Oцеляване при катастрофа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Oцеляване при катастрофа

Мнение от dan-dam » 08 Яну 2014, 12:19

vld написа:Ето това е истината :yes:
А не като снощи на околовръстното, мъгла с нож да я режеш, видимост няма и 5 метра пред колата, обаче специалистите карат с 60-70++ км. че и чак зазяпват настрани защо се бавиш :banghead:

На Цариградско същата работа. Малко бяхме "загубеняците", които карахме с 40-50 и аз поне гледах да имам минимум 25-30 метра дистанция от колите пред и зад мен. Мъглата беше направила такъв хубав филм лед по асфалта, че... На светофарите също спирах на 4-5 метра зад предната кола, за да мога като спре много близо този зад мен да дръпна малко напред за всеки случай. Общо взето в голяма част от случаите лоша преценка и подценяване на ситуацията са основна причина за...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 08 Яну 2014, 12:43

daddy_ написа:
А не като снощи на околовръстното, мъгла с нож да я режеш, видимост няма и 5 метра пред колата, обаче специалистите карат с 60-70++ км. че и чак зазяпват настрани защо се бавиш :banghead:

На Цариградско същата работа. Малко бяхме "загубеняците", които карахме с 40-50 и аз поне гледах да имам минимум 25-30 метра дистанция от колите пред и зад мен. Мъглата беше направила такъв хубав филм лед по асфалта, че... На светофарите също спирах на 4-5 метра зад предната кола, за да мога като спре много близо този зад мен да дръпна малко напред за всеки случай. Общо взето в голяма част от случаите лоша преценка и подценяване на ситуацията са основна причина за...

На магистралата около разклона за Елин Пелин, при видимост дето няма и 50м, си цепеха със 140 :y Някои хора явно се чувстват безсмъртни :dunno:
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530xD '06
Мечтае да кара: Вече не мечтае.
Детайли за колата: Е60 530xD '06

Мнение от xapubg » 13 Яну 2014, 21:51

stefanoff написа:
daddy_ написа:

На магистралата около разклона за Елин Пелин, при видимост дето няма и 50м, си цепеха със 140 :y Някои хора явно се чувстват безсмъртни :dunno:

Или пък да имат камери,а ? (не че съм бил от тях или имам камера за предно виждане в колата, но съм виждал и такива гезотии).
Не че това ги оправдава разбира се. То че ще видиш в какво ще се фраснеш не ти помага да избегнеш удара или да спреш на леда/тънкия филм....
Ама то всеки луд с номера си, а от тия с програмите по-далечко (дали далеч напред или пуш пауза на първата отбивка) и така.
Карайте си внимателно и там някой в началото беше пуснал една снимка с една патица, е принципа е доста добър и помага много ;)
И аз не мога да разбера, каква е разликата дали някой ще е зад мен или пред мен на светофара, ама ако взема заради всеки такъв да се впрягам къде ще му излезе края ? Или трябва да доказвам на всеки "рейсър" че 300 коня са повече от 50 (или 8 цилиндъра повече от4) и че кола със задно Вниги набира по-бързо от кола с предно ... АЙДЕ НЯМА НУЖДА :nono:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата