Зимна кола до към 5 бона.
Модератор: Общи модератори
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Зимна кола до към 5 бона.

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Джимни-то е добро предложение, данъкът и ГО са минимални. Слязоха ли вече на 5 бона? Щото като ги гледах преди няколко години - бяха доста по-скъпички... Ще трябва да прегледам обявите за Джимни.
Нямам никакъв проблем с колите 4х2, няколко зими съм пътувал почти непрекъснато със служебно Пежо 307sw и съм издрапвал дори в педя сняг. Разбира се - с добри зимни гуми Мишлен Алпин. Останал съм с добри впечатления от "френската бангия" - когато ми я взеха на 115 000 км., си беше с оригиналните ремъци, съединител и накладки. Окачването също е безпроблемно. Обслужването не е скъпо, гори 5 на 100 нафта (двигател 1.6 HDI) и е доста практична кола. Питах в сервиза (фирмения на Пежо в Плевен) и бях учуден, че агренажния ремък по сервизна инструкция се сменява на 180 000 км.
Добре де, за CR-V се чуха няколко гласа, но за HR-V не казвате почти нищо... Някой има ли впечатления? Един познат кара такава и твърди, че не имал проблеми няколко години вече. Хвалят доста двигателите и окачването им... Системата за 4х4 била подобна на Х-драйва на BMW, с разлика, че предният мост бил зацепен постоянно, а задният "помагал".
Нямам никакъв проблем с колите 4х2, няколко зими съм пътувал почти непрекъснато със служебно Пежо 307sw и съм издрапвал дори в педя сняг. Разбира се - с добри зимни гуми Мишлен Алпин. Останал съм с добри впечатления от "френската бангия" - когато ми я взеха на 115 000 км., си беше с оригиналните ремъци, съединител и накладки. Окачването също е безпроблемно. Обслужването не е скъпо, гори 5 на 100 нафта (двигател 1.6 HDI) и е доста практична кола. Питах в сервиза (фирмения на Пежо в Плевен) и бях учуден, че агренажния ремък по сервизна инструкция се сменява на 180 000 км.
Добре де, за CR-V се чуха няколко гласа, но за HR-V не казвате почти нищо... Някой има ли впечатления? Един познат кара такава и твърди, че не имал проблеми няколко години вече. Хвалят доста двигателите и окачването им... Системата за 4х4 била подобна на Х-драйва на BMW, с разлика, че предният мост бил зацепен постоянно, а задният "помагал".
Excellent! Steven is my name!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За 5-6000км на година да дадеш 5-6 хиляди лева.. отиваш на лев на км за първата година, 50ст за втората и т.н. без да слагаш поддръжка, обслужване, данъци и т.н. Не мислиш ли, че ще е по-добре да дадеш 2-3000 на година отгоре за твойта си Х3-ка и да си я ползваш.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
HR-V + печка = НЕ 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6nrz7d
http://www.youtube.com/watch?v=5DhfMfmXu1w
Едно предложение и от мен
. Ще има място и за печката да си я возиш
.
http://www.youtube.com/watch?v=5DhfMfmXu1w
Едно предложение и от мен

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
bum_bum написа:За 5-6000км на година да дадеш 5-6 хиляди лева.. отиваш на лев на км за първата година, 50ст за втората и т.н. без да слагаш поддръжка, обслужване, данъци и т.н. Не мислиш ли, че ще е по-добре да дадеш 2-3000 на година отгоре за твойта си Х3-ка и да си я ползваш.
Както сигурно се досещате - работя в друг град, на около 200 км. от дома си. Прав си за разходите, още повече на Х-чето съм му платил всичко още в началото на годината, обслужил съм го и съм го обул с хубави гуми. Така че допълнителни разходи (ако пътувам с него) бих имал само за гориво (което така или иначе ще плащам, независимо с каква кола пътувам). Харесвам го и предпочитам да пътувам през зимата с него, но ме спират няколко неща...
Първо - това е колата на жена ми (за нея съм я купил) и тя е свикнала с нея (особено с автоматика). Ако й оставя някой кърш без двойно предаване, ABS и системи за стабилност - не знам как ще се оправи с него през зимата, особено ако е с ръчка. Има голяма вероятност "новата" кола директно да иде в сервиза още след първото излизане на жена ми с нея в снега...
Друг проблем е, че в другия град нямам гараж и трябва да държа Х-чето цяла зима на снега пред блока - което също не ми харесва особено. Има и други причини... Затова стигам до това решение - оставям БМВ-то на жената, а аз си търся "алтернативен" транспорт за зимата.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
jorko7120 написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11386954860875690&f1=details&slink=6nrz7d
Едно предложение и от мен. Ще има място и за печката да си я возиш
.
ГоУф No 3, комбиниран, синхронизиран... Честно казано - този вариант доста ми допада и ще го обмисля сериозно. Разбира се - не става въпрос постоянно да разкарвам някаква печка нагоре - надолу, дадох печката само като пример за по-обемист товар. В този ред на мисли - къде е на въпросния Голф бутилката? Щото ако е напречно в багажника - ще бъде проблем да натовариш нещо по-голямо...
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
ивчо написа::mhihi:![]()
![]()
![]()
кажи честно

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Borymeckata написа:jorko7120 написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11386954860875690&f1=details&slink=6nrz7d
.
ГоУф No 3, комбиниран, синхронизиран... Честно казано - този вариант доста ми допада и ще го обмисля сериозно. Разбира се - не става въпрос постоянно да разкарвам някаква печка нагоре - надолу, дадох печката само като пример за по-обемист товар. В този ред на мисли - къде е на въпросния Голф бутилката? Щото ако е напречно в багажника - ще бъде проблем да натовариш нещо по-голямо...
Незнам колега как е разположена бутилката обявата съм ти я дал за пример . При твоя случай най-добрия варянт е да е на мястото на резервната гума или въобще да няма газ. Но и напречно да е печката ще влезе но виж за хладилника не знам

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6nspnu
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6nspnu
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6nsrv0
Мисля, че с твоя бюджет ще можеш едно хубаво обслужване да направиш и да ти останат

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Borymeckata написа:jorko7120 написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11386954860875690&f1=details&slink=6nrz7d
.
Тва е машината

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
GecataBMW-E46 написа:ивчо написа::mhihi:![]()
![]()
![]()
кажи честно
Преди с на баща ми витарата съм минавал през баси офроудите. Зимата на задно само с LSD си движиш спокойно в града без проблем. 4x4 само по някви чукари и планини се е налагало да пускам. За снегове е идеална джипка.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6nsvx9
не можах да се сдържа просто
4х4, класика, лесен за ремонти ... сигурно
малко по-сериозно: Сузуки Игнис?
не можах да се сдържа просто

4х4, класика, лесен за ремонти ... сигурно

малко по-сериозно: Сузуки Игнис?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Borymeckata написа: Първо - това е колата на жена ми (за нея съм я купил) и тя е свикнала с нея (особено с автоматика). Ако й оставя някой кърш ...
Borymeckata написа: ГоУф No 3, комбиниран
Отсега ти казвам ако ще оставяш кола която мислиш да купуваш на жена си, я питай нея ...
Личен опит от няколко теми в форумът

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Варшавата поне ще бъде евтина за ремонт... Ама май само купето е Варшава, шасито е текезесарка ГАЗ 69. Вие още малко ще ме качите на Уилис от войната... Или Виетнамка.
Май засега клоня към дизелов Голф синхро, комби. Гледам - до към 3 бона се намират. Егати кършовете - на по 300 000 километра и още държат...
Не си ме рабрал Колега, БМВ-то е на жена ми и тя много си го харесва. Въпросът е аз с какво да пътувам...
Май засега клоня към дизелов Голф синхро, комби. Гледам - до към 3 бона се намират. Егати кършовете - на по 300 000 километра и още държат...
Не си ме рабрал Колега, БМВ-то е на жена ми и тя много си го харесва. Въпросът е аз с какво да пътувам...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Е друже, Гоуфо е добре, ама с тФа сихнро ...
Не щеш ли Ауди ...
Комфортно, голямо, удобно, цинково
Не щеш ли Ауди ...
Комфортно, голямо, удобно, цинково