Мнение за Алфа Ромео 147 2,0

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Re: Мнение за Алфа Ромео 147 2,0

Мнение от МИТАКА1654 » 26 Ное 2013, 15:28

Лелей майкоо,то имало и хора като колегата FEAR,където мислят трезво и най-вече са видяли нещата каквито са,за разлика от боксьора дето му гори е39-ката 6/100 на дълго,ама забрави за градското с неговите 14/100.Алфата гори и тя 6/100 на дълго,ма е 7/100 градско,това се имаше в предвид,ма не,то нема по-убава кола от "наща марка"

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 26 Ное 2013, 15:32

МИТАКА1654 написа:Лелей майкоо,то имало и хора като колегата FEAR,където мислят трезво и най-вече са видяли нещата каквито са,за разлика от боксьора дето му гори е39-ката 6/100 на дълго.

И под 6 е падала такаче можеш да си лягаш спокойно. ;)
14-градско бухахахаха не бъркай колата ми с туча си ако обичаш!! ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 26 Ное 2013, 15:36

Чакайте сега... 528i градско 14/100 ще е добре... ама ...

в заглавието не е ли 2.0i twispark ? Къв дизел ни гони или вече тотално сме го отписали горкия 2.0i

По темата за интериора ... возил съм се 147 без кожа и шити кори ... тапицерията е ужасяващо непритна, пластмасата в цялото купе (а аз съм непридирчив човек, все пак е36 карам) е ужас. Само като я барнеш и самата й повърхност/текстура е неприятна. Таблото/уредите са с тотално сбъркани пропорции (за мен). Задните седалки са доооста неудобни, предните не са лоши , но не са нещо особено (обикновени не рекаро).

Като цяло за толкова ниски пари дето вървят , ако човек е разумен и превиди 1500лв още да си я стегне и му допада марката съм на мнение, че не са толкова зле тия колици. Въпроса е да не се подхожда "купувам и само карам" щото за съжаление и италианците имат подобен манталитет и в крайна сметка тук е последния покой на много автомобили. А автомобил без нормална поддръжка (не го воря за фенщина и т.н.) няма здраав.
Последна промяна host на 26 Ное 2013, 15:44, променена общо 1 път

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 26 Ное 2013, 15:38

host написа:Чакайте сега... 528i градско 14/100 ще е добре... ама ...

в заглавието не е ли 2.0i twispark ? Къв дизел ни гони или вече тотално сме го отписали горкия 2.0i

Момчето от долна митрополия просто се изказа неподготвен и го поправих. :)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 26 Ное 2013, 17:30

За надеждност при БМВ не ми говорете :mhihi: :mhihi: който мисли обратното да дойде да види какво претъпкано мазе от стари части имам.Мога да отворя галерия или музей от всичко което съм сменял по точно 3 БМВ-та.Нали не едно да кажеш нали случва се или не си случил на кола или лош късмет - те са три б*х тос късмет :mhihi: :mhihi:
Едната я карах една година и по нея не съм сменял само ...... :roll: :roll: май само шасито и панелите на купето :mhihi:
Другата малко над две - там не съм сменял табло,задни седалки и мокета в багажника :mhihi: - пак добре де
Сега през февруари ще направя три години със сегашната - познайте къде е в момента?Давам жокер - преди малко се прибрах у дома мокър и измръзнал(дали е спряна пред в къщи а?) :mhihi: :mhihi:
За почти три години не съм сменил табло,барче,кори на задните врати,не ми се е развалял десния механизъм на стъклото и едното ел огледало а ии климатроника е перфектен :mhihi: :mhihi: - предстои да се правят тавана предните кори,парното,някъде около 1000 теча на антифриз и още около 700 на хидравлично масло.Но иначе съм доволен,щот съм фен.Купувай!
И ако някой бмв-ист ми каже че няма масла под ноктите да го разбирам че няма нокти или .... :roll: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 26 Ное 2013, 17:36

Е ти па на какви кошници си случил не знам просто :mhihi:
За 2500лв. взех е36тица преди година и 6 месеца, от тогава съм минал 40 000км. на газ! - какво съм сменил? Шарнири и биалетки по предницата + термостат (още при закупуването беше забил в отворено положение), задно гърне (при огледа попръцкваше) и много литри масло и филтри и още повече изгорена газ :D Много са ненадеждни :mhihi: :bchug:

Алфата е просто страшна... Ама да не е твоя ;)
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Ное 2013, 17:56

Така става като се купуват тучове за по 1800-2000лв няма как после да не си майстор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 26 Ное 2013, 19:54

Boyadjiev написа:Е ти па на какви кошници си случил не знам просто :mhihi:
За 2500лв. взех е36тица преди година и 6 месеца, от тогава съм минал 40 000км. на газ! - какво съм сменил? Шарнири и биалетки по предницата + термостат (още при закупуването беше забил в отворено положение), задно гърне (при огледа попръцкваше) и много литри масло и филтри и още повече изгорена газ :D Много са ненадеждни :mhihi: :bchug:

Алфата е просто страшна... Ама да не е твоя ;)

Ами обяснявам веднага на какви :mhihi:
Взимам въпросното БМВ и си идва ред на редовните ремонти - нови оборудвани носачи,тампони,маншони биалети,накрайници,тампони на двигател,на дифа,задни щанги,4 броя амортисьори,водна помпа,пистови ремъци масла и филтри.Това са си редовните неща,сменят се и колата вече не е кошник нали...?
Обаче един слънчев ден както си смъкваш прозореца,механизма се чупи :mhihi:.После сваляш кората да видиш кво е , поръчваш въпросните пеперудки след два дена като са при тебе ги слагаш и после кората на вратата няма слагане :mhihi: .Докато намериш нова кора или нови щипки ти увисва тавана.Казваш си ае утре ае другата седмица през тва време седалката спира де се мести напред-назад :mhihi:.След около месец търсене на платове,кори и други простащини всичко е нагласено и колата пак е ток.И точно когато си решил че имаш здрава и хубава Е36-ца забелязваш теч от хидравликата,жабката влиза в цикъл и увисва и ...... спокойствие нема.За муфите на виското пък нема да споменавам.Все някакви абсолютно и напълно малоумни и просташки повреди и детски болести.Ако щеш си купи Е36 за 20000 лв и то ще ги има тия проблеми. :mhihi: .Общо взето кръговрат.Като стана дума за жабката , някой да се е справял с проблема с увисването?Да сподели ако може.Така че Алфи Фиати все тая,БМВ правят страхотни мотори това им е най-хубавото.Там поне грешка нямат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Ное 2013, 20:16

Колега Boyadjiev, ти да не пишеш от моя компютър :mhihi: Сега ще ти шибнат 3 банна за уронване престижа на марката :mhihi:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Ное 2013, 20:41

Fear написа:...

Да... GTV мотора, който е все едно М при БМВ ми го сравняваш с обикновенна 2.0 6ца, която е най-продавания двигател на 3ката и има същите характеристики (уж) и е 5 години по-стар. Като ми показваш тия хромирани тръби (което е чиста позьорщина без грам смисъл, защото метални колектори не изолират топлината от двигателя междо другото) Я смени гарнитура на капака на клапаните на 3 литрова алфа... колко време ще ти отнеме и колко ще ми отнеме на мен на 3 литрово БМВ :lol: Смяна на съединител? Термостат? Водна помпа? Смяна на свещи (ок това не е честно :lol: ) и т.н. и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 26 Ное 2013, 21:24

boksioraE39 написа:
lowrider написа:Колега, не искаш ли едно много добро дизелче, колата върви повече от 530д 184к.с. и гори 2 пъти по-малко :yes:
Оставена е да се продава в автокъща в момента, ако имаш интерес драсни ми лично.

http://www.cars.bg/c499075

Аз съм пердашил такава и съм без чип,184hp ръчка.
Мойта гори 6/100 извън градско,тая щом гори 3 си заслужава но не повече от 2000-лева и найстина не се заяждам. :)

Добре де, нали все пак трябва да я продам тая Алфа, а ти ми развали автоджамбазкото резюменце :D
Майтапът на страна, алфетката е с чип-че и наистина върви повече от сток m57d29 :)
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 26 Ное 2013, 22:24

boksioraE39 написа:
host написа:Чакайте сега... 528i градско 14/100 ще е добре... ама ...

Момчето от долна митрополия просто се изказа неподготвен и го поправих. :)

Ххахахах,момчето от Долна Митрополия е сменило бая Бмв-ца,като се почне от 94-та.Имал съм и като твоя кошер тамън 3бр,последно имах е39 фейс комби дизел 193к.с. автомат,еми под 14/100 градско не съм го свалял,та с 528-цата си ми е по-евтинко така на газ 14/100,хем и върви повечко.Таа идеята ми е,че БМВ са си хубави коли,но не бъдете коне с капаци и не отричайте достойнствата на другите марки,всички си имат плюсове и минуси.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 27 Ное 2013, 11:36

steeN написа:
Fear написа:...

Да... GTV мотора, който е все едно М при БМВ ми го сравняваш с обикновенна 2.0 6ца, която е най-продавания двигател на 3ката и има същите характеристики (уж) и е 5 години по-стар. Като ми показваш тия хромирани тръби (което е чиста позьорщина без грам смисъл, защото метални колектори не изолират топлината от двигателя междо другото) Я смени гарнитура на капака на клапаните на 3 литрова алфа... колко време ще ти отнеме и колко ще ми отнеме на мен на 3 литрово БМВ :lol: Смяна на съединител? Термостат? Водна помпа? Смяна на свещи (ок това не е честно :lol: ) и т.н. и т.н.

Личи си, че хич не си запознат. Защо си толкова категоричен за неща, от които си нямаш грам понятие? ;)
2.0ТS мотора, който е в GTV е съвсем същия, като този във 145, 146, 147, 155, 156, 166... Най-разпространеният и съвсем обикновен мотор, ама щом го смяташ за еквивалент на М моторите на BMW, OK. Нямам нищо против. :P
Колкото до смените на каквото и да било, за тази работа си има сервизи. Закарвам колата, правят я, плащам и си тръгвам. Грам не ме интересува, кое за колко време се сменя и как. На теб като ти е хоби да си сменяш всичко сам, няма лошо, но това не означава, че всички сме така.
Отново генерализираш и смяташ твоето мнение за единственото меродавно и правилно такова. С този подход ще имаш проблеми в живота, да си знаеш. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тист
Мечтае да кара: непрекъснато
Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;

Мнение от Tristaiosemnaiseis » 27 Ное 2013, 12:28

Да кажа и аз като човек притежавал по едно и от двете марки - Алфа 146 1.6 16V туин спарк я купих на 280 000км и я карах до 305 000. Смених термостат и една пластмаска на скоростния лост - общо 62лв. Всичко друго, което съм сменял са консумативи. Това ми беше първата кола, и знаете как се кара и какво се случва с нея. Смея да твърдя, че беше много добра и много здрава кола! Спирачките са по-добри, управлението е по-добро от на Е36. ОБАЧЕ - поддръжката е значително по-скъпа от на 328-цата, която карам в момента - хем BMW-то е кола много по-висок клас! Качеството на материалите в Алфата е ниско, ремонта на почти всичко по двигателя е ужасно сложен, не можеш да сложиш спортно окачване, понеже картера е пред предните колела и е най-ниската част от цялата кола - предпоставка след всяка една дупка да си останеш на пътя и с много пари назад, тъй като както предполагате - той се сменя ужасно трудно, в сервиза струва много пари и е труден за намиране. А да - не можете да си карате алфата с какво да е масло. Трябва да сипете скъпа пълна синтетика от 20лв литъра. В крайна сметка - странна, но с много спортен дух количка, притежанието на която е свързано с неоправдано много текущи разходи. Толкова от мен по въпроса.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 27 Ное 2013, 12:32

Никой ли още не е "докладвал" темата в алфа форума :smoke: макар че и така се получава :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата