Цените на колите в корекома през 69та :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Цените на колите в корекома през 69та :)

Мнение от Lenco » 29 Сеп 2014, 21:21

ogata написа:
ogata написа:Защо хората са предпочитали ладата пред мохера ? :roll:

Карал съм всекви лади, без нива и съм карал москвич 12так 2140, не 412 ката
Еми, москвича ме кефи повече... вътре си беше с червения "кожен" перфориран интериор. :twisted:
Завива по-добре, грухти по-добре, за вървеж .. не ми се коментира, но може би ладата набира една идея по-добре ...

Сори, че спамя, ама не ме отразихте :mhihi: :mhihi:
Наистина ми е чудно с какво ладата печели сърцата на хората, пред московеца :dunno:

В уикипедията е обяснено, москвича е замислен, като по-висок клас, но на практика основата от Фиат е по-добра и там започва по-добро доразвиване.
Качеството на Москвич също е по-ниско, като може би затова има вина и българската сглобка в Ловеч.Не знам дали си пробвал оригинален двигател 412, рядко се срещаха такива, но вървяха доста прилично.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 29 Сеп 2014, 22:49

alekangg написа:1.. всичко е било на загуба или за износ между СИВ..
Вероятно си абсолютно неосведомен! Губещ беше само Кремиковци и това заради държавна политика и некадърно взети предходни решения!
2....чакаха или взимаха още по-евтино.. Във всяко едно място, където се работеше.
Говориш пълни глупости!
3. Най-важният човек беше партийният секретар, той коли и той беси
Той или сега или ще бъде бившето ченге от ГЕРБ. И ти за промяна си мислиш??? :no:
4. Едно 90% от тежката и леката промишленост беше на загуба,
Не пиши подобни простотии!!
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 29 Сеп 2014, 22:54

Я се аргументирай, понеже и аз горните неща съм ги чел в учебник... сравнени с други страни. Колко те са произвеждали, на каква цена, производителност и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 29 Сеп 2014, 23:20

Утре ще ти напиша доста интересен отговор за твоя милост, че 1986 г изнасяхме от огромните компютри за Китай.
Те тогава караха велосипедчета, а ние Ладички! :mhihi:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 29 Сеп 2014, 23:30

Че те китайците по малките градове са супер зле и сега. В Северна Корея пък и сега си карат ладички :lol: Нека се сравни със западните страни в Европа. Страните в Америка и т.н. Според мен сега ни се струва, че сме много по-зле, просто защото има много информация вече и го осъзнаваме :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Сеп 2014, 0:22

Айде като 89та била фалирала държавата с 4 млрд външен дълг ,обяснете как сега не фалира ? :mhihi: Глупости на търкалета , фалирала .Средствата за производство бяха налични в ръцете на управляващите .Няма как да фалираш в такава ситуация .Че мегаломанията ги тресеше другарите комунисти така е , но не бе там основня проблем.Всичко беше изкуствено съборено по нареждане на оная подлога Горбачов .България изнасяше за СИВ стоки на леката промишленост , компоти и краставици но основните значими производства на тежкото машиностроене ,химия , оръжеен комплекс ,задгранично строителство отиваше извън СИВ и България имаше сериозни позиции .Но тоя начин на производство не устройваше новия политически ред в държавата.Наште партийни величия от 80те години рано се усетиха накъде отиват нещата със социализма изобщо и си спретнаха един вътрешен преврат за да останат на гребена на вълната .Аз съм на мнение че дори и да искаха нямаше как да се запази онова построено за 45 години .А те и самите БКП не искаха и освен това ограбването на държавния ресурс бе гаранцията им че ще останат във власта .Можеше всичко да стане много по цивилизовано ,без тия диващини и разсипия на държавата но такива си ги отгледахме и ще им сърбаме попарата още доста години на политиците маркирани с made in Bulgaria.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 30 Сеп 2014, 0:24

Айде пак ще се включа с едно "ама мама ми разказа", ама мама ми разказа, че 70-те в СУ са работили на компютър, от онея с перфо-картите, ама все пак... И името му ми каза, ама сега шъ ти излъжа...

По мое мнение е обидно и престъпно да се отричаме от всички достижения по време на комунизма...Все пак сме космическа държава, галиба!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 30 Сеп 2014, 0:27

Jordana написа:Айде като 89та била фалирала държавата с 4 млрд външен дълг

http://desebg.com/-a-/1392--1989-

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 30 Сеп 2014, 0:51

Jordana написа:Ти за кои години по точно говориш ?
Един двустаен панел струваше 18 000 лв обзаведен макар и с лайняните соц шкафчета и плочки , та кой е тоз дето плаща 10000 за лада втора употреба ? Това са цени след 90те на много късен етап от времената за които говорим .

Говоря за 80-те.
Особенно за ВАЗ беше правило,че можеш днес да я изкараш от Мототехника за 7000лв. ,а след месец да я продадеш с 2-3000лв. горница.
И вноска за кола (дето беше 1500лв.) можеш да продадеш като ти излезе реда за 2500-3000лв.
Аз се сещам за много повече хора от познатите и приятелите на майка ми и баща ми,които са имали повече от един имот,ама не се сещам за такива,които са имали повече от една кола :conf:
Жилища имаше,щото жилището е основна потребност на трудещият се,а коли нямаше (или имаше,ама с ред и чакане),щото колата не е основна поребност на трудещия се.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 30 Сеп 2014, 1:31

Lenco написа:
ogata написа:
ogata написа:Защо хората са предпочитали ладата пред мохера ? :roll:

Карал съм всекви лади, без нива и съм карал москвич 12так 2140, не 412 ката
Еми, москвича ме кефи повече... вътре си беше с червения "кожен" перфориран интериор. :twisted:
Завива по-добре, грухти по-добре, за вървеж .. не ми се коментира, но може би ладата набира една идея по-добре ...

Сори, че спамя, ама не ме отразихте :mhihi: :mhihi:
Наистина ми е чудно с какво ладата печели сърцата на хората, пред московеца :dunno:

В уикипедията е обяснено, москвича е замислен, като по-висок клас, но на практика основата от Фиат е по-добра и там започва по-добро доразвиване.
Качеството на Москвич също е по-ниско, като може би затова има вина и българската сглобка в Ловеч.Не знам дали си пробвал оригинален двигател 412, рядко се срещаха такива, но вървяха доста прилично.

Да, Ловешките сглобки се славят като "по-некачествени" спрямо внесените Москвичи от СССР.
Иначе Москвича е по-маневрен, по-хубаво звучи, по-масивен спрямо Лада. Единствено парното е по-зле замислено, но с малка модификация топи обувките. :mhihi:
Според мен хората са харесвали повече Ладите понеже са били по-малко разпространени и са били по-скъпи като цена.(не всеки е можел да си вземе Лада)
Аз лично не съм закачил от СОЦ-а(млад съм), но от родителите ми съм чувал главно хубави работи за онези времена(не са комуняги или партийци). Естествено е имало много глупости като данък "ерген", "гражданство", "членуване в партия" и еднаквите облекла на повечето хора, :mhihi: :mhihi: обаче пък почти нулева престъпност и спокоен живот. :dunno: :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Сеп 2014, 8:30

Говоря за 80-те.
Особенно за ВАЗ беше правило,че можеш днес да я изкараш от Мототехника за 7000лв. ,а след месец да я продадеш с 2-3000лв. горница.
И вноска за кола (дето беше 1500лв.) можеш да продадеш като ти излезе реда за 2500-3000лв.
Така е ,спекула и корупция имаше навсякъде .Но да вземем Югославия ,бяха много по западно ориентирани ,валута ,коли ,западни стоки ,много по добре заредени магазини по либерален валутен режим и пак се продъни оная система .Та си мисля че ако имаше кола без ред за всеки развоя на събитията пак щеше да е същия - нещата отиваха глобално на разпад с оня строй .Незнам как точно се случи това ,но едно цяло поколение от средата на 70те ,после още едно израснаха с някаква фалшива про западна култура , гледахме на запада като на някакви свръх хора светлинни години напред от нас в техническо и социално отношение но сега бих казал че разликите не са били толкова фрапиращи .Неоснователно станахме нихилисти и се присмивахме на българската продукция като долнокачествена а всъщност трябваше да отричаме не продукта а системата която го генерира .Българина както и тогава предпочита да се сниши като заек в дупката си докато отмине бурята , 25 години само даваме назад или трамбоваме на едно място .Ако се направи дори повърхностен преглед на постигнатото след 1945г до 70те от онова некадърно управление резултата не е в полза на днешния преход след 89г.Особено като се има предвид че ония стартираха от пълна 0 а 89г базата изобщо не бе за подценяване .
Да, Ловешките сглобки се славят като "по-некачествени" спрямо внесените Москвичи от СССР

Имаше един лаф че собствениците на москвич ги погребват прави ,защото цял живот лежат под москвича :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Сеп 2014, 13:57

Jordana голямо плюнчене, голямо нещо...
Jordana написа:България нито сега е като Германия а 1945 пък да не говорим колко далеч е била от запада по икономически показатели .Просто една изостанала аграрна страна и който не го вярва да почете малко и да поговори с хора от ония години .

Тая "изостанала аграрна страна" до 195Х е произвеждала самолети, а после - колелета и москвичи...

Jordana написа:Сега щото сме на голяма печалба и изнасяме ..изнасяме ...ъъъ емигранти .

Това което сега изнасяме го изнасяме на световния пазар и се борим с реална конкуренция.
Това което сме изнасяли "тогава" сме го изнасяли, за да се върти търговията в СИВ... Дали е било нужно, дали е било качествено, няма значение... Важното е да се произвежда и да скандират лозунги за най, най...

Jordana написа:Някой изобщо дава ли си сметка че тия неудачи не са само вследствие на некадърното соц управление а на системна и мащабна 50 годишна икономическа и политическа война и блокада на страните от източна европа ? Май не ! Щото иначе трябва да отчетете милиардите долари налети да се унищожи тая система икономически.

Значи седят си кротко източните комунисти, а западните капиталисти наливат милиардите, за да ги затрият :mhihi:
На война, като на война, с всички средства. И едните, и другите хвърлят всичките си усилия да унищожат противника... По-добрия побеждава, всички виждаме кой...

Jordana написа:Теорията че ако ония серсеми комунистите не са дошли на власт ,сега България щеше да е Швейцария на балканите ....ами блажени са верующите бих казал .Да , може би щяхме да сме малко по добре и да прескочим тоя момент с "прехода към демокрация " и толкова .Нищо повече .

Ти вярваш ли си? Щяхме да сме поне на нивото на Турция. Това за теб ако е "малко по добре"...
И то не заради системата, а просто заради факта, че запада щеше да налива капиталите унас, а не в Гърция и Турция... На запада са му трябвали силни страни по границите на соц блока. Просто сме били от грешната страна на границата :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Сеп 2014, 16:10

налива капиталите унас, а не в Гърция и Турция... На запада са му трябвали силни страни по границите на соц блока. Просто сме били от грешната страна на границата

Според мен ако питаш западняците ,ще ти отговорят че сме си били точно на правилната страна на границата .Надявам се разбираш какво имам предвид , след като сме били първа икономика в европа с производство на самолети ,ракети ,москвичи ,мотоциклети ,колелета ,компюри :mhihi: /...ъъъ ракети май не сме правили / и накрая нищо ,едно голямо нищо .
А тая турция дето е толко дръпнала напред , до преди 20 години че и още е най големия донор на гастарбайтери за Европа щото е много дръпнала напред .Ние изостанахме а не че те са дръпнали .И стига с тия ибрикчии че не мога ги трая изобщо.
Последна промяна Jordana на 30 Сеп 2014, 16:14, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Сеп 2014, 16:13

Знаех си, че не трябва да се включвам в темата :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 01 Окт 2014, 13:03

Нещо, взе да ви липсва политическата май :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата