Не Ви ли дразнят нерегулираните фарове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Не Ви ли дразнят нерегулираните фарове?

Мнение от b00st » 01 Дек 2014, 21:17

(bubsa) написа:
b00st написа:Проблема е доста сериозен, затова лично аз като се разминавам с някой, където саморъчно е направил класическата простотия ксенон на рефлекторите (познава се отдалеч) - не пропускам вече да му вкарам едни дълги докато се разминаваме, ей така за поздрав. Даже си мисля, че всички така трябва да правят явно, за да се чукнат някои хора в кратуните, че трябва малко и да се съобразяват с останалите на пътя.

Това е мега селянията!Колко пъти ми е идвало да догоня подобни сополкьовци,които "вкарват" дълги точно преди да се разминеме и да им вкарам главите между раменете :bang:
Също много ме дразнят тези,които чакат да се видиме и след 2-3 секунди махат дългите!Толкова ли е фатално да превключиш малко преди да се срещнете с другата кола :censored:
И още много кофти навици в масовите шофьори ме дразнят,но какво да се прави,прост народ,слаба държава :dummy:

Аз дългите си ги пускам не преди да се разминем, ми от далеч все едно го няма и така си карам, хич не ми дреме. Като ме заслепява от 1км с умрялата си кошница и мен ми идва да го вкарам между педалите, ама тва не е един, ми масов батак, щото няма контрол. Кво някъв галфон може да си сложи ксенон за 30лв на астрата и да ме заслепява на къси, а аз немога да му пусна дълги щот съм прост ли кво? :dunno: Ми научете се бе хора, не се прави така и толкова.
Последна промяна b00st на 01 Дек 2014, 21:28, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Дек 2014, 21:27

ОК,но не това е начина и не сме ние хората,които трябва да разрешават този проблем.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 01 Дек 2014, 21:36

(bubsa) написа:ОК,но не това е начина и не сме ние хората,които трябва да разрешават този проблем.

Не съм съгласен, не и в нашата държава! Ако ние нищо не направим - никой няма да си мръдне пръста за нищо тук. Прост пример от скоро - записа с ония шапкар, къде прибираше 20то левките на улицата по новините, чак след него се вдигна патардията и почнаха да слагат камери и да правят промени. А тва, че тия не от вчера прибират всеки ден пари така и кучетата го знаеха. Ама все едно е нещо нормално едва ли не (щото сме свикнали) и не се вдига шум и той кервана си върви. Тука с фаровете е абсолютно същата работа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 01 Дек 2014, 22:44

b00st написа:
(bubsa) написа:
b00st написа:Проблема е доста сериозен, затова лично аз като се разминавам с някой, където саморъчно е направил класическата простотия ксенон на рефлекторите (познава се отдалеч) - не пропускам вече да му вкарам едни дълги докато се разминаваме, ей така за поздрав. Даже си мисля, че всички така трябва да правят явно, за да се чукнат някои хора в кратуните, че трябва малко и да се съобразяват с останалите на пътя.

Това е мега селянията!Колко пъти ми е идвало да догоня подобни сополкьовци,които "вкарват" дълги точно преди да се разминеме и да им вкарам главите между раменете :bang:
Също много ме дразнят тези,които чакат да се видиме и след 2-3 секунди махат дългите!Толкова ли е фатално да превключиш малко преди да се срещнете с другата кола :censored:
И още много кофти навици в масовите шофьори ме дразнят,но какво да се прави,прост народ,слаба държава :dummy:

Аз дългите си ги пускам не преди да се разминем, ми от далеч все едно го няма и така си карам, хич не ми дреме. Като ме заслепява от 1км с умрялата си кошница и мен ми идва да го вкарам между педалите, ама тва не е един, ми масов батак, щото няма контрол. Кво някъв галфон може да си сложи ксенон за 30лв на астрата и да ме заслепява на къси, а аз немога да му пусна дълги щот съм прост ли кво? :dunno: Ми научете се бе хора, не се прави така и толкова.

Проблемът наистина е достатъчно сериозен и това ми беше идеята да сме първите, да дамем пример за нещо добро и позитивно, да не ни сочат само с пръст и да сме нарицателни...като :dummy:
Но явно нито му е тук мястото нито този начина........даже съжалих, че предизвиках полемиката......
Иначе не се отказвам от убеждението си, че не трябва да сме толерантни към такива лекета на пътя......
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Дек 2014, 0:30

Аз съм съгласен с убежденията ти,Морски :yes: Карам по 10-15 часа на ден и съм пряко засегнат от олигофрените по пътищата,но не виждам как ще реша проблема с дразнещите фарове като отвръщам по не по-малко тъп начин.Най-много да предизвикам тежка катастрофа,защото като знам какви "колеги" има по пътищата и колко им е трудно да карат в права линия...а и колко малко им трябва да направят беля.
Имал съм случай да си карам и срещу мене кола на всички възможни фарове :kuku: съответно пускам и аз с каквото разполагам(8бр) и оня спря и не знае къде се намира и защо се е получило така.После се замислих,че можеше да се утрепа из храстите.

Има си органи за тая работа и просто трябва да се намери правилен начин да се сезират и да се контролира не само това,а и много други работи!Спирам да пиша,че се размечтах :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Дек 2014, 1:18

А някой да си е виждал фаровете отсреща ама в движение все едно сте в отсрещната кола ? И на мен ми светкат и то многократно ,а фаровете ми са почти перфектни, отсичат ,с халогени съм от скъпите махнах и ксенона...( даже с него имаше по-малко недоволни). Пример : пътя Пловдив-Харманли , ами малко преди Пл се почна едно недоволство ,идваше ми да спра и да се предам на полицията :mhihi: ... преди това 80-90км нямаше проблеми. Е какво нещо от гадните ли съм кво ли , няма нищо подобно , хора разни. Много често взех да срещам нови коли ( след 2012 ) със "заслепяващи" фарове , и БМВ и Мерц и всякви и пак да ги спрат от движение ли . Ако сте по-изморени дразнението от насрещната светлина е в пъти по-голямо , тъй че не е само нерегулирани фарове и ксенони и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 02 Дек 2014, 1:26

Един от цивилизованите начини е да се "дарят" наколко уреда на контролния орган за да си върши работата и да няма оправдание, че няма паи точно за това. Може и да не са нови но да са в добро състояние, даряват се, прави се и някакъв "отзвук" по медиите и поне за известно време се контролира дали се ползват.

И на мен ми иде да му го върна на тоя с кривите фарове и с гадния ксенон и да му счупя "културно" с едно чукче фаровете, както и тия пиЧуи дето карат на стоп за мъгла непрекъснато (дори и през деня), щото е гот на таблото да сетят повече лампички (имитира по-модерна кола с повече системи).

Но се замислям че по този начин и аз ставам един "идиот" на пътя, който само светка като луд.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 02 Дек 2014, 1:36

Направо си им връщам дългите докато не се разминем и ми дреме на шапката.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 02 Дек 2014, 1:50

А мен освен тези с нерегулираните фарове ме дразнят и тези, които си карат с "дневните" светлини при мъгла или дъжд. Няма кой да се сети, че като те застига някой, особено на магистралата не те вижда, понеже отзад не ти светят габаритите. :dummy: За задна светлина за мъгла вече не говорим-тва го ползват 20-30% от водачите. Дразнят ме и тия с "дневните на 30%" уж. Ама на колко процента са в действителност никой не знае. Ама, че дългия фар си е настроен по принцип да свети на нивото на очите пак на никой не му дреме.
Сеч трябва. Спиране на колата от движение за нерегулирани фарове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 02 Дек 2014, 12:38

всичките тия проблеми идват от фиктивните и претупани ГТП-та. Ако се упражняваше истински контрол от страна на държавата и се отнемаха лицензи на пунктовете правещи такива схеми, знаеш ли колко бързо ще изчезнат и ксеноните тип "направи си сам с рефлектор" и ремус гърнетата, и трошките дето спират само с 1 колело и на светофара са ти в бронята.
Ето това кога ще го видим
https://www.youtube.com/watch?v=YR0li7jblrU
Първото нещо което проверяват са фаровете още на 1:40 мин :wave:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 02 Дек 2014, 12:44

b00st написа:Аз дългите си ги пускам не преди да се разминем, ми от далеч все едно го няма и така си карам, хич не ми дреме.

Tи с тия разминавания на дълги внимавай, че доста от заслепените, като не дикел и дърпат към осевата - та да не ти изгаснат фаровете без да пипаш лостчето някоя вечер ...
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 02 Дек 2014, 12:51

ineedmoney написа:https://www.youtube.com/watch?v=YR0li7jblrU
Първото нещо което проверяват са фаровете още на 1:40 мин :wave:

Немските прегледи идват с немски заплати! Иначе няма как!

На немалко от масовите коли на българина: 12-15-17 годишните кошници, всичко по настройките на фаровете е изпотрошено и трябва нов фар.
За съжаление фаровете са едни от най-скъпитте части по колата. Особено пък за БМВ.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

User
Аватар

Мнение от b00st » 02 Дек 2014, 13:01

hell's angel написа:
b00st написа:Аз дългите си ги пускам не преди да се разминем, ми от далеч все едно го няма и така си карам, хич не ми дреме.

Tи с тия дълги внимавай, че доста от заслепените, като не дикел и дърпат към осевата - та да не ти изгаснат фаровете без да пипаш лостчето някоя вечер ...

По същата логика и аз може утре да се блъсна в някой, къде си е забравил дългите и си кара вечер така докато не му премигна, или си е нахакал илиенския ксенон и лилавата светлина в дъжда да ме омае и да си тотализирам колата щото имам чувствително зрение примерно?
Ма явно само аз съм прост и съм се прекарал да си купя нови фарове с лупи и хубави крушки на цените на 5-6 такива китайски ксенона, като можех за 50лв да сложа 2 баласта и 6-7К HID на рефлекторните, пък къде свети - боли ме. А и щом ще съм и толелиран и ще се съобразяват с мен да не се нахакам някъде, супер :dunno:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 02 Дек 2014, 13:51

Демирев написа:
Немските прегледи идват с немски заплати! Иначе няма как!

На немалко от масовите коли на българина: 12-15-17 годишните кошници, всичко по настройките на фаровете е изпотрошено и трябва нов фар.
За съжаление фаровете са едни от най-скъпитте части по колата. Особено пък за БМВ.

Това пък със заплатите е най-евтиното и балъшко извинение... няма пари да поддържа кола, ама е седнал да я кара с евтините хенони и нерегулирани фарове... аз не мога да разбера - какъв е проблема да се кара с нормални крушки и да се регулират фаровете? Ако пък фаровете са остарели и са се засрали - ами има не лоши и не до там скъпи оферти за рециклиране на фара, който в последствие светва достатъчно добре... чудя се едно време, тия коли като са били нови как са успявали да карат без китайския хенон...

Не ми обяснявай глупости за заплати и скъпи фарове на колата... това не е извинение за карането с амортизиран нерегулиран фар и евтин китайски хенон, чието място не е в този фар.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 02 Дек 2014, 15:01

Безотговорност от страна на водачите и липса на контрол...
Тези, които карат на дълги срещу тези с нерегулирани фарове или с ксенон на рефлекторен фар, който не е предназначен за този тип лампа не се различават по нищо от тях. Не е това начина. Едно е да подадеш сигнал с дълги светлини, че те дразни, друго е да караш с такива до разминаването ви, а и около вас има и други автомобили.
Противоречите си, дразните се, че друг не спазва закона, а с действията си го нарушавате и вие и така ставате, като него нарушител.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата