Какъв бензин за шест цилиндъра?
Модератор: Общи модератори
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Какъв бензин за шест цилиндъра?
а на е36 какъв бензин препоръчват от BMW ?
в Дания рядко се среща нещо повече от 95, само на по-големите Shell/Statoil.
аз си зареждам 95, не виждам смисъл от друг, тя и така си върви добре колата.
пък ако трябва да мина 10-15км за да намеря бензиностанция с V-Power...

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Denmark написа:а на е36 какъв бензин препоръчват от BMW ?
Колега при вас 95=95, тук в БГ не точно така.....по-скоро 98-100 = 95
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Ми тя мойта и на А76 пак ще си върви добре.
Все ми е тая кой бензин колко е. За мойта пише в книжката, че от 91 до 100 няма ядове.
Важното е да има бензин, не с какво число е

ATR-42/72
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
немо написа:host написа:Все тая колко цил е. Ако не е над 11 компресията няма за кво да се заиграваш с 100октана освен ако не ти е кеф.
Моята е с компресия 13.5-13.8 и си джиткам с 95 безгрижноКак става мача?
На двиг. с детонационен контрол можеш да сипваш почти всичко.Компа коригира аванса така,че винаги да е на ръба на детонациите.Е,вървежът и харча може да са други,но....
Е да, но си я настроил на тоя бензин или ако не си на 95 върви далеч по-зле, отколкото със 100. Двигателя с детонационен контрол като усети гадния бензин ще върви, но ще върне аванса, нали тъй?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
DLVasilev написа:Ми тя мойта и на А76 пак ще си върви добре.Все ми е тая кой бензин колко е. За мойта пише в книжката, че от 91 до 100 няма ядове.
Я виж пак какво пише за 91 и 92

Не знам дали се спомена и нещо много важно - не всеки бензин в чието име има 100 е А100Н, защото до колкото знам МаксМоушън 100 е 98 октана а другото е търговско име
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
acho.rs написа:DLVasilev написа:Ми тя мойта и на А76 пак ще си върви добре.Все ми е тая кой бензин колко е. За мойта пише в книжката, че от 91 до 100 няма ядове.
Я виж пак какво пише за 91 и 92![]()
Не знам дали се спомена и нещо много важно - не всеки бензин в чието име има 100 е А100Н, защото до колкото знам МаксМоушън 100 е 98 октана а другото е търговско име
http://www.e38.ee/2001Manual-7Series.pdf
21-ва страничка и чети внимателно
The engine uses lead-free gasoline
only.
Required fuel:
> Premium Unleaded Gasoline,
min. 91 AKI.
AKI = Anti Knock Index

ATR-42/72
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Поразрових се и аз малко...
В книжката на е46 купе (модели 318-330 фейслифт) пише, че за постигане на оптимална производителност и разход е препоръчително да се използва бензин А98Н. Oтносно А95Н е отбелязано, че също е подходящо гориво ако отговаря на изискванията на DIN EN 228 Eurosuper. Минималното октаново число за n42 и m54 е А91Н.
Не се препоръчва използването на оловен бензин поради риск от повреда на ламбда сондите и катализатора на автомобила!

В книжката на е46 купе (модели 318-330 фейслифт) пише, че за постигане на оптимална производителност и разход е препоръчително да се използва бензин А98Н. Oтносно А95Н е отбелязано, че също е подходящо гориво ако отговаря на изискванията на DIN EN 228 Eurosuper. Минималното октаново число за n42 и m54 е А91Н.
Не се препоръчва използването на оловен бензин поради риск от повреда на ламбда сондите и катализатора на автомобила!
- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
В книжката на Компакта пише същото.
Бензина за Н42 и М54 е А98.
Бензина за Н42 и М54 е А98.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Като споменахте оловен бензин доколкото знам от мноого време го няма?!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
На някой коли обаче, трябва да им се слага олово.. Предимно старите американски в8-ци.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
bum_bum написа:немо написа:host написа:Все тая колко цил е. Ако не е над 11 компресията няма за кво да се заиграваш с 100октана освен ако не ти е кеф.
Моята е с компресия 13.5-13.8 и си джиткам с 95 безгрижноКак става мача?
На двиг. с детонационен контрол можеш да сипваш почти всичко.Компа коригира аванса така,че винаги да е на ръба на детонациите.Е,вървежът и харча може да са други,но....
Е да, но си я настроил на тоя бензин или ако не си на 95 върви далеч по-зле, отколкото със 100. Двигателя с детонационен контрол като усети гадния бензин ще върви, но ще върне аванса, нали тъй?
Нищо не съм настройвал,пълен сток съм....само намекнах на колегата host,че бърка някои понятия

п.п. Тъй!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Аз гледам разхода и тия 0.5 литра разлика при 98 все не ги достигам, така че си карам с 95.
Иначе се е случвало да усещам разлика в респонс-а, но това си го обеснявам с предимно по-кофти A95. Наскоро сложих 98 от Еко и разлика нямаше никаква, сега до колко е 98 не знам.
Затова предпочитам да си сипя 95 с някаква добавка като редекс, която вдига октановото число. Поне си го сипвам аз и си знам, че е там
Иначе се е случвало да усещам разлика в респонс-а, но това си го обеснявам с предимно по-кофти A95. Наскоро сложих 98 от Еко и разлика нямаше никаква, сега до колко е 98 не знам.
Затова предпочитам да си сипя 95 с някаква добавка като редекс, която вдига октановото число. Поне си го сипвам аз и си знам, че е там

- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Сипвам от ОМВ 100 октана и е добре. Разхода не го гледам. Проблема при мене е, че с разни 95 бензини започва да мирише маслото на бензин и да се покачва леко нивото. Също се появява едно леко тракане. От ШЕЛ и ЕКО не съм пробвал, че ми е скъпо, а от Лукойл 98 е все едно е 95 и вече не ходя там.
Ся има вероятност нещо детонационния датчик да не е в ред ама де да знам. Сипвам от по-скъпия и си карам.
Ся има вероятност нещо детонационния датчик да не е в ред ама де да знам. Сипвам от по-скъпия и си карам.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
b00st написа:Аз гледам разхода и тия 0.5 литра разлика при 98 все не ги достигам, така че си карам с 95.
От кога Еко са започнали да продават 98, че нещо не съм виждал да има нещо различно от 100 и 95?!
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Имах предвид 98 на лукойл, не еко. На еко техния 100 също съм зареждал и там май е 100 октана, ама само на табелката.