Зимата пак ги "Изненада" ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Re: Зимата пак ги "Изненада" ...

Мнение от surfboard » 26 Окт 2014, 14:58

DLVasilev написа:
surfboard написа:.

.

Mи то се вижда, не е нужно да си ясновидец, а просто да не си кьорав :mhihi:
Аз пак ще ти кажа, не съм най-големия карач и не съм го казвал, но като гледам каква кола караш аз пък да ти кажа с моята освен, че мога и през твоята да мина ще мина и от там дето не е и сънувала, че ще мине :winky:
Купувал съм си и нови гуми. Не бяха 1500, а 1300, но това няма значение факт е, че няма да го направя отново. Защо ли? На първо място защото пътищата ни не са дори за кола след 80-та година да не говорим за нови гуми, на второ място за това, че ми ги откраднаха защото са нови, на трето място защото както споменах ми ги откраднаха, откъдето следва, че 1300 лв на вятъра заминаха и на последно място, но не без значение защото възможностите които тия гуми предлагат аз никога не съм ги използвал и не ми се е налагало. Става въпрос за разни екстремни шофирания. Good Year hydra grip които купих нови в интерес на истината по нищо не отстъпват на сегашния Uniroyal с дот 04 дето ги карам в момента ;) Просто така карам, не друго
Пък ти си развивай каквито искаш теории ;)

Е значи ти си кьорав ясновидец, със слепи виждания за нещата :D Пък си минавай през каквито коли искаш, били те и несъпоставими една с друга. Един съвет - за следващата зима намери гуми вместо за 5 лева, за 2.50 бройката. Сигурно ще са още по-добри. Пък нас баламите ни остави да си караме с нови. Другите неща от поста ти изобщо няма да ги коментирам, защото будят само смях или по-точно не смях, а съжаление. Жив и здрав

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 26 Окт 2014, 16:52

Нека малко скършим страстите с гледки от зимна Варна...морето става за къпане....от луди
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 26 Окт 2014, 19:04

viewtopic.php?f=4&t=378201

Колеги, досетих се за тази съвсем скорошна тема.
По онези времена практически никой нямаше зимни гуми. Освен това въобще гумите бяха и дефицитни. И въпреки всичко колите се движеха и зимата. Само, като си спомня какви примитивни вериги се продаваха - изискваха вдигане на колелото с крик.
И аз имам комплект зимни гуми и ги поставих, но сега си спомних за отминалите времена. :lol:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 26 Окт 2014, 19:17

Фидел Кастро написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=378201

Колеги, досетих се за тази съвсем скорошна тема.
По онези времена практически никой нямаше зимни гуми. Освен това въобще гумите бяха и дефицитни. И въпреки всичко колите се движеха и зимата. Само, като си спомня какви примитивни вериги се продаваха - изискваха вдигане на колелото с крик.
И аз имам комплект зимни гуми и ги поставих, но сега си спомних за отминалите времена. :lol:

Това си е така, но тогава се е карало с доста по-ниска скорост, а и трафика е бил в пъти по-малко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Окт 2014, 19:45

Снега си е сняг и леда си е лед без значение трафика. Но ключовата дума е скорост. Както един колега писа по назад, изнежихме се и се предоверяваме на гумите. Няма го фактора зад волана. Преди 20 години и повече си карахме с каквито гуми имахме и нямаше драми, направиш ли задръстване, шофьора е слаб и неподготвен, а сега гумите са виновни. Ама то са такива и днешните водачи, надъхани и неподготвени :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 26 Окт 2014, 20:22

По троянския балкан си имаше сняг, ..... и нямаше ток и Събота и Неделя :) На МТел им изгасна клетката още в Събота, а на Вивком в Неделя по обяд.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 26 Окт 2014, 20:39

surfboard написа:
DLVasilev написа:
surfboard написа:.

.

Mи то се вижда, не е нужно да си ясновидец, а просто да не си кьорав :mhihi:
Аз пак ще ти кажа, не съм най-големия карач и не съм го казвал, но като гледам каква кола караш аз пък да ти кажа с моята освен, че мога и през твоята да мина ще мина и от там дето не е и сънувала, че ще мине :winky:
Купувал съм си и нови гуми. Не бяха 1500, а 1300, но това няма значение факт е, че няма да го направя отново. Защо ли? На първо място защото пътищата ни не са дори за кола след 80-та година да не говорим за нови гуми, на второ място за това, че ми ги откраднаха защото са нови, на трето място защото както споменах ми ги откраднаха, откъдето следва, че 1300 лв на вятъра заминаха и на последно място, но не без значение защото възможностите които тия гуми предлагат аз никога не съм ги използвал и не ми се е налагало. Става въпрос за разни екстремни шофирания. Good Year hydra grip които купих нови в интерес на истината по нищо не отстъпват на сегашния Uniroyal с дот 04 дето ги карам в момента ;) Просто така карам, не друго
Пък ти си развивай каквито искаш теории ;)

Е значи ти си кьорав ясновидец, със слепи виждания за нещата :D Пък си минавай през каквито коли искаш, били те и несъпоставими една с друга. Един съвет - за следващата зима намери гуми вместо за 5 лева, за 2.50 бройката. Сигурно ще са още по-добри. Пък нас баламите ни остави да си караме с нови. Другите неща от поста ти изобщо няма да ги коментирам, защото будят само смях или по-точно не смях, а съжаление. Жив и здрав

Tи умен ще излезеш накрая :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:
DLVasilev" били дал 700 лв за чисто-нови хубави гуми за кола, която струва 300 лв

[quote="bum_bum написа:
DLVasilev написа: ти ми кажи били дал 700 лв за чисто-нови хубави гуми за кола, която струва 300 лв

Не разбирам логиката.. като струва 300лв колата вече не е тон и нагоре желязо единствено свързана с пътя чрез гумите и те вече не са важни? :dunno: Кола за 300лв едва ли идва с 16-ки или 17-ки. По-скоро 14-ки и комплекта са ти 300-тина лв.

И мен безпаричието ме е карало да си купувам стари гуми ама не е повод да се гордеем мисля. :dunno:

Въобще не се гордея с това, просто не мисля, че си заслужава. Ама вие четете избирателно и явно няма начин да ме разберете какво точно искам да кажа :dunno: Mоже би забравих да спомена, че въпросния автомобил съм го взел да го карам н де що гори и да го карам докато може ;)
БМВ-то ми седи в гаража с новите зимни гуми, но то зима няма да види. Освен това не виждам нищо лошо в това даимам евтин автомобил, който е в отлично здраве и за сведение на всички е обут със зимни гуми не от 5лв, а от 200 лв, но аз какво съм виновен, че тука е пълно с шарани дето се бият кой да клъвне първи :mhihi:
Rainbow написа:Ако гумите са по-скъпи от колата, значи е време да се сменя колата :mhihi:

А безпаричието не е оправдание, аз като нямах пари за гуми на предния баварец, не го карах зимата. Има и други транспорти ;)

P.S.: Форумните екс-рали пилоти сигурно и със сликове биха издрапали проходите зимата :mhihi:

Ти като много знаеш ела ми купи кола, аз ще купя гуми, че и на теб ще взема даже искаш ли? :winky:
Последна промяна DLVasilev на 26 Окт 2014, 21:03, променена общо 1 път
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 26 Окт 2014, 20:53

Vanqu1sh написа:
Фидел Кастро написа:тогава се е карало с доста по-ниска скорост, а и трафика е бил в пъти по-малко.

Напълно си прав! :bchug: :bchug:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Окт 2014, 4:00

Чета мненията и неволно се сещам за един моторджийски форум. Там като стане авария, всички скачат, че "асфалта бил студен". Никога не се говори, че моториста е неподготвен или си е надценил способностите. Винаги се търси вината някъде другаде. Тук (в Канада) зимните гуми са задължителни от 15.12 до 15.03. Никой не те следи и не дебне. Направиш ли инцидент и не си със зимни гуми ишарка над определено ниво, застраховката ти не работи. И двете ми коли имат комплект зимни гуми с джанти, които си сменям сам.
Да се върнем в бг-то. Купил кола за 10-30 бона и се цигани за 500-1000 лева за хубави гуми. "Топлото време ги яде". Стига глупости! Карайте без дрифт в завоите и зимната гума и няма нищо. Лятната гима при 10-15С температура на асфалта започва да става гьон.
Мокрото е "мокро когато припръска" и "когато вали". В първият случай финната прах става като каша по асфалта и удължава спирачния път многократно. При продължителен валеж е вече различно.
Не коментирам естествено гуми N-та употреба, на преклонна възраст и километри.

Ето малко истинска зима. Когато падат над 50см за 24 часа :mhihi:

http://vbox7.com/play:1b6fc97d

http://vbox7.com/play:b21b1879

Един съвет:

НЕ ИКОНОМИСВАЙТЕ ОТ ТЕЧНОСТ ЗА ЧИСТАЧКИ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 27 Окт 2014, 11:29

BMW_POWER написа:Ето малко истинска зима. Когато падат над 50см за 24 часа :mhihi:

http://vbox7.com/play:1b6fc97d

http://vbox7.com/play:b21b1879

Един съвет:

НЕ ИКОНОМИСВАЙТЕ ОТ ТЕЧНОСТ ЗА ЧИСТАЧКИ!!!

винаги съм искал такава зима :) като дойдох в Дания се надявах, че зимата ще си е зима(със сняг), а всъщност вали сняг супер рядко. сега е почти ноември месец и е 14 градуса.. :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от surfboard » 27 Окт 2014, 11:36

DL Vasilev, за пореден път ставаш за смях. Имал хубави зимни гуми и БМВ-то било в гаража, но зима нямало да види. Хахахаха. Продължавай още с резилите си, шоуто е на ниво. :D И аз така имам едно Бентли в гаража, ама го крия от хората, да не вземат да го урочасат. Досега не съм го изкарвал, но ако реша да покарам, ще ти звънна да му избереме хубави зимни гуми.
Всъщност - сещам се как би могъл да бъдеш полезен на форума - пусни някоя промоция вместо по 5 лева бройката, по 4.50 за зимна гума. Ще взема 5-6 комплекта, да си разпалвам печката на вилата.
Пък и защо караш колегата по-горе да ти купува кола - ти можеш да си купиш и сам, достатъчно пари си спестил от зимни гуми :) Само да не си ги внесъл в КТБ, че ще изгориш, хохохоххо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 27 Окт 2014, 12:07

Гумите на е30-ката са ми на 14 години 205/50/15 и ходя да карам сноуборд с тях на рилските езера. Чак до лифта стигам. Проблеми нямам, но се надявам на добри съвети от ваша страна :bchug:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от surfboard » 27 Окт 2014, 12:10

Да, никой не оспорва че и с такива гуми можеш да стигнеш до определени места. Но въпросът не е в крайната точка, а в начина на пътуване. Сигурен съм, че ако минеш същия маршрут с чисто нови гуми от висок клас, пак ще стигнеш до същото място, както със старите, но ще забележиш някои и други разлики, за които сега не мислиш.
Пример - и с кола за 1000 лева и с кола за 100 000 лева ще стигна от точка А до точка Б. И с лек автомобил и с джип ще се кача в планината и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 27 Окт 2014, 12:17

:yes: Явно си е въпрос на личен избор. Не мога да разбера защо се спори за такива неща всеки път, всяка година, във всяка подобна тема и тнт. В интерес на истината в Събота бях с летните гуми на работа, шото не очаквах да видя такова нещо, а там където живея няма асфалт - оф роуд си е. И пак стигнах, даже и не пребоксувах. В последствие ги сложих зимните, ама чак таква драма. Всеки си носи кръста и последствията от решенията си. Не се излагайте.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 27 Окт 2014, 12:22

Който разправя, че можел да кара с кофти гуми зимата, да заповяда в Габрово :mhihi: аз съм на Х5-цата сега с чисто нови зимни Мишлени 255/50/19, и някои завои тръгва да ги изправя, при все че карам умерено.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата