Честит ДНЕМ ПОБЕДЬI
Модератор: Общи модератори
Re: Честит ДЕНЬ ПОБЕДЬI
acho.rs написа:
Сталин е най-черна фигура в историята на човечеството . Няма друг толкова долнопробен изрод, който да изколи над 10 000 000 СЪНАРОДНИЦИ заради параноично обсебване че всеки иска да го гръмне. Да възхваляваш точно този психар , трябва да си ... не знам. Те даже комунистите се отричат от него, ти го изкара господ-богИли викаш, ако не е бил сталин да стимулира "другарите си" в концетрационните лагери в сибир , Гагарин нямало да излети в космоса .
Кажи честно човек - тоя си пост на какви опиати го написа :dunno:
Ачо, освен тънък опит за подигравка, нищо съществено по темата. Това, което съм написал, вярно ли е или не? Къде видя, че го "възхвалявам"? Написал съм една фактология.
Репресии е имало винаги и ще има винаги. Няма значение при какъв строй. Хитлер също е въздигнал страната от руйни. Аз говоря като икономист, не като хуманист.
Ти си прекалено млад и не знаеш нищо за Пол Пот и червените кхмери. Този ненормалник за три години изби 20% от населението на страната си. И то по начин, какъвто Сталин не е и помислил. Не знаеш нищо за Виетнамската война. Не знаеш нищо за военната хунта в Аржентина... Примери много. Понаучи малко история и тогава ще говорим пак

_galio_ написа:BMW_POWER написа:
българия през 1989 беше почти 9 000 000 жители.
Тези графики показват по-различна картинка, можеш ли да обясниш:
Колега, какво да кажа? Руснаците ли са виновни, че голям процент от способното да се размножава население е извън страната? Или че останаха само пенсионери и събирачи на метали, които не произвеждат нищо???
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
_galio_ написа:
Абстрахирайки се от безсмислената дискусия... това е са много интересни данни. Не ги бях вижда до сега. Игнорирайки следвоенния период излиза, че сме имали 4 или 5 рецесии (кризи казано на нормален език). Ако някъде има данни за тримесечия, а не за YoY ще е още по-интересно.
Трябва да поровя да видя какви са били събитията през тези години...
Спада през 62-63 e след продажбата на голяма част от златния резерв на СССР (60-61г. ?)... имаше някъде данни, че е осчетоводено чак през 64г мисля... (най-вероятно кратка рецесия или почти рецесия?)
Ето още едно от тях на бързо, което много ясно съвпада с графиката, където вече с доста по-голяма сигурност може да се твърди, че сме били в рецесия (без QoQ данни е трудно да се каже със 100% сигурност, ама като гледам...)
Кирил Зарев, председател на БНБ в периода 1969-1974 г., си спомня думите на предшественика си Несторов, когато приема поста от него:
"Дори той спомена, че БНБ не е изплатила 50 млн. долара с изтекъл погасителен срок на Московската народна банка в Лондон. Това е било може би през 1967 г. или 1968 г. и на практика означава, че тогава БНБ е фалирала."
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
BMW_POWER написа:acho.rs написа:
Сталин е най-черна фигура в историята на човечеството . Няма друг толкова долнопробен изрод, който да изколи над 10 000 000 СЪНАРОДНИЦИ заради параноично обсебване че всеки иска да го гръмне. Да възхваляваш точно този психар , трябва да си ... не знам. Те даже комунистите се отричат от него, ти го изкара господ-богИли викаш, ако не е бил сталин да стимулира "другарите си" в концетрационните лагери в сибир , Гагарин нямало да излети в космоса .
Кажи честно човек - тоя си пост на какви опиати го написа :dunno:
Ачо, освен тънък опит за подигравка, нищо съществено по темата. Това, което съм написал, вярно ли е или не? Къде видя, че го "възхвалявам"? Написал съм една фактология.
Репресии е имало винаги и ще има винаги. Няма значение при какъв строй. Хитлер също е въздигнал страната от руйни. Аз говоря като икономист, не като хуманист.
Ти си прекалено млад и не знаеш нищо за Пол Пот и червените кхмери. Този ненормалник за три години изби 20% от населението на страната си. И то по начин, какъвто Сталин не е и помислил. Не знаеш нищо за Виетнамската война. Не знаеш нищо за военната хунта в Аржентина... Примери много. Понаучи малко история и тогава ще говорим пак
Toзи отговор в стил "Ти па си много убав" не оборва твърдението, че Сталин е безподобен изрод и враг на човечеството. По-голям дори от Хитлер според мен. Тук нямам предвид само физическото изтребление на човеци, а и другите щети нанесени на редица държави, вкл и България.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз не разбирам защо политизирахте темата изобщо?
Очаквах да се коментират героите, не техните болни ръководители.

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
cod-cdbp написа:Аз не разбирам защо политизирахте темата изобщо?
защото в основата си това е политически "празник" насаден от КПСС във всички съветски републики. В САЩ да си чувал през септември да празнуват победата над империалистка Япония?
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
BMW_POWER написа:Колега, какво да кажа? Руснаците ли са виновни, че голям процент от способното да се размножава население е извън страната? Или че останаха само пенсионери и събирачи на метали, които не произвеждат нищо???
Бих искал да постна една статия, като тук ще обърна внимание на конкретни цитати:
Само за четвърт век, след 1944, значителен дял от жените (България е на едно от челните места в света по заетост на жените) са въвлечени да работят в индустриалното производство и раздутата администрация, допълвайки традиционните си роли на майки, домакини и труженички в домашното стопанство. ... Разкъсвани между семейните и професионалните задължения, те поемат свръхнатоварване, което влошава качеството на живота им и предизвиква съществено социално напрежение. Не по-малко страдат и децата, значителна част от която са лишени от родителски грижи през по-голямата част от деня, пребивавайки предимно в детски и учебни заведения или на улицата.
От 3 октомври 1975 в сила влиза Наредба за гражданското състояние. В нея народността отпада като признак на гражданското състояние, тъй като “принципът за пълно равенство между гражданите” прави ненужно обозначаването на народността им, а множеството бракове между лица от различна народност затрудняват определянето на народността на децата от тях. От този момент народността няма да се посочва в никакви актове по гражданското състояние, както и в документите за самоличност. Прикриването на нарастването на малцинствата ще се окаже лоша политика, доколкото по този начин се маскира започналата депопулация сред основната народност – българите. Ескалирането на този процес в наши дни вече предизвиква основателни опасения за промяна, в обозримо бъдеще, на характера на българската държавност с непредвидими последици както за нейния народ, така и за целия регион.
На проведеното преброяване на населението в края на 1975 народността на гражданите все още се отчита, но данните силно изкривяват действителната етническа картина, а и не са официално публикувани, оставайки само за служебно ползване. През следващите години Централното статистическо управление преустановява събирането на статистическа информация за населението по етнически признак.
http://geopolitica.eu/2005/1139
Моят коментар към питането ти към мен - "руснаците" не знам за какво са виновни. За мен лично фактите горе говорят, че България е убита преди доста време и сега просто агонизираме за последно.
Положителното е, че поне ни изчакват да се заличим сами.
Но акцентът ми се иска да бъде върху легендата, че преди 1989 сме цъфтели, а след това сме разорени. Повечето от очевидно е, смятам, че сме ликвидирани официално още с влизането на Червената армия, другото са подробности.
Хайде сега и от мен към празнувалите - честит ви День Победы ! Амин.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Темата е политическа по самото си начало!Като искате да не е политическа , празнувайте 9-ти Май като Ден на Европа -денят в който с Декларацията на Министърът на външните работи на Франция , Шуман е създадена Европейска общност за въглища и стомана , предвестника на EU! Това е официален празник на Европа
Като си честитите ДЕНЬ ПОБЕДЬI , не знам какво празнувате - България е на страната на победените!
p.s. Това честване ми прилича на българите , които се молят пред иконата изобразяваща как Св.Димитър спасява Солун от варварина(Калоян)
Като си честитите ДЕНЬ ПОБЕДЬI , не знам какво празнувате - България е на страната на победените!
p.s. Това честване ми прилича на българите , които се молят пред иконата изобразяваща как Св.Димитър спасява Солун от варварина(Калоян)

_galio_ написа:...
Колега, да ти прави впечатление, че младежките вълнения в западна Европа и у нас започват края на 60-тте и началото на 70-те? Преди много години четох една статия, в която се отговаряше на въпроса "Защо успя перестройката?". Не помня цифрите, а само общата информация. Страната е живяла по руски модел и много от нещата са взети буквално. СССР дава 20 млн (срещал съм 27млн в нета) жертви във ВСВ. Огромен процент от тях са мъже. Не забравяй, че много от тях след Берлин с влакове са закарани директно да се бият срещу Японците. След войната е имали села, в които напрактика е нямало мъжко население. Кой е трябвало да върши работа, каквато и да е? Децата, родени 45-50г са точно младежите, които се бунтуват по-късно. Чак тогава на практика започва да се изравнява броя на мъжете и жените....
Ако слуайно се интересуваш от ВСВ, погледай малко документални кадри от производството на военна техника в Щатите. Основно жени.
Не на последно място, във ВСВ страната дава около 40 000 жертви. Това също ли няма нищо общо с 9-ти май?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Не знам друг народ,на който така да са му промили мозъка за 50 години , че да си честити деня ,в който губи война! 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW_POWER написа:...
Аз пак да питам:
drago_pavlov написа:защо ти и твоето семейство емигрирахте в Канада, а не в Русия???
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Petrolhead
- Потребител
-
за съжаление тази тема издава нивото на червеногъзия електорат.
как може да не знаеш как ти се пише празника?
как може да не знаеш как ти се пише празника?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
dr.peshev написа:Не знам друг народ,на който така да са му промили мозъка за 50 години , че да си честити деня ,в който губи война!
Разбира се,аз пък не знам кой друг народ не мрази толкова тези дето са го клали 500 години,а мрази толкова този дето им е помогнал да се освободят от това робство.
И както казах по-горе,защо мислиш че сме били под съветският ботуш 45 години?!?
Заради англичани и руснаци,като са си разпределяли света,заради царя ,който е подписал документа,в който се казва че ставаме съюзници на хитлериска германия и най-основното , заради собственото си малодушие,че сме търпели това нещо.
Но типично българска черта е да се обвинява всеки ,но не и себе си!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Е.Димитров написа:dr.peshev написа:Не знам друг народ,на който така да са му промили мозъка за 50 години , че да си честити деня ,в който губи война!
Разбира се,аз пък не знам кой друг народ не мрази толкова тези дето са го клали 500 години,а мрази толкова този дето им е помогнал да се освободят от това робство.
И както казах по-горе,защо мислиш че сме били под съветският ботуш 45 години?!?
Заради англичани и руснаци,като са си разпределяли света,заради царя ,който е подписал документа,в който се казва че ставаме съюзници на хитлериска германия и най-основното , заради собственото си малодушие,че сме търпели това нещо.
Но типично българска черта е да се обвинява всеки ,но не и себе си!
само за информация - случилото се е добро стечение на обстоятелствата . Руси дълги години води войни с Турция (крим) и така наречената освободителна война е решението на Русия да отслаби Турция . Малко не се е получило след войната със причисляването на България към Руска територия, но така - Англия по това време владее 30% от света и е силен съюзник. Реално България помага на Руси във войната и с Турция

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Е.Димитров написа:dr.peshev написа:Не знам друг народ,на който така да са му промили мозъка за 50 години , че да си честити деня ,в който губи война!
не вярвах, че човек на твоята възраст може да бъде толкова нищожни исторически знания. Царска Русия няма нищо общо със СССР. Царска Русия е тая която ни е освободила, а не Съветския съюз който 45-та година иска да ни претопи в пределите на Южнославянаската федерация (дото се клаха преди 20 години). Народопсихологията на руския народ е коренно променена и промита след създаването на комунистическите режими. Нима забравяш че точно тия съвети, убиват цяря си, цялата аристокрация, интелигенция и маса обикновен народ пазещ собствената си земя. Също както в германия са промити мозъците на поколението губещо втората световна война. Но сега не казваш на германеца фашист, а купуваш колите му нали?
dr.peshev написа:Не знам друг народ,на който така да са му промили мозъка за 50 години , че да си честити деня ,в който губи война!
Колега, коао ще коментираш 40 000 български жертви в тази война? По фронтовете само. И тях ли са ти ги изтрили от мозъка?
drago_pavlov написа:Аз пак да питам, защо ти и твоето семейство емигрирахте в Канада, а не в Русия???
Това какво общо има с 9-ти май 1945г???????????