Да се върне ли казармата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Re: Да се върне ли казармата?

Мнение от Benedetto » 14 Фев 2014, 12:20

bum_bum написа:
Не си бил ама си против :yes: Аз съм много против М5 с турбо съдейки от това, което са ми разправяли. Ама реално не съм се качвал на такова. Но съм против! :mhihi:

Някой задължава ли те да имаш М5 турбо? Всеки трябва да има право на избор. Аз пък съм против да ходя в мексикански затвор, въпреки че никога не съм лежал в такъв (както и да карам Ауди :mhihi: ). Но съм против и правя всичко по силите си да избегна подобно преживяване.

Колкото до войната - ако се интересуваш от военна история, ще знаеш че начина на воюване през ПСВ и ВСВ е коренно различен. В тази връзка, една армия тип "средата на 20 век" в момента е абсолютно неефективна и безполезна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 14 Фев 2014, 12:26

bum_bum написа:http://www.bulgari-istoria-2010.com/boo ... _1_izd.pdf

Ето малко четиво, който прецени че може да изгуби 10 мин от времето си.

bum_bum ти чел ли си го този материал?
Питам, понеже не вярвам, че някой може да го прочете за 10мин.

Това е много вярно:
"Тези, които изковаха от мечовете си плугове, орат за онези, които запазиха мечовете си."
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Каквото има

Мнение от v1e9s8o8 » 14 Фев 2014, 13:51

Benedetto написа:
bum_bum написа:
Не си бил ама си против :yes: Аз съм много против М5 с турбо съдейки от това, което са ми разправяли. Ама реално не съм се качвал на такова. Но съм против! :mhihi:

Някой задължава ли те да имаш М5 турбо? Всеки трябва да има право на избор. Аз пък съм против да ходя в мексикански затвор, въпреки че никога не съм лежал в такъв (както и да карам Ауди :mhihi: ). Но съм против и правя всичко по силите си да избегна подобно преживяване.

Колкото до войната - ако се интересуваш от военна история, ще знаеш че начина на воюване през ПСВ и ВСВ е коренно различен. В тази връзка, една армия тип "средата на 20 век" в момента е абсолютно неефективна и безполезна.

Що бе колега в момента карам едно Ауди :mhihi: сега по темата в казармата освен да се доръзвиеш като пълен олигофрен нямя какво толкова според мен да видиш не съм ходил набор 88 съм като получих бялото листче с поканата за медецинските прегледи и :shock: :mhihi: минах ги и то си беше едно преживяване и когато казаха че казармата отпада един кеф едно пиене :mrgreen: сега моля само без примери как те изгражда че и бивши и настояши военни имам наблюдение и тези индивиди ако се разчита за нещо :?: калпавия материал кадето и да го пратиш се тая.
Като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите...
.същата работа е и като си тъп!

Потребител
Аватар

Мнение от jena:) » 14 Фев 2014, 14:33

klintan66 написа:Бе какъв е тоя живот за който говорите и който не може да се живее без да си бил в затвор наречен казарма?

Трябва да се пера на ръка и да силягам в 21 часа ли ?

Днешната младеж са си супер. Пред очите ми са всеки ден и не виждам с какво не се справят в живота?

Обиколиха Европа , ремонтират си БМВ-та с подръчни материали ....

Пиянските сълзи няма да коментирам ....

за Jena -
Нещо против чистотата ли имаш ? /и аз харесвам рунтави триъгълници и жълти подмишници но днешните жени хич не са женствени :mhihi: /
Искам да се закрият всички козметични центрове.

за klintan66

Не виждам кое е лошото да можеш да се изпереш на ръка :)
Не съм писала нищо против чистотата,а предпочитанията ти за женското окосмяване нямат много общо с темата,но ако се сбъдне желанието ти за козметичните центрове ще е пълно с жени по твой вкус :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Фев 2014, 15:23

Alien написа:
bum_bum написа:http://www.bulgari-istoria-2010.com/boo ... _1_izd.pdf

Ето малко четиво, който прецени че може да изгуби 10 мин от времето си.

bum_bum ти чел ли си го този материал?
Питам, понеже не вярвам, че някой може да го прочете за 10мин.

Това е много вярно:
"Тези, които изковаха от мечовете си плугове, орат за онези, които запазиха мечовете си."

Да, имам го свалено на телефона. Нямам идея колко време съм го чел честно казано, казах "10 мин" по-скоро като израз.

Benedetto написа:Колкото до войната - ако се интересуваш от военна история, ще знаеш че начина на воюване през ПСВ и ВСВ е коренно различен. В тази връзка, една армия тип "средата на 20 век" в момента е абсолютно неефективна и безполезна.

Ако си седим с въоръжението отпреди 50 години вероятно няма да сме толкова ефективни, да. Иначе не, не се интересувам от военна история. Малкото, което знам е от обща култура.

Но както казах винаги са ме кефили хора, които знаят всичко за ПСВ и ВСВ, подвизите на всичките ни герои от тези войни. Знаят всички части и ТТ данни на АК47 и М16, но като стане дума за казарма- "не мерси, да си губя там времето и да си правят с мен извращения и казармата няма смисъл. :yes: Или пък- може, но ако е до 3 месеца :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Фев 2014, 16:12

Аз в казармата бях парашутист 18 месеца и смятам че такива родове войски бяха добре заради по-високото ниво от да кажем други родове войски,поради техническата част.
Бяхме 36 човека стари и млади войници и над 100 офицера,при нас нямаше някакви глупости дето го имаше в други родове войски с разни тъпи фатмаци и простотии,удрахме си по някое класическо сбиване и това беше,офицерите искаха от нас да се справяме с техническата част.
Иначе съм слушал пълни простотии по другите родове и загуба на време (не че моята казарма не беше и тя загуба на време)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 14 Фев 2014, 16:20

Бум-бум мисля ,че леко изопачаваш нещата ...
От къде на къде в казармата ще се толерират простотии и ще се налага правото на на по-старшия при положение ,че същия този старши няма акъл за две стотинки?

Освен мазохист на който му харесва да го тормозят заради скуката и простотията ,не знам какъв трябва да си за да ти харесват "страхотните преживявания с бойните другари"

СМИСЪЛА НА КАЗАРМАТА Е ДА ПОЛУЧИШ ВОЕННА ПОДГОТОВКА !!!
Как тези които са били в строителни войски са я получили примерно ?
Останалите преживявания са плод на изкривената представа на на този или онзи ефрейтор или старшина школник , старшина и т.н. за ред и уважение и "знаети ли нас как са ни тормозили?"

Ако поне един път си "ял баница " или подобна глупост, и кажеш че ще оставиш сина си да го преживее /както му се падне по разпределение/ .... оставам без думи...

п.п. Не може всички да влезнат батки и по 100 кила, и да се организират и самозащитят ...Много мои наборчета чисто и просто си бях обикновенни ,добронамерени момчета ....
Казармата ги направи мишчици първата година и гадняри втората.
Аз влязох различен и такъв си излязох , но за много хора казармата е затвор и .т.н... Място в което под прикритието на УСТАВА се оправдаваха какви ли не глупости.

Тази тема ми звучи - Искам лада , само две тв програми и да ходя на море с карта ....защото всичко ми е осигурено ...

Jena - Няма лошо да переш на ръка НО Е ИЗЛИШНО .... Естествено не искам рунтавелки ....и това време е отминало - Поглед назад ми е предостатъчен за да съм наясно ,че не искам да съм част от уеднаквено мислене и поведение.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Потребител
Аватар

Мнение от jena:) » 14 Фев 2014, 17:22

Може да е излишно,но ако се наложи можеш-колко от днешните младежи мислиш,че имат такива излишни умения? Не е редно заради минусите да се отричат и плюсовете. На никой не му е приятно да го командват,но в казармата се спазват някакви правила и след уволнението тези навици остават-научаваш се на някакъв ред,а сега какво е-законите(колкото и глупави да са някои) не се изпълняват масово от младите,защото нямат тези навици. На всеки може да се случи,но не е правилно да смяташ,че всички са ти длъжни,а ти нямаш отговорности в това общество-за съжаление днешната младеж точно така разсъждава или поне голяма част от тях.
Да не говориме каква сила са пред компютъра-всичко разбират и знаят,а в елементарни ситуации са безпомощни.
И темата беше за казармата,а не “Да се върне ли онова време?“ и сравнението с ладите и картите за море е неуместно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Фев 2014, 20:26

klintan66 написа:.....

Във всяка армия по света младите войници биват тормозени от старите, това не е българско изобретение.

Една войска не е само авангард и родове войски със защитно или нападателно значение. Има и доста голяма тилова част. Артелчика е точно толкова важен, колкото и автоматчика, щото оня като погладува една седмица и вече няма да е същия войник. Трудови войски бидейки част от тила също биха били полезни по време на война.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Фев 2014, 20:40

не знам защо се вълнувах от тази тема толкова, а сега ми е смешно-изходът от нашата дискусия тук няма да промени статуквото :lol:

А който не може да си възпита децата/синовете си или да си намери стойностен мъж ,"защото вече няма казарма" :ahah: -имам лоши новини за него/нея :wave:

Честит петък ,колеги ,да не се вживяваме безсмислено :bchug:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 14 Фев 2014, 21:06

Имам чувството, че момчетата, дето защитават казармата в тая тема, я виждат като форма за кекс - квото налеят, дават му време и излиза готово и читаво. Ми да, ама не е така. Наборната служба е била начин за набиране на работна ръка, на която почти не се плаща - все свежа сила, дето е най-ниско в звеното и може да се експлоатира по всевъзможни начини и по всяко време на денонощието. Да, ама свърши тая.
Казармата е променила животите на тия, които никога не са излезли от нея. На никой друг. Ако си израстнал в квартала като лайнар, ще влезеш лайнар, ще намериш събратя и ще излезте още по-лайнари. Ако се казваш Съвестин и си искал да си докажеш, че можеш, правил си квото ти се казва и си чакал с нетърпение джака, щото си искал да продължиш напред.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jena:) » 14 Фев 2014, 21:56

Bogat-Beden написа:не знам защо се вълнувах от тази тема толкова, а сега ми е смешно-изходът от нашата дискусия тук няма да промени статуквото :lol:

А който не може да си възпита децата/синовете си или да си намери стойностен мъж ,"защото вече няма казарма" :ahah: -имам лоши новини за него/нея :wave:

Честит петък ,колеги ,да не се вживяваме безсмислено :bchug:

Аз не мога да разбера защо не погледнеш по-внимателно в кристалната топка...
Проблем с намиране или възпитание не съм писала да имам или не трябва да си казвам мнението,а може би нямам право на мнение...
Спирам с тая тема,защото явно търсите на кого да наливате акъл,а аз нямам нужда.
Лека вечер и без лоши чувства.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Фев 2014, 22:09

Само аз ли гледам на наборната служба като средство да се защити страната в случай на нужда и инструмент да се води самостоятелна външна политика? :dunno:

Всеки мисли как да му е по-добре и как да не го изгърбят шапкарите и старите войници. А къде остават държавните интереси, които без силна армия са само едно добро пожелание? Какво имаме в момента-разграден двор в който всякакви бежанци си влизат и излизат както си искат и чужди държави, които ни налагат всякаква угодна за тях политика.
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 14 Фев 2014, 22:13

Ами като си бил в казармата усетил ли си да си променил с нещо настоящето? Защото не зависи само от граничаря с кучето, дето не се прибира по половин година, а от доста по-висшестоящи персони.
В момента по южните ни граници ходят хора от МВР, служещи в Гранична полиция в Северна България. Има някакъв баланс на службите, но видим резултат няма.

П.П. И не, не мрънкам против казармата, просто не вярвам в нещата, за които говорите, че променяла характери и изграждала хора.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 14 Фев 2014, 22:18

Четейки темата оставам с впечатление,че 90% от изказващите мнение не си дават сметка какво всъщност е "казармата",или казано по друг начин:каква е идеята на "казармата" или казано по правилния начин->наборната военна служба.

Опс,
bum_bum :yes:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата