Дневни Светлини - Закон за Движение по Пътищата ( ЗДвП )
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Re: Дневни Светлини - Закон за Движение по Пътищата ( ЗДвП )
bat_gosho написа:Откакто вкараха тази глупост с дневните светлини наблюдавам все повече хора да карат на дълги през деня.Не знам за вас,но аз съм с астигматизъм и всяка по-силна светлина ми е изключително дразнеща и дори избягвам да карам нощем.Та интересно ми е само аз ли съм или и други колеги имат подобни наблюдения.
При мен е същото колега. Не знам от астигматизма ли е или не обаче е много дразнещо. А за вечерта не ми се коментира.. достатъчно е да покарам 15-20 минути в трафик и след това цяла вечер очите са ми мармалад, все едно не съм спал 2 дни

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Забравихте да добавите всякакви видове халогени, които са включени денонощно и зима и лете.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
На дълги да се кара е много зле. Къси и халогени не ми пречат и дори предпочитам колите срещу мен да са със включени фарове. Единственото, което ме дразни е вечер като ми светят в страничните огледала понеже не са електрохроматични.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
ylaine написа:bat_gosho написа:Откакто вкараха тази глупост с дневните светлини наблюдавам все повече хора да карат на дълги през деня.Не знам за вас,но аз съм с астигматизъм и всяка по-силна светлина ми е изключително дразнеща и дори избягвам да карам нощем.Та интересно ми е само аз ли съм или и други колеги имат подобни наблюдения.
При мен е същото колега. Не знам от астигматизма ли е или не обаче е много дразнещо. А за вечерта не ми се коментира.. достатъчно е да покарам 15-20 минути в трафик и след това цяла вечер очите са ми мармалад, все едно не съм спал 2 дни
Пробвайте да карате с очила с поляризация. Аз не нося диоптрични но слънчевите с поляризация не ги свалям докато карам.
Другото, което ми е интерсно е сега, след като сме карали достатъчно време с включени светлини, дали статистиката показва намаление на ПТП-тата или не. Ако няма реален ефект, една гражданска инициатива за премахването на това правило е добре идея.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Дневни Светлини - Закон за Движение по Пътищата ( ЗДвП )
световна практика е. не мисля, че може да се махне вече според мен. иначе + за поляризираните очила. разликата с тях е огромна.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
В последните две три години май жертвите са намалели. Това е от 2009 и не са включени последните данни след 2008 г.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Старият закон от 2006г. си беше перфектен за нашите географски ширини!
Както си беше от 1 ноември до 1 март; периодът с максимално много облачни и мрачни дни, когато наистина е нужно денем вкл.къси светлини!
Ама лятото какво истинско лято имаме (а не като в мрачна Скандинавия), да блестиш на фарове в слънцето е дивотия!
Австрия го осъзна и премахна 2011г. законът.
С 5 ръце бих гласувал от 1 май до 30 септември да са пожелателни денем светлините.
Или поне да смъкнат глобата на 10 лева за не вкл. светлини лятото!
Сега с тези глоби 50-150лв. като чели си кръвожаден престъпник че не си вкл. фаровете лятото
Както си беше от 1 ноември до 1 март; периодът с максимално много облачни и мрачни дни, когато наистина е нужно денем вкл.къси светлини!
Ама лятото какво истинско лято имаме (а не като в мрачна Скандинавия), да блестиш на фарове в слънцето е дивотия!
Австрия го осъзна и премахна 2011г. законът.
С 5 ръце бих гласувал от 1 май до 30 септември да са пожелателни денем светлините.
Или поне да смъкнат глобата на 10 лева за не вкл. светлини лятото!
Сега с тези глоби 50-150лв. като чели си кръвожаден престъпник че не си вкл. фаровете лятото

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Jordana написа:http://www.peticiq.com/a/44057
Ако го няма коментирано по напред в темата.
За мен лично това е напълно необоснован тъп преписан закон. В Израел произшествията с повече от едно МПС нарастват с 25% след въвеждане на дневните светлини. За скандинавските страни данните са противоречиви.За всяка страна е различен ефекта.В България няма проучване и това е преписано без да е обоснован ефекта от дневните светлини.
Ако такъв няма или е близък до нула то тогава те нанасят вреда !Това са стотици хиляди тонове гориво изгорено излишно за година.Загуби за бизнеса и замърсяване което не е ясно дали е нужно. А ако има увеличение на произшествията в следствие на тоя закон ?
Малоумни решения на една администрация която вместо да се чуди как да спипа водачите в нарушение да вземе да си оправи пътищата осветлението маркировката и един куп други проблеми които са преки виновници за огромен брой произшествия и жертви по пътищата.
Продължавам да съм на мнение че това е направено от желание да приличаме на бяла държава с правила ,но на хартия .Истинските европейци като няма ефект го отменят и изобщо няма да се замислят щом е неефективно .В нашия случай няма шанс и да бъде отменено щото държавния чиновник това е последното нещо което го интересува.Още повече че в България стана модерно схващането че щом си зад волана си престъпник и враг на останалото население ,на какво основание ще искаш и отмяна на правилата ????
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
69 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5