От кой път си взехте шоф. изпит?
Модератор: Общи модератори
Re: От кой път си взехте шоф. изпит?
От втория. Вкара ме в една тясна улица, а отсреща идваше кола. Аз вместо да съм спрял минах през бордюра и ми каза спирай
Втория път беше по-добре. Иначе листовки и полигон ги взех от първия път

Втория път беше по-добре. Иначе листовки и полигон ги взех от първия път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
В България, 1ви път. Помня, че първото ми кормуване беше в проливен дъжд. Може би и за това най-много обичам да карам като вали дъжд(или сняг). Зад океана от 2ри заради някаква простотия... бил съм пресякъл средата на улицата като съм давал назад. Улица в жилищен квартал, която няма осева линия.
За листовки и двата случая четох вечерта преди изпита и ги взех
За листовки и двата случая четох вечерта преди изпита и ги взех

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- JuStDieSeL
- Потребител
-
- Кара: ше Е36 320i
- Мечтае да кара: E36 M3
И двата изпита от първия път като на кормуването преди мен бяха скъсали 5 човека и нещо много го изкараха изпитващия че бил гаден и стриктен и още куп работи...( истината беше че просто е стриктен както трябва да бъде)
Качих се вкара ме в едни гадни тесни улички на София карам си после успоредно паркиране и ме пусна. Преди мен 2-3 момичета горките толкова слабо подготвени но пък с претенции че са заслужавали да минат а те се явяват за по 2-3 път чак ми стана смешно.
Истината е че които се е учил на руска кола и може да я кара добре не може да бъде скъсан на тези изпити.
Качих се вкара ме в едни гадни тесни улички на София карам си после успоредно паркиране и ме пусна. Преди мен 2-3 момичета горките толкова слабо подготвени но пък с претенции че са заслужавали да минат а те се явяват за по 2-3 път чак ми стана смешно.
Истината е че които се е учил на руска кола и може да я кара добре не може да бъде скъсан на тези изпити.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
от раз, ама беше в Бургас.
В София, който го е взел от първият път има моите адмирации. Тук си се движим по неписани закони

В София, който го е взел от първият път има моите адмирации. Тук си се движим по неписани закони

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Аз живея в провинцията и тук много често шофьорите казват - "А бе остави ги нашите селяни, не може да карат. В София подадеш ли мигач веднага ти правят път" т.е. там се карало много по-лесно
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
© написа:Аз живея в провинцията и тук много често шофьорите казват - "А бе остави ги нашите селяни, не може да карат. В София подадеш ли мигач веднага ти правят път" т.е. там се карало много по-лесно
и да и не, всеки град си носи селянията

но темата е за шоф изпит, а в монтана с 5те светофара би трябвало да е малко по-лесно от тесните улички в центъра.
един приятел винаги казва, абе е*ем ти и софията, все ми се схваща левият крак с тия вашите задръствания

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Какво да кажа за Свищов, където има буквално един светофар в целия град и там се провеждат също изпитите? Преди години беше само с листовките там и във В. Търново ти е кормуването? 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
© написа:Аз живея в провинцията и тук много често шофьорите казват - "А бе остави ги нашите селяни, не може да карат. В София подадеш ли мигач веднага ти правят път" т.е. там се карало много по-лесно
ОК, ама горко ти ако не подадеш мигач - 'зеееми тоя клаксон, че може и да те набият

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- cerber_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: на 1.20 лв/л нафта :(
- Детайли за колата: италианка на реални 120 000 км.
От раз и B-категорията и A-категорията...
Имахме една УАЗка 469 на село, като станах на 13, баща ми почна да ме учи да карам на нея. Голям зор беше да се набирам на волана, че да завия, с ония 30 кила дето бях
Инак на изпита за А-то, след полигона ме пуснаха градско, та взех предимството на трамвай в Дружба
От Искърско шосе свивам наляво по Илия Бешков, а на спирката трамвая тъкмо тръгва... Аз си мисля, че на него му светят трите точки, пък то не било така. Та видях го джелезния кон как иде към мене и дадох газ на моторетката, а учебната кола остана да изчака трамвая
Оправдавах се после на ДАИ-аджията, добре че беше пич и си затвори очите...
Имахме една УАЗка 469 на село, като станах на 13, баща ми почна да ме учи да карам на нея. Голям зор беше да се набирам на волана, че да завия, с ония 30 кила дето бях

Инак на изпита за А-то, след полигона ме пуснаха градско, та взех предимството на трамвай в Дружба

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Има нещо, че в по-малките населени места мигача е по избор..оня ден преди Търново, идвайки от Варна, след Шереметя един с баничарка намали от 70 до 30, изнизвайки се вдясно и тъкмо щях да го изпреваря, защото предположих, че отбива и не е пуснал мигач и тоя в последния момент върти ляв да влиза в автокъщата от другата страна на пътя. Свирнах два пъти кратко, защото друг надали щеше да го чака да спре почти, за да го изпревари на път с видимост без насрещно движение, тоя с пасажера заедно почна да размахва средни пръсти и да се ядосва..
по темата, 1 грешка на листовки, нула на кормуване, като по думите на инструктура ми се бил паднал киселия изпитващ. Вкара ме в тясна уличка, идваше кола, вика ми 'Кво прайм ся?' Отвърнах му, че ми е трудно да го прескоча и дадох назад.. Накрая като паркирах избрах от празен паркинг единственото място между две коли, за да съм сигурен, че съм уцелил точно разграфеното място. Каза 'Колеги, що си усложнявате излишно живота', аз му казах че няма проблеми и мога да сменя мястото, той се засмя и ме пусна..

по темата, 1 грешка на листовки, нула на кормуване, като по думите на инструктура ми се бил паднал киселия изпитващ. Вкара ме в тясна уличка, идваше кола, вика ми 'Кво прайм ся?' Отвърнах му, че ми е трудно да го прескоча и дадох назад.. Накрая като паркирах избрах от празен паркинг единственото място между две коли, за да съм сигурен, че съм уцелил точно разграфеното място. Каза 'Колеги, що си усложнявате излишно живота', аз му казах че няма проблеми и мога да сменя мястото, той се засмя и ме пусна..

- mitkyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
- Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
- Детайли за колата: кон
ха да се похваля в четвъртък придобих и C категория от 1вия път
Листовките с 0 грешки , кормуването с 3 наказателни 

- sevisevi16
- Потребител
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 330d
От 3 седмици съм с B кат.
Листовките ги взех с 94 точки и вътрешните и външните, а курмуването от първия път.

Листовките ги взех с 94 точки и вътрешните и външните, а курмуването от първия път.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Преди 15 години, от първия път
Вечерта се напихме като животни,
все пак студентски години. На изпита едва се съвзехме. Та бях чел правилника няколко пъти,
много внимателно и бях решил между 5 и 10 листовки
Това с решаването на листовките
по 1000 пъти нещо не ми се стори нужно и се оказах прав
После и А категория от първия път, ама преди това бях карал мотори около 10-15 години
То всъщност колко хора записват курсове за мотор, без да са карали такъв
Лошото е, че след това ми взимаха книжката доста пъти, от много акъл

все пак студентски години. На изпита едва се съвзехме. Та бях чел правилника няколко пъти,
много внимателно и бях решил между 5 и 10 листовки

по 1000 пъти нещо не ми се стори нужно и се оказах прав

После и А категория от първия път, ама преди това бях карал мотори около 10-15 години

То всъщност колко хора записват курсове за мотор, без да са карали такъв

Лошото е, че след това ми взимаха книжката доста пъти, от много акъл

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Колеги какво е нужно за изкарване на професионална Б категория? И за какво точно служи? 

enjoy life and drink cold beer