Какъв климатик да си взема
Модератор: Общи модератори
72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Какъв климатик да си взема
alekangg написа:.....
Ще вземеш да вденеш, някой да говори, че трябва да се сложи автотрансформатор????...
е той човека нали е специалист по електротехника и не намира разлика между тороидален и автотрансформатор...

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
е той човека нали е специалист по електротехника и не намира разлика между тороидален и автотрансформатор...
Тороидалния трансформатор е тип трансформатор а не тип навиване на намоткитте.Той може да бъде и автотрасформатор може и да не е .Това че ти си виждал само такива- тороидален с навивки с общ край между първична и вторична намотка говори за малък опит в електротехниката .Тороидалните трансформатори 220/12 за лунички примерно не са автотрасформатори .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:..Той може да бъде и автотрасформатор може и да не е ...
абсолютно е така

което не ти попречи обаче да твърдиш тук на нас, неразбиращите, че всички трафове за климатици на 100 волта са автотрансформатори.
аз неслучайно ти казах, че за снимката си извадил ретро трофей

от години никой в сферата не ползва автотрансформатори
всъщност доста се отклонихме от темата на автора, можеш просто да кажеш "сори, колеги, подведох ви с погрешна информация" и да се приключи спора и да продължим по зададената тема

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Виж сега , казах по напред че това което пиша не се отнася за тебе специално .Навсякъде в коментарите си съм упоменал че се отнася изрично за автотрансформатор .Обясних защо какво и как се получава .Показах и сметнах разход свързване и т.н. Обясних изрично че не се занимавам в момента с такива машини и защо .За разлика от тебе , защото се нахвърли да ми доказваш нещо за което нито поясни какъв климатик и траф ползваш нито как е свързан а почна с обидите и подигравките .Можеш ли да гарантираш на всеки който си купи климатик на 100волта ще бъде с траф като твоя ? Че няма да е автотрансформатор ? Или че ще излезе читав и ще го ползва 10 години ? Аз знам че не можеш ама като коментираш го кажи това щото потребителите не са длъжни да бъдат спецове по японски клими на 100 волта .Няма за какво да се извинявам и стоя зад всеки написан ред , освен да се извиня на колегата че оспамихме темата друго няма какво да добавя .Достатъчно беше за тая вечер.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Хубав японски климатик втора употреба - звучи като нещо на 110 волта .За съжаление няма безплатен обяд .Тия климатици консумират по 85 вата на час ,без да работят заради празния ход на трафа и икономията от иначе високото им КПД отива на кино .Плащате по 200-250 лв на година само за да е включен в мрежата без дори да се ползва .
А тия от линка по горе - цена на монтаж по договаряне 180-270лв без ДДС и профилактика 60 -100 лв само на вътрешно тяло без демонтаж ?! на външно отделно 80 лв всичко без ДДС ?!ама мисля че не е луд този дето яде зелника а този дето му го дава .
Jordana написа:Elesar74 написа:Jordana написа:Хубав японски климатик втора употреба - звучи като нещо на 110 волта .За съжаление няма безплатен обяд .Тия климатици консумират по 85 вата на час ,без да работят заради празния ход на трафа и икономията от иначе високото им КПД отива на кино .Плащате по 200-250 лв на година само за да е включен в мрежата без дори да се ползва .
А тия от линка по горе - цена на монтаж по договаряне 180-270лв без ДДС и профилактика 60 -100 лв само на вътрешно тяло без демонтаж ?! на външно отделно 80 лв всичко без ДДС ?!ама мисля че не е луд този дето яде зелника а този дето му го дава .
Защо без да работят? Климатика по принцип трябва да работи ежегодно и постоянно, това да не е печка на дърва, която да монтираш само зимата?
При тия на 110 волта имаш траф към мрежата който е включен постоянно - вали гърми той си дърпа 85 вата , казвам ти че имаш 200лв разход - загуби от тоя траф на година а ти както искаш си го пускай климатика .
В първите две мнения, от където и тръгна целя спор, никъде не се говори за автотрансформатор! Ти във всяко мнения си противоречиш и се измислят нови теории, обаче по гръб не падаш!!
Ако не беше трагично, щеше да ми е смешно, ама лаф да става
Последна промяна alekangg на 07 Окт 2014, 22:30, променена общо 1 път
Jordana написа:Виж сега , казах по напред че това което пиша не се отнася за тебе специално .Навсякъде в коментарите си съм упоменал че се отнася изрично за автотрансформатор .Обясних защо какво и как се получава ....
я сега обърни внимание на първия болднат текст в цитата отдолу:
не казваш "някои трансформатори" са автотрансформатори, а думите ти са "Понижаващите трафове са автотрансформатор".
така подвеждаш четящия, че по правило всички понижаващи са автотрансформатори....хм, манипулативен си

виж сега втория болднат текст:
"иначе гърми вътрешната платка и не само"
пак не уточняваш, че това би било /евентуално/ възможно при автотрансформатор... т.е. пак подвеждаш четящия, че това важи във всеки случай /за това ти снимах клипа/
абстрахирам се от това, че не предостави нито един подобен случай на гръмнала електроника, а и аз не съм чувал за такъв... говориш чисто хипотетично какво би станало на теория, но по начин, който кара незапознатите да го приемат като факт....т.е. пак си манипулативен
в същност единствения проблем при климатик с автотрансформатор би могъл да бъде пробив на фаза на корпуса, което би било проблем единствено ако монтажника не е вързал заземяване от корпус към земята на трафа
та в началото беше доста категоричен в писанията си, но като почнахме да те оборваме с факти доста поомекна

такива ми ти работи...
Jordana написа:Понижаващите трафове са автотрансформатор с общ край на първична и вторична намотка .Тоест фазата е маркирана точно на кой край се подава и не можеш да ги въртиш със щепсел иначе гърми вътрешната платка и не само .Затова масово са на твърда връзка.За да го спираш трябва да е на предпазител от таблото или ключ само за него .Досега съм виждал такова изпълнение , тук таме някой хитрец го е сложил на щепсел и вади щепсела като го бележи в какво положение трябва да е но е много рисковано така .от икономията на климатика, мисля че икономията на месец може да прескочи 17 лв
Нали това ти казвам , кел фйда че бил много икономичен като той си докарва общата консумация на инвертор със среден COP фактор или сезонен коефициент както сега го пишат .Ти като ти е включен 24 часа климатика да не мислиш че работи 24 часа .Я има 6-7 часа непрекъсната работа за денонощие я няма .Това е много относително защото зависи от външната температура и от настройките за вътре .А тия йероглифи дали са правилно преведени ,или универсалното дистанционно дали правилно настройва темеператури и режими един господ знае .
относно консумацията на трафа без товар- утре ще си направя труда да ти вържа един и да го снимам

ама грамотен траф- не такъв като на снимката ти, който изглежда сякаш е правен в час по трудово обучение на осми клас:)
щото като специалист в електротехниката предполагам си наясно, че качествено и стегнато навития траф и правилно избраното сечение на проводниците е от огромно значение за крайния резултат

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз бих казал на питащия в тази тема колега, или да си взема нов климатик нисък клас от известните марки Дайкин, Митсубиши, ...или да вземе някоя яка 12-ка за тези пари втора употреба, примерно Toshiba UDR серията, която със сигурност ще превъзхожда като показатели новия. Това е моето мнение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Скачай на Fuji Electric, Fujitsu Fujitsu General (1 завод 3 марки) който и от трита да е влизаш в бюджета за 12ка хубав инвертор, алтернативи са ти Муцубиши или Дайкин, споделям ти тия марки от лична употреба и преки наблюдения на близки. 

- jorfii
- младши ентусиаст
-
- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
Брей нямаше ме няколко дни и гледай колко се е разраснала темата чак и спор се е заформил та по темата аз имам един японски с траф и съм много доволен санио ds22t мисля че се водеше и като му погледна параметрите тези новите до към 1500 лв. пасти да ядат ама не се намират нови такива машини вече а със втора ръка не ми се рискува то и този го купувах 2009г. мисля и тогава си беше скъп близо 2000лв. Сега съм се спрял на FUJITSU ASYG12LUCA и в момента търся най изгодната оферта за този модел как мислите удачно ли е реших да е 12ка за да има резерв за това помещение и да не му се налага да работи на макс в студените дни.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
препоръчайте и фирма от която да се вземе климатика, както и да се монтира - културно и чисто и да не се налага основен ремонт след това
ГЛедам тези; http://www.vimaks-klimatici.com/klimati ... 1662.html#
искат 150лв за монтаж? това как е като цена , че нямам мн идея

- Jordana
- старши ентусиаст
-
xerial написа:препоръчайте и фирма от която да се вземе климатика, както и да се монтира - културно и чисто и да не се налага основен ремонт след това![]()
Зависи за кой град е , София е евтино за други места може и да е скъпо 150лв. Уговаряш предварително какво включва монтажа и може да поискаш евентуално оглед на място преди да го купиш .Дадеш ли един път парите после става дълга и широка да направят нещо допълнително за което не сте се разбрали предварително .
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
xerial написа:препоръчайте и фирма от която да се вземе климатика, както и да се монтира - културно и чисто и да не се налага основен ремонт след това![]()
+1 наблюдавах ги как работят, единия докато пробива другия е с прахомосмукача под него. Давам мнения за Бургас, за останалите градове незнам дали е така

72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5