-вана Чайка(както ми е и в този форум).Но явно шаблона гласи,че трябва с пълна точност да напиша какво карам,сякаш е от огромно значение дали е кола,мотор или сенокосачка,като задължително да опиша и с какъв двигател е-да не е случайно с двигател от совалката Челинджър и да не разберат другите :mhihi:
нищо лично към колегите опелджий...

Там сигурно броя на постовете не е важен... важен е броя на китосванията и наварките по веждите, праговете и гърловината на резервоара :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Ное 2013, 0:18

Изображение :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио

Мнение от Valio23 » 08 Ное 2013, 10:50

Моята Астра е 1,7 турбо дизел 130 к.с. и мисля, че за параметрите на мотора върви доста :roll:
Проблема, както споменаха колеги в предишни мнения идва от високата маса на купето, което за мен не е проблем, защото дава сигурност и комфорт. И да не забравяме, че в днешно време минаваш 300 м от вкъщи и си у задръстването.

Преди няколко дни си говорих със собственик на същата като моята, само че с 1,6 турбо-бензин 180 к.с. и каза, че върви много ама от София до Бургас му изхарчила цял р-р :mhihi: Просто в днешно време са малко хората, които могат да си позволят 12-15 л бензин на 100 км за среден клас автомобил.

П.П. Огромен недостатък при дизеловия опел си остава прословутата турбо-дупка :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата