Плащаш=Трепеш
Модератор: Общи модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Плащаш=Трепеш
Jordana написа:Не бъдете такива злобни и дребнави душички , утре ти примерния водач ще попаднеш на подходящия заблеян пенсионер дето пресича където не трябва и ще запееш друга песен .Естествено че гърчето може да е виновен , може и да не е.
Разбира се, че не е виновен.
Със 100 при ограничение 50.
В лява лента, при положение че тя е само за наляво, а не за направо.
Пича с мерцедеса едва ли е виновен, защото като се изнесе нормално излиза точно пред тези, които трябва да правят ляв завой, а не засича средните две ленти, които са за направо.
Ако това момиче ти беше сестра/жена/майка/приятелка/позната или какъвто и да е друг вид твой близък, едва ли щеше да мислиш така.
Нисана в момента се намира на платеният паркинг зад рибния магазин на кръстовището на бул. Южен и ул. Димитър Талев в кичука.
Онази вечер го разтоварваха по нощите.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Да се сметне скорост по запис от камера е по-лесно, отколкото да преброите един лев на стотинки.
При снимка не е така, но не е невъзможно да се пресметне поне приблизително.
Доколко ще важат тези сметки някъде, нямам идея.
Надявам се детето да се оправи. Не вярвам виновния основно да получи каквото и да е наказание, макар че има 2 почти доказани нарушения: не е в правилната лента и с правилната скорост. И двете при желание са абсолютно доказуеми.
При снимка не е така, но не е невъзможно да се пресметне поне приблизително.
Доколко ще важат тези сметки някъде, нямам идея.
Надявам се детето да се оправи. Не вярвам виновния основно да получи каквото и да е наказание, макар че има 2 почти доказани нарушения: не е в правилната лента и с правилната скорост. И двете при желание са абсолютно доказуеми.
acer написа:...
1. Думата "гръка" е грешна, а ти я повтаряш често.
2. Един път ме блъсна грък. И един път ме засече пак грък, аз бях със скутер и паднах. Без наранявания и при двете катастрофи. Третият път един грък-келеш отнесе голфа с майка ми. Слава богу само уплаха. Никой не съм убил, нямахме вина. И никой не гоня. Вярно нямаме наранявания.
3. Като писах не си ти човека да ми кажеш как да карам. Защо ТИ прецени, че карам с 100 в градски условия, минавам на червено, карам в забранени улици и т.н. Защо? Защо ме критикуваш? Реши, че съм богопомазан(тук не спирам да се смея). Жалко за момичето,на никой не го пожелавам, но катастрофи стават всеки ден, а днес някой реши да се прави на расист, че и на побоища го обърнахте и на убийства, отмъщения... определи и аз как карам. Въобще българина е компетентен по всичко. Всичко ни е наред, само гърка виновен. Да не казвам колко случая знам на катастрофи с полицаи, пияни при това и са прикрити. Ама вече бягаме от темата.

п.п. Скоро имаше тема, с клип как М5 изпреварва Х6М 50 дизел. Доста рисковано при това и то на двупосочен път. Та колегата каза, че "преценил" ситуацията защото е със старото М5... Добре, че нямаше последствия, иначе всички тук във форума сме примерни шофьори.
Send от личният ми смартфон
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
аз друго се чудя - добре, има следствие, задържани не - ама нали е възможно гърка да е виновен, дали 50%, дали 100% - що не са му хакнали забрана да напуска страната? що нищо не се чува или пише по тоя случай вече? що не оповестят записите от камерите, които ще покажат кое как и защо? що тъпото лайно се държа нагло 10мин след като е размазал човек? проби за дрога и алкохол има ли правена? и как не помля стълб примерно, че да се утрепе сам, копеленцето нещастно.
според мен при такова птп в коя да е друга държава щяха да задържат участниците до изясняване на случая.
в такива моменти се чувствам безпомощно, и се надявам някой да му приложи крумовите закони на тоя нещастник.
дано момичето се оправи! и дано на виновния да му се върне тъпкано!
според мен при такова птп в коя да е друга държава щяха да задържат участниците до изясняване на случая.
в такива моменти се чувствам безпомощно, и се надявам някой да му приложи крумовите закони на тоя нещастник.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

Механджията написа:аз друго се чудя - добре, има следствие, задържани не - ама нали е възможно гърка да е виновен, дали 50%, дали 100% - що не са му хакнали забрана да напуска страната? що нищо не се чува или пише по тоя случай вече? що не оповестят записите от камерите, които ще покажат кое как и защо? що тъпото лайно се държа нагло 10мин след като е размазал човек? проби за дрога и алкохол има ли правена? и как не помля стълб примерно, че да се утрепе сам, копеленцето нещастно.
Защото записи няма

Сладур1 написа:
не се заяждам с никой, сам написа "Аз как си карам си е за мен", как очакваш да се възприеме?
има си правила и закони, важащи за всички участници в движението и има 2 начина да караш, да нарушаваш правилата на движение или да не ги нарушаваш. като кажеш че как караш си е само за теб, не звучи да караш по правилата

Jordana написа: утре ти примерния водач ще попаднеш на подходящия заблеян пенсионер дето пресича където не трябва и ще запееш друга песен
точно на пешеходна пътека ми изскочи заблеян пенсионер, преминаващ на червено и точно щото се движих с 50 на кръстовището успях да реагирам и да го ударя само с огледалото, ако се движих със 70 щях да го метна през капака.
аз не се правя на примерен, аз съм, карам си по правилата с малки изключения до 70км на големи булеварди, които са преградени с метални огради посредата, а на кръстовищата намалям.
всеки ден ставам свидетел на кретенски изпълнения, имам чувството че се намирам не в ЕС, а в афганистан.. днеска на същото кръстовище на което стана катастрофата с гърка, ме изправи ауди а4/а6 комби с пазарджишка регистрация, мина с мин 90-100 км и пак го чакаше мерцедес който да завие наляво. разминаха се на косъм, а на островчетата и до пешеходните пътеки имаше хора... това е само 2 дена след инцидента на същото място...
Държавата тотално е абдикирала и не й пука, ако ще всеки ден да мачкат по 10 момичета.. а това че много хора продължават да си карат като кретени, само говори за бай ганьовщината в българина. Ако един човек не осъзнава, че да преминеш на подобно кръстовище със 100км крие риск да избиеш доста хора, то той е за затвор или да му вземат книжката. 50км в града не са препоръчителни, 50км са задължителни.. кой ще остане в тая държава и ще иска да има деца, щом в центъра карат с по 100?
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Сладур1 написа:acer написа:...
Точно грък се пише, а не гърк! Категорично не е "само твоя работа" как караш по РЕПУБЛИКАНСКАТА и ОБЩИСНКАТА пътна мрежа! Има закони и правилници за прилагането им - тяхна работа е как караш ТИ!
Jordana написа:може и да не е
Тва ако ми кажеш, че го мислиш сериозно...
Пич, едно е "грък" друго "гръка". Провери и в гугъл, не се излагай като не знаеш.
- stocky
- ентусиаст
-

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
stocky написа:Сладур1 написа:acer написа:...
Точно грък се пише, а не гърк! Категорично не е "само твоя работа" как караш по РЕПУБЛИКАНСКАТА и ОБЩИСНКАТА пътна мрежа! Има закони и правилници за прилагането им - тяхна работа е как караш ТИ!Jordana написа:може и да не е
Тва ако ми кажеш, че го мислиш сериозно...
То в тоя случай "гръка" или "гърка" все тая , е по презумпция виновен .Имах предвид че вина се доказва и се определя санкцията в едни места наречени съдилища а не по форумите.
Правил съм преди години ПТП при подобна ситуация /без пострадали за щастие/където аз отнех предимство неумишлено защото в последния момент в самото кръстовище другия се престрои неправилно и вместо да завие продължи направо и ме удари отстрани .
Без спирачен път без нищо ,просто ми се натресе отстрани въпреки че караше с превишена скорост а аз бях почти спрял а джигита извърши две нарушения пред закона .Накрая аз бях виновен защото той е на път с предимство . Така че тоя закон дето толко плачете да се спазва или спазвайте винаги или изобщо не го натрапвайте че е безгрешен и гарантира безопасност .Аз изповядвам мотото че на пътя не са ли очите на четири и да очакваш неочакваното винаги - няма закон който да те запази .Понеже тоя келеш се държи нагло пред камерата и някъде си бил карал агресивно ,е достатъчно да се констатира "линч" без право на мрънкане.В конкретния случай предстоят съдебни дела ,прокурор,експертизи ,свидетели ,камери и накрая се произнася съда кой какво е нарушил и дали е виновен .Субективните емоционални заключения ни карат и така да реагираме в опасни ситуации - субективно и емоционално .На пътя това е твърде опасно за живота .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- stocky
- ентусиаст
-
Съгласен съм, че официалната вина се определя от овластените за това органи. Тук си мисля, че дискусията е по-скоро морална, отколкото юридическа. В този контекст: можеш ли да застанеш пред пострадалото момиче и нейните родители и в очите да им кажеш, че келеша с Нисана (за чието малоумно шофиране знае половин Пловдив) може и да не е виновен? Ако не можеш да го направиш, значи от морална гледна точка и ти обвиняваш същия човек, който и ние останалите.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
stocky написа:Съгласен съм, че официалната вина се определя от овластените за това органи. Тук си мисля, че дискусията е по-скоро морална, отколкото юридическа. В този контекст: можеш ли да застанеш пред пострадалото момиче и нейните родители и в очите да им кажеш, че келеша с Нисана (за чието малоумно шофиране знае половин Пловдив) може и да не е виновен? Ако не можеш да го направиш, значи от морална гледна точка и ти обвиняваш същия човек, който и ние останалите.
Не обвинявам нито оправдавам никой в случая .Има си контролни органи съд прокуратура които вземат заплати за да правят това .А що се отнася за пострадалите ...не мисля че имат нужда от това някой да им обяснява кой бил виновен и невинен .За съжаление дори осъдителните присъди няма да донесат пълно удовлетворение , но все пак правосъдие трябва да има .В тоя смисъл единствено има значение действията на прокуратура и съд ,както и прилагането на закона .Образа на самия извършител няма никаква стойност та да влизме в такива детайли ...ако утре примерен водач ,без глоби и актове,глава на семейство , неупотребил алкохол , по невнимание причини подобно ПТП трябва да му се извинят ли ?Щото не е 18 годишен келеш ,не е чужденец,не е пил и кара бавно ? Обществото ни реагира така остро защото е неадекватна реакцията на институциите ,няма доверие в работата им, а не защото е станало произшествие и има пострадали.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- stocky
- ентусиаст
-
Тук съм на 100% съгласен с теб, но и това твое мнение няма общо с това, което каза, че може гръцкия келеш да не е виновен - няма такава опция според мен. Друга причина за острата реакция на много хора е, че в град като Пловдив, където има много гръцки и турски студенти в два от университетите, сме се нагледали на страшно много ненаказани простотии на тези чуждестранни студенти. А този път пострада тежко и невинен човек. За пиянските свади, побоища и издевателства над момичета не искам да отварям тема, защото 

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=16782097
да ме извиняват всичките колеги които са в съдебната система, ама тия са за разстрел заедно с бързият.

да ме извиняват всичките колеги които са в съдебната система, ама тия са за разстрел заедно с бързият.

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Горе-долу е добре. Нали знаете, че едно дело може да се проточи повече от 5 години. И накрая ако го осъдят къде ще го намерят? Ама както казах, така са законите и не само тук.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2