Жега около КТБ
Модератор: Общи модератори
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Re: Жега около КТБ
acer написа: ЕС ако могат на момента ще въведат еврото на сила у нас, ама се досещат че с наща икономика резултатите ще са катастрофални
я ми обясни това, (на ЛС) че не го разбрах. (знаеш че не разбирам от икономика, ката че говори като за делфинче

Последна промяна ineedmoney на 21 Юни 2014, 14:23, променена общо 1 път
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
си изиска парите обратно. Именно тук е принципният банков риск - ако всички вложители си поискат парите по едно и също време, и най-добрата банка ще фалира. Подобна ситуация се нарича "банкова
То затова си има банки

Не е ли по добре тоя тумор сраснат с политико-олигархичната каста да бъде изрязан и запазени другите банки за да не се срине всичко ?
Не вярвам че случващото се с КТБ е просто случайност или лошо стечение на нещата ,което всъщност ни представят за нещо нормално в банковата сфера .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Не знам доколко е достоверно, но с интерес следя темата и най-вече техния цирк, който си разиграват помежду си
http://politikata.net/%D0%BC%D0%B8%D0%B ... %B2/60382/

http://politikata.net/%D0%BC%D0%B8%D0%B ... %B2/60382/
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Едно е сигурно - в Бг случайности няма. Държавата е в колапс във всяка една сфера и изобщо не знам дали хората го разбират това. Титаник потъва.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Според мен не е реално банка да дава 8-9% лихва по депозити и да изкара дълго време 

Последна промяна passi на 21 Юни 2014, 16:41, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
-Злой- написа:Темата с Борда не стои на дневен ред ... не и в момента ...
На дневен ред са събития с логичен край!
НИКОЙ ЛИ НЕ СЕ УСЕТИ, ЧЕ СЛЕД КАТО ЗА (Петък) беше известно, че клоновете няма да работят, в никоя част на БГ? Не случайно всички "прозорливи" ДНЕС (петък) се бяха скупчили в централния офис - просто другите офиси НЕ работеха! И тези с тегленията до 11:30 - успяха!
Който има пари в Банката се интересува от тези подробноси! Малките жестове "говорят" много! Всеки един инелигентен човек с минимална финансова култура се усети какво се случва през последната седмица и си дръпна парите оттам! Звучи много грубо, но това са фактите!
Фондът за гарантиране на инвеститорите - много на него се надяват - уви, средствата с които той разполага не се знае какъв % ще покрият (малко вероятно да е 100%) в случая не се знае след колко време ще преведат обезщетението.
Нещо бъркаш хронологията. Още понеделник почнаха тегления. Изявлението на БНБ ги успокои и почти престанаха. Анонимния сигнал за разследвания служител на надзора в БНБ после дойде като по поръчка и телгенията ескалираха късно в четвъртък и петък рано сутринта. Очевидно беше решението и намеренията нещата да се случат. Просто стана бързо и много от вложителите не са спекуланти за да разчитат и най-малките знаци на пазара. Аз пък съм друга категория и разчитах на действието на държавата, въздържането от паниката и т.н.
Аз лично се надявам нещата да клонят към продажба тъй като средствата от фонда далеч не ме устройват пък и не се знае кога ще ги изплатят. Официално обаче от тая седмица доверието в банките ми е 0. Имам малко твърд матрял в друга банка, който идната седмица ще изтегля физически и ще го закопам някъде.

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Заплатата си получавам чрез дебитна карта на КТБ, няколкостотин човека сме в предприятието. Доколкото знам, работодателят ми има цяла верига от такива предприятия и е почти сигурно, че и те се обслужват от същата банка. Не ми се мисли какво ще стане в края на месеца, когато няколко хиляди пропищят, че не могат да си получат заплатите. А сигурно и много други работодатели плащат на хората си през тази банка.
Ето, "Ботев" Пловдив е с блокирани финанси и дебитни карти.
Какво ще стане със социалния мир, като излязат на протести няколко десетки хиляди гладни българи с блокирани заплати? А и колко фирми ще издържат поне 3 месеца без финанси, т.е. са вероятни масови фалити.
Политиците и БНБ дали въобще са се сетили за този взрив?
Или точно това е планът?
Какво ще стане със социалния мир, като излязат на протести няколко десетки хиляди гладни българи с блокирани заплати? А и колко фирми ще издържат поне 3 месеца без финанси, т.е. са вероятни масови фалити.
Или точно това е планът?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
vaykisss написа:bum_bum написа:Явно е, че някой се опитва да му обръсне мустака. Дано само не ни изгорят паричките, въпреки че не ми се вярва.
Този някой е мазната дебела свиняБанковата система е повече от стабилна,но телевизийте,сайтовете и вестниците на дебелака почнаха да хвърлят пумия срещу банката,обаче народа е прост и веднага се засили да си теглят парите,и затова се стигна до бнб,те от самата банка са ги потърсили,защото май повече от 60млн са изтеглени за един ден
,и основния губещ са хората които сега губят лихвата по депозитите си,подобно нещо се случи и с алфа банк когато някъв беше зулил 20млн
,после пак с гръцките банки алфа,пощенска и пиреус когато Кипър се насраха и гърчолята искаха да излизат от ЕС,70% от парите ми бяха в алфа и всички ми викаха тегли си ги,ше фалират,после ще ти плащат в драхми и др подобни
И кво стана
нищо ,не отидох да тегля,защото най малко има гаранционни фондове,единствено което се постигна сега е ,че има фирми/хора които (както на теб ти трябват за земя,бизнес итн.),сега немогат да разполагат със средствата си
Като ви казвах, да не си давате парите на василев и доган, вие умувахте . Колкото и да си кьорав, когато една банка дава 3 пъти по-високи лихви от другите и е очевадно политически свързана със клатещо се правителство ... работата е нестабилна . Малко хора успяха навреме да си изтеглят парите, другите им пожелавам късмет . И след като по всички платени сайтове се тръбеше как КТБ била най-ликвидната банка , как така за 3 ДНИ система им се срина и реално фалираха

... Просото е така да си занете за напред, че явно спомена от пирамидите се бе изтрил .
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
mishoval написа:Заплатата си получавам чрез дебитна карта на КТБ, няколкостотин човека сме в предприятието. Доколкото знам, работодателят ми има цяла верига от такива предприятия и е почти сигурно, че и те се обслужват от същата банка. Не ми се мисли какво ще стане в края на месеца, когато няколко хиляди пропищят, че не могат да си получат заплатите. А сигурно и много други работодатели плащат на хората си през тази банка.
Или точно това е планът?
Спок - местят ви се сметките в други банки

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Те сметките им ще преместят ама нали и фирмените сметки на предприятието са там, а то трябва да се разплаща по някое време.
Относно това на кого е банката аз съм вложител, кво ме бърка на кого е? Колко е била лихвата.. ми след като регулаторните органи са позволили да е такава мен какво би трябвало да ме интересува? Аз имам икономически интерес и търся най-високата лихва за парите си.
Ако оставим настрана платените вестници само преди дни на тази банка и беше разрешено да придобие Креди Агрикол. Това какво значи? На банка с проблеми разрешава ли се да придобива друга? Как да е, аз вярвам че нещата ще се оправят и всеки ще има достъп до пълната сума на депозита си ако пък не живи и здрави и друг път сме го яли тоя кор.
Относно това на кого е банката аз съм вложител, кво ме бърка на кого е? Колко е била лихвата.. ми след като регулаторните органи са позволили да е такава мен какво би трябвало да ме интересува? Аз имам икономически интерес и търся най-високата лихва за парите си.
Ако оставим настрана платените вестници само преди дни на тази банка и беше разрешено да придобие Креди Агрикол. Това какво значи? На банка с проблеми разрешава ли се да придобива друга? Как да е, аз вярвам че нещата ще се оправят и всеки ще има достъп до пълната сума на депозита си ако пък не живи и здрави и друг път сме го яли тоя кор.
Приятел днеска трябваше да си получи заплатата от бюрото по труда..получил е обаждане там от не знам си кой, че банката е фалирала - КТБ и ще има забавяне на заплатата. Просто споделям 

enjoy life and drink cold beer

- mishoval
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:vaykisss написа:bum_bum написа:Явно е, че някой се опитва да му обръсне мустака. Дано само не ни изгорят паричките, въпреки че не ми се вярва.
Този някой е мазната дебела свиняБанковата система е повече от стабилна,но телевизийте,сайтовете и вестниците на дебелака почнаха да хвърлят пумия срещу банката,обаче народа е прост и веднага се засили да си теглят парите,и затова се стигна до бнб,те от самата банка са ги потърсили,защото май повече от 60млн са изтеглени за един ден
,и основния губещ са хората които сега губят лихвата по депозитите си,подобно нещо се случи и с алфа банк когато някъв беше зулил 20млн
,после пак с гръцките банки алфа,пощенска и пиреус когато Кипър се насраха и гърчолята искаха да излизат от ЕС,70% от парите ми бяха в алфа и всички ми викаха тегли си ги,ше фалират,после ще ти плащат в драхми и др подобни
И кво стана
нищо ,не отидох да тегля,защото най малко има гаранционни фондове,единствено което се постигна сега е ,че има фирми/хора които (както на теб ти трябват за земя,бизнес итн.),сега немогат да разполагат със средствата си
Като ви казвах, да не си давате парите на василев и доган, вие умувахте . Колкото и да си кьорав, когато една банка дава 3 пъти по-високи лихви от другите и е очевадно политически свързана със клатещо се правителство ... работата е нестабилна . Малко хора успяха навреме да си изтеглят парите, другите им пожелавам късмет . И след като по всички платени сайтове се тръбеше как КТБ била най-ликвидната банка , как така за 3 ДНИ система им се срина и реално фалираха![]()
... Просото е така да си занете за напред, че явно спомена от пирамидите се бе изтрил .
Не разбрах, на кого си казвал?

Последна промяна mishoval на 21 Юни 2014, 15:41, променена общо 1 път
- mishoval
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:mishoval написа:Заплатата си получавам чрез дебитна карта на КТБ, няколкостотин човека сме в предприятието. Доколкото знам, работодателят ми има цяла верига от такива предприятия и е почти сигурно, че и те се обслужват от същата банка. Не ми се мисли какво ще стане в края на месеца, когато няколко хиляди пропищят, че не могат да си получат заплатите. А сигурно и много други работодатели плащат на хората си през тази банка.
Или точно това е планът?
Спок - местят ви се сметките в други банки
И как според теб ще преместят сметките, като има пълен запор над транзакциите на КТБ? И как ще се докаже, че точно тази сметка е за превод по банкови карти?
Май не четете като хората или не разбирате сложността на проблема!
mishoval написа:Май не четете като хората или не разбирате сложността на проблема!
Ми изясни ни го де.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!