"Пазенето" на паркоместа
Модератор: Общи модератори
Re: "Пазенето" на паркоместа
Kris написа:[... ако те питат незнаеш кой го е сложил, а няма да те изпеят защото всички са си сложили...
За това иде реч - всички са сложили пред блока си но когато другите са сложили тогава е нарушение.
Освен това не схващам разликата между щайга кашон (селско) или устройство с катинар (европейско) след като нямаш право да го слагаш където си искаш.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
E34 написа:Не че нещо по принцип, всеки може да си спре за час два три пред блока да си свърши работа и по живо по здраво обачеееееее некви селски регистрационни номера да ми дойдат и си заебат кошниците за по седмица щото имало зИлИена зона примерно е нема как да стане! Сори ама си има паркинЗи за таа работа, като са тарикати да идат от село с кошниците, а не с рейса ше си плащат! Тва резането на гуми, трошенето на огледала и чистачки, че и на един цял знак му вкараха през предния джам си е нормална гледка в кварталапосле са много интересни като кученца обикалят кошницата и викат "Въйййййй тиез шопитье мнооу лоши"
Не че нещо по принцип

Ако някой си заебе CL 65 AMG-то на "твоя" паркинг, ше му спукаш ли гумите за по 1000лв/ бр или ще си потърсиш нещо по-посничко.. нещо вектричка-астричкаа, че да е по безопасно за пукане на гуми и кривене на чистачки???

tsb_bg написа:Kris написа:[... ако те питат незнаеш кой го е сложил, а няма да те изпеят защото всички са си сложили...
За това иде реч - всички са сложили пред блока си но когато другите са сложили тогава е нарушение.
Освен това не схващам разликата между щайга кашон (селско) или устройство с катинар (европейско) след като нямаш право да го слагаш където си искаш.
Разликата е че със кашон/щайга някой може да го премести и може да има разправии. А така никой не го мести, а и на никой не му минава през акъла че това нещо може да е сложено "е така" и просто подминава и намира друго място. Още повече ако не е местен, каквато е идеята, и хабер си няма кое къде трябва да бъде и дали някой плаща за него. Но за щайга всички знаят, че не се плаща.
E34 написа:Не че нещо по принцип, всеки може да си спре за час два три пред блока да си свърши работа и по живо по здраво обачеееееее некви селски регистрационни номера да ми дойдат и си заебат кошниците за по седмица щото имало зИлИена зона примерно е нема как да стане! Сори ама си има паркинЗи за таа работа, като са тарикати да идат от село с кошниците, а не с рейса ше си плащат! Тва резането на гуми, трошенето на огледала и чистачки, че и на един цял знак му вкараха през предния джам си е нормална гледка в кварталапосле са много интересни като кученца обикалят кошницата и викат "Въйййййй тиез шопитье мнооу лоши"
Като шоп - силно се дистанцирам от горния пост! Никога не съм си мислел, че имам мое място някъде или, че на някой му е забранено да паркира в друг град. Нещо друго, по-често е да има Софийски гробници заебани от колкото регистрации на коли от извън София които са само за 1 седмица. Някои хора като сме от София и си мислят, че могат да си заебат колата щото или имат сантиментална стойност за тях или и аз не знам каква причина да си я държат по цели години на едно и също място - това дразни повече от колкото някой да дойде и да паркира за 1-2-3-4 седмици.
Djelebov написа:Ако някой си заебе CL 65 AMG-то на "твоя" паркинг, ше му спукаш ли гумите за по 1000лв/ бр или ще си потърсиш нещо по-посничко.. нещо вектричка-астричкаа, че да е по безопасно за пукане на гуми и кривене на чистачки???
като му чета писанията и логичните разсъждения - най-вероятно ще се снима до CL-а

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Те тия с ЦЛ-те спират само пред входа на Мола, щото вечер пред блока им събират лайстните и огледалата на отговорно пазене.
Дреме ми кой къде паркира, 'ма прави впечатление, че за 90% от писалите мнение в тая тема щайга и касетка са синоними

Дреме ми кой къде паркира, 'ма прави впечатление, че за 90% от писалите мнение в тая тема щайга и касетка са синоними

Ubi dubium, ibi libertas
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Djelebov написа:Ако някой си заебе CL 65 AMG-то на "твоя" паркинг, ше му спукаш ли гумите за по 1000лв/ бр или ще си потърсиш нещо по-посничко.. нещо вектричка-астричкаа, че да е по безопасно за пукане на гуми и кривене на чистачки???
Никакъв проблем ако ще и с луноход да е! Въпроса е, че такива много много не се заседяват в квартала, гореспоменатите кошници са паразитите. Между другото имаше един случай с един GL500, седя седя и му изчезна предния номер

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Вече започнаха да си признават, кой с какви методи действа, от щайги, до катинари. Като гледам, половината форум са привърженици на пазенето на място, което е "лично тяхно". Пожелавам на всички пазачи, да си намерят талигите натрошени, понеже винаги има по-голям тарикат от всеки тарикат и е въпрос на време да се уцели майстора. Не се и съмнявам, че това ще стане, ама надали някой ще пише тук по този повод.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
Абе да ти кажа нормално е човек, ако живее 20-30 години на едно място да чувства всичко наоколо като свое. От паркоместата та до кофите за боклук. Същото е и на село примерно, не вярвам да му е приятно на някого, ако му паркирам баш пред къщата нищо, че тротоара там не е негова собственост, нали? Ама господа селяните, са си на принципа моето си е мое чуждото - общо, та затова се налага малко превъзпитаване. Уверявам ви методите действат на 100%.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Та извода е, всичко в България е селянин, а в Софето са най-много, ама тези от Софето, се бият за култивирани селяни от едно поколение. След още 2-3 поколение, може и да има промяна, поне в Софето, за другаде ме съмнява
- E34
- кандидат ентусиаст
-
alekangg написа:Та извода е, всичко в България е селянин, а в Софето са най-много
Е то това никой не го оспорва. По принцип гражданята са ги избили още през 1944г. , а който е останал случайно се е усетил и е избегал отдавна. Тук сме си селяни, само че докато софиянци 2 3 и т.н поколение си го осъзнават, тия дето прииждат почват да се Софиянчват и забравят, че и те всъщност са си селяни та оттам идват проблемите. Незнам кво става, но напоследък наплива е огромен към Сф и това се отразява на паркирането и малоумното шофиране от страна на последните по улиците. Та нормално е да има отпор и неприятни случки. Обаче един съвет, моля новите "софиянци" да минат да си сменят барем номерата, така псуването по техен адрес ще е в пъти по-малко....докато не прозвучи акцента им

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
E34 написа:alekangg написа:Та извода е, всичко в България е селянин, а в Софето са най-много
Е то това никой не го оспорва. По принцип гражданята са ги избили още през 1944г. , а който е останал случайно се е усетил и е избегал отдавна. Тук сме си селяни, само че докато софиянци 2 3 и т.н поколение си го осъзнават, тия дето прииждат почват да се Софиянчват и забравят, че и те всъщност са си селяни та оттам идват проблемите. Незнам кво става, но напоследък наплива е огромен към Сф и това се отразява на паркирането и малоумното шофиране от страна на последните по улиците. Та нормално е да има отпор и неприятни случки. Обаче един съвет, моля новите "софиянци" да минат да си сменят барем номерата, така псуването по техен адрес ще е в пъти по-малко....докато не прозвучи акцента им
Я па да ти кажем, псевдо шопе, че ти ако си софиянец от 2 поколения Я съм от 150 год. И оти живееш у блок значи си дошЕл преди има нема 50 год. И уикендо като се разождаш по витоша - се разождаш на прадедо ми на нивата и ми одиш по гората дето още неможе да си я върнем, хем моЯ си е била. Тъй ,че другийо път като ходиш на ски или разходка ,че одиш с рейсо нема да ми паркираш на имотО.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
А по тази логика, когато бай софиянец си дойде на гости при роднини за коледа и спре на някое място, което преди това е било старателно чистено поне 20минути, може ли да вземем знака СТОП от края на сервизната уличка и да му го забием в задния прозорец или това важи само когато някой от провинцията паркира на чуждо място в София?
Защото аз лично не веднъж съм ставал свидетел на такива гледки. Имаше и един случай, когато един с пловдивска регистрация беше спрял като за 2 коли, тъй като явно(или поне се надявам) е мислил да стои за малко и беше влезнал напред, вместо да си паркира назаден, но за всеобщо нещастие местата се освободиха чак на другия ден по обяд. И тук пак става въпрос за зимата, когато беше натрупало сняг... Важното е, че след никоя от тези ситуации не са последвали действия от сорта на счупени прозорци, надрани коли, спукани гуми и прочие. Ама то май си е повече до възпитание, колкото до местоживеене.
Защото аз лично не веднъж съм ставал свидетел на такива гледки. Имаше и един случай, когато един с пловдивска регистрация беше спрял като за 2 коли, тъй като явно(или поне се надявам) е мислил да стои за малко и беше влезнал напред, вместо да си паркира назаден, но за всеобщо нещастие местата се освободиха чак на другия ден по обяд. И тук пак става въпрос за зимата, когато беше натрупало сняг... Важното е, че след никоя от тези ситуации не са последвали действия от сорта на счупени прозорци, надрани коли, спукани гуми и прочие. Ама то май си е повече до възпитание, колкото до местоживеене.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
Бе блоко е от 1935г. па незнам! Ако пък нивата ти е била на Витоша начи нема кво да говорим, с драгалевски селяни споро е обречен
:D

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
tsb_bg написа:sambeto написа:Значи аз във Варна живея в кооперация в която има 10 апартамента ...
Значи да го разбираме, че колата ти "живее" на парко-местото пред блока което ти си купил. платил си абонамент или ???
Или след като нямам проблеми и съм се разбрал с всички живущи в блока,не виждам драма от това.
А иначе го разбирай както искаш.