Жега около КТБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Re: Жега около КТБ

Мнение от ineedmoney » 21 Юни 2014, 12:02

acer написа: ЕС ако могат на момента ще въведат еврото на сила у нас, ама се досещат че с наща икономика резултатите ще са катастрофални

я ми обясни това, (на ЛС) че не го разбрах. (знаеш че не разбирам от икономика, ката че говори като за делфинче :mhihi: ) Защо да са катастрофални? До колкото знам когато гърция въвежда еврото, доходите им скачат невероятно и икономиката им е в бум. А те доколкото съм чел, след прикрити много дългове и измама на тогавашните управляващи въвеждат еврото 300:1 т.е. 300 драхми за 1 евро, докато германия въвежда еврото при 2 марки : 1 евро. Както е при нас.... 2 лева за 1 евро. Имаме си и валутен борд, дълга ни е ок, кое точно ще му е катастрофата? Даже ще изравним много неща :dunno:
Последна промяна ineedmoney на 21 Юни 2014, 14:23, променена общо 1 път
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Юни 2014, 12:03

си изиска парите обратно. Именно тук е принципният банков риск - ако всички вложители си поискат парите по едно и също време, и най-добрата банка ще фалира. Подобна ситуация се нарича "банкова

То затова си има банки :idea: Те помежду си също могат да вземат кредити за да покриват такива плащания .За да не става това в момента дупката е огромна ,и КТБ не може да гарантира нищо друго освен че парите ги няма.Никой не иска да налива пари в такава бездънна яма .Лошо управление на финансите , задкулисни машинации ,обслужване на частни интереси даже не и корпоративни ...е защо малките вложители да са виновни за това ?
Не е ли по добре тоя тумор сраснат с политико-олигархичната каста да бъде изрязан и запазени другите банки за да не се срине всичко ?
Не вярвам че случващото се с КТБ е просто случайност или лошо стечение на нещата ,което всъщност ни представят за нещо нормално в банковата сфера .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 21 Юни 2014, 12:08

Не знам доколко е достоверно, но с интерес следя темата и най-вече техния цирк, който си разиграват помежду си :mhihi:

http://politikata.net/%D0%BC%D0%B8%D0%B ... %B2/60382/
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 21 Юни 2014, 12:09

Едно е сигурно - в Бг случайности няма. Държавата е в колапс във всяка една сфера и изобщо не знам дали хората го разбират това. Титаник потъва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 21 Юни 2014, 12:17

Потребител
Аватар

Мнение от passi » 21 Юни 2014, 12:51

Според мен не е реално банка да дава 8-9% лихва по депозити и да изкара дълго време :roll:
Последна промяна passi на 21 Юни 2014, 16:41, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Юни 2014, 13:28

-Злой- написа:Темата с Борда не стои на дневен ред ... не и в момента ...
На дневен ред са събития с логичен край!
НИКОЙ ЛИ НЕ СЕ УСЕТИ, ЧЕ СЛЕД КАТО ЗА (Петък) беше известно, че клоновете няма да работят, в никоя част на БГ? Не случайно всички "прозорливи" ДНЕС (петък) се бяха скупчили в централния офис - просто другите офиси НЕ работеха! И тези с тегленията до 11:30 - успяха!
Който има пари в Банката се интересува от тези подробноси! Малките жестове "говорят" много! Всеки един инелигентен човек с минимална финансова култура се усети какво се случва през последната седмица и си дръпна парите оттам! Звучи много грубо, но това са фактите!
Фондът за гарантиране на инвеститорите - много на него се надяват - уви, средствата с които той разполага не се знае какъв % ще покрият (малко вероятно да е 100%) в случая не се знае след колко време ще преведат обезщетението.

Нещо бъркаш хронологията. Още понеделник почнаха тегления. Изявлението на БНБ ги успокои и почти престанаха. Анонимния сигнал за разследвания служител на надзора в БНБ после дойде като по поръчка и телгенията ескалираха късно в четвъртък и петък рано сутринта. Очевидно беше решението и намеренията нещата да се случат. Просто стана бързо и много от вложителите не са спекуланти за да разчитат и най-малките знаци на пазара. Аз пък съм друга категория и разчитах на действието на държавата, въздържането от паниката и т.н.

Аз лично се надявам нещата да клонят към продажба тъй като средствата от фонда далеч не ме устройват пък и не се знае кога ще ги изплатят. Официално обаче от тая седмица доверието в банките ми е 0. Имам малко твърд матрял в друга банка, който идната седмица ще изтегля физически и ще го закопам някъде. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 21 Юни 2014, 14:09

Заплатата си получавам чрез дебитна карта на КТБ, няколкостотин човека сме в предприятието. Доколкото знам, работодателят ми има цяла верига от такива предприятия и е почти сигурно, че и те се обслужват от същата банка. Не ми се мисли какво ще стане в края на месеца, когато няколко хиляди пропищят, че не могат да си получат заплатите. А сигурно и много други работодатели плащат на хората си през тази банка.
Ето, "Ботев" Пловдив е с блокирани финанси и дебитни карти.
Какво ще стане със социалния мир, като излязат на протести няколко десетки хиляди гладни българи с блокирани заплати? А и колко фирми ще издържат поне 3 месеца без финанси, т.е. са вероятни масови фалити.
Политиците и БНБ дали въобще са се сетили за този взрив?
Или точно това е планът?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Юни 2014, 14:25

vaykisss написа:
bum_bum написа:Явно е, че някой се опитва да му обръсне мустака. Дано само не ни изгорят паричките, въпреки че не ми се вярва.

Този някой е мазната дебела свиня :bang: Банковата система е повече от стабилна,но телевизийте,сайтовете и вестниците на дебелака почнаха да хвърлят пумия срещу банката,обаче народа е прост и веднага се засили да си теглят парите,и затова се стигна до бнб,те от самата банка са ги потърсили,защото май повече от 60млн са изтеглени за един ден :dummy: ,и основния губещ са хората които сега губят лихвата по депозитите си,подобно нещо се случи и с алфа банк когато някъв беше зулил 20млн :mhihi: ,после пак с гръцките банки алфа,пощенска и пиреус когато Кипър се насраха и гърчолята искаха да излизат от ЕС,70% от парите ми бяха в алфа и всички ми викаха тегли си ги,ше фалират,после ще ти плащат в драхми и др подобни :banghead: И кво стана :dunno: нищо ,не отидох да тегля,защото най малко има гаранционни фондове,единствено което се постигна сега е ,че има фирми/хора които (както на теб ти трябват за земя,бизнес итн.),сега немогат да разполагат със средствата си :banghead:

Като ви казвах, да не си давате парите на василев и доган, вие умувахте . Колкото и да си кьорав, когато една банка дава 3 пъти по-високи лихви от другите и е очевадно политически свързана със клатещо се правителство ... работата е нестабилна . Малко хора успяха навреме да си изтеглят парите, другите им пожелавам късмет . И след като по всички платени сайтове се тръбеше как КТБ била най-ликвидната банка , как така за 3 ДНИ система им се срина и реално фалираха :?:
... Просото е така да си занете за напред, че явно спомена от пирамидите се бе изтрил .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Юни 2014, 14:26

mishoval написа:Заплатата си получавам чрез дебитна карта на КТБ, няколкостотин човека сме в предприятието. Доколкото знам, работодателят ми има цяла верига от такива предприятия и е почти сигурно, че и те се обслужват от същата банка. Не ми се мисли какво ще стане в края на месеца, когато няколко хиляди пропищят, че не могат да си получат заплатите. А сигурно и много други работодатели плащат на хората си през тази банка.
Какво ще стане със социалния мир, като излязат на протести няколко десетки хиляди гладни българи с блокирани заплати? А и колко фирми ще издържат поне 3 месеца без финанси, т.е. са вероятни масови фалити.
Или точно това е планът?

Спок - местят ви се сметките в други банки ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Юни 2014, 14:45

Те сметките им ще преместят ама нали и фирмените сметки на предприятието са там, а то трябва да се разплаща по някое време.

Относно това на кого е банката аз съм вложител, кво ме бърка на кого е? Колко е била лихвата.. ми след като регулаторните органи са позволили да е такава мен какво би трябвало да ме интересува? Аз имам икономически интерес и търся най-високата лихва за парите си.

Ако оставим настрана платените вестници само преди дни на тази банка и беше разрешено да придобие Креди Агрикол. Това какво значи? На банка с проблеми разрешава ли се да придобива друга? Как да е, аз вярвам че нещата ще се оправят и всеки ще има достъп до пълната сума на депозита си ако пък не живи и здрави и друг път сме го яли тоя кор.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 21 Юни 2014, 15:13

Приятел днеска трябваше да си получи заплатата от бюрото по труда..получил е обаждане там от не знам си кой, че банката е фалирала - КТБ и ще има забавяне на заплатата. Просто споделям :wave:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mishoval » 21 Юни 2014, 15:35

acho.rs написа:
vaykisss написа:
bum_bum написа:Явно е, че някой се опитва да му обръсне мустака. Дано само не ни изгорят паричките, въпреки че не ми се вярва.

Този някой е мазната дебела свиня :bang: Банковата система е повече от стабилна,но телевизийте,сайтовете и вестниците на дебелака почнаха да хвърлят пумия срещу банката,обаче народа е прост и веднага се засили да си теглят парите,и затова се стигна до бнб,те от самата банка са ги потърсили,защото май повече от 60млн са изтеглени за един ден :dummy: ,и основния губещ са хората които сега губят лихвата по депозитите си,подобно нещо се случи и с алфа банк когато някъв беше зулил 20млн :mhihi: ,после пак с гръцките банки алфа,пощенска и пиреус когато Кипър се насраха и гърчолята искаха да излизат от ЕС,70% от парите ми бяха в алфа и всички ми викаха тегли си ги,ше фалират,после ще ти плащат в драхми и др подобни :banghead: И кво стана :dunno: нищо ,не отидох да тегля,защото най малко има гаранционни фондове,единствено което се постигна сега е ,че има фирми/хора които (както на теб ти трябват за земя,бизнес итн.),сега немогат да разполагат със средствата си :banghead:

Като ви казвах, да не си давате парите на василев и доган, вие умувахте . Колкото и да си кьорав, когато една банка дава 3 пъти по-високи лихви от другите и е очевадно политически свързана със клатещо се правителство ... работата е нестабилна . Малко хора успяха навреме да си изтеглят парите, другите им пожелавам късмет . И след като по всички платени сайтове се тръбеше как КТБ била най-ликвидната банка , как така за 3 ДНИ система им се срина и реално фалираха :?:
... Просото е така да си занете за напред, че явно спомена от пирамидите се бе изтрил .

Не разбрах, на кого си казвал? :kuku:
Последна промяна mishoval на 21 Юни 2014, 15:41, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mishoval » 21 Юни 2014, 15:39

acho.rs написа:
mishoval написа:Заплатата си получавам чрез дебитна карта на КТБ, няколкостотин човека сме в предприятието. Доколкото знам, работодателят ми има цяла верига от такива предприятия и е почти сигурно, че и те се обслужват от същата банка. Не ми се мисли какво ще стане в края на месеца, когато няколко хиляди пропищят, че не могат да си получат заплатите. А сигурно и много други работодатели плащат на хората си през тази банка.
Или точно това е планът?

Спок - местят ви се сметките в други банки ;)

И как според теб ще преместят сметките, като има пълен запор над транзакциите на КТБ? И как ще се докаже, че точно тази сметка е за превод по банкови карти?
Май не четете като хората или не разбирате сложността на проблема!

Аватар

Мнение от Хаос » 21 Юни 2014, 15:42

mishoval написа:Май не четете като хората или не разбирате сложността на проблема!

Ми изясни ни го де.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата